donderdag 10 maart 2022

500487 – DE AARDE DIE ROND DRAAIT? DA’S MAAR BIJ MANIER VAN SPREKEN, EERDER DRAAIT DIE VIERKANT

 

WOENSDAG 9 MAART 2022

De Schepping….

In den Beginnen was er het Woord Gods…

En Het Woord is Vlees geworden…

*

500487 – DE AARDE DIE ROND DRAAIT? DA’S MAAR BIJ MANIER VAN SPREKEN, EERDER DRAAIT DIE VIERKANT

*

I N H O U D

De ware Geschiedenis van Het Mensdom is, jaar na jaar, eeuw na eeuw, sedert en dank zij de Verlichting (Volaire en zo), daarna gevolgd door de als door Satan in persoon bekokdtoofde Franse Revolutie (1789), verworden tot een Sprookje als Moerder de Gans uit GrootvadeaTijd. Ouderwetse brol à la Jos Gheysels (Agalev) alleen maar goed voor het Klein Gevaarlijk Afval.

En als er toendertijd al iets goeds zat in het herbekijken van Het – door overlevering voorstlevend - Schappingsverhaal, dan heeft men moedwillig en met Voorbedachten Rade het kind met het badwater weg gegooid.

Ons Voorvaderlik Christelijk Geloof…. Sag mir wo die Blumen sond. Wo sind sie geblieben?

Crimineel misdadig dat er zelfs geen Herders meer zijn om de schaapjes te

weiden. Erg. Zéér erg. Zelfs Zije Heiligjeid Paus

Fancisus gaat yrhrnwoordig, bij manier van spreken, blootvoets op Bedevaart naar Mekka.. De Tien Geboden Gods? Het 6de en 9de Gebod, d’at wat tegenwootfig officieel – het kind moet toch ’n naam hebben - ‘Grens Overschrijdend Seksuieel Gedrag’ wordt gnoemd:  zelfs op de TV schtikt men daar van de statsitiekeken. Veel en veel te ‘overdreven: alleen al in West-Vlaanderen

zijn er per jaar tot 800 klachten bij Het Parket.

Ma wa wilde? De vis, immers, begint altijd eerst te stinken aan de kop. Vraag maar na in Oostende, op ’t Vistraptje, aan de eerste de beste visverkoper.

Maar ons Crootje, de Prono Premier uit Brakel….. woorden wekken maar voorbeelden trekken… die doet maar voort. Immer rade aus!!!!! Zolas ’n echte Führer betaamt. ‘t Is van den trek immers dadde moe leven! Terwijl de half-wilde aangelokte en opgeforkte immigten van andersgelovige woestiijn-bo,len van venten op onze meisjes en vrouwen worden losgelaten als hongerige honden op een blatende kudde lammerren…

Niet alleen Black Life matters, maar ALLE LIFE matter. Want zie, ik ben ’n cchte dierenvriend, die daar boenop degelijk opgeved in een Human-Chistelijk Bisschoppelijk College. Waar we zowaar jarenlang onze broek versleten op de harde houten banken, om ons in te werken in de Franse filosogische ‘Geleerdheid’ van o.a. Monteqquieu en ander adelijk volk. Ja, Ja, diene Lewie Capet, die men daar Loidewijk XVI hette, verloor er waarachtig het hoofd bij. En plein public, dan nog wel, op ’n soort verhoog, goed in ’t zicht van al dat Pletbs dat ’n lesje nodig had. Onder de guillotine, als onder een der genadigste manieren om iemand – zonder kromzwaard - de kop af te hakken. Is in ’n oogwenk voorbij: je voelt het haast niet. Een paar dagen vrodien was hem Martie-Antoinette, zijn Oostenrijkse Madame de Pompidou, hem op dzelfde wijze voorafgegaan.

Emmauel Macron, moest die tegenin zijn eigen verwachtingen in, hetkozen worden, heeft dus nog ’n lange weg te gaan.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

09-03-2022

DE KERNAFSTEL

Met al die terechte heisa over de oorlog in Oekraïne en de miserie die ze met zich meebrengt, zou men nog vergeten dat ook bij ons het leven verder gaat. Zo moet eind volgende week een definitieve beslissing vallen over de kernuitstap en alles laat voorzien dat de Groenen hun zin niet zullen krijgen. Uitgerekend door die oorlog rijzen alle prijzen inzake energie de pan uit en zullen we er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat we energie beschikbaar blijven houden én dat die betaalbaar blijft.

De groenen hebben zelfs de bedreiging, dat ze desnoods de paarsgroen+ regering zouden laten vallen, al moeten intrekken. Officieel laten ze ‘de deur op een kier’, maar in hun achterhoofd zullen ze er zich wel van bewust zijn dat ze er anders bij de daarop volgende verkiezingen niet meer bij te pas zouden komen. Net zoals dat al eens gebeurde na een eerste paarsgroen (onder Verhofstadt) en het Agalev van ‘secretaris’ Jos Gijsels zelfs uit het parlement verdween.

Nieuw in de discussie is wel dat Engie bereid zou zijn er toch over te praten. Op zich zegt dat nog niets, maar er zouden al ‘aftastende contacten’ zijn met de regering van Crootje. Voor de Fransen is het een win-win situatie, zoals ik eerder al eens geschreven heb.

Ondertussen heeft Bart De Wever er nog een schepje bovenop gedaan door te stellen dat men best álle bestaande kernreactoren nog een tijd verder laat draaien. Gezien de huidige politieke ontwikkelingen zou dat zelfs aanvaardbaar zijn - ook in Duitsland denkt men daar nu aan – en passen in het plan van Europese Timmerfrans om al tegen het einde van dit jaar de Russische gas invoer in Europa met 2/3 te verminderen. Dat betekent dat men er niet meer aan denken moet hier nog nieuwe gascentrales bij te bouwen en dat de kernuitstap wel eens een kernafstel zou kunnen worden.

 De PC’s daarin …. zijn dus blijkbar tegen ’n stootje bestand.

Ach ja, beb aks kind altijd vragend opgekeken naar het bord dat omhoog hing in ’t atelier van onze buurman, timmerman. ‘Aan de werktuigen herkent men den stielman’…

(Get) Digitalia


HET FALEN VAN HET GROTE VERHAAL VAN ONZE MAATSCHAPPIJ

08/03/2022 BOEKENTEAM

Oorlog en totalitarisme. Het is een gruwelijke combinatie. Maar we zien het ook in het ‘gewone’ maatschappelijke leven: gezondheid wordt een staatszaak en politici dreigen met controles via drones of politie agenten aan de deur op Kerstavond. De censuur neemt toe met meer zelfcensuur als gevolg, het recht op privacy kalft af, de digitale ID neemt privé gegevens over en QR codes bepalen wie toegang krijgt tot publieke evenementen en wie niet. De greep van de overheid op het privéleven van de burger kent almaar een grotere impact.

Toekomstbeeld

Het door Hannah Arendt opgeroepen dystopische toekomstbeeld dat na de val van het nazisme en het stalinisme er een nieuw soort totalitarisme zou oprijzen, geleid door saaie bureaucraten en technocraten, tekent zich merkwaardig realistisch af aan de maatschappelijke horizon.

In zijn knappe, didactisch opgebouwde en meermaals zwierig geschreven boek De psychologie van totalitarisme dialogeert klinisch psycholoog en hoogleraar van de UGent Mattias Desmet met Hannah Arendt.

 

De klik om het totalitarisme psychologisch te ontleden en alarm te blazen werd dubbel gewichtig door covid-19 en zijn galopperende uitbreiding van richtlijnen, bevelen, codes, overheids getoeter, collaborerende media, experten die politici opzij schoven, massa psychose, schrijft onze medewerker Frans Crols in zijn recensie.

Totalitarisme is geen toevalligheid

Het is het logische gevolg van een waan, een geloof in de almacht van het menselijke verstand. Het is het symptoom bij uitstek van de Verlichting-straditie.

Mattias Desmet: ‘De huidige angst en het psychisch onbehagen zijn een probleem op zich. Het laat zich niet herleiden tot angst voor een virus of om het even welk ander bedreigend object. Onze angst heeft als oorzaak het falen van het Grote Verhaal van onze maatschappij.’

‘Het Grote Verhaal van onze maatschappij is het verhaal van de mechanistische wetenschap, een verhaal waarin de mens wordt herleid tot een biologisch organisme. Een verhaal ook dat de psychologische, symbolische en ethische dimensie van het menselijk wezen totaal miskent en zo de menselijke verhoudingen onmogelijk maakt. Door het Grote Verhaal geraakt de mens geïsoleerd van zijn medemens en zijn natuur. Iets erin zorgt dat de mens niet langer trilt met de wereld rondom hem. Iets erin verandert het menselijk wezen in een ‘geatomiseerd’ subject.’

Dit boek presenteert een glasheldere psychologische analyse van de historische opkomst van totalitarisme en het ermee verbonden fenomeen van massavorming. Het presenteert daarbij een bijwijlen genadeloze maatschappijkritische analyse van fenomenen als de woke cultuur, de Black Lives Matter-beweging en de angstcultuur die tot een hoogtepunt kwam tijdens de coronacrisis.

 

De psychologie van totalitarisme is deze week ons belangwekkend Boek van de Week: we nemen de verzendkosten graag op ons!


CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

**

 Met Rudy VRACKX in Die Joekrien in de hoofDDrol is het iedere keer om eribj te janken. Zodanig treiterig tegenover het Russische ‘Broedervolk‘ – ja toch, de USSR av weleer dat was toch z”n ding - komt die vent in beeld, dat we de miserie van al die vluchtelingen wel even terzijde moeten laten.

Hoe doet ’m êt, hoe doet ‘m êt !!!! Al die miserie staat hel op het lijf geschreven. Kan hij er misschien niet zoonder?

Mijn stem bij de Openbare Omroep zal er wel niet veel toe bijdragen, maar zou Urbanus van Anus geen betere verslaggever zijn? Die zou tenminste met ’n realistische blik op al die miserie, de mensen het moment zelf even kunnen doen vergeten…

-

Enne, o ja, bij de siësta deze middag lette ik voor het eerst op dat ding naast het ronde spaarzame plafondlicht op mijn kamer in dit Streuveliaanse WZC hier.

En daar was meteen de isnratie van het ogenblik.

Dat ding, was de overal (verplicht) aanwezige ‘Sprinkler’. Die pas in werking treedt als er BRAND is.

Zoiets had op punt moeten kunnen gezet wordn om onze Beschaving ‘bij te wereken’, telkens het nodig was.

1914-1918? SRINKLER

1917 Karl Marx? SRINKLER

1939-1940? SRINKLER

24 Feb 2022: onrust in Die Joekrien? SRINKLER

**

Radio Klara 17 u…

Hoe daarve ze!!!! ’n VB parlementaridie uitvoerig aan het wioord mag, ‘dat het schandalig is, dat de meeste ‘Opvang Tehuizen’ bestemd voor gevluchte vrouwen en kinderen uit Oekraïene, reeds OVERBEVBOLKT zijn door ‘gelukzoekers’ uitt het Oosten’…

Of voelen ze zelfs bij de VRT rees de nattigheid van de komende veranderingen?

Tot zover dit geschrifsel voor vandaag

Tot de volgende keer….

Digithalys

Geen opmerkingen: