maandag 30 mei 2016

3410

*


Plat du Jour…..
*
*
Bij Het Laatste Nieuws blijft men maar beloven en herhalen dat het ermee gedaan is, voor U ligt hun aller- allerlaatste nummer, maar één zo bedrieglijk in de naamgeving, zijn ook hun epistels.
Hieronder vindt U, met veel sympathie geschreven en zonder de minste tekenen van afkeer, een lovend epistel over de oproep aan alle Moslims ter wereld, om de Ramadam goed te gebruiken. In de meest duidelijke zin van het woord: gebruik de Ramadam om iedereen de kop af te kappen, die geen beest is lijk gijzelf zijt.
Onze Teevee zal ook weer overlopen van opbouwende kritiek, en zeggen dat ISIS geen Moslims zijn. Iets waarin ik kan inkomen: het zijn allemaal beesten gelijk. De ene al wat strijdvaardiger dan de andere, maar hun tijd komt wel.
Lees hieronder hoe die soort in India ongeveer 10% van de Bevolking uitmaakt. Precies de exacte hoeveelheid om geweld in te zetten. Statistisch zit heel Europa ook al dicht tegen de 10% aan, dus dit jaar zou het wel eens koekenbak kunnen zijn.
Vanaf 6 Juni, een maand lang, binnenblijven dus. Vooral geen terrasjes ‘doen’, met een frisse pint voor Uw neus. Want dat kwetst de Muzelman die lijdt onder de honger en de dorst in naam van hun ‘Profeet’.
Zal ’t gaan, ja?
Moslims die hun ‘Geloof’ op een uitdagende manier uitdragen, horen thuis in een echt Moslim-land. Niet bij ons. Een trap onder de broek, maar niet alleen voor hen. Want slaat ge d’er ene af, er komen er tien in de plaats.
*
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
IS roept op tot aanslagen in westerse landen tijdens ramadan
*
Op verschillende Twitter-accounts is gisteren een oproep verschenen van een voorman van Islamitische Staat (IS). Abu Muhammad al-Adnani spoort zijn aanhangers in het geluidsfragment aan aanslagen in westerse landen te plegen tijdens de ramadan, de vastenmaand die op 6 juni van start gaat.
Het is niet met zekerheid vast te stellen of de boodschap ook echt van Adnani komt, maar de Twitter-accounts worden vaak gebruikt voor het verspreiden van IS-boodschappen.
"Ramadan, de maand van verovering", aldus het audiofragment, een verwijzing naar de maand waarin moslims wereldwijd overdag niet eten en drinken. "Bereid je voor, wees gereed... zodat dit een maand van rampspoed kan worden voor de ongelovigen waar dan ook." De stem roept ook op tot aanvallen op militaire en burgerdoelen in Europa en de Verenigde Staten.
De afgelopen maanden heeft de terreurgroep in Irak en Syrië grote verliezen geleden. De woordvoerder lijkt in de boodschap daarom ook de moraal van de strijders te willen opkrikken. "Zullen we verslagen zijn als we Mossoel, of Sirte, of Raqqa, of alle steden verliezen en als we moeten terugkeren waar we eerder waren?", vraagt hij. "Neen. Want verslagen worden is het verlangen en de wil verliezen om te vechten."
Dreiging
Eerder op zaterdag dreigde een afdeling van IS in India met aanslagen. "Wij komen terug, met zwaard en al, om jullie te bevrijden. We komen wraak nemen", zei een Indiaas lid van IS in een videoboodschap. Hij doelde daarmee op het religieuze geweld in Gujarat in 2002, waarbij honderden doden vielen. Hindoes en moslims stonden elkaar toen naar het leven.
In India, goed voor zo'n 1,2 miljard inwoners, leven ongeveer 160 miljoen moslims. Slechts enkelen van hen hebben zich aangesloten bij IS en dat is de jihadi's een doorn in het oog.
*
*
Ook ik ‘had a dream’ zoals die vrome Maarten Luther King Kong. De mijne ging ook over de Toekomst, maar wel een Toekomst onder de Hoge Bescherming van O.-L.-VROUW van de Overvloedige Maaltijd.
Dat mag U in feite niet verwonderen, wat we leven, hoezeer men ook probeert van dat te ondermijnen, in een Christelijk land. Zeer tot spijt van wie ’t benijdt.
Ik lag en droomde, hoe op ieder uur van de dag tot in het kleinste gehucht een heuse Processie zag uitgaan, met veel bel-gerinkel en fanfare-klanken, met maagdekens in ’t wit en veel volk die allemaal zongen van ‘Te Lourdes op de bergen’. De m/v Pastoor kwispelde vrijgevig met klaar water, waarnaar zelfs een moeder-hinde smacht. Op de draagbaren, ieder onder zijn eigen baldakijn, lagen de heerlijkste klaargemaakte gerechten op rijk versierde schotels. Die geurden met verrukkelijke geuren in de neuzen van de omstaanders, die elk van al dat lekkers iets werden toegestopt. Venten als kleerkasten hieven het glas ten Hemel, dankend en lovend den Here, en de wijven in rijks versierde rokken prevelden Heilige Gebeden die ze met bewonderenswaardige naïviteit ten Hemel zonden. De klokken luidden, en daar waar er ‘n beiaard voorhanden was, speelde die opwekkende deuntjes, waarbij de Oudheid kon kwelen en Jonkheid kon dansen en zingen van Mietje Katoen die morgennoen zou terugkeren, zo tegen den middag. De BBC en CNN-reporters keken bewonderd toe, zodat ze vergaten te filmen van pure ontroering.
Of was het omdat er zoveel beeltenissen van de Heilige Donald werden meegedragen?
Links en rechts lagen in de goot kermende wezens, die wanhopig probeerden weg te geraken. Op handen en voeten. Waarna ze huilend en gesticulerend wegliepen, zo ver als ze land zagen. Waar ze in gammele bootjes klommen en met de handen roeiend, het wijde sop kozen. Dan versmalde het beeld, en verschenen de letters ‘Fin’ als in een echt verhaal.
Toen klonk en stem uit de keuken, dat ze al drie keer had geroepen dat het eten klaar was…
Noodgedwongen diende ik aan ter schuiven aan het ontbijt. Weeral spek met eieren. ’t Is altijd ’t zelfde. Als een mens goesting heeft naar een flink in de boter gebakken viske, krijgt hij dan spek met eieren.
Ja, want achter alles, zijn die toch ook lekker!
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: