maandag 23 januari 2023

 


 


ZATERDAG 21 JANUARI 2023

*

901 - GEZONDE LUCHT MAAR TOCH NOG NIET VOOR SUBIET

*

I N H O U D

*

Er zijn, op mondiaal vlak – een vlak dat helemaal niet nog meer bolvormig aankan, een gellend vlak, maar o zo eentonig en zo plat als ’n luis - te weinig Leiders voor miljarden te veel volgelingen.

De aan de gang zijnde Wereld Conferatntie in Davos zet dus de toon om op een drastische wijze de zaken geregeld te krijgen en dat heeft niets met eigenbelang te maken. Integendeel zelfs. In Davos weet men het bijvoorbeeld nu al zeker: Donker Afrika moet dringend werk maken van de omgekeerde kolonisatie. Op die manier namelijk blijven zij de Grote Zeven die, nà God, beschikken over Leven en Dood op deze Planeet.

En dar is, bij vergelijking Georges-Louis Bouchez maar klein bier bij. ’n Kraaiende Waalse haan met bange voorgevoelens op een krimpende mestvaalt zou het niet beter doen.

 

21-01-2023

ZIEK VAN POLITIEK

*

In Nieuw Zeeland stapt de premier, Jacinda Ardern op. Op zichzelf geen nieuws, ware het niet dat de dame in 2017 met haar 37 jaar zowat de jongste premier ter wereld was en bij de volgende verkiezingen, in 2020, een absolute meerderheid haalde. De reden waarom ze aan de volgende verkiezingen, in maart van dit jaar, niet meer zal meedoen is omdat ze zich leeg en uitgeput voelt en zich wat meer met haar gezin wil bezig houden. Feitelijk ook een Peter Principe-geval zoals bij ‘onze’ Meryame Kitir (mijn blog van 23.12.2022), met dit verschil dat de Nieuw-Zeelandse het niet zover wil laten komen.

Al bij al blijft politiek iets voor mensen met een dik vel. Toon Hermans drukte het zo uit:

 

 

“Politiek is handjes drukken;

Dreigen, sjoemelen en bukken,

Katten uit de bomen kijken,

Overreden, over-lijken,

 

Schipperen of schaakmat zetten,

Lange speeches, korte metten,

Witte voetjes, pan uitvegen,

 Passen, meten, wikken, wegen,

Lachjes, dansjes, judaskusjes,

Loeren draaien, dooie musjes,

Veel beloven, vleien, paaien,

De kunst om óm iets heen te draaien,

d’r is geen liefde, regelrecht

En daar is alles mee gezegd”.

Teen 2070 Is Vlaanderen Even Onbewoonbaar Als Marokko

*

Tegen 2070 is Vlaanderen even onbewoonbaar als Marokko en zal het geen zin meer hebben om naar Vlaanderen te ‘vluchten’, laat staan Vlaanderen te omvolken. Dat is alvast één van de opmerkelijke resultaten van het World Economic Forum.

Maar die bevinding is slechts klein bier in vergelijking met de aanstaande vernietiging van het menselijke ras.

Mass extinction!!!!! De grote woorden zijn gevallen op het grote DAVOS-festival, het bordeel vol luchtledigheidsseminaries voor omhoo ggevallen leiders.

De planetaire WEF-doem-scenario’s worden nu in schoon boekskes op gelamineerd papier gedrukt en rondgestuurd naar de DAVOS-sekteleden in alle vormen van regeringen en multinationals.

De scenario’s geven dan aanleiding tot wetgeving in WEF-landen zoals België of WEF-regio’s zoals Vlaanderen.

U ziet het al aankomen,… om te ontsnappen aan mass extinction moeten de vrijheden van de burgers worden ingeperkt ten voordele van het voortbestaan van de soort. Jaaaaaaaa, dat wil zeggen dat de overheid er voor zal zorgen dat zij inzage heeft in alle data rondom uw persoon, dat zij inzage heeft in uw diepste gedachten ter voorkoming van ergere, en dat zij wetten in elkaar knutselt die zullen voorzien in wat u nog mag denken en doen. Ter bescherming van de soort. En van de status van de WEF-elite. Want zij valt niet onder haar eigen regels natuurlijk.

Ben De Zwijger

WALLONIË BIJ FRANKRIJK?

**

Waarom Georges-Louis Bouchez

zich vastklampt aan België

Niet voor de MR voorzitter…..

Commentaar - 22/01/2023

*

Vanaf het begin van zijn voorzitterschap van de MR was Georges-Louis Bouchez erop gebrand zich als Belgisch te profileren, ook al kan hij zich paradoxaal genoeg niet uitdrukken in de drie landstalen. Betekent dit een oprechte liefde voor het koninkrijk België en zijn koning? Helemaal niet. De reden voor zijn gedrag is veel rationeler. Het gaat erom zijn politieke voortbestaan veilig te stellen. Een overleving die uiteraard in het gedrang zou komen als de Belgische staat verdwijnt.

In 2007 benadrukte Xavier Mabille, toen directeur van het centrum voor sociologisch politiek onderzoek CRISP, dat ‘de hypothese van een splitsing in België niet mag worden uitgesloten’ (Zie zijn voorwoord bij mijn boek L’incurable mal belge sous le scalpel de François Perin, uitgegeven door Editions Mols).

Dovemansgesprek

16 jaar later, en na twee grote politieke crisissen die de vorming van een Belgische regering uiterst ingewikkeld maakten, is het duidelijk dat het risico van een

‘implosie’

(om de term te gebruiken die François Perin in 1983 gebruikte) van ……..België reëler is dan ooit. Het is bekend dat er in 2024 een 7e staatshervorming moet doorgevoerd zijn, maar de standpunten in het noorden en het zuiden van het land lopen zo ver uiteen dat de onderhandelingen waarschijnlijk zullen uitmonden in een dovemansgesprek.

Een staat zonder regering is een staat die niet meer bestaat

In feite is het federale koninkrijk België ten dode opgeschreven omdat Vlaanderen zich niet langer beschouwt als een gefedereerde entiteit, maar als een echte natie die haar politieke keuzes volledig op zich wil nemen door niet langer financieel verantwoordelijk te zijn voor de keuzes van anderen. Als koning Filip in 2024 achter een regering aanzit die niet gevonden kan worden, moeten we conclusies trekken. Een staat zonder regering is een staat die niet meer bestaat.

Post-België

Uit opeenvolgende peilingen blijkt dat de twee openlijk pro-onafhankelijke Vlaamse politieke partijen, de N-VA en het Vlaams Belang, samen de absolute meerderheid in het Vlaams Parlement zouden kunnen halen. Wat zou hen ervan weerhouden om eenzijdig de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit te roepen tegenover de blokkade van België? Ze zouden de democratische legitimiteit hebben om dat te doen. Brussel noch de Europese Unie zouden de middelen hebben om zich daartegen te verzetten. Dat was niet het geval met Catalonië, omdat de Spaanse staat gehandhaafd bleef, met een sterke centrale macht in Madrid.

Er zal dan een debat moeten plaatsvinden over de kwesties van de rechtsopvolging van staten, zoals de verdeling van schulden en vorderingen en de vaststelling van grenzen. Het gaat er ook om dat Walen en Brusselaars hun eigen lot bepalen.

Wij denken al sinds 2008 na over deze ‘post-Belgische’ toekomst. De werkzaamheden van de Etats généraux de Wallonie, die wij in 2009 hebben opgericht, en de studies die sindsdien door de Gewif (Studiegroep voor de integratie van Wallonië in Frankrijk) zijn uitgevoerd, hebben duidelijk aangetoond dat alleen een integratie in de Franse Republiek, met een speciaal statuut, een realistische oplossing voor Wallonië kan zijn.

Jean Gol

Dat was ook de mening van generaal de Gaulle, die, toen hij in de jaren zestig professor Robert Liénard van de universiteit van Leuven ontving, hem zei: ‘Ik ben ervan overtuigd dat uw drie à vier miljoen Walen alleen door overname door een land als Frankrijk van een toekomst verzekerd kunnen worden.’

Maar laten we terugkeren naar Georges-Louis Bouchez, voor wie een dergelijke ontwikkeling belangrijke gevolgen zou kunnen hebben voor zijn politieke carrièreplan. Na voorzitter van de MR te zijn geweest, kunnen we inderdaad aannemen dat hij ministeriële ambities heeft.

Het studiecentrum van zijn partij is genoemd naar Jean Gol, een van zijn voorgangers. Omdat wij uitgebreid met hem hebben samengewerkt, kunnen wij hier bevestigen dat het ‘waardige Franstalige antwoord om te overleven’, redelijk en in orde, waarover hij in 1983 zei te denken (handgeschreven briefje gericht aan François Perin), de Franstalige wereld betrof.

Toen hij afgevaardigde-generaal van de Franse Gemeenschap in Parijs was, had Paul-Henry Gendebien de gelegenheid om Jean Gol te ontvangen. In zijn boek Splendeur de la liberté zegt hij: ‘Hij gaf mij toe dat hij niet meer geloofde in de Belgische natie of zelfs in de staat (…) hij was geïrriteerd door de ‘opmars’ van het nationalisme onder de Vlaamse liberalen. (…) Het is duidelijk dat het virus van de afscheiding het Vlaamse liberalisme had bereikt.’

‘Hij zei me toen (…) dat hij dacht dat onze toekomst, wij Walen en Brusselaars, Frans zou zijn. (…) We kwamen al snel tot een berekening van het aantal departementen, algemene en regionale raadsleden en afgevaardigden dat Wallonië zou krijgen. Hij reageerde fel toen we het hadden over zijn vrienden die in de Nationale Vergadering zouden moeten worden ondergebracht. In ieder geval, voegde hij eraan toe, zouden ze trots zijn om de driekleurensjaal te dragen, en een paar decoraties zouden de rest doen…’.

Liberale hereniging

Deze opmerkingen van Jean Gol zijn des te interessanter omdat Georges-Louis Bouchez droomt van de hereniging van de ‘liberale familie’. Dat bracht Hervé Hasquin ertoe hem eraan te herinneren: ‘Geloof me, een Vlaamse liberaal is een Vlaamse nationalist’… George-Louis Bouchez is, zoals we zien, fundamenteel anders dan Jean Gol. Enerzijds politiek opportunisme, anderzijds helder realisme.

Een Frans Wallonië zou er onvermijdelijk toe leiden dat de huidige partijen zich aanpassen aan het Franse politieke spectrum

Een Frans Wallonië zou er onvermijdelijk toe leiden dat de huidige partijen zich aanpassen aan het Franse politieke spectrum. De PS zou blijven, de PTB zou gemakkelijk opgaan in La France insoumise, evenals Ecolo in Europe Ecologie Les Verts. De MR zou zijn leden zien aansluiten bij, voor sommigen, Les Républicains, voor anderen, de Renaissance partij, en voor weer anderen, het Rassemblement National. De Engagés, in het centrum gelegen, zouden zich kunnen aansluiten bij de MoDem.

Halvering volksvertegenwoordigers

Volgens het integratie-autonomiemodel van de Fransman Jacques Lenain, een voormalig topambtenaar, zou er aan het beheer van het Waalse Gewest niets fundamenteel moeten veranderen. Bijna al haar huidige bevoegdheden zouden kunnen worden behouden en het aantal raadsleden zou hetzelfde blijven.

Op nationaal niveau zouden wij volledig onder de Franse wetgeving vallen, met inbegrip van de verkiezingsregels. Jacques Lenain legt uit: ‘Frankrijk heeft momenteel 925 nationale volksvertegenwoordigers (senatoren en afgevaardigden) voor 67 miljoen inwoners. De 11 overzeese gebieden zijn grotendeels oververtegenwoordigd. Voor de 3,6 miljoen Walen zouden we kunnen rekenen op 5%, of 40/45 vertegenwoordigers.’

 

Van 40 naar 45 nationale vertegenwoordigers zou een halvering van het huidige aantal betekenen. De kansen om een ministerportefeuille te krijgen worden dan uiterst gering. En dat is echt zorgwekkend voor Georges-Louis Bouchez. Daarom trekt hij zo nadrukkelijk de Belgische kaart.

Jules Gheude

LICHT IRONNISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

De Vox Populi klinkt steeds luider. Hoe hard de (uitgekochte) regime  media zich ook roeren om de chaos dood te zwijgen. Tout va teès bien, Madame La Marquise!!!!

Het Land, deze kunstmatige constructie post Waterloo,, is al jaren virtueel failliet en de zelfbenoemde machtsgeile vrouwenlopers aan de Top, zijn alleen nog bekommerd om een zitje in om het even welke functie in een groter nog veelbelovender Geheeel. Als het maar goed opbrengt. En de rest, het Eigen Volk? Dat kan stilkken. Zie Davos.

Maar dat is dan zeer egoïstish uitsluitend gebaseerd op hun eigen denkwereld. Waar ze zichzelf weeral eens de Goden op de Olympus wanen.

Vlaanderen, ons eigen stukje    Aards Paardijs, heeft al voor hetere vuren gestaan. Het heeft niet alleen, spijts de decennialange plunderingenvan ‘Hogerhand’; 1830 overleefd. Ja, de verstoting heeft zelfs haar goede kanten gehad. Want op die manier is de politieke weereld in Vlaanderen ten gunste gekeerd. Met een beetje meeval behaalt Vlaanderen Vrijstaat straks de absolute meerderheid in alle betrokken Halfronden en moet zelfs de vijandelijk Europese Unie zich neerleggen bij het komende TWEEDE VERVOLG VAN DE ACTE VAN VERLAETINGHE…

*

Digithalys

*







Geen opmerkingen: