zaterdag 17 februari 2018

4423

Vrijdag 16 Februari 2018
4423 - MET ‘MADRID’ NIETS ANDERS DAN SLECHTE ERVARINGEN. REMEMBER?
*
INHOUD: SPANJE – GESCHIEDENIS: LAANDEREN REBUILT: Catalonia und kein Ende… Hoe lang duurt die stille revolutie al, en vooral, hoe lang gaat die nog duren de volgende maanden en jaren? Dat gaat toch nooit de richting uit van een aangekondigde Tweede  Spaanse Burgeroorlog!
Nog ‘n vleugje straffe Islam-peoer daar bovenop en men zit daar terug in de dagen van de ‘Moorse’ eeuwenlangge overheersing  van vòòr de Reconquista.
Toen, met de Eerste Spaanse Burgeroor log die Franco aan de macht bracht, in de late Jaren 30,  ging het om ’n eerder ideologisch geschil, voor of tegen de vermeende opperste gelukzaligheid  volgens  het Evangeie van Karl Marx. Zoals die toen ‘voor hun eigen bestwil’ Rusland en het hele  Tsarenrijk in  een wurggreep had. Nu gaat het om de Bevrijding van het Catalaanse Volk van het Madrileense juk dat er alleen op uit is om de Welvaart daar af te romen. Een slechte gewoonte van Slinxe Machthebbers die o zo graag smijten met het geld van anderen.
Over dat Madrileense ‘afromen van welvaart’ weten wij in de Lage Landen trouwens als geen ander van mee te spreken. Halfweg de jaren 1500 stuurde ‚Madrid‘, als Vlaanderen soms ‘lastig deed’,  daar de Bloedhond ALVA op  af
Doe moest het hebben van onthoofdingen op de Brusselse Grote Markt. De Landvoogden Graaf Egmont en Hoorne waren de eerste slachtoffers. Ook nu weer zal Broekzele, in naam van de sacrosante Europese Eenheid, bijna automatisch de kant van Madrid kiezen, als het gaat om Puigdemont op het schavot te krigen.

IEDER VOLGELTJE,  ZELFS HET KLEINSTE
ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS
*
Eersr even mijn eigen ’Inleiding’ aanvullen.
Vlaanderen is doorheen de Recente Geschiedenis voortdurend en zonder ophouden leeggemolken geworden. Na de Spanjaarden, die toen trouwens druk bezig waren De Nieuwe Wereld leeg te plunderen en uit te moorden, kwamen de Oostenrijkers en dan de Fransen. Na Waterloo besloten de Grote Mogendheden, Londen, Moskou, Berlijn, Wenen, boven onze hoofden, dat wij een zelfstandige ‘bufferstaat’  moesten worden die hen ui elkaar hield. Na allerlei onbeschrijfelijke intriges werd de jongste telg van het verarmd adellijk geslacht der Saxen Coburgers het jobke aangeboden om voor koning te spelen. Met weeral eens de lange arm van Parijs die via de Francofonie het uitbuiten van onze voorouders kon verder zetten.
‘Also sprach Zaraghusta. Niemand beter dan Paul Beliën heeft deze kroon ontbloot in zijn boek ‘A Throne in Brussels’. Paul Belien (1959) is een Vlaams freelance journalist, een rechts-conservatief ideoloog en actief met online publicaties zoals de websites http://secessie.nu/ , een driemaandelijks tijdschrift, en https://en.wikipedia.org/wiki/The_Brussels_Journal , een weblog.
**
*
Maar laat ons terugkeren naar onze kudde schaapjes, de Catalanen, waarmee wij Flaminganten van de Harde Lijn, veel gemeen hebben.
Ja, over de Gentenaar Keizer Karel (Carlo Quinto) - °1500 - en diens Spaanse Rijk waar, na de ‘Ontdekking’ van Amerika, de Zon nooit onderging, vallen er hele bibliotheken vol te schrijven. Meer slecht dan goed. We hebben het aan diens Opvolger, Filips II, te danken (Ja toch?) dat de Vlamingen, anders dan de Noorderburen, ‘Rooms’ zijn gebleven.
Al die bezetters sindsdien, al waren die dodelijk voor ons Volk, zijn van het toneel verdwenen en Vlaanderen kruipt gestaag  uit een diep dal. Met vallenen op staan. Het gaat een schitterende toekomst tegemoet, ware daar niet de Islammerij die, niet voor de Poorten  van Wenen staat, maar zijn tentakels strekt tot achter de voorgevels van onze huizen.   Voorbeeld Zweden.
Indachtig dat datander prachtig land en volk, van oudsher Christelijk en dus welvarend, thans via luidsprekers uit zijn kerktorens Allah verheerlijkt, dan weten we waar we naartoe gaan. Morgen of overmorgen leest U er meer over op deze Blog. Het land der Vikingen (Zweden) is via het Socialisme inderdaad als een der eersten recht in d armen van Allah terecht gekomen…
**
Neil Chamberlain, terug in Londen na de Conferentie van München 1938
*
Ik val graag in herhaling met deze afbeelding. In München kwamen toen de Grote Mogendheden overeen met het Nationaal Socialisme over de heerschappij  in Europa. ‘Vrede in onze dagen’ was zijn boodschap voor de thuisblijvers. En die ‘Vrede’ duurde van eind 1938 tot 1 September 1939. Toen zat het er o! De Duitse Legers vielen West Polen binnen om dat land te annexeren, en na even de kat uit de boom te hebben gekeken, annexeerde Stalin meteen Oost Polen.
Ziet U wat bekoeld wordt met de Bloedhond Alva, de Regering in Ballingschap van Catalonia en de annexatie-politiek van de wereldwijde islammerij? Eens te meer zal Vlaanderen, als we niet oppassen,  het gelag betalen!
Zelfs de schietpartij in die school van Porttland (Florida, Amerika), de zoveelste op rij, kadert in deze beschrijving. Wat, vergeet het niet, onder het 8jaar durende Presidentschap van de Moslim Broeder Moh Bama zijn de Verenigde Staten kopje onder gedoken in de islammerij.Daarbij dapper geholpen door the Clinton Wife en haar accolieten bijhet FBI
Spaanse ‘Burgeroorlog’: m’n voeten, Gérard!  Want, dieper ingaand op ’n voorgaand onderwerp op dit eenmans blogje,  zouden den onze Media het beter hebben over ‘Wereldoorlog’ ipv ‘Burgeroorlog’
**
*
Spaans-Belgische crisis in de maak over Puigdemont?

Christophe Bostyn
*
De Spaanse regering verloor de gok dat de Catalaanse kiezers het onafhankelijkheidsproces moe zouden zijn en Carles Puigdemont en de pro-onafhankelijkheidspartijen de laan uit zouden sturen. Deze politieke strategie faalde en de Spaanse regering grijpt nu, meer dan ooit tevoren, naar juridische middelen om Puigdemont uit te schakelen. Dat Puigdemont in België verschanst zit en daar vrij zijn gang kan gaan, zit Madrid steeds meer in de maag. Borrelt er een diplomatieke crisis op tussen Spanje en België?
Samenzwering’ voor het gerecht

Voor het Spaanse gerecht zullen vanaf volgende week ook andere kopstukken van de onafhankelijkheidspartijen moeten verschijnen, zoals onder andere Marta Rovira (ERC), Marta Pascal (PDeCAT), Anna Gabriel (links-anarchistische CUP) en Mireya Boya (CUP). Het onderzoek naar rebellie en opstand werd naar hen uitgebreid aangezien de openbare aanklager een georganiseerde samenzwering ziet in de samenwerking van de politieke partijen – met ANC en Òmnium Cultural – rond de feiten van oktober in Catalonië.

De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten

Vorige maandag besloot de rechter van het Hooggerechtshof Pablo Llarena, van gekende Spaans-conservatieve signatuur, Jordi Sànchez (oud-voorzitter ANC) niet vrij te laten. Sànchez zit daardoor nu al meer dan 100 dagen in voorlopige hechtenis, in afwachting van zijn proces. Sànchez verweet de rechter zijn basisrechten te schenden. De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten. Zo motiveert Llarena zijn beslissing om Sànchez achter slot en grendel te houden door te stellen dat Sànchez ‘zijn pro-onafhankelijkheidsideologie behoudt, en die wel grondwettelijk geldig is, maar de zekerheid uitsluit te stellen dat een herhaling van de misdaad zich onmogelijk kan voordoen, in vergelijking met iemand met de tegenovergestelde ideologie.’ Een wartaaltje dat erop duidt dat Sànchez wel degelijk gevangen zit omwille van zijn politieke ideeën.

De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen

Llarena vindt het ook problematisch dat Sànchez zich kandidaat stelde (voor de verkiezingen) die ‘tot doel heeft de politieke dynamiek te herstellen die leidde toch deze procesgang’. Pablo Llarena besluit dat Sànchez ‘met ijver betogingen organiseerde om een sociale opstand te bevorderen om specifiek te stimuleren dat, of in de wetenschap dat deze een risico op een onherstelbare gewelddadige reactie tegen de samenleving en de territoriale organisatie van de staat met zich mee brachten.’ De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen, waarmee hij al oordeelt over de feiten nog voor het proces moet beginnen. Dat Sànchez opnieuw betogingen kan organiseren, die gewelddadig kunnen zijn, is dus een reden om deze opgesloten te houden.
Advertentie
Puigdemont en de ministers in ballingschap

In Spanje houdt de centrale regering de touwtjes strak in handen. Toen de regering vroeg de kandidatuur van Puigdemont te verhinderen, belden verschillende Spaanse regeringsleden zelfs naar de voorzitter van het Grondwettelijk Hof om hun zorgen over deze zaak van ‘nationaal belang’ over te maken en hem te vragen er haast bij te maken. Vicepremier Soraya Sáenz de Santamaría pochte er zelfs over in de pers.

De Catalaanse minister-president in ballingschap blijft echter een kiezel in de Madrileense schoen. Gezien Madrid uit vrees voor de uitspraak van de Belgische rechter het Europees aanhoudingsmandaat tegen Puigdemont introk, kon deze ongestoord naar Denemarken reizen om de Catalaanse zaak er in het daglicht te stellen. In Brussel houdt Puigdemont dan weer vergaderingen met de parlementsleden van zijn partij, van andere partijen enz. Zo blijft hij voortdurend in de media opduiken, wat de Spaanse regering duidelijk niet zint.

Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen

De Spaanse regering probeert dan maar via zijn ambassadrice in Brussel, Cecilia Yuste, druk te zetten op de Belgische regering om een meer vijandige houding aan de dag te leggen tegen Carles Puigdemont en zijn ministers in ballingschap. Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen.’ Dat Carles Puigdemont zondag 18/02 een ‘Raad van Verkozenen’ in Brussel zou samenroepen om zich in ballingschap te laten verkiezen tot president van de Republiek Catalonië, zou al helemaal onverteerbaar zijn voor Madrid.

Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje

De Spaanse regering zou dan wel begrijpen dat het moeilijk is voor de Belgische regering om Puigdemont het land uit te zetten, maar het zou dan tenminste verwachten van Charles Michel dat deze zich negatief uitlaat over Puigdemont. Opvallend is ook dat voor Madrid de officiële Vlaamse Vertegenwoordiging in Madrid een doorn in het oog is. Volgens de goed ingelichte journalist José Antonio Zarzalejos, die zich in de hoogste machtscirkels van conservatief Spanje begeeft, vindt Madrid dat de officiële vertegenwoordiging van Vlaanderen zich camoufleert in een cultureel netwerk en ‘expliciet’ in Spanje gevestigd is om contacten te onderhouden met de vertegenwoordigers van de Catalaanse en Baskische regeringen. Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje, André Hebbelinck, die volgens de journalist ‘alle en elke stelling van de independentisten genegen is’, wat dan rechtstreeks gekoppeld wordt aan de steun die Puigdemont van de N-VA krijgt.
De rol van de N-VA

Het onophoudelijk – en ongestoord – pendelen van Catalaanse politici tussen Barcelona en Brussel irriteert de Spaanse regering telkens meer. De muur waar ze in België tegen stoten, zouden de Spanjaarden onder andere wijten aan de rol van de N-VA in de regering Michel en het feit dat de Belgische regering ‘de meest complexe’ in Europa is, doelend op de verschillende evenwichten binnen de federale regering.

Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg

Wanneer eind maart, volgens de strategie van de Spaanse regering, het gerecht de politieke rechten ontneemt van Puigdemont e.a., zou Spanje opnieuw het Europees aanhoudingsbevel willen activeren, met het risico dat een Belgische rechter hen enkel zou uitleveren voor overtredingen van minder belang, zoals ongehoorzaamheid of fraude (wegens het gebruiken van overheidsgeld voor het referendum). Dat de politieke rechten van Puigdemont, Junqueras e.a. hen ontnomen zouden worden, dient ook een ander doel: Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg. Indien ten laatste tegen 7 april het Catalaans parlement geen nieuwe minister-president aanduidt – Puigdemont werd door het Grondwettelijk Hof al de facto uitgesloten, dan worden automatisch nieuwe verkiezingen uitgeroepen.
Advertentie

Indien het tussen Spanje en België uiteindelijk tot een diplomatieke crisis komt, zal deze duidelijk zijn oorsprong hebben in Madrid. Dat de regering Michel een regeringscrisis zou toelaten over Catalonië, terwijl de partijen alvast de borst nat maken voor verkiezingsjaar 2019, lijkt dan weer weinig waarschijnlijk. Puigdemont kan dus nog rustig ademhalen.
Bron: Doorbraak
*
AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE
*
Er zijn ook nog mooie dagen in het leven. Uiteindelijk is de Lente (bijna) weer terug in het land. De alledaagse grijsheid van het weer heeft plaats gemaakt voor de zon en de blauwe lucht. Deze middag hoorde ik voorwaar voor het eerst weer de roep der tortelduiven.
**
*
Deze regering slaat hier en daar nagels met koppen … In Korea vliegen de mamoerkens over en weer en President Trump kuis langzaam maar zeker de troep op na 8 jaar Moh Bama en andere “democratische’ wereldverbeteraars. Genre Bill Clinton…
**

He never has sex with that woman…
*
En natuurlijk zijn onze Media er als de kippen bij om voor de zoveelste keer naast de kwestie te argumenteren. Nier de ‘Wapenwet’ moet er aan geloven, maar de opstokers van al dat ‘eervol geweld’ om zo rap als mogelijk bij de gelukkigen te zijn, die in alle eeuwen der eeuwen recht hebben op hun 72 dagverse maagden.
Zouden de dan nog nooit gehoord hebben van de Antieke Goden op de Olympus der Oude Grieken? Eerst hen verdwazen die ze willen vernietigen. Het staat nochtans bijna woordelijk wel 100 keer zo in de Koran….
**
*
Hemelrijker

Geen opmerkingen: