woensdag 26 januari 2022

00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

 

.

DINSDAG 25 JANUARI 2022

00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

*

I N H O U D

Dat het Leven ooit heilig zou zijn geweest, is een verhaal zo oud als de Mensheid zelf. Zie de broers Caïn & Abel die aan een ezelskaakbeen genoeg hadden om elkaar naar het leven te staan. Is Bijbels echtig en techtig waar. Want toen waren er nog geen ‘Regering’ pù iedereen met spuitjes en zo om je daartegen te beschermen. Één dode ezel en dus twee ezelskaakbeben was voldoende om er zelfs twee mensen mee van kant te helpen, zonder daarbij ranzig te moeten doen: een Rechtse en een Linkxe, netjes verdeeld onder voor en tegen.

****

Corona echter is de kroon op het ezelskaakbeen, want politieke ideologie doet er niet toe. Gelukkig maar, want anders moesten alle zogezegde ‘Rechtse Populisten’ via ‘Intensive Care’ al lang uit de weg zijn geruimd.

Dan maar de kans gewaagd, door zelfs in de kleinste der dingen, op te ropen onze private eigen open haarden te doven. Eigen haard immers is goud waard en dat is tegen elke socialistische basis-gedachte. Want dat goud hoort thuis, in de zakken van dat Groen-Rode Gespuis.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

GREENFLATION (2)

*

Zoals lezer Ottorongo reeds aangaf in zijn reactie van 20 dezer, hebben de Groenen, samen met Greenpeace, beroep aangetekend tegen het toekennen begin december 2021 door de provincie Antwerpen van een vergunning voor Project One van de Britse chemiereus Imeos in de haven van Antwerpen. Het gaat om een investering van drie miljard euro voor een nieuwe ethaan-kraker, die zal zorgen voor 450 rechtstreekse nieuwe banen. Het wordt de grootste investering in de Belgische chemiesector in 25 jaar en een visitekaartje voor de Vlaamse chemiesector. Imeos is het tweede grootste chemie concern van de haven, die zelf de tweede grootste chemie cluster ter wereld is (na Houston in de USA).

Het gaat om een ethaan-kraker en dat is nieuw. Ethaan is nl veel milieuvriendelijker dat nafta waarmee tot nu gewerkt werd. Iets dat kan vergeleken worden met de vervanging van radium door thorium in de kernenergie van de toekomst. Met de nieuwe technologie verbindt het bedrijf er zich toe binnen de 10 jaar klimaatneutraal te worden. Bij de start van de fabriek in 2026 zal de kraker al voor een deel gebruik maken van de waterstof die vrijkomt bij de eigen processen en zal de CO2 worden af- en/of opgevangen.

Kortom, een win-win situatie voor Antwerpen, zijn omgeving en Vlaanderen, waarbij allerlei nieuwigheden zullen komen kijken. Nieuwigheden waarvan ook andere bedrijven in de toekomst mee van zullen profiteren.

Of het beroep van Groen & Co veel zal uithalen, is twijfelachtig als men weet dat de uiteindelijke beslissing bij Vlaams minister Demir komt te liggen, die al bewezen heeft haar tanden te laten zien aan de ‘Groenflatiërs’, die er alleen op uit zijn na de Oosterweelverbinding ook dit project en dus ook de haven en de tewerkstelling te boycotten

ZORGUITBATER ORPEA IN OPSPRAAK IN FRANKRIJK

**

ORPEA baat in België een zestigtal rusthuizen uit. ©Kristof Vadino

Vandaag om 15:23

**

De publicatie van een nieuw boek over wantoestanden bij Orpea doet de koers van de zorguitbater kelderen. Orpea is ook in België een grote speler met 60 rusthuizen en 4.200 medewerkers.

Het boek 'Les Fossoyeurs' (De doodgravers) van Victor Castanet leidt tot ophef in de Franse zorgsector. Daarin heeft de journalist van Le Monde het over wantoestanden bij de zorggroep Orpea ORP-17,81%

. In het boek is sprake van systematische verwaarlozing zoals rantsoenering op de voeding, ouderen die in hun uitwerpselen blijven zitten of dagenlang geen verzorging krijgen. De journalist baseert zich op drie jaar onderzoek en verzamelde 250 getuigenissen van bewoners en het verzorgend personeel.

Het boek komt woensdag pas in de handel maar Le Monde publiceerde maandag al fragmenten. Die leidden meteen voor een stevige daling van de beurskoers van Orpea. De handel werd uiteindelijk stilgelegd, in afwachting van een mededeling van het bedrijf. De directie ontkende maandagavond alle aantijgingen en noemt de publicatie 'vals, schandelijk en wraakroepend'. 'We houden ieder jaar een onafhankelijke tevredenheidsenquête en scoorden in de jongste rondvraag een aanbevelingsscore van 95 procent', aldus het persbericht.

Het bericht kan de verliezen niet stelpen. Dinsdag keldert de zorggroep opnieuw met een kwart in Parijs.

Orpea is een van de grootste private zorgaanbieders in Europa met een netwerk van 1.156 rust- en verzorgingstehuizen en meer dan 100.000 bedden in 23 landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

1.156

rust- en verzorgingstehuizen

Met 1.156 rust- en verzorgingstehuizen, waarvan 60 in België, is Orpea een van de grootste private zorgaanbieders in Europa.

De groep breidt zich snel uit en voegde vorig jaar in het derde kwartaal meer dan 1.000 nieuwe bedden toe aan zijn patrimonium. Het bedrijf stelt zichzelf tot doel de omzet dit jaar met ruim 14 procent te verhogen tot meer dan 4,2 miljard euro in vergelijking met de periode voor de pandemie.

Ellen Vermorgen

 

*

BREDERE KIJK OP CORONA PANDEMIE

**

 foto: ©CC0 openbaar domein

*

Medisch historicus pro vaccinatie, maar contra vaccinatieplicht

*

Analyse - 25/01/2022 Dirk Rochtus

-

Nu al een geschiedenis van de corona pandemie schrijven: is dat geen waagstuk? Dreigt zo een boek niet al bij verschijnen voorbijgestreefd te zijn? Ondanks dat mogelijke bezwaar heeft Malte Thießen (1974) met Auf Abstand (Campus Verlag) eind vorig jaar toch een boek op de markt geworpen, dat — zoals de ondertitel aanstipt — ‘eine Gesellschaftsgeschichte der Coronapandemie’ pretendeert te zijn. Thießen is medisch historicus en doceert aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Nedersaksen).

Economie

Over die ‘maatschappelijke geschiedenis’ komen we ook een en ander te weten in de verschillende interviews die Thießen recent nog aan Duitse media heeft gegeven. Hij beweert dat de corona pandemie qua omvang en gevaar best vergeleken kan worden met de Spaanse Griep (in de jaren na 1918) en de Hongkonggriep (1969-70). Deze laatste veroorzaakte in de Bondsrepubliek 50 000 en in de DDR 10 000 tot 20 000 overlijdens.

Toch heeft ze in het collectieve geheugen nauwelijks sporen nagelaten. Als de keuze toen moest gemaakt worden, haalde de economie het op de gezondheid. Dat is vandaag met de corona pandemie wel helemaal anders. De huidige samenleving aanvaardt terecht niet meer dat tienduizenden mensen sterven aan dit virus. Onze ‘Risikowahrnemung’ is veranderd, de manier waarop we als maatschappij naar risico’s kijken. En uiteraard is ook onze waarden-canon verschoven.

Ongelijkheid

Gesteld voor de keuze kiest het beleid voor de gezondheid in plaats van voor de economie. Thießen vraagt zich af of we dit ook zouden hebben gedaan als de corona pandemie had toegeslagen ten tijde van de economische crisis van 2008. In een interview met Der Spiegel (3 november 2021) zegt hij over de huidige pandemie: ‘Er is geen enkele pandemie waar in de maatschappij zo massief op de pauzeknop werd gedrukt en waar er inderdaad een relatief brede consensus voor heel massieve inperkingen bestond’ (al is die consensus gestaag aan het afbrokkelen).

Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden

Tegelijk creëren pandemieën ongelijkheid. Ze behoren tot ‘die großen Ungleichheitsmacherinnen’. Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden. Dat het beleid dat niet mee ingecalculeerd heeft, beschouwt de historicus als ‘ein extremes Armutszeugnis’ [een extreem bewijs van geestelijke armoede]. Die ongelijkheid wordt ook doorgetrokken naar het internationale niveau. Op het Europese niveau wordt er samengewerkt, maar niet op het globale. Thießen had gehoopt dat we ‘Gesundheit als Weltgesundheit [wereldgezondheid] denken’.

Macht

Wat betekent dit alles nu voor de strijd tegen de pandemie? Thießen is voorstander van vaccinatie, maar tegenstander van vaccinatieplicht. Hij haalt er in een interview met Die Welt (20 januari 2022) historische voorbeelden bij. Het ging toen net zoals nu om de vraag hoever de staat mag gaan om de volksgezondheid te beschermen, hoeveel macht hij mag claimen over ‘den Körper des Einzelnen’ [het lichaam van de enkeling] ten koste van de individuele vrijheid.

Waarom heeft zich bijvoorbeeld de vaccinatieplicht tegen de pokken kunnen doorzetten? In Duitsland waren de Beieren de eersten — al in 1807 — om dat te doen. Na de stichting van het keizerrijk in 1871 kwam het tot hevige debatten in de Reichstag, het nationale parlement. De voorstanders zetten met een krappe meerderheid door, onder meer ‘omdat vaccinatieplicht als project van een moderne natiestaat werd aanzien’.

Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid

Thießen stelt vast dat vaccinatieplicht altijd al verzet heeft opgeroepen. Ook bij mensen die zich hebben laten vaccineren, maar die principieel afkering zijn van dwangmaatregelen en zich zorgen maken over de ‘totale[r] Gesundheitsstaat’ (interview met ZDF, 23 november 2021). Bovendien bestaat het gevaar bij vaccinatieplicht dat er ‘verborgen infectiehaarden’ ontstaan ten gevolge van een handel in vervalste vaccinatiebewijzen. Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid. De ‘Königsweg’, de beste weg uit de pandemie crisis, is volgens hem niet vaccinatieplicht, maar ‘Aufklärung’, voorlichting. ​Hier uit zich de historicus als pedagoog; dogmatisme is hem alleszins vreemd.

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Nu blijkt ineens, dat in al onze ziekenhuizen op Intensieve Zorgen de bedden uitsluitend bezet zijn door ernstige ziektegevallen, die daarenboven losstaandvan hun aandoening, ook drager zijn van het Virus, reden waarom zij in quarantaine moeten blijven…. Of, hoe de Overheid, die maanden lang de zaken moedwillig door elkaar heeft gehaald, de zaken achterste voor voorstelt om de bevolking Blauwe Bloempjes wijs te maken.

Is de ballon daarmee voorgoed doorprikt? Mij lijkt het allemaal meer op een afgesproken spel. De bevriende media die op het juiste moment de kat de bel aanbindt. En daarvoor de Zender uit de Antwerpse hoerenbuurt maar al te graag een wederdeinst wil bewijzen… Heel zeker, boven de Moerdijk werden met één enkele klap alle remmen losgegooid. Een daadkrachtitg Volkje, die Noorderburen. Zoude we best (terug) bij aansluiten. Vooral nu dat zaakje in die Joekrien steeds meer en meer begint te stinken.

Stel U even voor, dat het Navo Hoofdkwartier, het hellegat Molenbeek, samen met het Eu-Hoofdkwartier met één enkle kernbom van de wereld wordt weggeveegd: is het dan niet beter dat Vlaanderen ondertussen (terug) deel uitmaakt van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen….

Eindelijk trug vrij en zelfstandig, met daar bovenop, het Probleem Brussel voor altijd van de baan! Gescheiden voortaan van alles wat beneden de Volkeren Grens ligt, niet alleen door de taal en de welstand via de handen uit de mouwen, maar door een afgronddiepe kloof waar niet één Belgicist nog overheen kan kijken….

Verkiezingen? Niet eens meer nodig. Dakoewel, Vriend Vlad… Want voortaan gaat Het Kalifaat bij de andere was ook in de vaat…

*

Digithalys

Geen opmerkingen: