vrijdag 11 maart 2022

500488 - NU DE DOOR DE NAVO UITTGELOKTE BURGEROOLROG IN OIOEKRAÏNE HAAST IS UITGEWOED, EVEN TERUGBLIKKEN OP HET VERLOOP IN RUSSIA NA DE USSR

 


.

DONDERDAG 10 MAART 2022

*

On ons gezamenlijk geheugen even op te frissen… Even er aan herinneren

In de nacht van 15-16 Maart 1946: IJzertoren door welbekende ‘Onbekenden’ gedynamiteerd. Zie Blog 559

*

&

500488 - NU DE DOOR DE NAVO UITTGELOKTE BURGEROOLROG IN OIOEKRAÏNE HAAST IS UITGEWOED, EVEN TERUGBLIKKEN OP HET VERLOOP IN RUSSIA NA DE USSR

Tom Van Grieken

@tomvangrieken

Met dank aan de Croo en z’n regering die niets doen om de prijs naar beneden te krijgen. Ze laten onze mensen in de steek

*

Chris Janssens

@chrisjanssensVB

Van Marino Keulen (Open Vld) mag je geen vergelijking maken tussen echte oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne en gelukzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten. Nochtans zegt de liberale VVD (NL) daarover hetzelfde als het Vlaams Belang. Toen ik hem daarop wees, bleef het plots ijzig stil….

I N H O U D

Het o zo verfoeielijke Kremlin is na de rampzamigge doortoccht zowel voor Oost- als voor West - van de Heren Marx, Trotsky, Lenin, Stalin, Kroetchov en coorten, toenmalige baarlijke duivels en menseters, niet meer als vorheen. Gorbatsjov de laaste, was al en betere. Haast ’n heel goeie, toch volgens Minister Willy Claes (SP-A     ), voorheen gesjeesde want crimineel bevonden Hasseltse Grote Baas bij de ….. NAVO.

Ooit aanschouwden mijn vrouw en ik in Moscou in zijn glazn schrijn, de gebalsemde kop van Lenin. Ben er nog altijd nie goe van. Zoveel geladen geweren der ‘Begeleiders’ op ons gericht daar….

Maar OK, de man schijnt daar al ’n tijdeke weg te zijn. Bezoekers rruimte afgesloten, wegens verbouwing?

Ben dus in de vertste verte gan Rissia aanbidder. Hoe zou ik? Ken die mensen niet eens en moet dus alleen voortgaan op ‘van horen zegeen’. En van horen zegen volgt dan ook van veel horen liegen…

Dat is waarvan de Regeime- Media leven.. Vav de waargaeud naar hun hand zetten vanwege de hen toegestopte Overheids Subsidies.

In ons aller collectieef geheugen is de ANGFST voor alles wat van daar komt, dus blijven woekeren. En dat zal wellicht, onder on-opgenmerkt gehouden Overheies Toezicht

, behoezaam aangewakkeerd door oinze schrokkertige geldzuchtige kleur-politici, nog wel enkele jaren duren. Zo la,g Joe Biden aan zet blijft? Who knows!

Maar het is en blijft een feit, dat ook daar, net als bij ons, de CVRIMINALITEIT geen grenzen kent. Ook bij ons lopen de vele, heel vele, de nu al veel te vele, gevangenissen overvol. Brugge, de Nieuwe ‘Nieuwe Wanderling’, telt 600 spik- spminterieuwe moederene cellen: er ‘verblijveh’n daar thans tegen de 900 ‘gedetineerden’. Ha ja, ’n beetje respect voor de medemens, hé. Vandaar de Staking der Cipiers. Onder leiding dan nog wel van de Linxe vakbond. Hoe daarve ze!

No problem, is het antwoord van Quickie (Open VLD, voorheen Volks Unie onist) wij Tsjeven, zijn al druk bezig met in de meeste steden nieuwe ‘Detentie Huizen’ te bouwen, zodat we daar de overbevolking gemaklkelijk kunnen opvangen.

Dit alles om maar te zeggen, dat het woord Goelag, sedert de Geschriften van Aleksandr Solzhenitsyn, ‘Voices from the Gulag’ eerder de exacte betekenis hebben gekregen van ‘werkkamp’ in plaats van ‘Strafkamp’ die erger waren dan Dachau en Buchenwald.

Curieus anderzijds hoe weinig berichten er doorsijpelen hoe het dan in onze dagen wel aan toe gaat in Tuirkije onder Sultan Erdogan… Ach, diene Vlaamse trucker, die daar na een paar maand op tragische wijze de dood vond… wie spreekt daar nu nog over?

Zijn ‘misdaad’? De verkeerde want niet in het Turks opgestelde vervoerdokcumenten.

-

Werk an de winkel voor de Weledele Heer Sammy Mahdi(CD & V) die onze voor Oeklraïnse vluchtelingen bestemde ‘Opvang Ctera’ volstopt met jonge Turkse gelikzoekers. Die heeft tcch zo te zien en te horen Turkse ‘Roots’?

-

Zich geen oren laten aannaaien!  Zei ik toch al een paar dagen geleden. En in de marge: wat vinden jullie van de NOS (Nederlandse Omroep Stichting)???? Het is ’n beetje wennen, ùaar qua objectiviteiot: om duimenen vingers van af te likken.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

10-03-2022

POETINS SCHURKENSTAAT

Als men straks zijn gas en olie niet meer wil (zijn granen gaan hoofdzakelijk naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika) en zijn economie dreigt in te storten, lijkt Poetin ervan overtuigd dat hij, om het met de woorden van de Latijnse schrijver Tacitus te zeggen, “van iets een woestijn kan maken en het ‘vrede’ kan noemen”.

Bovenstaande is niet van mij, maar van Ian McEwan, een Brits schrijver in The Gardian. Volgens hem kan Poetin pijnloos slachtpartijen en vernietigingen bevelen vanuit de akelige politiestaat die hij bestuurt. Verandert er niets in het Kremlin, dan moet het collectieve geweten van de internationale gemeenschap op zoek naar andere oplossingen, want het gevaar bestaat dat, als het conflict zich verspreidt, Poetin wel eens zou kunnen concluderen dat hij dan toch in oorlog is met de Nato.

---

De meeste van ons zijn opgegroeid met de overtuiging dat het nazi-regime het ultieme kwaad was. De breed gedragen Baltische ervaring van WO II is echter, dat de Duitse bezetting die zij toen gekend hebben, bijna een verademing was in vergelijking met de grote brutaliteit en niets-ontziendheid van de Russische, ook lang na ‘ons’ einde van die oorlog’

En dat is een statement van de Vlaming Luc van Doorslaer, hoogleraar aan de universiteit van Tartu in Estland.

---

Zo hoort men het ook eens van iemand anders over het Rusland van Poetin, dat ik reeds langer omschrijf als een schurkenstaat. Denk maar aan wat er gebeurd is in Grosny, zoals ik reeds meldde, maar ook in het Syrische Aleppo en recentelijk nog in Idlib, waar ziekenhuizen, scholen en woonblokken werden plat gegooid, toen werd vastgesteld dat de grondtroepen er niets van bakten. Bij de Russische grondtroepen in Oekraïne bleek dat elk voertuig slechts voor 5 dagen rantsoen had meegekregen, de tijd die men waarschijnlijk dacht nodig te hebben om Oekraïne onder de voet te lopen. dat terwijl die oorlog nu al bijna aan zijn derde week toe is...

*

BREAKING NEWS

Breaking: nieuw ziektebriefje voor Sihame El Kaouakibi plus faillissementje

9 maart 2022 BV

Korte update!

Nieuws heet van de naald.

Het reclamebureau Wanna-catch van El Kaouakibi is failliet verklaard. Met dat bureau ontfutselde ze o.m. geld van de Antwerpse politie.

Bijkomend, El Kaouakibi diende opnieuw een ziektebriefje in zodat ze kan blijven profiteren van Uw zuur verdiend geld in het parlement.

Als rolmodel voor de Open Vld schittert Sihame El Kaouakibi op alle mogelijke vlakken.

Een doordeweekse Vlaamse ondernemer had al lang 10 jaar beroepsverbod aan de broek gesmeerd gekregen. Mevrouw El Katastroof profiteert maximaal van haar Koninklijke connecties.

NEYSKENS EN ASSELMAN: ‘REPUBLIKEINEN ZELFVERZEKERD OVER DE OVERWINNING BIJ DE MID-TERMS’

foto: ©CPA

*

De politieke bijeenkomst van conservatieve activisten en politici in de VS en de State of the Union van Biden zijn een duidelijke start van de mid-terms. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven David Neyskens en Roan Asselman hun analyse van de Amerikaanse politiek.

Florida als bolwerk van de Republikeinen

De Conservative Political Action Conference (CPAC), een jaarlijkse politieke bijeenkomst van conservatieve activisten en politici in de Verenigde Staten, vond dit jaar in Florida plaats. Doorgaans vinden deze bijeenkomsten in de buurt van Washington plaats. Florida is op dit moment het aantrekkingspunt van de VS, zegt Neyskens. ‘Florida heeft een lage werkloosheid en heeft veel troeven om mensen te lokken.’ Verder is het duidelijk dat de Republikeinen Florida in de broekzak hebben. Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, is bijzonder populair. Wie de Democraten ook afvaardigen in Florida, het is bijna onmogelijk om het op te nemen tegen

**

Republikein Ron DeSantis.

Florida is een mooi voorbeeld van het uitsterven van ‘de swing states’, zegt Asselman. Rode staten worden steeds roder en blauwe staten worden steeds blauwer. Florida wordt steeds meer een bolwerk van de Republikeinen terwijl dit vroeger eerder een swing state was.

Trump nog steeds nummer één

DeSantis kan gezien worden als een kroonprins van Trump, zegt Asselman. Er gaan zelfs al stemmen op die stellen dat DeSantis Trump zou kunnen voorbijsteken op nationaal niveau. Neyskens vindt het nog te vroeg om hier al uitspraken over te doen en merkte hier nog niets van op CPAC. ‘De zaal zat bomvol voor de speech van Trump, bij DeSantis waren er veel mensen aanwezig maar toch nog minder dan bij Trump.’ Trump is op dit ogenblik nog steeds nummer één. Als Trump de nominatie voor de Presidentsverkiezingen wil zal hij die ook krijgen, benadrukt Asselman.

In zijn speech tijdens CPAC beweerde Trump duidelijk dat Rusland Oekraïne nooit zou zijn binnengevallen onder zijn presidentschap. Vorige week verscheen er een interessant artikel in The New York Post waarin geciteerd werd uit een conversatie die Trump zou gehad hebben met Poetin. Trump zou Poetin duidelijk gemaakt hebben dat hij Moskou zou bombarderen indien Poetin de territoriale integriteit van Oekraïne schendt. Opmerkelijk is vooral dat 63% van de Amerikanen gelooft dat de inval in Oekraïne nooit zou zijn gebeurd onder Trump, zegt Neyskens. ‘Heel wat Amerikanen geloven dus dat de oorlog in Oekraïne het gevolg is van de zwakheid van Biden.’ Er is geen scenario waarin Biden en de Democraten hier positief uitkomen, zegt Asselman.

Het 11-puntenplan van Rick Scott

Het 11-puntenplan van Republikeins senator Rick Scott, een 31-pagina’s tellende blauwdruk over de toekomst van de VS zoals de basis van de Republikeinse partij voor ogen heeft, werd met de grond gelijk gemaakt door senaatsleider Mitch McConnell. Dat duidt op wat er echt gaande is bij de Republikeinen, zegt Neyskens. Rick Scott zijn programma is vooral gebasseerd op wat Trump zou doen terwijl het establishment binnen de Republikeinse partij vooral campagne wil voeren op het feit dat Biden de zaken slecht heeft aangepakt, zonder te benadrukken hoe de Republikeinen het dan anders zouden doen. ‘de mid-terms komen eraan en de Republikeinen verwachten een grote overwinning.’

The State of the Union van Biden

Biden opende zijn speech met de situatie in Oekraïne. Hij sprak duidelijk zijn steun uit voor de mensen in Oekraïne maar maakte ook duidelijk dat deze oorlog geen Afghanistan wordt en dat de VS dus geen troepen zal sturen. Dat maakt hem op dit punt wel populair maar daarna ging zijn speech bergaf, zegt Asselman. Wel haalde hij twee interessante punten aan, namelijk dat er meer moet geïnvesteerd worden in de Amerikaanse politie diensten en het belang van een soort van Amerikaans economisch protectionisme. ‘Vooral dat laatste wordt in Europa vaak vergeten.’

56% van de Amerikanen vinden het beleid van Biden gefaald. Zijn State of the Union werd over het algemeen wel goed ontvangen waardoor hij zijn ‘approval rating’ toch iets heeft weten te verbeteren. Maar Biden zijn approval rating blijft slecht doordat hij weinig heeft om mee uit te pakken, zegt Neyskens. ‘De inflatie laat zich voelen in de VS, dat zal Biden moeten keren wanneer de Democraten het presidentschap willen behouden.’

David Geens

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Ach, die Antwerpse Open VLD-Sloerie toch, met haar Lesbisch golvend blond gelokt bijvoegselke, ergens in een iof ander Diep-Blauw vetbetaald Overheids Postje, Sihame El Kaouakibi dus. Van wie is die nu eigenliijk het Doetje? Van de Gentse advocaat die het ene proces na het andere verliest, Grote Baas Boven Baas & Hoogste Partij Voorzitter, Egbert-de-Leugenaar, of van de kogelronde Mechelse goed-bij-kas zittende Burgervader, die het jaar door Zomert, zowel ’s winters als des zomers als het regent. Om het even waar en hoe, als de paadjes maar diep; ja diep zijn. Want die weet alles van wippen en verspringen, is nu Open VLD, maar was in zijn opkomen koptrekker & gatkikker bij de ter zeile gegane Volks Unie van wijlen Hugo Schiltz, die ooit ergens teveld in het Vlaamse Hinterland als lijfspreuk bekend raakte met de uitroep ’Leve België’

Van wie dat Schepsel daar inn de Koekestad het Doetje is? Zou het niet weten. En moest ik het weten ‘k zou’t nie an joen neuze hangen. Van wie dus? Van hem die de diktste heeft, zeker? De dikste portemonnee, bedoel ik.

Olitiek een ideaal? M’n voeten, Gérard. Zeggen ze allemaal, tot ze aan de tepel hangen….

Het wachten is dus op ofwel Godot, ofwel op de Niueuwe Generatie die er zit aan te komen. Toch in ieder geval, volgens de Peilingen….

Moge de Hemel ons bijstaan. Anders kost de Diesel straks nog €10,00 ipv 1,00

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: