zaterdag 22 januari 2022

500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

 

.

VRIJDAG 21 JANUARI 2022

LEVEN VAN UW SCHEM

*

500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

*

I N H O U D

Het gaat stilletjes in die ricjting… Met ’n klik op de muis zit men ongezien als ’n messiaanse Judas in andermans zakken.

De computer, een moderne her-internpreattatie van de afgeschreven ouderwetse Alwetende Godheid….

Als daar maar geen vodden van komen…. Eertst werd de MAN geschapen, en ietwat latern met een rib van hem, de VROUW. Pas ten begon daar de miserie…

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

Poetin’s trauma

*

De spanning rond Oekraïne houdt niet op en de dreiging van een Russische invasie blijft bestaan. Pluspunt in deze zaak is dat Russen en Amerikanen voorlopig blijven praten. Europa staat erbij en kijkt ernaar. Het probleem daarbij is, dat - als het tot een gewapend conflict zou komen - het Europa zal zijn dat het meeste riskeert, terwijl de E.U. als instelling niet eens mee lijkt te tellen.

Volgens Jaap de Hoop Schepper, de secretaris van de NATO die de gesprekken met Oekraïne destijds startte, is de hele zaak terug te brengen tot het onverwerkte verleden van Vladimir Putin. Toen het IJzeren Gordijn viel en de Sovjet- Unie instortte, was Putin geheimagent van de KGB in Dresden, waar hij het einde van de DDR meemaakte, wat hem een trauma bezorgde waardoor hij nu nog altijd vindt dat de teloorgang van de Sovjet-Unie de grootste geopolitieke catastrofe van de 20ste eeuw was. Hij beseft wel dat de Sovjet-Unie in zijn oude vorm nooit meer zal terugkeren, maar wil toch nog e.e.a. uit de brand slepen. De inval in Georgië in 2008, de annexatie van de Krim in 2014, de aanval op de Donbas en de openlijke steun aan de dictators van Wit-Rusland en Kazachstan wijzen allemaal in die richting. Tegelijkertijd krikt Poetin in Rusland zelf zijn populariteit wat op en dat is nodig, ook voor zijn partij die heel wat van haat populariteit verloren heeft.

De hele zaak wordt ondertussen doorkruist door de discussie over de NordStream 2 gaspijplijn van Rusland naar Duitsland door de Baltische Zee, die klaar ligt voor gebruik. Die niet openen – zoals de zaken er nu bij liggen - betekent voor West-Europa – in de eerste plaats voor Duitsland – een nog groter tekort aan gas en voor Rusland een groot tekort aan inkomsten. Een situatie waarvan niemand beter wordt en daarom hopelijk kan leiden tot e.o.a. compromis

*

Nog geen akkoord over lagere energiefactuur

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. ©BELGA

Dieter Dujardin

Vandaag om 12:45

 *

Het federale kernkabinet heeft vrijdagochtend geen akkoord bereikt over de verlaging van de energiefactuur. De gesprekken gaan verder.

Door de straffe taal van Open VLD-fractieleider Maggie De Block donderdag in de Kamer, was al duidelijk dat een akkoord over de slimme btw-verlaging van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) er vermoedelijk niet zou in zitten. De Block noemde het verlagen van de btw en het vervolgens optrekken van de accijnzen een vestzak-broekzakoperatie en zelfs boerenbedrog.

analyse

Hoe slim is een slimme btw-verlaging?

Ook tussen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Van Peteghem bleek de overeenstemming de jongste dagen uiteindelijk minder groot dan het er eerst naar uitzag. CD&V wil net als Vooruit zowel de btw op elektriciteit als gas van 21 naar 6 procent brengen.

De groenen maakten donderdag duidelijk dat ze die verlaging voor gas niet zien zitten, omdat dat de facto een subsidie van fossiele brandstoffen zou betekenen. Groen benadrukte daarbij dat die keuze ook door budgettaire overwegingen is ingegeven, het argument waarmee Open VLD al de hele tijd op de rem staat voor gelijk welke btw-verlaging.

De liberalen willen wel het sociaal tarief verlengen tot de zomer en de federale accijnzen op nul zetten. Dat laatste betekent voor een gezin slechts een korting van 60 euro per jaar. De PS blijft gewonnen voor een energiecheque van 200 euro, maar verzet zich niet tegen een btw-verlaging.

Cijfers lopen uiteen

'De ministers Van der Straeten en Van Peteghem hebben een nota gepresenteerd van de verschillende scenario's en hun financiële impact op de gezinnen en de overheidsfinanciën. De cijfers over meer-opbrengsten (door de hogere energieprijzen, red.) worden verder verfijnd. Ook andere meeri nkomsten of lagere uitgaven, zoals 177 miljoen minder steun voor de windmolens op zee, worden verder onderzocht. Niemand mag zich verrijken door deze crisis', aldus het kabinet van Van der Straeten in een mededeling.

Klusjesman overweegt betaling in natura.

*

foto: ©VRTnws

De grootste cryptomunt heet natura

Van uw Doorbraak-hoofdeconomist

Acta Sanctorum - 21/01/2022 Johan Sanctorum –

Schandalen bevatten altijd anekdotische franjes die hilariteit opwekken. We zien de groten graag vallen, terwijl in het decor verhalen opdampen met een extreem vermakelijkheidsgehalte. Dat lucht op, leve de schandpaal. Dat de bonzen van Anderlecht en Club Brugge maar eens flink hun broek laten afzakken. Dé sleutel van de affaire ligt overigens bij… Eendracht Hekelgem, een club met een bewogen geschiedenis.

De sjoemelende Serviër

De spin in het web is de ondertussen overbekende Servische makelaar Dejan Veljković, ooit een kleurloze meeloper bij Eendracht Aalst en nog later bij Eendracht Hekelgem, waarvan ik de kantine mocht gebruiken voor een legendarische lezing over de Vlaamse media, dankzij de bemiddeling van cartoonist-bestuurslid Erwin Vanmol. Of waarom ook ondergetekende een huiszoeking mag verwachten.

 

Veljković heeft zich na zijn voetbalcarrière glansrijk gerehabiliteerd door als makelaar-fixer zowat heel het Belgische voetbal te controleren, wat hem in 2018 een arrestatie opleverde wegens bendevorming, witwaspraktijken, omkoping en matchfixing. Als spijtoptant praat hij nu het halve wereldje aan de galg, waarbij allicht nieuwe leugens zijn aandeel in heel de affaire moeten minimaliseren.

Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden.

Serviërs maken – en nu laat ik mijn intra-Europees racisme even de vrije loop – met voorsprong het grootste krapuul van dit continent uit. Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden. Mochten ze daar dat achtervoegsel gewoon bij iedereen schrappen, het zou tonnen inkt besparen. Een keur van oorlogsmisdadigers leverden ze ons in de jaren ’90. Mladic en Karadzic zijn de bekendste, in hun land zijn het helden. Niet onder ordinaire dievenbendes zal je bij ons de ic-en vinden (dat is meer een Roemeense specialiteit), wel in de betere witteboorden sector.

Wie ook tot held én martelaar is uitgeroepen, is het tennisidool Novak ‘No-vax’ Djokovic, omdat hij weigerde zich te vaccineren (zijn goed recht) en de Australiërs hem om die reden de toegang tot hun land weigerden (ook hun goed recht), waardoor hij een van de belangrijkste tornooien misliep. De clan Djokovic die alles aandachtig gevolgd had op het thuisfront, én de Servische premier, spraken van een ‘heksenjacht’ en een ‘martelgang’, wat zeg ik, een ‘kaakslag voor heel het Servische volk’. Kan iemand zich nog serieus houden?

Dienst voor wederdienst

Wat ons naadloos weer bij de betere humor brengt, het Belgische voetbalschandaal en de operatie Propere Handen. Een genuanceerde visie is hier op zijn plaats. Dat er grote smakken zwart geld in broodzakken van eigenaar veranderden, binnen de driehoek Veljković-clubbestuur-spelers-trainers, en zelfs hier en daar een scheidsrechter, is ondertussen bekend. Dat de gewezen socialistische voorman, reclamemaker en ex-directeur van KRC Genk Patrick Janssens mee in het bad zit, vergroot nog het amusementsgehalte. Wat mij echter het meest intrigeert is de natura-dimensie van het schandaal, de cadeaus.

Dejan Veljković schoof namelijk niet alleen met zwart geld, hij bleek ook de gave te hebben, mensen te charmeren en aan zich te binden via kleine attenties. Een fles goeie wijn, al eens een etentje, een Rolex-horloge. Zo bouw je netwerken op en bind je mensen aan je. Echt financieel omkopen, dat is zo doorzichtig en grof. Het zijn de geschenkjes die het hem doen, die verpakte prullen waar we blij mee zijn omdat het aanvoelt als genereus, altruïstisch. We noemen dat nu ‘corrupt’, maar het wederkerigheidsprincipe is hét fundament van de samenleving. De regel dat een geschenk nooit zomaar gegeven wordt.

Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap

Want vergis u niet: het gaat wel degelijk om ruilhandel. De smoes ‘Ik wilde dat horloge niet, maar het bevond zich ineens in mijn vestzak’, slaat nergens op. Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap. Wie dat verzaakt wordt als een gierigaard en parasiet gebrandmerkt, iemand die op café wel meedrinkt maar nooit zelf rondjes geeft. Zo’n reputatie raak je nooit meer kwijt. Je kan de grootste smeerlap zijn, maar parasitisme is de ultieme zonde in een sociaal universum.

Cryptomunten: de toekomst?

Elke economie is dus gebaseerd op wederkerigheid, we willen zo min mogelijk parasieten, iedereen moet het bad in. Waarbij geld alleen de zaak vergemakkelijkt, onder het motto ‘geld stinkt niet’, zolang je het maar niet oppot, het moet circuleren. Het geeft meer vrijheid als wisselmunt in de grote uitwisseling: je kan met de 100 euro die je verdiend hebt oorbellen voor je vrouw kopen, de auto afbetalen, naar de opera gaan, naar de hoeren, geheel naar keuze.

Edoch, het klassieke geld is op zijn retour, iets in ’t zwart regelen wordt hachelijk, het bankgeheim is zo goed als onbestaande. De overheden willen namelijk weten wat u met uw geld doet, hoe u eraan komt en op elke eurocent belasting heffen. Dat voelen we als onrechtvaardig aan, we krijgen er nauwelijks wat voor terug, het is gewoon een slechte ruil. De cryptomunt is daar een antwoord op. Iedereen kent de bitcoin, maar er circuleren massa’s van die schaduwmunten. Ze worden digitaal gegenereerd (‘mining’), via grote computers dus, die zoveel elektriciteit verbruiken dat stroomnetwerken dreigen te collapsen. Vraag me verder niet hoe dat werkt, want als ik het wist was ik wel van een groter magazine de hoofdeconoom geweest.

Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag

 

Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag. Het nadeel is, dat normale mensen totaal niet snappen wat zo’n cryptomunt eigenlijk is, -daarom heet het crypto- terwijl ze toch ook een alternatief circuit genegen zijn en de fiscus willen ontlopen. En zo is de nieuwe ruilhandel ontstaan, waarin, hoe kan het anders, vrouwen de toon aangeven: in ruil voor een seksuele dienst laten ze het gazon maaien, de dakgoot repareren, meubels verhuizen, een terras leggen, werkelijk alle klussen worden aangeboden. Een revolutie voorwaar.

Sociale cohesie

Ik deed hiertoe wat onderzoek, en dit keer niet naar bitcoins. Op de site klusvoorsex (alles heel expliciet, u bent gewaarschuwd) worden de karwei en de betalingswijze heel netjes en gedetailleerd omschreven, werkduur, vergoeding, samen met een foto van de opdrachtgeefster die ook de beloning uitmaakt. Het is, hoe kan het anders, een Hollands initiatief maar ook reeds met een Vlaamse tak. En echt, het gaat lang niet alleen om babes, er zitten jonge, oude, slanke, dikke, mooie, lelijke vrouwen tussen, een staalkaart van de samenleving dus. Geen mannen tot dusver: die worden geacht om te werken voor de euh… kost.

Het zal wel niet ok zijn voor de feministen, who cares, men moet het breder zien: de nieuwe ruileconomie is de toekomst, en in feite een terugkeer naar de muntloze oer-economie. Dat het in ons voorbeeld gaat om dames die hun lichaam aanbieden, betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om in natura te betalen. Iedereen heeft wel iets te offreren, laten we daar van vertrekken. Misschien hebben sommige mannen trouwens meer behoefte aan een goed gesprek, en dan openen zich zowaar kansen in de omgekeerde richting, als ik de keukenprinses die me een lekkere taart bakt kan trakteren op een… stukje taart in goed gezelschap. Afhankelijk van de omvang van het gebak is meer bespreekbaar.

De totale ruileconomie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid

 

Conclusie: de grootste cryptomunt heet natura, en ritselaar Dejan Veljković wijst hier toch een weg, namelijk deze naar een nieuwe sociale cohesie gebaseerd op dienst en wederdienst. De overheid krijgt hier geen vat op, er is zelfs geen overheid meer nodig als dit goed werkt, er is alleen een digitale ruilbeurs nodig van vraag en aanbod. Veel zuiniger qua elektriciteitsverbruik. De totale ruil-economie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid, niemand hoeft uit de boot te vallen. Het is zoals de grote Nederlandse dichter Hieronymus van Alphen (1746-1803) het uitdrukt:

 

Daar alleen kan liefde woonen,

daar alleen is ’t leven zoet,

Waar men, blij en ongedwongen,

Voor elkander alles doet.

Een vers dat ook opduikt in de apotheotische finale van het Suske en Wiske-album ‘De klankentapper’(1961) en de Golden Sixties inluidde, met het mysterieuze Schalulleke als go-between (nadien helaas verhollandst tot Schanulleke). Hierover meer een andere keer. Maar het zoete leven, wie wil daar niet voor gaan. Aangenaam weekend gewenst.

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Maar de Poet zet ons meteen, van op duizenden kilometer ver, terug met beide voeten op de grond… Doet ‘m het, of doet ie het niet?

In ieder geval zegt de Regring bij ons, dat er goede vooruitzihcten zijn, nu ze eindelijk die nieuwe barometer hebben uitgevonden die van direct in ’t ROOD, de gewenste kleur, staat..

Het is dus zoals van ouds: Rood of geen brood. Zij het deze keer het ranzigste rood van Perfesser Van Ranst;bijgekleurd door blauwe strontstrepen…

We gaan, en dat is wel het gode nieuws, naar ’n endemie, en dat kan tellen. Het einde van Mie? Welke Mie?

Waarde Heer Porno Prins Prmier, Uw speech op TV was lang, heel lang, en ingewikkeld, zeer ingewikkeld. Maar over het einde van MIE zei U al helemaal niks…

End of Me? Het einde van hemzelf?

Laten we het hopen, door al onze hoop op ’n hoopje bijeen te leggen waar er geen doorkomen meer aan is.

Moet dat echt nog duren tot Mei 2024, voor die de schop opgaat? Of moeten we ’n handje helpen? Graag hoor, maar dan liefst met Open Vizier en zondeer muilband…

*

 Digithalys






Geen opmerkingen: