woensdag 19 juni 2019

5254




 ‘Schild en Vrienden’ de fakkel overnemen? Allemaal goed en wel, als die tenminste in Coburgia niet het lot van hun Catalaanse vrienden in Spanje zullen toebedeeld krijgen.
Misschien zelfs dat de ‘Kruiskop’ op de IJzertoren in Kaaskerke met de letters AVV-VVK ondertussen politiek correst zal gewijzigd worden in een halve maan waarop AV COBURGIA & COBURGIA voor EURABIË staat.
Laten we dus allemaal op onze hoede zijn voor, naar aloude GESTAPO-methoden, vóor dag en dauw, de fatale klop op de deur door weer andere Leliaerts dan de Gentse..

Al kan het ook zijn, dat dergelijke manier van werken, wel 100.000 voorkeurstemmen méér zal opleveren. Ik en mag er niet aan denken dat de geest van Dr. August BORMS Zaliger van uit het graf weer aan Vlaanderens heropstanding bezig zou zijn!
Plots beseft de Katholieke Kerk dat ze nog een rol had kunnen spelen…helaas…te laat
**
*
13 juni 2019 Ben De Zwijger
Videospeler
**
*
Een opgemerkte speech van een oude priester. Hij krijgt op het einde de tranen in de ogen omdat hij beseft dat het laatste levensuur van de Kerk zoals hij die kende, geslagen heeft. Het eindspel is ingezet. En de Kerk heeft zich de kaas van het brood laten eten.
Hij zegt:
“Gaan we toegeven aan het drama?”
“Waar zouden wij nu zijn als we in 40-45 niet waren opgestaan tegen het Nazisme?”
“Wij zijn vandaag in even erge situatie als in 1940!”
“Dit keer is het niet het Nazisme! Het is erger! Het is een andere vorm van facisme dat besloten heeft om Europe in te lijven!”

“Er zijn twee soorten facisme. Het facisme van het geld. En het facisme van de Islam.”

“De kinderen die hier op de eerste rij zitten in de Kerk worden morgen gevraagd om het Islamisme te omarmen. Frankrijk is morgen een staat van Muzelmannen!”
“In Brussel is de meest gebruikte naam voor pasgeboren jongens Mohammed. In Brussel!”
“En de Kerk, oei, oei, oei, die keek ernaar en stond erbij!”

“We moeten morgen beginnen met een plan, met een strategie, een strategie van verandering. Het is vijf voor twaalf.”
“Waar is de wil om te strijden?”
*
Ooit (1095) namen onze verre voorouders, de Vlamingen, het voortouw in de Eerste Kruistocht voor de Bevrijding van het H Graf in Jeruzalem. Zij reden te paard of trokken op te voet, met in de ene hand het zwaard der Gerechtigheid en in de andere hand de paternoster.
Meer hoefde dat niet te zijn.
Toendertijd was het Paus Urbanus II die het initiatief had genomen, terwijl in gans Centraal Europa Pieter de Kluizenaar als begeesterende woordvoerder optrad. Deze keer is een Frans sprekende grijsaard, die het daarenboven moet doen zonder Paus en zonder de zegen van ‘onze Moeder de H. Kerk’….
*
Trouwe lezers van deze blog zullen denken dat ik in herhaling val en ze hebben nog gelijk ook. Het is bijlange niet de eerste keer dat hier te lezen staat dat we ooit op ’n piepklein parkingeteje naast een Franciskaner kerk (die meer geleek op een overjaarse schuur), in Orviëto, als bij wonder geparkeerd stonden exact op de plaats waar ooit Paus Urbanus II, gezeten op een onstuimig wit paard, de zielen stond warm te maken voor ‘zijn ’Kruistocht. Enfin, dat was wat op de marmeren plaat stond boven ons hoofd. Krek zoals de afbeelding in ons Geschiedenisboekje op de Lagere Jongensschool uit onze vroegste jeugd.
Om te huiveren; nu de Tiende en Laatste Kruistocht er blijlbaar zit aan te komen.
De stad Orviëto is namelijk de gewezen hoofdstad van het Etruskisch Rijk van vóór Romulus & Remus…

Om de sfeer van Toscane (waar we van 2002 tot 2017 permanent woonden) te proeven, verwijs ik naar
**
*





Woensdag 19 Juni 2019
 

Geen opmerkingen: