vrijdag 11 februari 2022

500469 – OVER PAKBODEN-MORAAL UIT DE OERTIJDEN TEGENOVER DE NIEUWE DIGITALE WERK-PLATVTMMEN VAN DE TOEKOMST

 

.

DONDERDAG 10 FEBRUARI 2022

*

NA RGEN KOMT ZOONESCHIJN

*

Vandaag is het precies 205 dagen geleden dat ik hier – ziek als een hond - als een afgedankte leeg gepluimde sloef in dit Ouwe Peekeshuis ben terecht gekomen.

Het is daarenboven prrcies 41 dagen geleden dat ik, na 28 jaar samenzijn, verbonden voor God en de mensen, dat ik ,nog iets hoorde van zij die al die jaren niet alleen ‘mijn zorgen deelde’, maar ze ook voorkwam. Die leeft nu (alleen?), wordt gezegd, zo wat vijf kilometer verder.

Mensen ontmoeten elkaar, bomen niet. Echt waar?*

Natte droom van ieeer vabonder

*

500469 – OVER PAKBODEN-MORAAL UIT DE OERTIJDEN TEGENOVER DE NIEUWE DIGITALE WERK-PLATVTMMEN VAN DE TOEKOMST

*

De lockdowns veroorzaakten agressie, eenzaamheid, verstrooidheid, fysieke klachten, depressies, machteloosheid en verlies van optimisme

*

I N H O U D

Het is sterker dan mezelf, maar als – lang geleden, zeer alng geleden, gewezen (klein begonnen) druk bezette Expert-Boekhouder heb ik bij de clintèle groot en klein, in de loop der jaren, met 40 jaar ervaringg, veel te doen gehad met dat soort klaplopers. Zelden of nooit er oit ene tegengekomen met gezond verstand…. Allemaal gehersnespoelde dwang neuroten.

Mijn diepe mening?

Vakbonden, althans in den beginne, waren een noodzakelijk kwaad. Ze hebben dus – Voltooid Verelden Tijd - bij tijd en wijle goed werk geleverd. Maar sedert tot zowat de jaren ’80 is in dit Kloteland deze soort van de aarbdem verdwenen.

De zeldzame uitzonderingen bevestigen de regel.

-

Of deze evolitie iets te zien heeft m et de tiijdelijke hofmakkering van de Lachtaartisten, of daar iets mee te maken heeft? Ik vrees het. Één alleeenstaande slechterik voelt zich iinderdaad veel veiliger als die met z’n tweeën zijn…

Neem nu als voorbeeld het Mecjels Wereldwdonder van mini-formaat dar t zichzekf lgraag in het zionnetje zet. Want zon en zomer: dat zouden in princiepe twee haden moeten zijn op één spannend dikke buik.

Overtuig u daarvan bij De Tijd, hieronder.

De Oud Testamentische Profeet Josué deed de zon stilstaan, Somers wil de bodemvaste weerzkereheid biedend e vooruutgang stopztten. Om, in het voortitzocht van de komende Verkiezingen, zijn grasgroene spitsbroeders ’n genoegen te doen? Wat, in geval dat, volgens de peiligen, dezen niet eens meer de kesdrempel zouden halen, echt voor het VOORUUTiziende Bartje, de zoveelste politieke tegenvaller zou zijn.

Of zou die – zie weerzal de peiligen – in de valsse hoop leven om na de volgende verkiezinen, terug richting VOLKLSUNIE, de ware schaapstal terug te jeren…. Daar waar het ooit met die fantastische broodwinning allemaal begon…

-

Al is die Mevrouw

Madhloum, de ex-woordvoerster van de Open Vld, misschien nog een betere optie. Want Bartje heeft met dat soort Antwerpse immigtés nen speocialen band.

Zie TSCHELDT hieronder….

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

PAKJE KOMT ZO

*

Vier maanden na het moeilijk bereikte begrotings akkoord heeft PS-voorzitter Paul Magnette nog maar eens via de media een bommetje gelegd onder Paarsgroen+, nu in de besprekingen over de arbeids hervorming. Na de – ook al nog niet besliste – kernuitstap wil Magnette nu ook een e-commerce uitstap.

Nadat onze middenstand jaarlijks al 5 miljard omzet verliest door de e-commerce trein gemist te hebben, met dank aan Kris Peeters en de vakbonden, riskeert dit land nog verder achteraan te lopen in de vaart der volkeren. De bedrijven die Peeters & Co destijds hebben weggejaagd, hebben hun depots ondertussen aan de overkant van de grens neergezet en zullen zeker niet terugkomen als ze Magnette bezig horen. Die wil ‘echte winkels en bruisende steden’ maar dat kan alleen als die winkels in staat gesteld worden te concurreren met het buitenland. Dat betekent geen en/of- maar een en/en verhaal: winkels die tegelijk ook webshops hebben. Dat is een evolutie die niet meer terug te draaien is, evenmin als de rest van de digitalisatie en automatisering.

Dat Magnette met zo’n voorstel afkomt past in het kader van de druk die zijn partij ondergaat vanwege de communisten van de PTB. E.e.a. maakt dat Wallonië steeds linkser (én armer) wordt en het verschil met Vlaanderen alleen maar groter.

---

Ondertussen blijkt de PS van Magnette zelf een webshop te hebben, waarlangs die allerlei partijspullen te koop aanbiedt. Het klassieke verhaal: luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden.

-

Tenslotte dank ik de lezers die me hebben gelukgewenst met mijn 5.000ste blog en mijn verjaardag. Dat leuk gedichtje van Bertie heeft al de ronde van de familie gedaan.

MILJOENENFONDS VOOR BETONSTOP IN DE MAAK

 

Vlaams minister van Lokale Besturen Bart Somers. ©Photo

Die loense blik met nergeslagen ogen: typisch voor nen in het geld zwemmende kontdraaier

*

 

     Politiek & Economie België Vlaanderen

Vandaag om 01:00

*

Voor het eerst ligt een concreet voorstel op tafel om de betonstop te financieren. Bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open VLD) wil daarvoor een fonds opzetten. De kosten blijven behapbaar voor Vlaanderen en gedupeerde grondeigenaars worden volledig gecompenseerd, zegt hij aan De Tijd.

De bouwshift - zoals de betonstop vandaag heet - moet de open ruimte in Vlaanderen vrijwaren. Terwijl onze regio al een Europese koploper in ruimte-beslag is, wordt dagelijks nog altijd 5,1 hectare open ruimte ingepalmd voor menselijk gebruik. De kwestie staat al jaren - sinds de regering-Bourgeois - bovenaan op de politieke agenda, maar raakte nog niet beklonken omdat een miljarden factuur dreigt.

De Vlaamse meerderheidspartijen Open VLD, CD&V en de N-VA maakten in 2020 de afspraak om lokale besturen aan het roer van de bouwshift te zetten. Alle woon-uitbreidings gebieden, gronden die gemeenten kunnen aansnijden bij een tekort aan bouwgrond, werden onder een stolp geplaatst. Alleen de gemeenteraad kan beslissen of hij die grond laat aansnijden of omzet naar natuur- en landbouwgebied, waarop definitief niet kan worden gebouwd.

 

2,7 miljard

kostprijs

Aan de plannen van Vlaams minister Bart Somers hangt een prijskaartje van 2,7 miljard euro. Experts berekenden dat de bouwstop in het slechtste geval 31,5 miljard euro zou kosten.

Als dat gebeurt, moet het waardeverlies - verrekend tegen de volledige marktwaarde - uit de gemeentekas betaald worden. Omdat de regering daarvoor geen financiering uittrok, vreesden experts dat 20 jaar geen grond zou worden omgezet. De factuur zou de Vlaamse regering pas in 2040 voorgeschoteld krijgen.

Daan Bleus

DIGITALE ECONOMIE LEIDT TOT SOCIALE DISRUPTIE

**

Analyse - 10/02/2022 Paul Becue

*

We zitten volop in de transitie naar een digitale wereld, en dat zal nog een tijdje duren. Het is echt begonnen in de jaren ’90, en we kunnen ons afvragen of we al halfweg zijn. De digitalisatie heeft wel al geleid tot het verminderen of verdwijnen van een aantal activiteiten. De post ziet haar briefverzendingen ieder jaar spectaculair dalen, terwijl de pakjes afhandeling sterk stijgt.

Voordeel is dat er minder papier wordt verbruikt. Het is wel nadelig voor de winkels in de retail: velen hebben reeds hun deuren moeten sluiten, terwijl online winkels als Amazon en Bol.com fantastische zaken doen. Corona heeft dit proces trouwens versneld.

Zelfstandige of werknemer?

Maar ook de klassieke sociale verhoudingen komen op de wip te staan doordat de digitalisatie gepaard gaat met nieuwe zakenmodellen, waarbij de tewerkgestelden zelfstandigen zijn. Het laatste jaar kwamen het Britse Deliveroo (maaltijdbezorging) en het Amerikaanse Uber (taxidienst) regelmatig in het nieuws omdat er een onzekerheid is over het statuut van de mensen die er werken. Zijn het zelfstandigen of werknemers in loondienst?

Er werden zowel in binnen- als buitenland reeds diverse juridische twisten uitgevochten, maar er is geen eensluidend antwoord. Om die reden heeft de Europese Unie (EU) trouwens een nieuwe richtlijn voorgesteld om daar enigszins een lijn in te trekken.

Apps

In wat volgt concentreren we ons vooral op Deliveroo en Uber, die je gemakkelijk kan bedienen met de app op je smartphone. Mijn zoon bijvoorbeeld doet graag een beroep op Deliveroo. Toen de restaurants moesten sluiten gedurende de lockdowns waren de ‘take aways’ en de koerierdiensten als Deliveroo een interessant alternatief voor de horeca om toch nog inkomsten te verwerven.

de vakbonden zijn om ‘gebruikelijke redenen’ niet zo gelukkig met deze evolutie

Uber is een online taxidienst waar particulieren met een eigen wagen voor werken. Het is voor de consument heel gemakkelijk: of je nu in Moskou of Lissabon bent, je kan overal op Uber op een gebruiksvriendelijke manier een beroep doen. Je ziet op de app hoeveel wagens er zijn, hoelang je moet wachten en wat de prijs is. Alles wordt verrekend via de kredietkaart die reeds geregistreerd was. Maar de vakbonden zijn om gebruikelijke redenen niet zo gelukkig met deze evolutie.

Onvoldoende sociale bescherming

Als zelfstandigen hebben de chauffeurs van Uber en de maaltijdbezorgers van Deliveroo (en andere soortgelijke bedrijven zoals Uber Eats) een onzeker statuut en genieten ze weinig sociale bescherming. Maar volgens de vakbonden gaat het om schijnzelfstandigheid. Ze beweren dat de platformen in feite hun mensen bijsturen en begeleiden via allerlei algoritmen. Daardoor zijn het in feite werkgevers die vakantiegeld, ziekteverlof en pensioenen zouden moeten uitbetalen. De koeriers zouden in die optiek ook een minimumloon moeten krijgen, wat de kost voor de platformen sterk kan doen opdrijven.

Juridische disputen

Verschillende rechters in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Nederland en Spanje, hebben zich reeds over de kwestie uitgesproken, en bevestigd dat het in feite om schijnzelfstandigheid gaat. Het was dus een grote verrassing wanneer de arbeidsrechtbank van Brussel eind 2021 besliste dat Deliveroo mag werken met zelfstandige koeriers en ze niet in loondienst moet nemen.

De rechtbank erkent dat er specifieke criteria zijn, zoals de economische afhankelijkheid, die kunnen doen vermoeden dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Maar dit geldt niet voor de algemene criteria zoals de mate waarin iemand vrij is om te kiezen wanneer men werkt.

De Brusselse arbeidsrechtbank acht het ook onvoldoende bewezen dat het Deliveroo-algoritme de koeriers controleert en zelfs sanctioneert

Het vonnis geeft aan dat de meerderheid van de koeriers uitdrukkelijk als zelfstandige wil werken, dat ze de vrijheid hebben om in te loggen wanneer ze dat willen en dat er geen hiërarchische relatie bestaat met Deliveroo. De Brusselse arbeidsrechtbank acht het ook onvoldoende bewezen dat het Deliveroo-algoritme de koeriers controleert en zelfs sanctioneert.

Uber: idem

Bij Uber doen zich dezelfde discussies voor. Maar hier bieden de klassieke taxichauffeurs veel weerstand omdat ze zich bedreigd voelen in hun bestaan. Dit heeft vooral in Brussel geleid tot aberrante toestanden.

 

Een arrest van het Brusselse hof van beroep had in november 2021 geoordeeld dat de 2000 Uber-chauffeurs de Brusselse taxiwetgeving overtraden, en het legde zelfs dwangsommen op. Het Uber-platform werd dan ook gesloten. Op 10 december keurde het Brusselse parlement evenwel een overgangs regeling goed waardoor de Uber-chauffeurs opnieuw taxiritten mochten aanbieden in de hoofdstad, mits aan een aantal voorwaarden werd voldaan. Ze moesten ten laatste begin 2021 reeds een vergunning hebben aangevraagd, en de ritten moeten vooraf via het platform besteld zijn. Onderweg klanten oppikken is dus uit den boze. De chauffeurs moeten ook kunnen bewijzen dat ze dit werk gemiddeld 20 uur per week doen en dat het hun hoofdberoep is.

Desondanks ging Uber naar de Raad van State omdat de regeling niet geldt voor chauffeurs met een Vlaamse of Waalse licentie.

Initiatief Europese Unie (EU)

Omwille van deze tegenstrijdige visies heeft de EU het initiatief genomen en heeft ze op 9 december 2021 daaromtrent een nieuwe richtlijn voorgesteld. De Commissie vermoedt dat er ongeveer 28 miljoen Europeanen in de EU voor een digitaal platform werken, en dit zou tegen 2025 stijgen tot 43 miljoen. Negentig procent van hen zou werken als zelfstandige. Het voordeel voor het platform is dat ze erg flexibel kunnen ingezet worden, contracten van korte duur hebben en ze betaald worden per afgehandelde taak. Maar er is dus geen sociaal vangnet.

Het Europees Parlement had reeds op 16 september 2021 een resolutie aangenomen over eerlijke arbeidsvoorwaarden, rechten en sociale bescherming voor platformwerkers, en dan specifiek voor de nieuwe vormen van werkgelegenheid die gekoppeld zijn aan de digitale ontwikkeling. De voorgestelde Europese richtlijn gaat daar verder op in en staat toe dat de platformen zoals Deliveroo en Uber met zelfstandigen mogen blijven werken. Maar de bewijslast wordt omgekeerd in het voordeel van de tewerkgestelden. Tot nu toe moesten de koeriers of chauffeurs zich tot de rechtbank wenden als ze werknemersrechten wilden verwerven. Door de richtlijn worden ze in de toekomst in eerste instantie als werknemers beschouwd, en is het aan de platformen om aan te tonen dat het wel om zelfstandigen gaat. Volgens CD&V zouden tot 5,5 miljoen Europeanen zo van een betere sociale bescherming kunnen genieten.

Criteria

Volgens de nieuwe richtlijn is een platform een werkgever als de arbeidsrelatie in de praktijk voldoet aan twee of meer van de volgende criteria:

-het platform bepaalt de beloning van de werkende,

-het platform stelt eisen aan het uiterlijk van de werkende (hij moet bijvoorbeeld een uniform dragen),

 

-het platform monitort de prestaties van de werkende via digitale middelen,

 

-het platform bepaalt de werktijden,

 

en het platform beperkt de mogelijkheden van de werkende om voor anderen te werken.

Met deze definitie sluit de Commissie aan op een uitspraak van de Nederlandse rechtbank in Den Haag. Die oordeelde in september 2021 dat de taxi-app Uber zijn chauffeurs in dienst moet nemen, omdat zij rijden onder ‘modern werkgeversgezag’ via de app. De werkende is daarbij afhankelijk van het systeem: de app bepaalt de werktijden en beloning, platformwerkers kunnen niet onderhandelen over tarieven en voorwaarden. Dit is ook zo bij Deliveroo.

Algoritmen

De richtlijn bevat bovendien extra bescherming wanneer de digitale platformen werken op basis van algoritmen door het vergroten van de transparantie. Men wil zo alle werkenden (werknemers en ook zelfstandigen) beschermen. Deze transparantie moet het mogelijk maken om de naleving van de arbeidsvoorwaarden bij algoritmisch beheer te monitoren.

Daaraan gekoppeld wordt er voorzien in een recht om geautomatiseerde beslissingen aan te vechten (bv. als een koerier/chauffeur een slecht rating bekomt), in een menselijke follow-up van geautomatiseerde besluiten en in een verbod voor het verzamelen van persoonsgegevens die niet rechtstreeks verband houden met het werk.

Reactie platformen

De digitale platformen zijn natuurlijk tegen het voorstel. In opdracht van Deliveroo had het onderzoeksbureau Copenhagen Economics aangegeven dat de meerderheid van de koeriers en de chauffeurs zouden stoppen omdat:

 

-twee derde van hen vindt flexibilteit de belangrijkste reden voor dit soort werk;

-drie kwart doet het als een bijverdienste.

Maar de platformen zullen toch water in de wijn moeten doen, en toch meer mensen in loondienst moeten nemen. Het speelveld moet voor iedereen gelijk zijn, en de arbeidswetgeving moet gerespecteerd worden. In België heeft Deliveroo zich al enigszins aangepast doordat het sinds 2018 werkt met het koeriers die onder het statuut van de deel-economie werken, waardoor slechts 15 % zelfstandig is.

De deel-economie omvat een gunstig fiscaal regime: inkomsten verdiend via een erkend online deelplatform gelden als een divers inkomen en worden zo belast aan een apart tarief van 20%, dit tot een bedrag van 5.100 euro bruto per jaar (daarboven ben je zelfstandige waar je wel snel aan kan komen; cijfer inkomsten 2017). De belasting aan 20% wordt ook slechts berekend op de helft van het aangegeven brutobedrag, aangezien er standaard 50% forfaitaire kosten worden afgetrokken.

België kan niet wachten

Ondanks deze voorgestelde richtlijn kan België niet wachten, en de minister van Werk Dermagne (PS) wil ook reeds optreden. Nochtans zou het beter zijn de finale richtlijn af te wachten, en dat de uitvoeringswetgeving in België daarop toe te spitsen. Het zou veel efficiënter zijn. Te meer daar het Belgische voorstel in de grond niet veel afwijkt van het Europese: het vertrekt ook van een ‘weerlegbaar vermoeden’ van arbeids overeenkomst.

Ondertussen doet het Nederlandse bol.com over de grens zeer goede zaken in België omdat Nederland nachtwerk toestaat

Maar binnen de Vivaldi-regering ontstaat daar natuurlijk weer een polemiek over: de Franstalige liberalen (MR) vrezen dat de platformen zullen verdwijnen. Daardoor wordt echter de nieuwe federale arbeidsdeal geblokkeerd, die tot doel zou moeten hebben om de ganse arbeidsmarkt te moderniseren. Het zwaarste dossier daarbij is dat van het avondwerk tussen 20 en 24 u. in de e-commerce. Voor de socialisten moet dit een uitzondering blijven, terwijl de liberalen wensen dat men veel soepelder moet optreden. Ondertussen doet het Nederlandse bol.com over de grens zeer goede zaken in België omdat Nederland nachtwerk toestaat.

Kansen, zoals Deliverect

Het voorstel van de EU is lovenswaardig. Het is beter dat er voor gans Europa een zelfde regeling geldt. België zou hier beter op wachten. De platform economie is echter vetrokken, en dit brengt ook op andere vlakken voordelen en kansen met zich mee. De Gentse start-up Deliverect kreeg bij een nieuwe kapitaalronde eind januari een waardering van 1,4 miljard USD mee, en werd zo reeds 3,5 jaar na haar ontstaan de vierde Belgische unicorn (waardering van boven 1 miljard USD).

icorn (waardering van boven 1 miljard USD).

Deliverect is gespecialiseerd in software voor restaurants, waarmee deze een betere link kunnen leggen tussen de afhaalplatformen, de koeriers en de eigen keuken. Zo kan het restaurant met die software weten wanneer de koerier (van bijvoorbeeld Deliveroo) er zal zijn, en plannen wanneer de maaltijd klaar moet zijn. Reeds 20.000 restaurants in 30 landen doen zo een beroep op de software van Deliverect.

Paul Becue

Deliverect is gespecialiseerd in software voor restaurants, waarmee deze een betere link kunnen leggen tussen de afhaalplatformen, de koeriers en de eigen keuken. Zo kan het restaurant met die software weten wanneer de koerier (van bijvoorbeeld Deliveroo) er zal zijn, en plannen wanneer de maaltijd klaar moet zijn. Reeds 20.000 restaurants in 30 landen doen zo een beroep op de software van Deliverect.

Paul Becue

 

*

 

Breaking News

*

 

Woensdag 9 februari opnieuw satirisch vuurwerk in de rechtbank

8 februari 2022 De Ziel

*

Zelfa-ik-ben-het-grootste-racisme-slachtoffer-van-de-lage-landen-Madhloum, de ex-woordvoerster van de Open Vld, staat morgen opnieuw in de rechtbank, opnieuw tegenover het satirische magazine ‘tScheldt.

In eerste aanleg eistte Zelfa Madhloum van ‘tScheldt en partners de verwijdering van enkele satirische artikels. Aangezien Zelfa-ik-zou-graag-BV-zijn-Madhloum in de pers had getrompet dat ze de nieuwe woordvoerster van Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden, was geworden, had ze in 2021 de schijnwerpers op haar persoon gericht.

Ze had ook haar indrukwekkende CV doorgegeven aan de Regimepers die uiteraard klakkeloos alles overnam uit het wierookvat van Madhloum. Zo stelde Madhloum een ‘serial entrepreneur’ te zijn. Vermoedelijk om niet onder te moeten doen voor Sihame El Kaouakibi die als ‘serial entrepreneur’ grote furore had gemaakt bij de Open Vld.

Enig opzoekingswerk van ‘tScheldt toonde aan dat mejuffer Madhloum helemaal geen ‘serial entrepreneur’ was, maar gelinkt kon worden aan 1 bedrijf dat dan nog op zijn zachtst gezegd het niveau van ondernemers-dillentantisme niet was overstegen. Bevreemdend was bijvoorbeeld dat de website van het bedrijf van Madhloum voor een groot deel in het Latijn stond. Voor iemand die ‘woordvoerder’ van een politieke partij werd niet meteen het beste visitekaartje. Het werd een graadje erger toen ‘tScheldt ontdekte dat de 5 namen die Madhloum op haar website had staan als referenties, referenties die haar bedrijf uitvoerig bestoeften, helemaal fake waren. Tiens, een woordvoerster die valse namen uitvindt om zichzelf te bestoefen… opmerkelijk toch, niet?

Er volgde een satirisch artikeltje over xxxxxxxxx (mag niet geschreven worden van de rechter) Zelfa Madhloum.

Als door een horzel in haar kont gestoken trok Madhloum met een koppel dure advocaten ten aanval tegen ‘tScheldt en één van haar partners. Omdat de mensen rond ‘tScheldt dachten dat er geen enkele rechter in de wereld zou zijn die dergelijke satirische artikels over xxxxxxxxxxx Madhloum zou verwijderd willen zien, had ‘tScheldt geen advocaten naar de rechtbank gestuurd. Een medewerker van ‘tScheldt was aanwezig om in mensentaal uit te leggen dat de satirische artikels over Madhloum in ‘tScheldt vielen onder de vrije meningsuiting en geen onwaarheden bevatten.

Is dat even verkeerd uitgedraaid.

De rechter had op de zitting een persoonlijk onderonsje met Madhloum aan haar bureau zonder de medewerker van ‘tScheldt uit te nodigen om inzage te geven in wat Madhloum op haar gsm persoonlijk aan de rechter liet zien.

De rechter werd daarop gewraakt.

Maar een rechter kan alleen gewraakt worden door een advocaat met 10 jaar aan de balie op de teller.

De wraking werd afgewezen, waarna ‘tScheldt en partners door de rechter werden veroordeeld de artikelen over Madhloum te verwijderen. Niet alleen dat, ‘tScheldt mocht ook in de toekomst niet meer over Madhloum schrijven. Zoiets heet preventieve censuur in landen die nog niet verworden zijn tot een dictatuur. Of landen die nog niet door Open Vld-acolieten achter de schermen worden gestuurd in een bepaalde richting die niet goed is voor het volk, maar wel voor henzelf.

Anyway…. ‘tScheldt en partners gingen in beroep.

Het beroep vindt morgen plaats.

U bent allen welkom op het feest van de satire en de vrije meningsuiting. De rechtbank heeft koffie, thee en koekjes voorzien.

Details

9 februari 2022

Hof van Beroep Antwerpen, Kamer B8 – E2

Waalsekaai 35A

2000 Antwerpen

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Over Kinder & Taalverkrachters.

Verhullend woordgebruik om de bevolking in slaap te sussen….

Voorbeld. Viespeuken die hun poten niet kunnen thuishouden –allemaal uit dezelfde progressieve Groen-Linxkse Heok, worden ‘verdacht van grens-overscrhijdend gedrag’.

Ze zijn dus even naar het buitenladn geweest.

Viespeuken –m/v pf hrr-gegenderden – ‘anders geaarden – bnormalen dus; die beurrteli,gs elkaar als gitenbokken bespringen en bepotelen, zijn oververtegenwoordigd in Het Openbaar leven en inb de Media. Om zo te zeggen als voorbeld gesteld voor zonze opgoeiiende jeugd.

Een normaal gezin, moeder en vader met kinderen? Die horen eerder thuis in Bokrijk. Zodat er plaats vrikomt voor horden ’Nieuwkomers’ uit alle mogelijke woestijnlanden die zich dan op onze kosten weelderig in alle soorten ‘Leeflonen’ kunnen wentelen.

-

En dat de veel te weinige gevangenissen waarvan er al zoveel zijn, overvol zitten….

Waar er op matrassen , op de vloer van de cellen moet geslapen worden. Promiscuïteit en geslachtsziekten zijn er scherijg en inslag. Heun scheruing en insteek….

Aanleg van nwieuwe wegen voor sociale woonwijken, de Oosterweel Verbinding, het zogenaamde beton verbod voor nieuwe industriegebieden wordt bouwshift genoemd. Tot de autochtone Jan Modaal en zijn Lisa na verloop van tijd tot de vaststelling komen dat ze een ongeswenste soort zijn in eigen land.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: