zaterdag 2 juli 2022

653 – WAAROM HEEFT HITLER DAT STIKSTOF PROBLEEM NIET VAN DE WERELD GEHOLPEN? UIT DE WEG RUIMNEN WAS TOCH ZijN SPECIALITEIT!!!!!

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

VRIJDAG 1 JULI 2022

*

Wat Haat vernielde

Heeft Liefde weer opgebouwd

*

 

653 – WAAROM HEEFT HITLER DAT STIKSTOF PROBLEEM NIET VAN DE WERELD GEHOLPEN? UIT DE WEG RUIMNEN WAS TOCH ZijN SPECIALITEIT!!!!!

*

I N H O U D

En nu, haast 100 jaar leter, zitten zijn opvolgers met de gebakken peren!

 

 r is echter en grote maar. Den Dolf was weliswaar geen Kerstekindje – vraag dat maar na aan het

 

Joodse Godsvolk, dat sedertien na een paar duizend jaar diaspora, eindelijk weer ’n eigen

Thusland heeft aan overgehouden…. O Allah, waar waarde Gij toen? Want nu zijn de Palestijnen en de Gazaïsten daarvan de pineut…..

Hiter dus als ’n niet-Kerstekindeke: had ie op de Obersalzberg dan geen last van duiizeligheid die misschien wel verooeaakt werd door een teveel of een tekort aan stikstof? Wie zal het zeggen, want nooit wetenschappelijk onderzoch

t, zoals nu in Lelystad.

Enfin, zelf terake leek zijnde, baseer ik mij op de klompendragende Hollandse mrlkveehouder die van heel dat stikstoffen-gedoe de krampen krijgt in dat ene lichaamsdeel waarmee sommige Torhoutse genycologen hun zuurverdiende boterham mee binnenhalen.

Moet ik drigend eens nagaan op Wikipedia hoe de Führer aller Germanen zijn problemen uit,de weld heeft geholpen. Kan zeer leerzaam zijn voor zijn huidige opvolgers. Vooral als de nood het hoogst is. ’n Klein rond gaatj heeft soms grote gevolgen….

Blijft over: de opwarming van de aarde. Maar dat os vr ’n andere keer.

01-07-2022

.TERUG NAAR DE KACHEL ?

*

‘Als ons kat een koetje was, konden we ze onder de stoof melken’, was een mop uit mijn jonge tijd. Die stoof was een zgz ‘Leuvense’, die halfweg de vorige eeuw de open haard vervangen had en werkte op steenkool. Nu verschillende landen de productiebeperkingen op steenkoolcentrales hebben opgeheven, zit een terugkeer van dat soort kachel er misschien wel in.

Als ik in mijn jonge tijd, vlak na WO II, thuis kou kreeg, ging ik naast onze Leuvense stoof zitten, met mijn voeten op een bankje eronder en was ik meteen opgewarmd. Maar die kachel diende nog voor heel wat meer dan te verwarmen. Het had een oven, waar e.e.a. in kon worden opgewarmd.

Men kon er ook op koken, wafels op bakken en strijkijzers verhitten (iets wat ik nog gedaan heb tijdens mijn legerdienst in 1960 in Leopoldsburg!).

Het zal allemaal hopelijk zo’n vaart niet lopen, maar men weet maar nooit. Ik heb er in elk geval geen slechte herinneringen aan. Als we straks worden aangemaand om elke dag een dikke trui te dragen, de thermostaten in huis wat lager te zetten en dergelijke zaken meer, zou men er wel eens heimwee naar kunnen krijgen.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

 

Erfekijke donoren van vader op zoon?

Torhout.

“Hoe groter Geest,

hoe groter Beest”.

*

Dat was ooit ’n gezegde op de VRT, toen, haast in de tijd dat de dieren nog konden spreken, zo lang geleden al, toen er zelfs nog in de verste verte geen sprake was van omvolking, beklijvende non-woke ‘series’ uitgezonden werden van waarlijk degelijke kwaliteit. En ja, het ging om een generatie-conflict, waar de zoon van een schoenlapper ’n trapje hoger wou op de maatschappelijke ladder. Die wilde namelijk niet alleen champetter worden van het hele dorp, maar trouwde ook met een knappe rijke aannenmersdochter. Zo naief was die en dat alles kon de bazige moeder Xantipe niet aan. Vandaar bovenstaande….. waarheid, zoals die nu ook weer blijkt. Zelfde verwijt, maar andere tijden…

Sperma specialisten met mooie (verzwegen)verdiensten die hoopten met hun eigen gratis voor niets getrokken sperma de hemel op aarde te verdienen.

En dat komt nu toch wel in massa uit, zeker? De desbetreffende wetgeving trekt op niks, zo blijkt. Hangt met haken en ogen aan elkaar en daar lopen ze dan, tot 81 nakomeingen van één en dezelfde genycoloog in hetzelfde ‘moederhuis’. Bandwerk dus.

Deothologie? Intellectuele eerlijkheid? M’n voeten, Gerard!

De hondjes doen het op iedere straathoek. Waarom zou nen gezonden doktoor met vest werk dat dan niet mogen doen?

* *

*

Van een totaal andere orde op WTV was dan weer het bericht - haast tot vervelens toe – dat er opnieuw 9 stoffelijke resten werden ‘ontdekt’ uit de loopgravenoorlog in het Ieperse. Is daar quasi dagelijkse kost. Off dacht U dat die ondertussen allemaal waren gaan lopen? De voorraad is zo goed als oneindig.

De vondst blijft voorlopig beperkt tot één Duitser, 7 Britten, en één Ier. Deze laatste was nog haast ’n kind, amper 17 jaar oud en al ’n jaar als vrijwilliger aan het front.

Ja, ja, ook vandaag staan we op het punt dat te ervaren: oorlog verzacht de zeden doden…

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

GEEN VRIJHEID VAN MENINGSUITING AAN UNIVERSITEIT ANTWERPEN

donderdag, 30 juni 2022 / Gepubliceerd in Nieuws

*

De Universiteit Antwerpen schorst twee medewerkers vanwege zogenaamd “ontoelaatbare uitspraken” over joden en Marokkanen. “Sancties nemen op basis van in het geheim gefilmde privégesprekken is een rechtsstaat onwaardig”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “Bovendien was er niets mis met de uitspraken, maar blijkbaar bestaan het recht op privacy en de vrijheid van meningsuiting niet aan deze onderwijsinstelling.”

 

Eerder deze maand verscheen er op sociale media een beeldfragment van een gesprek tussen twee medewerkers van de UAntwerpen. De dames, die niet wisten dat ze gefilmd werden, spraken hier over het “gebrekkige Nederlands” van veel studenten van Marokkaanse origine. Ook zeiden ze dat orthodoxe joden, die zich terugtrekken in hun eigen gemeenschap, over het algemeen geen overlast veroorzaken. Herman Van Goethem, de rector van de universiteit, vond de uitspraken echter absoluut ontoelaatbaar en zei zelfs in Terzake: “Indien ik mijn emoties niet zou beheersen, zou ik nu in tranen uitbarsten”. Als sanctie worden de twee medewerkers met onmiddellijke ingang geschorst en moeten ze een soort heropvoedingstraject volgen.

 

“Wie de beelden bekeken heeft, kan vaststellen dat er niets abnormaals gezegd werd in dit gesprek”, zegt Slagmulder. “Veel Vlaams-Marokkaanse jongeren spreken effectief in een soort tussentaal en veel orthodoxe joden zijn ook effectief teruggeplooid op hun eigen gemeenschap. Men zou kunnen zeggen dat er gesproken wordt in veralgemeniseringen, maar inhoudelijk werden er allerminst racistische of discriminerende uitspraken gedaan.”

“Dit voorval bewijst de invloed van de woke-ideologie op de Universiteit Antwerpen”

De uitspraken werden bovendien niet gedaan in een lescontext. “Het ging om een privéconversatie na een examen tussen collega’s, die niet wisten dat dit werd opgenomen en waarbij geen studenten aanwezig waren”, aldus Slagmulder. “Dat de beelden daarna illegaal verspreid werden, krijgt echter geen aandacht. Dit is nochtans hetgeen dat wel strafbaar is volgens onze wetgeving.”

Ondanks de illegaliteit van de beelden meent rector Herman Van Goethem dat het nodig is om drastische maatregelen te treffen met een onmiddellijke schorsing en een heropvoedingstraject. “Dit zijn sancties die we

in verwachten in een dictatoriaal regime waar andersdenkenden heropgevoed moeten worden”, zegt Slagmulder. “Bovendien hebben de twee medewerkers zich ook al verontschuldigd. De rector wil zelfs nog een stap verder gaan door onder meer verplichte opleidingen voor medewerkers in te stellen en door een gedragscode voor personeel en studenten uit te werken.”

 

“Volgens het Vlaams Belang bewijst dit voorval dat de vrijheid van meningsuiting aan onze hogeronderwijsinstellingen onder druk komt van de woke-ideologie”, “Rector Luc Sels van de KU Leuven waarschuwde aan het begin van dit academiejaar dat de cancel culture de academische vrijheid beknot. Jammer genoeg zien we nu dat hij gelijk had. We mogen dit echter niet tolereren en zullen minister van Onderwijs Ben Weyts vragen om de nodige stappen te zetten om de vrijheid van meningsuiting aan de UAntwerpen en in het hoger onderwijs in het algemeen te beschermen.”

DE WAARHEID OVER HET STIKSTOFBELEID

**

Voedselveiligheid opgeofferd voor milieu-dogmatici

Commentaar - 01/07/2022

*

 

De Abdij van Averbode gaat ten onder wegens totalitair stikstofbeleid. Zo komt er een einde aan de noeste, ambachtelijke arbeid die monniken daar al duizend jaar verrichten. Triest, maar tekenend voor de levensmoeheid van de Westerse beschaving. Ook mainstream rechtse partijen buigen voor de linkse, totalitaire milieu-technocraten. Je zou denken dat de oorlog en de pandemie onderstrepen hoe belangrijk binnenlandse voedselzekerheid is. Think again!

Toneelstuk

Wie het stikstofdebat in de Nederlandse Tweede Kamer volgt, ziet hoogopgeleide mensen bedreven in de kunst van het debatteren, formuleren en interrumperen. GroenLinks grijpt het stikstofdebat aan om Lelystad te sluiten en weer andere partijen klagen over de staat van de natuur of promoten innovatie (voor zover juridisch haalbaar).

Maar in feite is het een toneelstuk – de acteurs zijn tweederangs en het script stelt niets voor. Waarom? Het stikstofprobleem is een papieren probleem. Het bestaat slechts in de hoofden van technocraten en activisten die apocalyptisch geloven dat de natuur ten onder gaat.

Stikstof terreur ook waar geen boer te bekennen is

Het komt erop neer dat onze stikstof norm maar liefst honderdvijftig (!) maal strenger is dan in Duitsland. Zelfs op Vlieland – waar geen boer te bespeuren is – hebben we zodoende op papier een gigantische issue met stikstof. Willen we van dit ‘probleem’ af zijn, dan hoeven we maar over te stappen op de Duitse norm.

Nederland moest van de Europese Unie (EU) ‘Natura 2000’-gebieden aanwijzen en heeft dat ook gedaan. Ze zijn echter in smalle en onpraktische strookjes opgeknipt. In het dorp Vaassen is bijvoorbeeld de oever van een beekje aangewezen als zo’n gebied – dat even streng beschermd wordt als de Serengeti – maar even verderop stroomt het beekje het dorp weer uit en mag alles weer. Het toont openlijk hoe het stikstof verhaal alleen maar op papier bestaat.

Leugens en gedraai bij D66

Zodoende zijn de regeringspartijen stevig op weg om een levenskrachtige, letterlijk broodnodige bedrijfstak te vernietigen, en tevens vijfentwintig miljard aan belastinggeld over de balk te smijten voor onnodige maatregelen. De bijkomende economische schade is gigantisch.

Toen een wetenschapper in een D66-denktank tot andere conclusies kwam, werd die hele denktank van D66 losgekoppeld

Dat alles opdat Nederland in één groot aangeharkt park verandert, waarin de natuur precies doet wat de spreadsheets van de technocraten voorspellen. Toen een wetenschapper in een D66-denktank tot andere conclusies kwam, werd die hele denktank van D66 losgekoppeld. De conclusies mochten niet bekend worden want ‘het zou Thierry Baudet maar in de kaart spelen’ – zo werd letterlijk gezegd.

Innovatieve sector de nek om draaien?

De realiteit is namelijk dat de boerensector al decennia aan het minderen is met stikstof output. Het RIVM geeft een keurige halvering weer sinds jaren ‘90. Mest injecteren, gas wassers, Euro 6 (ureum bij dieselverbranding), enzovoorts. Daarbovenop innoveert de landbouw verder met strokenteelt en robots die pesticiden (deels) kunnen uitfaseren. Als je in deze trend opeens moet vaststellen dat er zeventig procent boeren te veel in een gebied zijn om een schrale natuur te kunnen behouden, dan is waarschijnlijk de schrale natuur het probleem.

De boeren gedragen zich feller en militanter in hun protesten dan eerder. Can you blame them? We hebben natuurlijk het voorbeeld van de islam. Sommige moslims zijn tot het uiterste gegaan om hun zin te krijgen. Hoewel de samenleving er verontwaardigd op reageerde, is het niettemin gelukt om de Westerse cultuur zich te laten aanpassen aan de wensen van moslims. Daarnaast demonstreren boeren al decennia tegen regeltjes en wetjes vanuit Brussel en de EU. Het bracht hen nauwelijks verder.

De epische queeste van boer Koos

Het is de vraag of het überhaupt nog zin heeft om je met woorden, argumenten en analyses te richten tot de gevestigde orde. De gekozenen zijn nog slechts passanten. Zoals Boer Koos het zei: ‘Caroline van der Plas (BBB) is door de linkse partijen de grond in gestampt, terwijl ze met feiten komt!’ Boer Koos heeft ontdekt dat de kern van de macht bestaat uit ingegraven technocraten. Daar wordt geluisterd naar een handjevol juridische specialisten, ideologisch bezeten activisten en lobbyisten van het grootbedrijf. Wat kiezers en partijleden verlangen, is zelfs in de VVD-top niet meer relevant, zo bleek wel op het partijcongres. Succes met het op een ander spoor brengen van dit bastion, door het roodkleuren van bolletjes.

De macht heeft zich verheven boven de democratie, dus we kunnen niet anders dan toezien hoe ook de wijze waarop burgers zich tot de macht verhouden, verandert. In de huidige werkelijkheid kunnen we enkel begrip hebben voor de boeren. Immers, zij geven ons te eten – zonder hen gaan we allemaal dood. Alles begint met een varkensboer en een aardappelboer – daarna kun je een frietstandje hebben, een slagerij, en uiteindelijk een advocatenbedrijfje. Zonder boeren kan echter helemaal niets. Deze waarheid is uit het oog verloren in deze maatschappij waar gekozen volksvertegenwoordigers worden voorbijgefietst door milieuextremisten en ongekozen technocraten, die hun meningen om de democratie heen tot wet weten te maken.

Provocaties door Rood en Groen

Wim Van Rooy is een Vlaams auteur, deze éminence grise besprak deze week mijn nieuwste boek Wees Afgrondelijk en trok daaruit dezelfde conclusies. Hij noemt de ‘perverse provocaties van rood en groen’. De bevolking, die lang passief bleef, ontdekt nu zélf ook dat het, onder het huidige bestel, definitief gedaan is met hun eigen opwaartse mobiliteit, veiligheid, economische stabiliteit en energie- en voedselzekerheid.De politiek heeft het volledig aan zichzelf te danken. Enige tijd terug, toen de stikstofcrisis begon, kwam er een VVD-Kamerlid bij me dineren. Die was een beetje geschrokken van het stikstofbeleid en vroeg mijn advies. Ik zei: ‘Je moet het lef vinden om wat de Raad van State en de milieuactivisten willen op dit dossier, naast je neer te leggen. Je zag de demonstraties van boeren en de bouw. Dat zijn mensen die precies doen wat je wil als liberaal. Hard werken, op tijd opstaan om nuttig bezig te zijn en geld te verdienen. Ze zetten de tering naar de nering en geven hun gezin qua werkethiek het goede voorbeeld. En juist deze mensen beten acht jaar op een houtje tijdens de economische crisis. Ze wachtten totdat die voorbij was en ze weer geld konden verdienen. En nu dat weer kan, knijpt de politiek hun kelen dicht met stikstofwetjes. Als je je eigen ondergang wil, moet je dit doorzetten.’

 

De politicus werd bleek, slikte diep, maar durfde uiteindelijk niet tegen de kern van de macht in te gaan. Alles modderde door. Nu staan we hier. Ik zeg tegen de traditionele partijen: you made your bed, now lay in it.

Sid Lukk.assen

 

 

 

*

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Onbetaalbaar gestegen levensduurte, terug de Leuvense Stoven of de Surdiac’s uit de schroothopen gan vissen, en de Walen allemaal terug aan het werk in Marcinelle en andere koolputten.

For pld days sake: niks anders dan goed in al deze heronneringen.

En de Poet samen met alle andere Russen kunnen de pot op of de pijpleiding in, met hun vluchtige of vloeibare fossiele brandstoffen. Wij, in de rest van de Westerse wereld, gaan pannenkenbakken op onze biuzestoven rapper dan ge die kunt binnenspele,. Met bruine suiker zoveel we willen. In afwachting naatuurlijk ,oet die ‘op de bon’ is moeten

gaan…

Ma, waar hebde gij dat recept voor diene deeg gelaten? Die is vedorie nergens meer terug te vinden. Zelfs ons huizeke is foetsie. Plaats moeten riuimen voor dzt 4 meter brede nieuwe fietspad di de Groene Sekte daar absoluut wou… Ten einde de opwarming der aarde onder cpntrole te houden….

*

Digithalys

Geen opmerkingen: