donderdag 1 september 2022

 

*

*DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*Donderdag 1 September 2022
*

870 – BIJ DE TV IS 2024 AL INGEZET, TENZIJ ZIJ PROBEREN LOL TGE TRAPPEN

*

I N H O U D

*

Het klnikt als een onmogelijke tooekomstmuziek, dat ene zinnetje op Het Scherm, tussen al die hellhole Brusselse berichten over inflatie, oorlog en dreigende armoede….

Een lichte maar veelbetekendene verspreking ? te mooi om waar te zijn, die de slagbomen van het vervloekte ‘cordon’ in één trek wegblaast?

Fasten seat belts, houdt U vast aan de takken van de bomen, en lees…

VRT STUURT FIEN GERMIJNS NAAR WETSTRAAT

*

31 augustus 2022 De Redactie

**Heeft u het gezien, beste lezer? Presentatrice Fien Germijns die heel Vlaanderen verblufte met haar haarscherp politiek inzicht? Zo plotseling en totaal onverwacht in prime time. Een nieuw supertalent is opgestaan. Uit onverdachte bron verneemt ‘tScheldt dat de VRT-top grote plannen heeft met haar.

**

Kent u dat? Een lollig quizje kijken op tv, met een pintje en een schaaltje Pirato-chips erbij. Genieten, toch? Tot vorige week donderdag de 27-jarige presentatrice van de Eén-quiz ‘Switch’ Fien Germijns deze nu al historische en iconische uitspraak deed: “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen.”

Toegegeven, in eerste instantie dachten wij dat Germijns van haar papiertje aflas wat de redactie van haar programma voor haar had bedacht. Maar door de fikse besparingen bij de openbare omroep en al die toplonen die maandelijks moeten worden opgehoest voor de kijkcijferkeizers van de Reyerslaan heeft Switch niet eens een redactie. Terwijl Germijns haar zelf meegebrachte boterhammetjes zit te eten in de bedrijfskantine bedenkt ze haar eigen bindteksten en grapjes.

Daarom, leest u haar uitspraak nog een keertje opnieuw: “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen.”
Boenk erop, toch? Wat een scherpe, analytische blik. Wat een knappe synthese van het voorbije politieke jaar. En die Germijns is nog maar 27. Ze is zelf van de generatie van Van Langenhove (29) en Van Grieken (35). U, beste lezer, en wij kennen die generatie beter als ‘de woke-generatie’. Zoals te verwachten was, reageerden de sneeuwvlokjes Van Grieken en Van Langenhove dan ook alsof ze voor de truck van een opgefokte Spaanse camionchauffeur werden gegooid. Komaan, mannen, als je als politicus wordt ge-namecheckt in een quiz, moet je niet beginnen wenen, maar moet je de stemmen tellen die dat oplevert.

Enfin, niet alleen wij kregen een epifanie toen we Fien Germijns zo zagen shinen in het goedkope en sullige Switch-decor in de tv-studio, ook bij de VRT-top werden talrijke flessen cava ‘Pere de Moncada’ ontkurkt. Wetstraat-watchers Pieterjan De Smedt, Bart Verhulst en Goedele Devroy krijgen er vanaf volgende week met Fien Germijns een nieuwe collega bij. Vlaanderen heeft er even op moeten wachten maar nu is er dus eindelijk een waardige, snedige, intelligente, ad remme opvolgster voor Linda De Win. Daarom, vanop onze ‘tScheldt-redactie: Welkom, Fien!

Goedele Balliauw & Jan Wachters

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Ik heb mezelf tot 3 keer toe in de wang geknepen, om zeker te zkjn dat bovenstaande lectuur geen droom was. En neen, het staat er! Zelfs omrigd door de nodige flessen CAVA bij het Gezag op de Reyerslaan.

Eer blijft nog ‘n kleine TWEE jaar te gaan voor we 2024 mogen schrijven, en bij de Openbare Omroep zien ze de bui al hangen het zonlicht al doorschemeren…

Digithalys




Geen opmerkingen: