zondag 25 september 2022

 

    

*

Dinsdag 20 september 2022
*

  

875- TERWIJL DE HELE WERELD BEZIG IS MET HET VERLEDEN, BLOEIT IN ZWEDEN EEN NIEUWE EUROPESE TOEKOMST

*

I N H O U D

*

Het hebzuchtige kolonialisme zo goed als voorbij zijnde, dood en begraven, verzuchten we overal ter wereld, van Pool tot Pool, vanwege de weerslag daarvan op de gehele samennleving. Die waanzin heeft zelfs, ptrcies als om het mes in de wonde om te draaien, de nam gekregen van: WOKE….

Het schorremorie van de Slinxe Schots en Scheve Wereldverberteraars zijn erdoor in de wolken, want die deken dat voor hen

Hhet Uuur der Bevrijding is gekomen. Dit, nettegenstaande dat in Rusland, het land die ooit het Marxisme heeft uitgevonden en gestalte heeft gegeeven, deze duivelse theorie – uit eigenbelang - het hardst bestrijdt ten einde het eigen vel te redden. Of het Poetin in de Macht zal betendingen, is nog maar de vraag waarvoor het antwoord te vinden is in de milhoenen sterrenstesels die rondzwerven in het Heelal.

Want, samen met Het Noorderlichtn van uit het Noorden komen er andere, hoopvollere wolken aandrijven. Zie Zweden, die dapper onderweg is om Honngarije, Polen, Solvakije, Oostenrijk, enz, te volgen of zelfs vooraf te gaan…

Het kan dus niet anders, dan dat er tussen al die miserie ook veel eens onkruid opschiet. Tot er zelfs in Nieuwpoort bij ons, in het Koninklijk Atheneum hulpmiddelen bijeen worden gescharreld om – zonder bloedvergiten - alle bestaande geslachtelijke verschillen eigen aan het Mensdomn tot in de toiletten toe, dichter bij elkaar te brengen…

Hoog tijd dus om Altzheimer wereldwijd onder de aandacht te brengen…..

Is het dan te verwonderen, dat Onze Moeder de Heilige Kerk in West-Vlaandren, zo maaar van de ene dag op de andere zich bekeert tot de HOLEBI?

Het is dit of dat, wil men nog Heders – of Dominees- aan noord ktijgrn die de schaapjes willen hoeden.

Ik heb het nagezien, zowel bij Google als bij de VRT:

Homo, Lesbisch, Bi-secueel…. HOLEBI

  

20-09-2022

VERGANE GLORIE

**

* Er viel gisteren niet naast te kijken. Hét nieuws van de dag was de begrafenis van Elisabeth II in Londen, met een pracht en praal uit vroeger tijden. ‘Het einde van een tijdperk’, werd er verteld, maar in feite was dat einde al vele decennia voorbij en begon dat al na WO II en het opdoeken van de halve wereld die de koloniën van het UK bleken te zijn in de jaren 1960. Zelfs de overwinning in de Falkland oorlog veranderde daar niets aan. In tegenstelling tot de andere koloniale mogendheden behield het UK wel een Gemenebest, het zogeheten Commonwealth, in 1949 opgericht met 56 landen, waarvan er nog steeds 15 het Britse staatshoofd ook als eigen staatshoofd erkennen, maar dat was en is steeds meer voor de façade dan voor iets anders. Wat wél stand houdt is dat hun taal, het Engels, de facto de lingua franca van de wereld is geworden, al is dat grotendeels de verdienste van de Verenigde Staten.

Voor wat de plechtigheid in London betrof, in tegenstelling tot wat in Schotland gebeurd was, had men in de Britse hoofdstad toch een lijkwagen van eigen Britse makelij kunnen vinden en moest men er geen beroep doen op een Duitse Mercedes. Het zou gevloekt hebben tussen all that British.

*

Het komt erop neer, dat in een berucht stuk van ons afgescheurd Europese Continent, samen een al even een berucht persoon eindelijk voor eeuwig uit het zicht is verdwenen. Het Dear Old England van Willem de Normandiër rest alleen nog een bepaalde uitloop-periode die zal inkrimpen tot er alleen nog Londen zef plus de geur van een universum aan Vergane Glorie zal overblijven.

**

De Vlaamse, en vooral de Ieperse lakennijvererheid, wat er nog van overblijft, zien we gebeeldhouwd in de massieve stenen gevels van het de Ieperse Lakenhalen, bekroond met een Belfort dat wooral sedert Den Groten Oorlog samen doet denken aan… vroegere kapot geschoten rrijkdom. Die goeie oude Engelsse Wol, daar dweilt men nu de vloer mee.

Maar als tijdsdokument zagen we wel, uitvoerig ten tonele gevoerd, op de Gewestelijke Ze,der WTV een verzameling oude mensjes in het Oude Manenhuis van Wevelgem. Due hadden, zonder ten of drinken, de hee dag doorgebracht voor het scherm, in woord en daad de zaken in Londen commentariërend. Was Betty dan geen tijdgenote van wijlen Koningin Asttid. Of was dat nu die al even lieve Diana Specner, de afgedankte model-echtgeote van de ontrouwe koningszoon, Prins Charles. En zeggen dat die ros Camilla nu eindelijk als Queen Mother in Buckingham Palace zal mogen tronen. Het Schote Balmoral mag ze op haren buik schrijven, daar dansen de Schotten voortaan hun eigen Scottich….

 


 

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

*

Groot probleem In ’t Koninklijk Atheneum in Nieuwpoort….

Gisteren een langgerekte en uitgebreide reportage op WTV moeten ondergaan over het gratis ter beschkking stellen op school van mentruatie-matertiaal voor kansarme meisjes/trasngendertjes, die dat financieel niet aankunnen: een op de acht kan dat niet betalen en dus zal Minister Weyts de nodige middelen moeten vrijmaken.

Deze ‘voorzieningen’ – in détail besproken – dienen in elk (gemengd) toilet ter beschikking te staan. Want inteme lichaamshygiëne is belangrijk.

Over wellevendheid en tact: geen woord. Wel het argument uiteengelegd gekregen over toiletpapier, dat in elk toilet M/Vr/Genderneutraal, al even noodzakelijk en van levensbelang is.

Het Katholiek Onderwijs, dat met dezelfde probleen zit, houdt intussen stevig de lippen op elkaar. De Mamaatjes zullen dat wel, en in alle discretie, oplossen, zeker?

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Beste Vlaams Belanger,

 

Duizenden en duizenden Vlaams Belangers maken er zaterdag een prachtige familiedag van in Bobbejaanland. We vieren dan ook het 45-jarig bestaan van onze partij met de beste attracties en een goedgevuld politiek programma, speciaal voor onze mensen. Wil u er ook bij zijn? Dat kan!

Garandeer vandaag nog uw plaatsen, boek uw tickets en samen genieten we van een fantastische familiedag onder een massa gelijkgezinden. Meer info kan u lezen via vlaamsbelang.org/bobbejaanland.

Ik wil erbij zijn!

Met Vlaamse groeten,

Het Vlaams Belang.

 

ZWEDEN GAAT NAAR EEN RECHTS KABINET

*

Eerste minister Magdalena Andersson en oppositieleider Jimmie Akesson (Zweedse demorcaten) strijden om de titel van grootste partij in Zweden.

foto: ©Wikimedia Commons

Analyse - 20/09/2022

*

Zweden heeft op zondag 11 september gekozen voor 349 leden in het parlement: de Riksdag. Momenteel wordt het land bestuurd door een sociaaldemocratisch minderheidskabinet in lopende zaken. Oorspronkelijk was er een breder kabinet met de groenen (Miljopartiet de Grona), de liberalen (Liberalerna) en de centrumpartij (Centerpartiet). Maar deze groep kreeg ruzie over de begroting, de fiscaliteit en de toetreding tot de NAVO. Uit deze ruzie kwam er dan het huidige kabinet Andersson en kwam het tot een breuk tussen de liberalen versus de centrumpartij.

Uitslag

Het duurde wel enige dagen vooraleer de definitieve uitslag bekend was en dat heeft enorme gevolgen voor de coalitievorming. Uiteindelijk wonnen de conservatieven een zetel bij ten nadele van de sociaaldemocraten. Hierna volgt de uitslag van de Zweedse verkiezingen met de verdeling van de 349 zetels in de Riksdag en de vergelijking met de voorgaande uitslag van 2018.

 

-de sociaaldemocraten van EM Magdalena Andersson: 107 zetels of 30,5% (2018=100 zetels & 28,3%)

 

– de Zweedse democraten met Jimmie Akesson: 73 zetels of 20,5% (2018= 62 zetels & 17,5%)

 

– de Conservatieven van Ulf Kristersson: 68 zetels of 19,1% (2018=70 zetels & 19,8%)

 

– de linkse communisten met Noosh Dadgostar: 24 zetels of 6,7% (2018=27 zetels & 8%)

 

– de ‘Centerpartiet’ met Annie Loof: 24 zetels of 6,7% (2018: 31 zetels & 8,6%)

 

– de liberalen met Johan Pehrson: 16 zetels of 4,6% (2018: 20 zetels & 5,5%)

 

– de christendemocraten met Ebba Busch Thor: 19 zetels of 5,3% (2018: 22 zetels & 6,3%)

 

– de groenen met het duo Per Bolund en Marta Stenevi: 18 zetels of 5,1% (2018: 16 zetels & 4,4%).

 

Uiterst links staat de ‘Vansterpartiet’, links de groenen, centrum-links de sociaaldemocraten, in het centrum eerder de liberalen met de ‘Centerpartiet’, centrum rechts de conservatieven alsook de christendemocraten, verder naar rechts de ‘Sverigedemokraterna’.

 

In zetels winnen de sociaaldemocraten (plus 7), de Zweedse democraten (plus 11) en de groenen (plus 2). Het zetelverlies in de Riksdag is voor de conservatieven (min 2), de liberalen (min 4), de communisten (min 4), de christendemocraten (min drie) en de centrumpartij (min zeven).

 

Het belang van de definitieve uitslag is dat de conservatieven met de Zweedse democraten en de christendemocraten alsook de liberalen samen uitkomen op 176 zetels op 349 en dus een meerderheid vormen in het Zweedse Parlement. Men heeft de centrumpartij niet nodig en daar zit de tactische vergissing van Annie Loof. De bovenvermelde breuk in het partnerschap tussen de liberalen en de centristen ontstond op het einde van het kabinet Lofven. Deze beide partijen verkozen de steun aan een sociaaldemocratisch -groen minderheidskabinet boven een samenwerking op rechts met de ‘Sverigedemokraterna’. Maar dat kabinet eindigde in een grootse ruzie, waarop Lofevn de politiek verliet en Andersson de leidster werd van de arbeiderspartij. Sindsdien stellen de liberalen zich wel opener op ten aanzien van een samenwerking met Akesson. De centrumpartij blijft ertegen.

Centerpartiet

De centrumpartij is de grootste verliezer van deze verkiezingen. Deze partij is de historische boerenpartij en heeft een relatie met de linkse partijen door het milieustandpunt. De partij is wel voor decentralisatie en bepleit een economisch liberaal systeem. In het Europees Parlement is de centrumpartij een deel van de groep ‘Renew Europe’ of de liberale fractie. Een oppositiekuur met de linkse partijen alsook het verlies aan zetels dreigt het einde te worden voor partijleidster Loof. Uiteindelijk een draai maken om toch mee te doen met de vier rechtse partijen is pas mogelijk als Annie Loof vertrekt als partijleidster. Bovendien zal de centrumpartij niet veel kunnen eisen, want ze zijn mathematisch niet nodig. Trouwens, het wegblijven van de centrumpartij verstevigt de positie van Ebba Busch en Johan Pehrson in een kabinet met de twee grote rechtse partijen: de conservatieven en de Zweedse democraten.

Vorming

De conservatieven zien een goede kans in deze uitslag. Met een licht verlies van twee zetels valt de positie van Kristersson nog goed mee en het uitzicht op het premierschap is een meer dan onverwachte kans voor deze partij. Want in de peilingen zat deze partij dikwijls maar aan 14 à 16 procent. Het is Gunnar Strommer, de partijsecretaris van de ‘ Moderaterna’ die de onderhandeling leidt over een centrum-rechts kabinet met als cruciale vraag: komen de Zweedse democraten in de regering of steunen ze de drie andere partijen vanuit de oppositie? Uiteindelijk is Jimmie Akesson de grote winnaar van deze verkiezing en als hij al het premierschap laat aan de conservatieven, dan stelt zich de vraag of deze partij dan ook nog zou bereid zijn om uit de regering te blijven.

De eerste daad van het kabinet Kristersson moet de aanpak zijn van het enorme veiligheidsprobleem in Zweden: de stedelijke criminaliteit, de gangs en hun schietpartijen etc.. Op dit punt zal het nieuwe rechtse kabinet snel moeten slagen want anders is de start gemist.

Zweden is decennia lang bestuurd door linkse kabinetten, maar deze eeuw is er het electoraal gegeven dat het land van ABBA politiek steeds meer opschuift naar rechts.

Herman Matthijs

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Wordt straks wijlen Monseigneur Roger Van Gheluwe, de gescandaliseerde vroegere Bisschop van Brugge, de nieuwe Paus Franciscis II?

De sterren staan goed! En de stevige rpotsen waarop de Moederkerk van Rome gebouwd is, ’n paar duizend jaar geleden al, kan wel tegen een stootje. Vergeten we vooral nieet, dat het celibaat + de verplichte ‘geestelijke kledij, pas rond de jaren 1.000 werd ingrvord. Al die tijd waren de ‘Herders‘ in niets te onderscheiden van de gewone getrouwde schaapjes. Al-dan-niet, zoaals het nu dus weer wordt, met ,losse handjes….

 

Of, voortgaande op het woorbedfriik vqn HOLEBI, de H. Stoel vortaan zal bezet (belegen?) worden door één man samen met twee vrouwen, is ,og maarr de vraag. Misschien Tante Pelosi in afspraak met Zuster Ursula…..

Wereldpolitiek met afwisselend Berluscni, Poetin of de Bid Ppinkhaan op de thé?

V  n één zaak mogen we zeker zijn: de nalomelingen zullen wereldburgers zijn!

*

DIGITHALYS

an uit Italia het psudonorm voor A.A. BAERTi

Thans: WZC wielant

Schellenellestraat, 8

8570 INGOOOIGEM

 

.GSM = 0485 15 89 97

-

E-Mail= andre.baertsln@hotmail.com

 

*

Geen opmerkingen: