maandag 26 februari 2018

4429


Maandag 26 Februari 2018
4429 - AL DIE ‘VERRIJKERS’ VERRIJKEN VOORAL ZICHZELVE AL STELEN EN AANSLAGEN PLEGEN
*
INHOUD: ISLAM INVASUE: is die ene familie in Mool’nbèk nu de uitzondering of de algemene regel?
En vooral: waar blijven de verantwoordelijken om zo’n beetje overal te lande    nu de schade te gaan vergoeden? We leven toch in ‘n ’Rechtstaat’?

IEDER VOGEL IN VRIJHEID
ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS
*
Eerst wordt hiernavolgend HLN opgediend.  Is anekdotisch maar zeer verhelderend.
Dan komt er als ‘Ode an die Freude’ de Open Brief aan die ene Rechtsonkundige die de Rechtsttaat misbruikt om zichzelf in de kijker te plaatsen. Allemaal vanwege de zonen van die ene vader, die ooit verklaarde (en gehoord vond) dar zijn betrapte zoon bij het forceren van een soort flipperlast, niet schuldig kòn zijn, want hij was van de soort die zelfs nog geen appel zou stelen die niet van he was.
**
** ** **
INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL
**
*
De braafste van de Abdeslams zit in de cel voor overval: “Hij had affaire met de geldtransporteur”
**
Mohamed Abdeslam
werd verraden door een jaloerse collega, die afwist van de affaire.
Als ambulancier beroofde hij lijken. Maar voorts leek Mohamed Abdeslam de braafste van de drie broers. Brahim blies zichzelf op in Parijs en Salah wacht nog op zijn veroordeling. Maar nu zit ook Mohamed vast. Voor een gewapende overval op én met zijn vroegere collega’s.
**
*
Na de gewapende overval op een paar bedienden van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek die op 23 januari met 70.000 euro cash over straat wandelden richting bank, was het heel snel duidelijk dat het een inside job was. Het feit dat de federale politie de overval metéén naar zich toetrok, bewijst dat de naam van Mohamed Abdeslam ook vrij snel genoemd werd. Vorige week arresteerde de federale politie vier verdachten.
Getrouwde vrouw
Naast Mohamed Abdeslam werden ook drie medewerkers van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek in de boeien geklonken. Onder hen M.A. en N.D - de getrouwde, vrouwelijke geldtransporteur die overvallen werd. De overval werd overigens gefilmd en uit die beelden blijkt dat de vrouw zich niet verzette tegen de gewapende overvaller. Begrijpelijk, maar nu toch wat vreemd, gezien N.D. een getraind judoka is. Bovendien zou ze, zo wordt in de wandelgangen beweerd, een affaire (gehad) hebben met Mohamed Abdeslam, hoofdverdachte nummer één. Een ietwat jaloerse collega die op de hoogte was van zowel de affaire als de overval, heeft de politie getipt.
Van de vier verdachten werden uiteindelijk twee mannen aangehouden. “Eén van hen is inderdaad Mohamed Abdeslam, broer van...”, aldus het parket. “Hij wordt verdacht van diefstal met geweld in bende en met wapenvertoon.” Welke rol Abdeslam precies had in de overval moet nog uitgeklaard worden. De vrouwelijke bediende en een andere verdachte werden na verhoor vrijgelaten. “Mijn vrouw is slachtoffer in deze zaak”, liet de echtgenoot van de overvallen bediende dit weekend weten. Het geld is vooralsnog onvindbaar.
‘Respectvol beroofd’
De Abdeslams hoeven niet voorgesteld te worden. Oudste broer Brahim (31) blies zichzelf op bij de terreuraanslag in Parijs. Jongste broer Salah (28) werd na een vlucht van vier maanden gearresteerd. Intussen verbleef de middelste broer, Mohamed, thuis bij de ouders in Sint-Jans-Molenbeek. Daar had hij gewerkt tot hij in 2016 ontslagen werd na een ‘vertrouwensbreuk’ en ongepaste uitspraken over zijn broers. Dat hij op dat gemeentehuis, bij burgemeester Philippe Moureaux (PS), sowieso al terechtkon, was verwonderlijk gezien zijn verleden. Als ambulancier had hij immers lijken beroofd van hun bezittingen - geld, goud en juwelen - alvorens de lichamen te transporteren. Hij en een handvol anderen stonden daar in 2005 voor terecht. Eén van de kompanen zei toen dat als ze een gouden ketting van een overleden vrouwtje losrukten, dat ze dat “voorzichtig en met respect voor de menselijke waardigheid deden”. Er kwam een veroordeling, maar het vonnis werd nooit uitgevoerd, waardoor nabestaanden nooit vergoed werden.

Broer van Abdeslam opgepakt in verband met overval in Molenbeek
**
*       
De grote broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. Dat schrijven La Dernière Heure en de kranten van Sudpresse vandaag.

Bij de overval op drie bedienden van de gemeente Molenbeek, die met cash geld op weg waren naar de bank toen ze overvallen werden door een persoon met een mes, werd ongeveer 70.000 euro buit gemaakt. Volgens La Dernière Heure werd Mohamed Abdeslam gisteren samen met een andere verdachte door de onderzoeksrechter aangehouden in de zaak. Momenteel zit hij dus in voorlopige hechtenis.
 Mohamed Abdeslam is een voormalige werknemer van de gemeente. Hij zou recentelijk zijn ontslagen.
*
Onderwerp: Abdeslam vrij ?
OPEN  BRIEF  AAN  MEESTER  SVEN  MARY                                                                                           Asse,
Waarde Meester,

U is zeker opgetogen over het onderhoud van de Voorzitters van de Ordes bij premier Michel. Zij steunen U met de verklaring dat “iedere persoon recht heeft op bijstand door een advocaat en dat deze in alle vrijheid en onafhankelijkheid moet verdedigen…”Dat is natuurlijk juist.  Maar U, en uw collega’s, gaan voorbij aan een ander belangrijk rechtsprincipe, dat eenieders vrijheid beperkt is tot de grens waar aan anderen schade wordt berokkend. En dat is nu de kern van het probleem.

U is van oordeel dat Abdeslam vrijuit moet gaan omwille van een kleine fout in de procedure : één enkel document(je) in een “foute” taal. Vraagje : is dat document zo essentieel dat het  de rest van de procedure minderwaardig maakt ?

Als U uw slag thuis haalt, dan berokkent U enorm veel schade aan velen.
 Schade aan de politiemensen die met veel moeite hebben achterhaald waar de misdadigers zich schuil hielden. Tijd en energie verspild.
 Schade aan de leden van de interventie-eenheid, die  hun leven op het spel hebben gezet om die misdadigers aan te houden.
Schade aan de diensten, die heel veel energie hebben gestoken in  ondervragingen. Zoveel tijd nutteloos besteed.
Schade aan de gerechtsdienaars, die uit het lijvige dossier de aanklacht formuleerden; U slaagt hen KO!.
Schade aan ons land voor de transportkosten van Abdeslam van de gevangenis in Frankrijk naar het gerechtsgebouw in Brussel; alles verspild. Zoals ook de uitgebreide zeg “ongeziene” , dus dure veiligheidsmaatregelen in en om dat gerechtsgebouw.
De lijst is ongetwijfeld nog langer ;  U kan het weten.
En daarbovenop de immense imagoschade voor ons land in het buitenland ; de internationale belangstelling voor het proces is groot ; haast niemand zal U begrijpen…
                                                                                                                                                      
En boven alles : een zware crimineel waarvan de misdaden zijn bekend, gaat vrij uit en kan morgen herbeginnen.
Wil U de gemeenschap daaraan blootstellen ? Nog  meer slachtoffers ?
Vindt U echt dat dit ene foute documentje zwaarder weegt dan dat allemaal ?

Legt U eens het pluimpje van dat foute documentje  in de balans van de rechtvaardigheid met de loden gewichten van al die schade !
 “Slaat dan de balans niet gewoon tilt” ?
Een procedure, die strikt verloopt “volgens het boekje”, staat niet altijd borg voor gerechtigheid.
De kritiek van minister Jambon op uw visie was nog zeer mild; in werkelijkheid zouden veel zwaardere bewoordingen passen.
Daardoor wordt niet “de rechtsstaat in vraag gesteld” (wat U graag doet geloven), maar wel Uw visie op een (onbeperkte) vrijheid.
Hopelijk bedenkt U zich nog? Of zou het toch kunnen dat U voor alles Uw eigen glorie zoekt ?

Bewijs het tegendeel ?
Met vriendelijke groeten.
**

**  **  **
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Het zal srraks zowat 100 jaar geleden zijn, dat Albert De Rotsbeklimmer openlijk verklaarde het lot van zijn Koninkrijk  te verbinden aan de opgang van het Socialisme. Dat was in de gloriedagen van het Communisme en dat ‘Socialisme’ was noch min noch meer de zachtere vorm daarvan die als gegoten paste op de schedell van De Kleine Man.
Het is trouwens nog niet zo lang geleden, dat Che Guevara, Nelson Mandela en nog ‘n paar van die terroristen, zo goed als heilige werden verklaard. Ondertussen ween we wel veter.
Ma ar dit land, dat al vele decennia vierkant draait, met Brussel als orgelpunt, blijft het maar rekken. Want het is gebouwd op het spreekwoordelijk geduld der Vlamingen.
De pretentie van dat waterhoofd en krabbenmand Broeksèl groeit zelfs nog met de dag. Vooral nu het zich, bij de gratie van Berlijn, de Hoofdstad van Europa mag  en moet noemen.
Niettegenstaande de vele fouten, is hier en daar, als door een vergrootglas per toeval ontdekt, een of ander goed kantje. Waardoor de mensen blijven zwijgen en knikken. Al loopt de rest nog zo verkeerd.
En dat blijft maar duren.
Overal elders in Europa gist en borrelt het. Zondag 4 Maart wordt de succesdag voor Silvio Berlusconi in Italië. Bijzonderste programmapunt: finito met dit Europa en bovenal finito met de overlast van al die vreemdelingen. Meer dan 2.000.000 zouden het akl zijn. Geregistreerd. Maar die zijn maar het tipje van de ijsberg…
Vergeten we daarbij vooral niet, dat in 1957 ‘Rome’ een van de ‘Founding Fathers’ was van datzelfde Europa.
België is een schurkenstaat geworden. Ziet war allemaal heeft gemogen in die 17 Baronnen waar meer dan 540 profiteurs nodig zijn om te blijven ‘draaien’.
Zij betalen zichzelf meer dan vorstelijk, eerst als vast benoemd ‘Ambtenaar’ met daar bovenop het honderdvoudige als ‘Consultant’. Benieuwd wat de Fiscus hierover denkt….
Molenbeek is niet de uitzondering. Maar het eerste opengebarsten kankergezwel waarvan heel het Zuiden des Lands bezaaid is. De Vorstelijke ‘Beslissing’ om de troon te verbinden met het Socialisme is ten einde. WalloBrux en alles beneden de Taal- en Armoegrens kunnen doen wat ze willen. Da s Lued ist ausgsungen! Vlaanderen trekt zich terug.
**
*
Wat we zelf doen, bevrijd van al die mee*eters, doen we beter.
*
Hemelrijker


Geen opmerkingen: