zaterdag 28 november 2020

500432 - VIVAT DE VIVALDI CLAN DIE ONS NU AL VOLGENS HUN ZEFFEN BEVIIJJID HEEFT VAN DE DODELIJKE GEEL-RODE PEST

 

.

500432 - VIVAT DE VIVALDI CLAN DIE ONS NU AL VOLGENS HUN ZEFFEN BEVIIJJID HEEFT VAN DE DODELIJKE GEEL-RODE PEST

ZATERDAG 28 NOVEMBER 2020

INHOUD

EENMAAL DE GASCENTRALES ER ZIJN ZITTE WE VOOR EEUWIG OPGESCGEEPT MET MOND-NEUS, KEEL EN OOG-MASKERS, ZODAT WE GOEN ZIEN ACGTER ONZ OREN

*

† CA 732 BERTHA VAN BINGEN

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bingen_am_Rhein

*

Rupert (ook Robert of Ruprecht) en Bertha (of Berta) van Bingen, Duitsland; kluizenaar; † ca 732 (of 9e eeuw).

Hij werd in 712 op de Lubunburg in Woewregau geboren. Zijn vader, Robold, was een Fries, die het bij de traditionele Germaanse goden hield. Zijn moeder, Bertha, was nog een dochter van Pepijn II; zij gaf hem een katholieke opvoeding. Hij was nog jong toen zijn vader stierf. Zijn moeder vertrouwde zijn opleiding toe aan de priester Wibertus. Op 15-jarige leeftijd ondernam hij een bedevaart naar Rome. Na terugkeer leidde hij met zijn moeder, Bertha, op een heuvel bij Bingen aan de Rijn het leven van kluizenaar. Hij stond bekend om zijn vrijgevigheid jegens armen en noodlijdenden. Reeds op 20-jarige leeftijd stierf hij aan de gevolgen van een koortsziekte. Men begroef hem in een naburig kerkje; daar werden ook zijn moeder Bertha en leraar Wigbertus bijgezet. Sinds 1814 rusten hun gebeenten op de Rochusberg bij Bingen. De heuvel waar hij gewoond heeft, heet naar hem Rupertsberg. Hij stond bekend om zijn vrijgevigheid jegens armen en hulpbehoevenden. Hij zou reeds op 20-jarige leeftijd aan een koorts zijn overleden in het jaar 732. Hij werd begraven in een klein kerkje nabij Bingen, waar later ook zijn moeder en zijn leermeester, de priester Wigbert, werden bijgezet.

De beroemde abdis Hildegard van Bingen († 1179) heeft veel bijgedragen aan de verspreiding van beider verering. Zij bouwde op de Rupertsberg haar klooster en verhief de relieken van Rupert tot de eer der altaren wat in die tijd gelijk stond met een kerkelijke heiligverklaring. Bovendien schreef zij liederen en een levensbeschrijving over hem. Als een kind van haar tijd was zij daarbij meer geïnteresseerd in de wonderlijke tekenen van Gods aanwezigheid en niet zozeer in een kritische historische benadering van de feiten. In 1632 werden Rupert's relieken overgebracht naar Eibingen. Daar wordt tot op heden Berta herdacht op 28 november. In 1841 verhuisden zij naar de Rochusberg bij Bingen.

Hij wordt afgebeeld in koninklijke gewaden, met kroon en scepter; soms ook in ridder-uitrusting met schild en lans; daarnaast ook als pelgrim (korte pelgrimsmantel, rugzak en wandelstok); ook wel met palm en kruis.

*

Moord op kernfysicus: Iran wijst naar Israël

Translate Tweet

De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus, die vrijdag overleed.

tijd.be

 *

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

.LATIJNSE HYSTERIE


Wie verslaafd is aan drank, drugs en/of seks, doet er best aan aardig te kunnen voetballen, zeker als men in Argentinië (of in Napels) woont. Als het dan tenslotte toch slecht afloopt – wat meestal het geval is – prijst men u daar nog de hemel in, zoals de heilige Diego in Argentinië en Napels. Van die laatste plaats herinner ik me nog dat tijdens mijn verblijf in Italië in de jaren 1960 het stadion van Napoli 80.000 plaatsen telde die allemaal verkocht waren aan abonnees, waarvan er heel wat die voor de rest geen nagel hadden om zich te krabben (ik hou het deftig). ‘Vor der Moral kommt das Fußball’, om het met een variant te zeggen op de bekende tekst van Bertold Brecht in de ‘Drei Groschenoper’, op de muziek van Kurt Weil (Origineel was het: ‘Erst kommt das Fressen, dan kommt die Moral’). Uit dat verhaal komt ook het bekende ‘Mack the Knife’ (‘Mackie Messer’ in het Duits).

 ---

En dan nog dit:

 In Antwerpen zijn de laatste week door de politie liefst drie verboden feestjes opgedoekt, alle drie in de joodse wijk. Hoe durven ze het, bij het Uitverkoren Volk nog wel...

 


     Milieu & Energie

ELECTRABEL PLANT VIER NIEUWE GASCENTRALES

In Maasbracht, net over de Nederlandse grens, staat de enorme gascentrale Claus C van 1.300 MW. ©Hollandse Hoogte / Astrid Huis

Vandaag om 01:00

De grootste stroomleverancier mengt zich prominent in de strijd voor subsidies.

Het Frans-Belgische energiebedrijf Engie Electrabel heeft de voorbereidingen in gang gezet om vier grote nieuwe gascentrales te bouwen. Daarvoor zijn vier sites in België geselecteerd en de vergunningen aangevraagd, bevestigde een woordvoerder aan De Tijd. Met de vier projecten wil Electrabel een gooi doen naar de miljoenensubsidies die in oktober volgend jaar worden toegewezen.

De vier gascentrales, die aardgas gebruiken om elektriciteit op te wekken, zouden samen een capaciteit hebben van 3 gigawatt. Dat is evenveel als het totaal van de vier kerncentrales die Electrabel uitbaat in Doel of als zijn drie grote kerncentrales in Tihange.

"Electrabel mikt op een grote nieuwe gascentrale op de site van BASF in Antwerpen. "

Vijf kernreactoren gaan dicht en met de koers van de nieuwe regering lijkt het weinig waarschijnlijk dat de jongste twee kerncentrales langer mogen openblijven. Er moet een alternatief komen voor kernenergie, die de helft van de stroom in België levert.

Bij een volledige kernuitstap heeft België vijf nieuwe grote gascentrales nodig om te garanderen dat het licht blijft branden. Electrabel wil het grootste deel daarvan bouwen. Het bedrijf plant in Vilvoorde een grote nieuwe gascentrale, een in Les Awirs bij Luik en een kleinere op de Amercoeur-site bij Charleroi. Ook voor de Antwerpse haven is de knoop doorgehakt. Electrabel mikt er op een grote gascentrale van 880 megawatt op het terrein van het chemiebedrijf BASF, waar beide bedrijven samen een centrale van 400 megawatt in beheer hebben.

Het belooft een forse strijd te worden om de subsidies binnen te halen. Behalve Electrabel zijn er tal van gegadigden om gascentrales te bouwen. Verschillende concurrenten ruiken hun kans om een stuk van de markt naar zich toe te trekken die altijd al door Electrabel gedomineerd werd.

  *

CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

Ach, daar hebben we haar eindelijk weer, de geliefde Hildegard van Bingen uit onze College-jaren met Zuid & Noord als bloemlezing voor de wereld literatuur….

“All dinghe sin mi te inghe”…

In 1961,   als 25-jarige op huwelijksreis, was ik daar al, met eigen 2 PK, aan de eeuwig vliedende Rijn.. Met eigen Lorelei. Om meer dan één reden een lieve verre herinnering.. Om bij weg te dromen op klaarlichte dag.

Want nu vandaag de dag gaat het niet zozeer meer om Bingen, maar om…. Dingen. Moord tussen naar leven smachtende verdrukten en gewetenloze islamitische wereld-     veroveraars op elkaars

nucleaire bollebozen. Erger dan Middeleeuwse ‘Steekspelen’ en spelletjes om de gratie van de Groenen die tijdelijk in staat zijn om ons geld langs deuren en vensters te grabbel te gooien teneinde hun persoonlijk Fata Morgana van Vervuilende Zuivere lucht voor iedereen nar beneden e halen..

Niet Eco-Ci of Eco- Là maar Ecolo ne va pas.

No Milk of No Lait; who cares, als zoiets maar rap van den dis verdwijnt…

Tenzij er mensen zijn die liever Maradonna zien dan de Maagd Maria.. Dan gaat de keus tussen de hel-groene Almacy en.. d engelachtige Hildegard van Bingen.

De keus is rap gemaakt….

 Digitalia

Gebeteb il te weten

Geen opmerkingen: