maandag 29 augustus 2022

 

https://outlook.live.com/mail/0/inbox/id/AQQkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgAQAAnSghMF3uxMtLvpGSnakDc%3D/sxs/AQMkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgBGAAADphAE69OkxkGTNaIOtbIu0gcAs%2Bc0eysFEUuFiUl8jQVrJgAAAgEMAAAAHqG%2BfUW%2F6UmpsT%2FOp5RJKAAE2sFqPgAAAAESABAAlTbW26szkk%2BopyQkALe7E%2BA%3D

*

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

*


 

 

 

868 – STILTE VOOR DE STORM ?

*

I N H O U D

*

Uiteraard halen de Tricolre Breedsmoelkikkers het altijd op alle plichtsgetrouwe volgelingen met een andere of lichtjes afwijkende meningen. Iets of iemand die nog maar de minste schin vertoont van Geel-Zwart te laten doorschemeren, wordt met terugwerkende kracht in een Gezondheids Cordon gedraaid. Is nog een uitvnding van Jos Goebbels Gheysen, de bedenker vvan – als ‘t maar opbrengt -  de Partij Appellauw-zee-groen die op vandaag druk bezig is niet alleen ons Land maar de helft vazn deze verkeerde draaiende Euroopse Uniie naar de bllksem te helpen.

Als we deze gang van zaken internationaal situeren, dan is dat nu, na de Val van de USSR, wel even anders in Rusland.

Hoop doet leven!

Liever het van oorsprong Christelijke Sint Petertrsbuerg dan het Hellegat Broexellabad.

O heerlijk Vaderland, wingewest van de baantjes-bzorgters der Ziuiderse bloedzuigers…

Om bij onze schaapjes van Steenstrate tetrug te komen….

In oorlogstjden met hopen tergelijk kapotgeschoten worden in bevolen dienst, is deaarvan een der meest voor de hand liggende mogelijjkhden. Maar daarna, na het uitbreken van de Vrede, moet de bladzijde worden opgedraaid: wat voorbij is, is voorbij.

Geen spaake van Heldenhuldes, of van lessen trekken uit het verleden. Want de ene generatie breedesmoelkikkers volgt automatisch de andere op.

Het kapotgeschoten IJzerfront zelf? Dat is nu een touristische attractue geworden die vooral veel geld moet opbrengen.

Logisch toch! Want breedsmoelkikkers leven graag in uiterste luxe en daat moet de volgende gtenerarie sneuevelaars dan maar voor zorgen.

À bon entendeur, demi mot suffit. Et pour les Flamands, la même chose.

Weet U nog ? De steen met bloed beschreven in de kapotgschoten kerk van Merkem?

Hier ons bloed.

Wanneer ons Recht?

27-08-2022

HET DURE LEVEN

*

Het is niet meer normaal wat er nu allemaal gebeurt met de energieprijzen. Waar gaat dat eindigen? En dan bedenken dat paarsgroen onze kerncentrales wou sluiten. Dat gaat voorlopig niet door, al moet er met Engie nog onderhandeld worden en gaat dat Franse staatsbedrijf misschien wel het onderste uit de kan willen. Afgezien van de kosten zullen we dan wel gespaard blijven van de CO2-uitstoot, want die hebben kerncentrales niet, zoals de door Groen gepromote gascentrales.

Die nu nog draaiende kerncentrales zouden, zonder akkoord, pas dicht gaan in 2025 en er blijven dus nog enkele jaren over om erover te discussiëren.

Ondertussen wordt het leven steeds duurder en niets laat vermoeden dat daarin spoedig veel verandering in zal komen. Straffer nog, hier in dit land zou de koopkracht beter stand houden dan in de buurlanden. Dat heeft te maken met de automatische indexering waardoor de lonen en uitkeringen dit jaar al vier keer zijn of zullen verhoogd worden. Men vergeet er echter steeds bij te vertellen dat dit voor sommige bedrijven niet te doen is. Die zullen straks ofwel moeten stoppen, ofwel zekere producten niet meer kunnen maken ofwel verhuizen naar het buitenland waar die index nergens nog bestaat. Nog zoiets is de beperking van de werkloosheid in de tijd. Die wordt overal toegepast, behalve in dit land waar men ongestoord kan blijven doppen tot aan het wettelijk pensioen.. Het resultaat daarvan is dat ontelbare vacatures niet ingevuld raken en de 80% werkzaamheidsgraad in België een fata morgana blijft, met dank aan Wallonië dat zelfs de 70% nooit zal bereiken.   Kortom, mijn lijst ‘Only in Belgium’, wordt razend actueel . Ik zal hem bij gelegenheid nog eens publiceren.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

Mijn (lang geleden) gewezen Vaderstad Ieper moet vandaag en morgen waarschijnlijk, via EIGEN Politie en get ABL-Leger, herschapen zijn in een soort on-inneembaar aan de tijd aangepast Ypres Salient zijn. Een soort vesting die de Engelsen nooit uit handen hebben willen geven en die daardoor dus tot 2 meter onder de grond vernield werd.

Deze keer, anders dan in ’14-’18, zijn de verwachte ‘bezoekers’ geen geunoformeerde zwaar bewapende Germaanse Feldgrauen, maar vreedzame burgers die ter plaatse hun doden willen komen herdenken.

Da kannie, want ’t mag nie. Want d’er zitten liedjeskwelers tussen, naar ’t schijnd, dus van horen zeggen door weer eens andere, deze keer Rode zich-zeelrfbevredigende breedsmoelkikkers, die de Vaderlandsche kleuren zo breed mogelijk uitdragen.

En omdat ze Wereldburger zijn.

Dus geen liedjesklwelers en geen bedevaartgangers, zelfs geen kat is er toegelaten.

Rn vooral, als ‘ze’ maar breef zijn op dat Ijzerweitje in Steenstraeete

We zullen dat later dus heel zeker moeten gedenken in onze gebeden.

Daar kunde gerust van zijn! Één enkele Dries van Langenhove is in staat om wel 200 breedsmoelkikkers ùet succes te vervangen en om het zelfs beter te doen!

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Over het Boek

En nu is het aan ONS

*

Van 'kindsoldaat' tot op de koffie bij de koning: het parcours dat het Vlaams Belang van de verkiezingsnederlaag in 2014 tot de overwinning in 2019 onder leiding van voorzitter Tom Van Grieken aflegde, is opmerkelijk.

Die verkiezingswinst van 26 mei 2019 kwam echter niet uit de lucht gevallen. De jaren hieraan voorafgaand worden gekenmerkt door een gevecht tegen het tij in. Maar volharding loont. In dit boek doet partijvoorzitter Tom Van Grieken op een persoonlijke en open manier uit de doeken hoe hij het Vlaams Belang samen met een kleine groep anderen van verliezer tot winnaar boetseerde. Hij schuwt daarbij de heilige huisjes niet en heeft geen schrik om transparant over het vallen en opstaan in de aanloop naar mei 2019 te communiceren.

In En nu is het aan ons schetst Van Grieken ten slotte ook zijn visie op de politiek van de nieuwe generatie in de 21e eeuw. 26 mei 2019 is geen eindpunt, maar moet een beginpunt zijn. De verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang moet het startschot zijn van een nieuwe, politieke golf die Vlaanderen overspoelt en uiteindelijk ten goede verandert.

*

*

Mark Zuckerberg.

foto: ©Wikipedia Commons/Anthony Quintano


Facebook-CEO MARK ZUCKERBERG GEEFT BEMOEIENIS AMERIKAANSE OVERHEID MET CENSUUR TOE

*

Nieuws - 27/08/2022 Winny Matheeussen

*

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook-moederbedrijf Meta, onthulde donderdag tijdens een drie uur durend gesprek bij de populaire podcaster Joe Rogan dat de Amerikaanse overheid zich naar aanloop van de presidentsverkiezingen van 2020 moeide met censuur op sociale media.

FBI

Volgens Zuckerberg benaderde het FBI Facebook om te waarschuwen voor ‘Russische propaganda’. Even later pakte The New York Post, de oudste krant van de Verenigde Staten, uit met het verhaal over de laptop van Hunter Biden, de zoon van toenmalig presidentskandidaat Joe Biden.

Twitter verwijderde elke verwijzing naar het verhaal en blokkeerde zelfs het account van The New York Post

 

Facebook, Twitter en de mainstreammedia (MSM) deden daarop alles om de onthullingen over duistere zakendeals, drugs- en seksschandalen, die de laptop naar boven bracht, te onderdrukken. Twitter verwijderde elke verwijzing naar het verhaal en blokkeerde zelfs het account van The New York Post.

Schending Eerste Amendement

Waar uren durende ondervragingssessies in het Congres en de Senaat niet slaagden, lukte het Rogan tijdens een open conversatie om Zuckerberg dit veelbetekenende statement te ontlokken, en dat kan verregaande gevolgen hebben. De ontboezemingen van de Facebook-topman wijzen op actieve overheidsbetrokkenheid bij het uitoefenen van censuur. Dat is uitdrukkelijk verboden door het Eerste Amendement van de Amerikaanse Bill of Rights, dat de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid garandeert.

Uit een bevraging bij de bevolking blijkt dat 16% van diegenen die voor Biden stemden, dat niet zouden hebben gedaan als ze op de hoogte waren geweest van de onderdrukte details van het laptopverhaal. Het FBI heeft dus mogelijk aan actieve verkiezings beïnvloeding gedaan door de aanzet te geven voor censuur.

Zuckerberg relativeert rol Facebook

Zuckerberg relativeert de rol van Facebook. Volgens de CEO koos de sociale media gigant voor een andere aanpak dan Twitter, dat elke verwijzing van het eigen platform blokkeerde en bande. In tegentelling tot de volledige censuur die van toepassing was bij de concurrent, stelde Facebook enkel beperkingen aan de zichtbaarheid van aan het gewraakte artikel gerelateerde posts, door middel van hun logaritmes. ‘Minder mensen kregen die posts te zien dan onder normale omstandigheden het geval zou zijn’, zo stelde Zuckerberg.

Op de vraag of hij daar een percentage op kon plakken, antwoordde hij: ‘Zo uit het hoofd kan ik dat niet, maar de percentages zijn -eh – betekenisvol, maar we reageerden niet zo zwart-wit op het onderwerp als Twitter. We dachten enkel dat… Kijk, als het FBI, dat nog steeds een legitiem instituut is in dit land… Het is een uiterst professionele ordehandhavingsinstelling. Wanneer zij ons benaderen en ons zeggen dat we op onze tellen moeten passen over bepaalde zaken, dan wil ik dat serieus nemen’.

Doorschuiven van verantwoordelijkheid

Zuckerberg doet tijdens het gesprek alle moeite om de verantwoordelijkheid af te schuiven naar anderen. Hij dringt erop aan dat Facebook-gebruikers steeds posts konden blijven delen over het onderwerp, al werden die algoritmisch onderdrukt en afgeschermd van de andere gebruikers. Verder zegt hij dat Facebook op geen enkel moment wil oordelen over wat waar en onwaar is. ‘Daarvoor werken we samen met onafhankelijke factcheckers‘.

Die onafhankelijke factcheckers zijn in onze contreien de factcheckers van Knack en VRT. Tijdens de pandemie bleek dat die wel heel trouw de officiële overheidslijn volgden, om niet te zeggen dat de overheidslijn voor hen als benchmark dient om iets als ‘feit’ te bestempelen. Beide journalistieke instituten worden dan ook rijkelijk door de overheid gesubsidieerd.

Op een vraag van schrijver dezes tijdens het Lentesymposium, werd de kritiek dat de factcheckers actief meewerken aan censuur door VVJ voorzitter Pol Deltour nog weggewuifd. De uitspraken en bekentenissen van Zuckerberg ondersteunen echter de door mij geopperde kritiek: Facebook laat de factcheckers bepalen wie gecensureerd moet worden. En het FBI ook, natuurlijk.

Einde aan internetcensuur stap dichterbij

In elk geval deden de onthullingen van Zuckerberg heel wat stof opwaaien. Er lopen verschillende processen tegen de Amerikaanse overheid in verband met censuur en het Eerste Amendement. De overheid heeft steeds volgehouden dat ze zich daar niet mee bemoeit en dat de grote technologiebedrijven privébedrijven zijn die niet onder het Eerste Amendement vallen. De uitspraken van Zuckerberg werpen hier een ander licht op.

Ook voor ons is dit belangrijk. Onze grondwet garandeert eveneens de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. Overheids censuur is ook bij ons verboden. Het heeft er veel van weg dat overheden wereldwijd gebruik maken van de grote technologiebedrijven om die lastige bijkomstigheid te omzeilen. Misschien is deze nu al legendarische uitzending van Joe Rogan het begin van het einde van de censuur van Big Tech.

 *

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Wat we vandaag op school hebben geleerd?

Daarvoor is het wachten tot volgende week, maar intussen weten we toch al iets.

Ten eerste. Het lot van en de gevolgen in verband met de verderzetting van de twee – tot op de draad versleten? - nog overblijvende kern-centrales wordt opnieuw bekeken, maar deze keer in streng besloten geheim te houden besprekingen. Bij voorbaat echter staat al vast dat de Franse eigenaars, noch ENEL noch ELECTRABEL, in de kosten zullen tussenkomen. Macron is er tegen.

In feite veedient het Gentse Liegebeest GUY VERHOFSTADT voor deze gang van zaken, de galg. Zelfs een Openbaar Proces is niet eens nodig. Het volstaat de gazetten uit die tijd te herlezen. De galg, tot de dood erop volgt, zo dat  de Gemeenscahap van ons allemaal beslag kan leggen op de totale nalatenschap. Wat nog voor geen 100ste genoeg zal zijn om de veroorzaakte schade te vergoeden.

Tot zover is ditn de niet-sluiting, Oud Nieuws. En meteen ook de fatale nekslag voor Groen?

Wat blijkt nu, en dat is Nieuws heet van de naald. Dat als Voorzitter van deze definitieve Beraadslaging niemand minder is aangesteld dan Christian Leysen, de Grote Poenpakker van De Schandaard, de zwaarst geubusudueerde Staatskrant ter wereld,en dus de zoon van de Stichter, André Leysen, de gewezen Hitler Jungge.

De rest verloopt bijgevolg in echte Nazi-stijl.

Er worden dgeen waarnemers oof verslaggevers toegelaten.

De rest kiunen we voelen enerzijds gedeeltelijk aan onze ellebogeen, en anderzdijds, voor het grootste deel, in onze portemonnee.

 

Ten tweede.

Hierboven kon U over de effectief vervalste verkiezingen, in de USA lezen, waarbij Sleeping Joe als gevolg tot Staatshoofd werd aangesteld.

Op die manier wordt dus nu openbaar gemaakt, wat ieder nrmaal denkend mens al meer dan 2 jaar weet….

De dag dat er eens ’n Democ Rat vergeet van te liegen, zal de wereld vergaan.

Zo zien we dus nogmaals door welke kloeffe-kappers de Grote Polletiek bedreven wordt.

Moeten we daar via onze stemplicht niet dringend iets aan doen?

Of is het beter te wachten op de Poet of de Spleetogen en hun meer correcte manier van regeren?

*

Digithalys

Geen opmerkingen: