maandag 25 februari 2019

5224 DE WIHZE MAAGD ALMACI t.o.v. ONZE WELVAART

.

**
VLIEGT DE BLAUWVOET
 
STORM OP ZEE
*
Als een door lucht, water en wolken volgevreten mini-godinnetje, reist ze den boer af, in de overtuiging dat ze model staat voor de Hemelse Koningin in hoogst eigen persoon. Ze verschijnt overal, neen, niet telkens in een of andere grot, want hier zijn er geen bergen zoals in Lourdes. Ze laat zich voeren in een ECOLO-GROEN mini-busje dat van laadpaal naar laadpaal rijdt.Net als een voortjagende processie van met engelenvleugels getooide Cherubijnen en Serafijnen , die waar ze voorbijkomen, de lucht hebben gezuiverd en vrij gemaakt van welvaart. Wie lucht maalt, heeft inderdaad veel (verlieslatende) windturbines nodig..
*


*
HOE SLECHT BESTUURD EN LAMLENDIG KAN EEN LAND ZIJN?
*
2 weken geleden Frits Van Roobais

Overal in Europa en de Wijde Wereld wordt
het G5-net uitgerold: het supersnelle mobiele internet van morgen.
*
België echter heeft deze TGV weer gemist: de ‘deelstaten’ raken het niet eens over de verdeling van de baten. Hoe slecht bestuurd en lamlendig kan een land zijn?

Stuiptrekking

Het is dus toch weer een federale stuiptrekking die van een uiterst belangrijke dossier een Processie van Echternach dreigt te maken. Brussel gaat er prat op aantrekkelijk te zijn voor multinationale bedrijven, herbergt de NAV0, Europa, ambassades en internationale instellingen. Het is van het allergrootste belang dat die belangrijke economische en institutionele spelers voorop lopen en gebruik kunnen maken van de technologische reuzenstap voorwaarts zoals het uitrollen van G5 er een is.
**

*
Niet dus. Belgisch gekibbel – gevolg van opeenvolgende, onvolmaakte staatshervormingen – verlamt en blokkeert doortastend anticiperen op de informatie-samenleving en economie van morgen. Het Belgische model blijkt andermaal tot op de draad versleten, onwerkbaar, onwenselijk, remmend, tijdrovend, geldverslindend. En wie blijft in de kou staan? Wij allemaal. Vlaming, Waal, Brusselaar. Het onvermogen om in welk beleidsdomein ook noodzakelijke stappen voorwaarts te zetten, neemt stilaan even schrijnende als groteske proporties aan. Pensioenen, werkloosheid, zorg, ziekenhuis, psychiatrie, belastingen, gevangeniswezen, justitie, veiligheid, integratie, mobiliteit of openbaar vervoer: de belangrijkste werven liggen stil. Nochtans heeft onze politieke kaste lang doorgeleerd. Op het curriculum vitae van die honderden excellenties staat één universitair diploma met stip op nummer één: Prutsen en Knutselen (Grootste Onderscheiding). Bijkomend getuigschrift: Bricoleren in de Marge (Uitmuntend).

Klimaatkloterij

Terwijl in bovenstaande beleidsdomeinen nog altijd onvoldoende doorbraken zijn geforceerd die dit gammele land door de 21ste eeuw moeten loodsen, telt België wel vier ministers die bevoegd zijn voor – oh toverwoord – het klimaat. Hun voor het klimaat onbevoegde collega-ministers en collega-politici hebben de voorbije legislatuur evenmin hun klep gehouden over deze hippe materie. Bovendien is het debat tot op het bot verlamd door de wijd om zich heen grijpende aanname dat kernenergie de grote boosdoener in het energieverhaal is. Het tegendeel is waar. Tot nader order is kernenergie de enige CO2-neutrale energie die ons moet toelaten onze levensstijl en welvaartsniveau aan te houden. Straks wordt de laatste gram kernafval in schone energie omgezet! Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte moet worden gecreëerd om andere energiebronnen hun rol te laten spelen. Maar dat onze kleinkinderen dag en nacht aan de jus van de IPad, de televisie, de slimme telefoon en de slimme step zullen liggen met als enige energiebron een windmolen in de tuin, is een illusie vergelijkbaar met het bestaan van God. Veel erger is dat al die bevoegde klimaatcoryfeeën elkaar met de grootst mogelijke onzin de loef proberen af te steken. Onze grote klimaat-roergangers dienen eerder religieuzen dan wetenschappers te worden genoemd. De grootste omissie in het debat is een totaal gebrek aan vooruitgangs-geloof en vertrouwen in de grote stappen voorwaarts die reeds zijn gezet en nog zullen worden gezet. De immense mogelijkheden van de geo-thermiek en de voortschrijdende inzichten van de circulaire scheikunde zouden tot onze verbeelding moeten spreken. Maar zitten nauwelijks in het debat. In vulkanisch gebied heeft IJsland een gat geboord van 4659 meter diep. Temperatuur daar: 427 graden Celsius. Als die energiebron naar boven kan worden gehaald – over afzienbare tijd – kunnen de IJslanders de hele winter door na een verkwikkende buitensauna in hun blote kont in de kroeg gaan zitten. Dat we met gerecycleerd en vloeibaar gemaakt plastic eerlang onze huizen, scholen en bedrijven zullen verwarmen is nog zo’n eco-realiteit die stap voor stap dichterbij komt. Het lijkt wel of onze Vlaamse media bang zijn hierover te berichten. Goed, positief en inspirerend klimaat- en milieunieuws dient de Vlaming maar elders te lezen, horen en zien.

Dikke trui

De hogepriesters van de klimaatkerk – het Vaticaan Groen-Ecolo – laten er ondertussen geen biogras over groeien. Heel Vlaanderen dient een Lage Emissie Zone te worden. Wie nog een diesel-karretje in de garage heeft staan om voor zijn zieke moeder in het naastgelegen dorp een paar boodschappen te doen, mag er een kruis over maken. Het elfde gebod van de Heilige Almaci luidt: ‘Gij zult een elektrische wagen kopen en aan de laadpaal liggen’. De beelden van zelfbenoemde klimaatgoeroe, narcist en grootverdiener Elon Musk gezien? Vliegt om de aardkloot met zijn eigen vliegtuig om ons via de haven van Zeebrugge aan de elektrische auto te krijgen. Als een paar miljoen Vlamingen zo’n hip en duur ding kopen, hebben we 2 extra kerncentrales, 610 windmolens en 15.200 voetbalvelden vol zonnepanelen nodig. Pieter De Crem vreest dat dit geen haalbare kaart is. Crembo heeft gelijk. En wijst op het groter worden van het ecoproletariaat. De groeiende groep working poor, alleenstaand, met kinderen, huurders van tochtige krothuizen die het sociaal tarief van hun elektriciteitsfactuur deze maand gevoelig zien stijgen. Zij betalen de rekening voor het groene geweten van de witte, moreel superieure elite die dinsdag een dikke trui uit de kast haalt. En woensdag staakt.
*
Frits Van Roobais

Op de foto: een ‘stroomboot’ die in ontwikkelingslanden gebruikt wordt om black-outs te voorkomen. Binnenkort ook voor de Belgische kust?


**

*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
In 3 (drie) keer (nu? dan? nooit?) uit te werken persoonlijke bedenkingen.
*
SELF-RELIANT NETWORK REFERENCE STATION
Designed from the ground up from Topcon's years of proven signal tracking innovation, the NET-G5 receiver was born to perform within a reference station network. The recipe for success is to always have the highest technology at your reference station to then better host any client that joins the network. Future-ready, if there is a navigational satellite up above, this receiver tracks and uses it.

Efficient signal tracking across the entire GNSS spectrum
452 Universal Channel Vanguard Technology
Built-in Bluetooth and Wi-Fi connectivity
Integrated web interface for remote management
Up to 32GB internal memor
*


Geen opmerkingen: