donderdag 3 maart 2022

500480 – VOOR HET CHRISTELIJK OEKRAÏNE IS DE VEERTIG DAGEN DURENDE VASTENTIJD REEDS INGEG AAN. MAAR NA DE KRUIISIGING VOOLGT OOK DAAR DE WEDEROPSTANDING….

 

*

WOENSDAG 2 MAART 2022

Voor wie onbekend is met de

Voorvaderlijke Christelijke Tradities van onze Westerse Cultuur, wordt verwezen naar WIKIPEDIA…

*

*

500480 – VOOR HET CHRISTELIJK OEKRAÏNE IS DE VEERTIG DAGEN DURENDE VASTENTIJD REEDS INGEG      AAN. MAAR NA DE KRUIISIGING VOOLGT OOK DAAR DE WEDEROPSTANDING….

***

I N H O U D

Het tot ont-christelijkheid aangezette Westen, onder het ‘Gezag’ van een woke Blauw-Linxke zwijmelende nep-democratie, legt vooral de nadruk op de o zo verdorven slechte Poetin. Ze slaan er naar als een blinde naar ’n ei. Daarin ijverijg vooragegaan of bijgestaan door de zolenlikkers van de met zware subusidies al vele jaren uitgekchte Media.

De harde realiteit? Die wordt overal te lande vervangen door hun diabolische wensdroom. Een wensdroom voor gebiedsuitbreing naar het Oosten, naar de maat van Adlof Hitler die toendertijd de wereld pm zeep hielp.

Poetiin, hoe verwerpelijk ook in onze ogen, doet niet meer dan op de eigen wrede manier d belangen van Moedertje Rusland dienen. Den boel bijeen houden van wat nog rest van het Sovjet Imperium. Al moet het gezegd, dat het Oekraïnse volk terzake dienend als wingewestmeer moed aa dee dag legt dan wijzelf; de Vlamingen. Om ons eindelijk los te werken uit de moordende stiefmoedelijke tanden van de Franse leegzuigerij roof- zn plunder politiek.

Maar voor deze zeer tijdelijkze nog almachtige Europese Unie zal er wel nooit bvb tot een gedeelte ‘naturalisatie’ koùen van Electricité de Frace, dat Vlaams zweet in Vlaamse heden en op onze bankrekening houdt. Of drievoudigewoerkerwinsten voor Qatar voor vervang-leveringen per tankschip van vloeibaar gas verbiedt.

Wat denken bvb over GROENE ‘wind-e,ergie’- als die er al eens bij hoge uitzonderin g doorkomt – die zonder Staat- Sibsdies niet eens kan draaien?

Gelukkig kennen we dit jaar een zachte winter, zoniet zouden de mensen, net als in Oekraïe, van hongr op straat liggen doodvriezen. Uitzondering gemaakt naturlijk voor de vreemde andersgelovige ‘Nieuiwkomeers’, die geriefelijk van hun ‘Leefloon’ genietend, in hun voorlopîg ter brschhkking grstelde sociale woningen…

En o ja, voor ik het vergeet: zo gauw er in Het Nieuws ‘de snee eraf is’ van ‘Die Joekrien’, zal het gezeur over Corona wel weer gauw en tot vervelens toe weer aan de orde van de dag zijn….

Och, z.ei ooit de bekende Nederlandse schrijver Gdfried Bomans ‘Agge mô leut êt’

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

KIEV WAS ER VÓÓR MOSKOU

*

Yuval Noach Hariri is een joods historicus en futuroloog, die wereldwijd bekend werd met zijn boek ‘Homo sapiens’ over het ontstaan van ons mensdom en de twee “vervolgen” daarop. Ik kreeg het boek twee jaar geleden bij mijn 80ste verjaardag en heb het in één adem uitgelezen. Het maakt sindsdien de ronde van de familie. Warm aanbevolen!

Hariri is niet de eerste de beste. Twee jaar geleden slaagde hij erin om het Antwerpse Sportpaleis te laten vollopen voor een van zijn voordrachten. Bart De Wever, zelf ook historicus, liet toen een gemeenteraad naar een andere datum verplaatsen omdat hij het niet wou missen. Van respect gesproken.

In een artikel in de Britse Gardian schrijft Hariri dat Poetin de oorlog in Oekraïne nu al verloren heeft. Diens bewering dat Oekraïne geen echte natie is en de Oekraïners geen echt volk, is een van zijn vele leugens i.v.m. deze zaak. Oekraïne is een natie met meer dan duizend jaar geschiedenis en Kiev was al een metropool toen Moskou amper een dorp was. Poetin zal veldslagen winnen, maar niet deze oorlog, zegt Hariri. De Oekraïners hebben de hele wereld getoond dat ze een volk én een natie zijn en niet meer willen leven onder het juk van het Russische Rijk.

RUSSIA TODAY ZIT NIET MEER OP DE KABEL BIJ TELENET.

FOTO: ©RT

*

Slechterik Poetin en de parade der westerse hypocrisie

Gisteren iedereen viroloog, vandaag iedereen geo-strateeg

Acta Sanctorum - 02/03/2022 Johan Sanctorum

*

Zoveel onenigheid en twist het coronavirus veroorzaakt rond vaccins, pasjes, avondklokken en dergelijke, met zoveel unanimiteit wordt van Tokio over Brussel tot Washington de inval van Poetin in Oekraïne veroordeeld. Een warme sympathiegolf welt op uit de volksbuik, zeker ook in Vlaanderen. Mensen die kamers ter beschikking stellen van vluchtelingen, eten gaan brengen naar de Pools-Oekraïense grens, werkelijk iedereen is solidair en vervloekt de tiran uit het Kremlin. Uitgezonderd het ondertussen bekende Vlaamse hoefijzer: een handvol stalinisten, heden bekend als PVDA, naast Filip De Winter, fan van het eerste uur, en zijn acoliet Frank Creyelman. Historisch verloren gelopen Poet-infantielen.

Oekraïense poetsvrouwen zijn gegeerder dan ooit. ‘Ik zou ze geen eten willen geven, het aantal Belgen dat het opvangen van een Oekraïense vrouw in eigen huis om allerhande redenen wel ziet zitten’, aldus Theo Francken, die er wellicht nog iets anders mee bedoelt dan een poetshulp. Dat doet deugd, zo’n eensgezindheid, we hadden dat nodig. Niet zozeer een afkeer van de Russen, want die zijn naar het schijnt niet zo opgetogen met de veldtocht van hun president tegen het Slavische broedervolk. En zelfs binnen de troepen die de klus moeten klaren is het moraal onder nul. Neen, de gestoorde Vladimir is het probleem. We hopen dat hij van die rode knop afblijft. Ondertussen knappert het vuur van ons goed geweten gezellig en speelt staatssecretaris Sammy Mahdy (CD&V) zelfs voor herbergier.

Het Churchill-effect

Het valt op dat nogal wat politici deze Oekraïnecrisis niet alleen als een tragedie maar ook als een opportuniteit opvatten om hun eigen imago op te vijzelen. Hier is waarachtig leiderschap gevraagd! U zult het krijgen, zij het vooral met woorden. Laat ons slechts een paar groten van het wereld toneel de revue passeren, om het niet over het gepiep van Alexander De Croo te hoeven hebben.

Joe Biden: ‘Rusland zal de gevolgen dragen, Poetin wordt een paria op het wereldtoneel!’, maakt de VS-president zich sterk. De populariteit van Biden staat sinds begin februari op een absoluut dieptepunt, zes op de tien Amerikanen kunnen zich in zijn beleid niet vinden. In zo’n geval komt een nieuwe boeman goed van pas. Noteer dat Rusland aan de achterkant tegen Amerika grenst, weinig mensen weten dat, de Beringstraat zat altijd juist in de plooi van de atlas.

JohnsonBelga / AFP / Stefan Rousseau

Maar door zichzelf nu als een nieuwe Winston Churchill te verkopen, een vastberaden oorlogs-premier, probeert Johnson het schandaal te verdrinken

Boris Johnson heeft als een der eerste Westerse leiders Vladimir Poetin uitgekafferd en zware sancties aangekondigd, met veel woorden van lof voor het dappere Oekraïne en zijn leider Volodymyr Zelensky. Hij stond tot voor kort zwaar onder druk omwille van het party gate schandaal (lockdownfeestjes die in zijn ambtswoning doorgingen). Maar door zichzelf nu als een nieuwe Winston Churchill te verkopen, een vastberaden oorlogspremier, probeert Johnson het schandaal te verdrinken. Best mogelijk dat hij zijn slag thuis haalt, al raakt Boris qua leiderschap nog niet aan de enkels van zijn groot historisch voorbeeld.

Imago opvijzelen

Het valt op dat nogal wat politici deze Oekraïnecrisis niet alleen als een tragedie maar ook als een opportuniteit opvatten om hun eigen imago op te vijzelen.

Emmanuel Macron werpt zich op als dé diplomaat in het conflict, zie de historische foto van een wel zeer lang uitgerekte tafel waar hij tegenover president Poetin zat. Belt nog regelmatig met zijn Russische ambtsgenoot. In april zijn het Franse presidentsverkiezingen, dit is gratis prime time reclametijd voor Macron. Temeer omdat zijn tegenstanders op rechts, Marine Le Pen én Eric Zemmour, iets te veel geflikflooid hebben met Poetin. Vladimir kan, raar maar waar, Macron een nieuwe ambtstermijn bezorgen.

Ursula von der Leyen, het meest hilarische voorbeeld van profileringsdrang, houden we voor het laatst. Had, als zwakke EU-voorzitter compleet gefaald in de corona-aanpak, al een imagoprobleem. Na de ontbrekende stoel in Ankara (sofa gate) alleen nog voer voor grappen. Ze wil Oekraïne per direct lid te maken van de EU, via een speciale procedure, en sprak een soort oorlogsverklaring tegen Poetin uit (‘Hij moet de gevolgen van zijn daden dragen!’). Klare taal. In wiens naam de voorzitter van de Europese Commissie dat deed, is niet duidelijk. Waarom, wel: haar adviseurs deden haar de vlucht vooruit kiezen. Stop met lachen, we hebben een nieuwe Jeanne d’Arc in huis.

De keuze van Benjamin

Deze truc is zo oud als de straat, en Poetin past hem ook zelf toe: creëer een externe vijand en werp je op als de commander-in-chief, de man of vrouw (liefst gezeten) die met vaste hand de troepen leidt. Geen tijd meer voor gebeuzel of klein-democratische preoccupaties. Doortastendheid is wat telt, de eenheid van commando is cruciaal.

Zo te zien horen Poetin, Biden, Johnson en Von der Leyen allemaal tot hetzelfde clubje van opportunisten die tot de oorlog oproepen om interne kritiek te smoren

Dus was en is Oekraïne één groot alibi in een logica die sowieso bol staat van de leugens. Zo ontstaan oorlogen gewoon en knetteren ze verder. Als machthebbers echt van geen hout pijlen meer weten maken, is het tijd voor een stevig vijandbeeld. Zo te zien horen Poetin, Biden, Johnson en Von der Leyen allemaal tot hetzelfde clubje van opportunisten die tot de oorlog oproepen om interne kritiek te smoren.

Als wakkere burgers moeten we dan uitkijken dat we toch niet weer belazerd worden en in een corona-bis-scenario terechtkomen waar het systeem de vrijheden even op hold zet. In dat opzicht is het voornemen van Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) het volgen waard: hij wil de uitzendingen van de Russische staatszender Russia Today in Vlaanderen schrappen uit het zender aanbod, wegens té partijdig.

En de VRT dan?

Het zal wel zijn. Iedereen weet dat Russia Today Poetins propagandazender is, en dat je daar niet moet zijn voor onpartijdige berichtgeving. Maar het komt Benjamin Dalle niet toe om te bepalen wat goed is voor ons en welke zenders we mogen bekijken. De VRT stelt zich overigens ook af en toe aan als een activistische propaganda zender, schrap die dan ook maar. En als het over Oekraïne gaat is de Nederlandse NOS veel interessanter, zowel wat de gebeurtenissen op het terrein betreft als de achtergronden.

Dat een piepjonge blaag van een media minister aan oorlogscensuur doet, wettigt het bangelijk vermoeden dat ook deze crisis door politici kan worden gebruikt om een eigen Pravda (letterlijk: ‘Waarheid’) ofte pensé unique door te duwen, en om misschien in een volgende fase ook na te gaan of we wel vaderlandslievend genoeg uit de hoek komen. A la guerre comme à la guerre. Ik mag er niet aan denken, weg met dit soort Poetineske probeersels. Mensen moeten zelf een oordeel kunnen vormen en bronnen naar waarde schatten.

Tiens, moet Belgian Cat Emma Meeseman, ster-speelster bij de Russische topclub Jekaterinenburg, zich vanuit haar morele bevlogenheid ook niet eens een paar vragen beginnen stellen? Over bij bombardementen gedode kinderen en zo, nog een andere categorie dan een journalist die een paar foute moppen tapt. Politiek en sport gescheiden houden? Daar denken Poetin en Gazprom wel anders over.

Als Vlaams republikein ben ik onvoorwaardelijk solidair met volkeren die autonomie nastreven. Hypocrisie is echter een hardnekkig gif, en politici zijn over ’t algemeen te wantrouwen. Overal.

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

***

O krinkelende winkelende waterding

Met ’t zware kabotseke aan

Hoe geerne zie’k u toch al schrijven over “’t wxaterke gaan…

*

Na lezing van Givaal en van Johan Sactorum hierboven: niets aan toe te voegen of op afte bieden. Hoef af: Zelf zou ik dat niet eens kunnen!

Francken Theo moet, rood van schaamte, die in zijn schelp zijn gekropen…. Goed sluiten en sleutel over de schouder zo ver mogelijk wegsmijten!

-

Buiten dat Gezelle versken dat alles naar zijn eenvoudigste vorm terugstuurt: niets op aan te merken.

Want wij allen ook Poetin, zijn we van stof en as en zullen we ten gepasten tijde tot stof en as terugkeren…

Daar helpt geen Lievemoederen aan…

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: