vrijdag 7 januari 2022

500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

 

.

DONDERDAG 6 JANUARI 2022

*

500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

*

I N H O U D

Je bent ’n geronemeerd plastisch chirurg, vooral geliefd bij Dames van middelbare leeftijd met àl te weelderige rondingen en dus heb je het recht niet meer om je plasctisch uit te drukken. Een soort beroepsmisvorming: na de lichamelijke benadering, zeg maar de handtstelijke, naar; volgens het roene Boekje, de taalkundige. Wat is daar mis mee?

Alles is daaraan verkeerd, door het feit dat U ongezouten de naakte waarheid hebt gezegd.

Moest het over mannrn gegaan hebben, zoi deze chirurg nog, zoals sommige Indianen, gebruik hebben kunnen gemaakt van peniskokeers. Maar ziet U: daar heeft U van direct dat probleem…. Andere klimatologische omstadighedenn, ziet U….

Dus: geen camouflage….


MAGISTRATUURMOORD OP jEFF HOEYBERGHS

**nuari 2022 Johan Steels

Het zat eraan te komen: het establishment wilde Dokter Jeff al langer een lesje lezen. Niet alleen stak hij met vzw Viruswaanzin stokken in de wielen van de corona karavaan; het politiek correcte circus verdraagt nu eenmaal geen clownerieën. Toen Hoeyberghs in december 2019 voor de Gentse KVHV-studenten een krokant betoog bracht om onze mallemolen maatschappij eens flink af te zeiken was het kot nadien te klein.

Op basis van filmbeelden achtten 1500 klagers het van levensbelang om te gaan uithuilen bij het onverdraagzame Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Dokter Jeff moest hangen. Hij had namelijk iets intiems blootgelegd: een kloeke observatie op basis van professionele ervaringen met een oneindige sliert ‘plastisch behoeftige dames’. ‘Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen’. Jolijt bij de studenten, chagrijn bij wie niet aanwezig was op de show.

De strafrechter verwarde uiteraard vrije meningsuiting met ‘seksisme en discriminatie’. Een heerlijk activistische uitspraak volgde voor de dokter: een boete van 8000 euro, 5 jaar uit zijn rechten gezet en 10 maanden gevangenis waarvan de helft met uitstel. Bovendien sarde de weledelgeboren rechter de veroordeelde door met een zuinig mondje te prevelen dat die ‘als arts de mensen zou moeten helpen’.

De niet zo florissante Hannelore Goeman van Vooruit juichte het vonnis toe, Unia huurde net geen feesttent af en de fletse UGent-rector Rik Van De Walle vond dat gerechtigheid was geschied. Eerder had hij al misdadige studenten tijdelijk geschorst omdat ze zulk spektakel hadden georganiseerd en er na afloop geen afstand van namen. Waarom zouden ze? Als studenten al niet rebels mogen zijn, dan mag Pik, pardon, Rik de prioriteitenlijst van zijn schooltje nog eens herzien.

De ‘juridisering’ van een mening baarde nogal wat politici en commentatoren begrijpelijke zorgen. Gelukkig dat die reacties er kwamen. Tegelijkertijd vond het men wel noodzakelijk om dokter Jeff zijn woorden te bestempelen als smakeloos, schandalig, dom, grof, vrouwonvriendelijk en walgelijk. Wij menen van niet, eerlijk gezegd. Laat eenieder maar vrijuit fulmineren. We leven al meer dan genoeg in een boetemaatschappij die elke scheve gedachte als uitspattend wangedrag veroordeelt. Lachen mag al helemaal niet meer en sinds we gemuilkorfd aan de toog moeten staan zijn de gore grappen intussen zeldzamer geworden. Al wie de uitlatingen van Jeff Hoeyberghs niet aankan is een watje, een mietje, een seut, punt uit! We kunnen ons best inbeelden dat de aan plastische verbouwing toe zijnde madammen de portemonnee van hun vent als voederbak zien. Zij zullen wellicht het hardst balken bij feministische fantoompijn. Je kunt wel de lelijkheid wegknippen maar niet de lompigheid.

 

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Ook plastische chiruregen moeten leren in de pas te lopen. ’s Maul halten, weet U nog? Het huidige Regime, net              als het voorgaande, dat van Ht Derde Rijk, verdaagt nu eenmaal geen kritiek van zij die daartoe in staat zijn. Die moeten namelijk beter weten. Anders kunnen ze niet meedraaien.

Maar hoe kan een Aards Rechter, en dan nog nen Gentenaar, nu oordelen over de Gelijkjheid van mannen en vrouwen? Dat is tich een voorrecht voor de Scheooer…

*

Digithalys

Geen opmerkingen: