donderdag 4 mei 2017

4128


Woensdag 3 Mei

4128 - LINX DIE ZO VOOR DE VRIJE MENINGSUITING IS, IS ALLES TOEELATEN ALS ZE ANDERE MENINGEN MAAR KUNNEN BELETTEN
*
INHOUD: SOSSEN/VLAANDEREN REBUILT:b: aan de VUB treedt de Politie als naar gewoonte uiteraard niet op tegen Slinxe studenten die Francken Theo de mond willen snoeren..
*
RIDERO: Met Naas Spanooghe is het minder gesteld.  Hij was met zijne velo naar ’t duivenlokaal aan ’t pedaleren en werd door nen Mercedes van ’t wegdek gereden.  Een van zijn benen was rats af.
Als Naas na een zware operatie in ’t hospitaal wakker werd, vroeg hij nog half in dolinge aan de verpleegster: “Is er een ongeluk gebeurd?  Lig ik in ’t hospitaal?” – “Gedeeltelijk toch” zei de die!
*
VANDAAG: J. Ansfried


DAKVENSTER OP DE WERELD

*
Linkse studenten laten Theo Francken niet binnen op VUB: lezing geannuleerd
*
Een lezing van Staats-secretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die donderdag-avond gepland stond aan de Vrije Universiteit Brussel is geannuleerd nadat studenten de ingang blokkeerden. Zowel Theo Francken als
VUB-rector Caroline Pauwels…
*
 ….veroordelen de acties.
Al een uur voor de lezing blokkeerden vijftig tot honderd linkse studenten de ingangen van Aula Q aan de VUB. De manifestanten weerhielden iedereen ervan de aula te betreden. Toen duidelijk werd dat ze niet wilden wijken en de veiligheid niet kon gegarandeerd worden, werd de lezing geannuleerd.
Tegen het vreedzaam betogend Vlaams  Belang kon,  toen wel ‘de orde wel verzekerd worden…
*
Na eerdere lezingen aan de KU Leuven, UCL en UGent is het de eerste keer dat een lezing van staatssecretaris Francken geannuleerd werd.
“Ik ga altijd in op uitnodigingen voor lezingen en dat liep altijd goed”, stelt Francken. “Als er tegenbetogingen zijn, heb ik daar geen problemen mee, maar studenten de toegang ontzeggen tot een aula vind ik er zwaar over. Je moet andere studenten toelaten te luisteren en dat extreem-linksen niet geïnteresseerd zijn is hun probleem, maar het is niet omdat zij niet geïnteresseerd zijn dat anderen niet willen luisteren hoe het beleid in elkaar zit en waar het naartoe gaat.”
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Zijn  deze identiteiten gekend? Er toch nooit geen  Djihadisten tussen, zeker?
*
Mevr. de rector is, volgens Wikipedia in haar eigen bespiegelingen en zzer bescheiden gezegd, nugal tamelijk zeer progresistosch gezind. Waarbij bijna atomatisch aan (bedachtzaam) Sinx gedacht wordt. Waarbij ze, naar buiten uit, zeer begrijpend spreekt over andere meningen.
Benieuwd waarover Francken Theo  op deze Internationalen Dag van de Vrije Meningsuiting daar zou over gesproken hebben. Misschien wel over verdraagzaamheid ? Of Liefde voor de Waarheid? Over de Ordelijke Opdeling, de splitsing van dit on-Land? Overhet stopzetten van de ‘transfers’ van Tijk Vlaanderen naar armoezaaier Wallo/brux? Of zou het gegaan hebben over de gewone zever die buiten hem en hier en daar nog ’n harde in de Partij,  verkondigd worden? Misschien wel over het cont-federalmse die dicht aansluit bij de ‘religie’ van de kontheffers?
*
Het is wel ironisch Difference Day (www.differenceday.com) was dit jaar opnieuw op 3 mei gepland.
Mevr. de Rektores is, naar eigen zeggen, in zowat alle mogelijke bestaande ‘Besturen’: NG0.’s ter wereld die de Vrije Meningsuiting met hand en tand promoten. Kortom, alles en iedereen van die gedachtenwerelden die er alles voor over hebben, om de ‘popumistische partijen’ het leven zuur te maken. Alles in naam van de Vrijheid, de Gelijkeid en de Broederlijkheid.
Ook Robespiere had dezelfde natte droom….
*
de veiligheid niet kon gegarandeerd worden
De boel gewoon ‘plat leggen’ was voor Mevr. de Rectorice het gunstigst om van haar te doen spreken in de door haar gewenste richting. Ze verwerft daardoor, denkt ze, eeuwige roem in die middens. Ik stel me voor, dat daar Filip DeWinter met zijn legioen er had gestaan om ‘actie te voeren’ tegen een Slinxe wereldverbeteraar. Wat zou het daar geknetterd hebben. Met de op voorhand verwittigde CNN-verslaggevers ter plaatse. Met clos-up foto’s van de ‘bendeleider’ die geboeid, met de handen achter de rug gewrongen, als een hond door de politie over de grond, wordt weggesleept.
Allez, wat ik wil zeggen, is hetzelde als de Gentse socialisten indertijd: ge moest hunne moat zijn, of ze sloegen uo joen muile… Maar als Hitler hetzelfde principe toepaste op Stalin, hun grote rode voorbeeld, was het weer niet goed…
Eigenlijk verwoordt de CVVP het nig beter: enerzijds is d’r op slaan, goed, maar anderzijds brengt er over praten palaveren meer zaad in ’t bakse….
Dat is zowat Slinx zijn, elk op z’n eigen manieris. Als ’t maar opbrengt.
Pourvu que ça dure, zegt men in ’t Fransoos.
*
(Digitalia)
**



Geen opmerkingen: