donderdag 28 februari 2019

5227 VERLEKKEREN OF VERLAKKELEN



*

Iedere dag wordt de gelijkenis met de jaren ’30 duidelijker. Erger zelfs. Vroeger lag alles ver, héél ver verwijderd van de eigen kerktoren. Nu is, dank zij Tinternet, de hele wereld één groot drop geworden. Een dorp met vooral veel café-praat. Met hier en daar een toogplakker, ’n mooiprater die om de haverklap lik Baron von Münckhoven de hele wereld rondvliegt, zich vastklampend aan een bolronde kanonskogel.
Al die Hoge Heren brengen, volgens hun eigen zeggen toch, de hemel op aarde. En juist daarvoor hebben zij een sterke militaire macht nodig. En ‘Nieuwsbronnen’ die de juiste berichten verspreiden.
Wat de juiste reden van de onrust in Zuid Amerika juist is, mag Joost weten. Maar die weet het ook niet. Of hij zwijgt. Ieder kans, om iets bij te leren, moet dus worden aangegrepen. Wie zoekt, die vindt.
Waar ongeveer de klepel hangt, vindt U hieronder toegelicht. Het is dus niet nodig m als Diogenes op klaarlichte dag met een stallantaarn rond te lopen…
*
We leeft (Lees: iedereen die het zal overleefd hebben) zal het wel voelen, als de billen vol blaren zitten…
Crisis Venezuela nepnieuws? Onderzoeksjournalist filmt bomvolle supermarkt Caracas
*

‘Ik heb eindelijk mijn shampoo gevonden. Dat duurde even omdat er zoveel keus is – Beschikbaarheid niet het probleem, inflatie wel’
*
Max Blumenthal in een meer dan goed gevulde supermarkt in Caracas. (Afbeelding: screenshot (1)).
*
Al maanden heerst er een almaar erger wordende crisis in
Venezuela.

Mensen zouden amper meer te eten hebben, en hulpkonvooien aan de grens zijn door Maduro’s troepen tegengehouden en in brand gestoken (2). De roep om een ‘humanitaire’ militaire interventie wordt met name in de VS steeds luider. De linkse onderzoeksjournalist en auteur
Max Blumenthal (L)
wilde daarom zelf eens een kijkje nemen en ging met een camera een grote supermarkt in de hoofdstad Caracas in. Daar zag hij bomvolle schappen en tal van normaal winkelende klanten. Is de Venezolaanse crisis wellicht de zoveelste zorgvuldig uitgedokterde nepnieuws campagne van de Westerse globalisten om militair ingrijpen te rechtvaardigen?

‘Eindelijk mijn shampoo gevonden, zoveel keus!’

Bakken vol met fruit, vlees, groente, zuivel, allerlei soorten toiletpapier, babydoekjes, energie-drankjes, 50-tig soorten bier en wijn – op de beelden is duidelijk te zien dat er van echt alles meer, meer dan genoeg van is. Blumenthal citeert daarom op cynische wijze de slogans die wij dagelijks in ‘onze’ massamedia horen, zoals dat de ‘dictatuur van Maduro de bevolking bewust uithongert om hen het communisme op te dringen’.

Op het video-verslag volgt vervolgens een ook in Europa uitgezonden clip van een Amerikaanse verslaggever die beweert dat ‘tandpasta en tandenborstels basis zaken zijn die de bevolking dankzij het huidige regime niet heeft.’
Ondertussen loopt Blumenthal in Caracas langs lange rijen farmaceutische artikelen zoals... tandpasta, tandenborstels, et cetera. ‘Ik heb eindelijk mijn shampoo gevonden. Dat duurde even omdat er zoveel keus is. Die vervloekte Maduro!’
*
Blumenthal zegt overigens ook dat er wel degelijk een probleem is in het land, en dat is de torenhoge inflatie. Als voorbeeld geeft hij een zak huisdierenvoeding, wat omgerekend meer dan $ 20,- kost. Ook een fles olijfolie is onbetaalbaar: bijna $ 35,-.

Geen schaarste, maar hoge inflatie

Een balie-medewerker moet hartelijk lachen als hij hem vraagt of ‘dit geen socialistische supermarkt is waar alles gratis is’. ‘Is het dan een leugen dat alles in Venezuela socialistisch is?’ waarop de man bevestigend knikt. ‘En de (hoge) prijzen van sommige artikelen komen door speculaties (op de financiële en economische markten)?’

‘In Venezuela heb ik vanwege mijn dollars onbeperkte koopkracht, want de dictatuur van de dollar controleert de wereld... Er is hier geen probleem met voedsel-distributie en voedsel-schaarste, want ik kon hier alles kopen. Het probleem is dat de koopkracht van de mensen is verwoest omdat de munt,
de bolivar,
door speculaties en hyperinflatie zo enorm verzwakt is.’

We kunnen natuurlijk niet controleren of deze supermarkt misschien wel de enige goed gevulde in het hele land is, en de parkeergarage op de beelden enkel vol staat met auto’s van de rijkste 1%.

Volgens de journalist zijn juist de kapitalisten van de door het buitenland gesteunde oppositie die goud geld verdienen met deze economische oorlog en het verkopen van goederen voor dollars. ‘En dat krijg je van de Amerikaanse (en Europese) media niet te horen over Venezuela.’

Land kapot gemaakt door het Westen

Met andere woorden: het land wordt inderdaad kapot gemaakt, echter niet zozeer door het ‘regime Maduro’, maar door de Verenigde Staten en zijn Europese vazallen, die net als in Libië, Oekraïne en zoveel andere landen een ongewenste, door Rusland gesteunde en daarmee aan de globalisten ongehoorzame regering ten val willen brengen en willen vervangen door een marionettenclub die geheel naar de pijpen van Washington en Brussel danst. En dat gaat zoals overal en altijd over de rug van het gewone volk.


‘humanitaire’ militaire interventie….
Wonderbaarlijke begrips ratatouille, is het niet? U lijdt geen honger of dorst meer! We maken U gewoon even dood. Zoals de beul tegen de gehangene zei. Het kietelt ‘n beetje, maar dat duurt niet lang.
En zeggen dat dit de taal is waaraan onze bloed-eigen media aan verslaafd is geworden. Alles natuurlijk met (voor wie?) de beste bedoelingen.
Och, ik gebruikte daareven hert woord ‘ratatouille’, maar in het licht van de aan de gang zijnde algeme,e islamisering, was ‘couscous’ misschien wel beter geweest.
Ratatouille, couscous of bouillabaisse, op ons bord ligt de ‘Beschaving’ door middel van het kromzwaard.
*
.. de zoveelste zorgvuldig uitgedokterde nepnieuws- campagne van de Westerse globalisten…
Het zit er dus aan te komen, dat wat de Gentse Socialistenuit de tijd van Kop Vanden Eynde ooit onder woorden brachten als: ‘denken zoals zij, hunne ‘kameraod’ zijn, of e sloegen ‘up joen mulle’.
Heb ik hier al zo dikwijls neergepend, maar het helpt niet rap genoeg om hun opvolgers onder de kiesdrempel te krijgen. Luegens en bedrog, ze smaken naar den trog. Om nog.
Goed begonnen is half gewonnen
*

… de torenhoge inflatie
Zz gaan daar in Venezuela toch ook niet beginnen met de Hele Hasjes lijk de Macronezen in de Franse steden! Armoe is van alle tijden. Dat kunnen wij, Vlamingen, van harte getuigen. Welvaart is als ’n op-en-neer suizende jojo. Waar zijn de tijden van ‘Arm Vlaanderen’ uit de eerste jaren (1875 – 1900) van het apenland Coburgia. De mensen lagen toen onbegraven, dood van de honger, langs de straten. Jaren op rij mis-oogsten en de geïndustrialiseerde Franstalige ‘Elite’ had er geen oren naar. Al die ‘Flamboches’ waren alleen goed als kanonnenvlees. Napoleon, les conscrits, de loopgraven an de IJzer. Als er al hulp kwam, kwam die van Overzee. Omdaat er veel Vlamingen voordien naar daar waren uitgeweken en daar rijk geworden. Dat de Gouden Jaren en de oog-uitstekende welvaartstijden van vóór de Franse Revolutie voorbij waren, bleek maar al te duidelijk. Overal armoe troef. Maar op school leerden we Frans. Om vooruit te komen in de wereld. Ik hoor het ons Ma nog altijd zeggen!
En daar zit ik nu met dat Frans, dat eigenlijk Engels moest zijn geweest… Frans is UIT Engels is IN.
De schrijnende armoe, haar oorzaken en gevolgen, zijn ondertussen taboe geworden. Want niet politiek-correct want tegen de ‘eenheid’ van het Land. Die dingen houden ook teveel verband met de diepe wortels van het opkomend wereld-socialisme. Als begin van de ontsluiting van dit enigma, geef ik http://www.ethesis.net/handicap/handicap_hfst_4.htm ter lezing. Waaruit deze eerste zin al boekdelen spreekt.
“Toen de Franse edelman Derival rond 1780 door de Lage Landen reisde, viel hem de grote rijkdom op waarin de steden en vooral het platteland baadden. Uit andere reisverhalen komen dezelfde opmerkingen naar voor”
Ach Ja!. Inderdaad: waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren.
Vlaanderen loopt het Venezulaanse volk voor. Als een Vlaams Priester-Dichter verzucht dat ‘dàt volk moet herleven’, dan wordt die verzuchting beloond met een doodvonnis.
*




Donderdag 28 Februri 2019
 

Geen opmerkingen: