zaterdag 2 februari 2019

1033

1033 - OVERZiCHT VAN DE WEEK
**
*

Kogels afschieten op de eigen bevolking
De gele hesjes mogen dan geen ideologie hebben, Macron heeft die wél : de ultima ratio regum, zoals gegraveeerd op de kanonnen van Louis XIV.

Zich bedenken is ook denken
Durven denken is een basiswaarde van de Verlichting. Zo verleggen we bakens, meestal naar voren. Maar waarom niet eens naar achteren?

Luctor et emergo: de ramp die Nederland vorm gaf
Op 1 februari 1953 trof de grote watersnood Nederland. De ramp bleef in het collectief geheugen gegrift en groeide met zijn nasleep uit tot een deel van de Nederlandse identiteit.

Apocalyptische Klimaatkerk der Hysterische Gehersenspoelden
Wie gelooft dat het klimaat verandert en dat de mens daarin een rol speelt, wordt soms weggezet als een volgeling van de klimaatkerk. Ik pleit (on)schuldig.

Boekvoorstelling: 'De eerste populist'
Op 28 februari stelt Doorbraak het nieuwe boek voor van Pieter Jan Verstraete: 'De eerste populist'. Een biografie van de excentrieke Leo Frenssen.

Echt groen is centrumrechts groen
Een echt groen beleid laat de linkse dogma’s achterwege, kiest voor technologische innovatie, en is kritisch voor open grenzen, stelt Jong-N-VA-voorzitter Tomas Roggeman.

Een politieke knieval
Door op te komen bij de N-VA, verzaakt Jean-Marie Dedecker aan zijn oude idealen van de LDD, vindt zijn oud-politiek secretaris en Vlaams Belanger Wouter Vermeersch.

De duistere kanten van de Klimaatkerk
Corrupte Afrikaanse regimes schuiven maar wat graag aan op klimaatconferenties. En klimaatgoeroes draaien de hand niet om voor een luxereisje meer...
De Saudi’s, dié respecteren vrouwen tenminste!
Othman El Hammouchi klampt zich vast aan rationaliteit zonder empirie. Smachtend naar N-VA valt hij die partij aan met onbestaande feiten.

Confederalisme
Confederalisme is een holle term die iedereen naar believen invult. Maar 26 mei kan wel eens resulteren in een feitelijk confederalisme.

Eco-jeunisme
Cynisch doen over de betogende jeugd is zinloos, maar misbruik en ontsporing van jeugd-opstanden zijn nooit ver weg.

Iljo Keisse, de Flandrien die zijn buik niet introk
OK, je bent serveuse in een café, een handvol coureurs bestelt een koffie, en je vraagt of ze op de foto willen. Dat kiekje valt slecht uit: jijzelf staat daar met je derrière wat achteruit,…

Het is lelijk, het zou niet mogen, maar toch
Blijkbaar is niet iedereen een even grote fan van Bernard-Henri Lévy als Jan Fabre
  
Vorst steunt klimaatspijbelaars!
Het zijn echte vrouwtjes.

Wordt dit de ecologische revolutie?
Als je de CO2-uitstoot drastisch wil doen afnemen moeten we ook durven investeren in kernenergie en - vooral - iets doen aan de globale overbevolking.

N-VA en klimaat: de blinde vlek van Bart De Wever
De N-VA reageert neerbuigend op de klimaat-betogingen. Nochtans is het behoud van ons leefmilieu bij uitstek conservatief.

De Vlaming wijkt nooit
Als het op sociale zekerheid aankomt trekken Vlamingen aan één zeel. Voor de verkiezingen bereidt Wallonië zich dus best goed voor.

Asia Bibi definitief vrijgesproken van godslastering
Asia Bibi is definitief vrijgesproken van godslastering. Ze zou Pakistan mogen verlaten en zich in Canada vestigen, na bijna 10 jaar vervolging.

Het roofdier in Xi Jinping
Taiwan wordt economisch en militair afgedreigd door Xi Jinping. Die gebruikt het conflict met Taiwan als bliksemafleider.

Radicaal Rechts en de Media: de kip of het ei?
De media en radicaal-rechts. Waarom radicaal-rechtse partijen meer succes hebben in Nederland/Vlaanderen dan in Wallonië/Luxemburg

Brostaks
Klimaatvriendelijker is duurder?

Vergeten vragen van de voorbije week (31)
Op de moderne heiligenkalender was de vorige week gewijd aan Sint-Etienne en de Heilige Maagd Anuna. Sta ons toe even te vloeken in hun kerk
*



Geen opmerkingen: