donderdag 28 maart 2019

5233 - DE WEEK DOORBROKEN-



 

die karakterflauwte mijnerzijds, om niet weg te geraken van de luistermachine die het ene boek na het andere voorleest. Een druk op de knop en de ganse wereld ligt aan ’n mes z’n voeten…
De onderwerpen zijn werkelijk onuitputbaar, vooral als het geen flauwe kul is, zoals de stationsromnnetjes van de hand der hedendaagse kakschoolschrijvertjes, die het allemaal moeten hebben over Kut en Kack. Vooral geschiedenis is mijn lust en mijn leven. Omdat wat daar allemaal gebeurd is de wortels laat zien waarop onze toekomst is geënt. En, vermits de aarde rond is, komt er geen einde aan de onderwerpen..
*

‘De ruk naar rechts in de klas’
dwepen met Dries Van Langenhove. En dus is het leerkrachten gepermitteerd een kruistocht te voeren tegen Van Langenhove en alles wat 'extreemrechts' is.
Klimaat en het primaat van de memen
Doemdenken over het klimaat? Niet de spijbelaars, maar hun critici maken er zich schuldig aan. Open brief aan Bart De Wever, vóór optimisme
Zelfbediening van de traditionele partijen bevoordeelt N-VA
De traditionele politieke partijen in België hebben zichzelf goed financieel verwend, maar het zijn anderen die met de winst gaan lopen.
Nic Balthazar redt het klimaat
In zijn 'Klimaatbetoog' vervalt Nic Balthazar wel eens in dramatiek, overdrijving en eenzijdigheid, Philippe Clerick keek en ontleedt.
Wit konijn gestoofd in blauwe trappist
Wie nog over programma’s spreekt, is van een ander tijdperk of stemt radicaal links of rechts.
     
Vergeten vragen van de voorbije week (37)
In de nieuwsluwe Krokusvakantie moesten journalisten krabben om kranten gevuld te krijgen. En toch vonden ze geen ruimte voor deze Vergeten Vragen:
Antisemitisme of carnavalesk?
Vanuit zijn nauwe contacten met de Joodse gemeenschap in Antwerpen kijkt oud-politiecommissaris Kristof Luypaert met gemengde gevoelens terug op de gebeurtenissen en de politieke en maatschappelijke reacties na de heisa rond Aalst Carnaval. Een terugblik.

Inclusief nationalisme? Lat ligt hoger bij het VB
Het samenlevingsmodel van het VB is wel degelijk inclusief, met respect voor onze demografische, economische en socioculturele draagkracht.

Vaarwel, verzorgingsstaat!
De verzorgingsstaat: een piramidespel onder druk van een bevolkingskrimp. Tijd om de problemen onder ogen te zien en oplossingen te zoeken

Het Nieuwsblad voert prof. Ronnie Belmans op als neutraal expert energie. Maar hij is CEO van een bekend hernieuwbaar energiebedrijf.

De discussie over de Nieuwe Zuil brandt los
Sanctorum, Loones, Jongeneel en anderen reageerden op het initiatief van de Nieuwe Zuil. Maar niet alle commentaren zijn terecht.

De teletijdmachine van Lucas Catherine
In 'De buik van Brussel' duikt Lucas Catherine in de geschiedenis van en 'vertelsels' over 'De Vismet', een Brussels plein zonder naam.

De lezer tenslotte zal het al lang doorhebben, dat DOORBRAAK direct bereikbaar is, zonder tussenstation van ’n verdwaald blogschrijverke die vooralvoor zichzelf spreet.
Dat het hen voor de win d mag gaan, zowel DOORBRAAK als de verstandige lezers…
*


Maandag 18 Maart 2019
 

Geen opmerkingen: