zaterdag 28 januari 2012

632 VADA AL BORDO CAZZO EN LICHT HET ANKER

;
.
.






Het is een open deur intrappen als hier staat : moest ’t Pallieterke al geen 60 jaar en meer bestaan, het zou in het algemeen belang van alle Vlamingen moeten uitgevonden worden. Vooral nu de onsterfelijke Marc Grammens van JOURNAAL blijkt ermee te willen ophouden volgend jaar in april. Ja, ook helden geraken vermoeid en waar zit, te midden van al dat middelmatig beroepstalent, die ene waardige opvolger met aan zijn lijf al het nodige?

Zij, ‘t Palleterke en Marc Grammens, hebben gemeen dat ze beiden uit de pre-historie stammen van lang voor er sprake was van een virtuele burger-pers. Zij hadden, naast veel talent en nog meer gedrevenheid, drukinkt nodig, en naast een balonnekes pen, moesten ze een goed hart en een slecht karakter hebben. De virtuele burger-pers, de Vijfde Macht van de bloggers geraakt nooit vermoeid, noch sterft uit. Want iedere dag komen er bij en als de ene wegvalt, staan er 100 gereed in de coulissen om het werk over te nemen. In de cyberwereld waaien de winden uit alle richtingen, tot spijt van wie ’t benijdt. Doorheen al die winden, vliegen gelukkig ook de kraaien, die ’t allenkante de waarheid uitbrengen. Alleen al om die reden zal de verdorven 4de Macht binnenkort brodeloos worden en vervangen door de 5de Macht. De grondtoon is dan de drang naar vrijheid waarbij de eigen vrijheid begrensd is door de vrijheid van anderen. Naast vrijheid, is de vaderlandsliefde aangeboren en niet kunstmatig. Zolang de Grote Geesten die met listen en lagen gelukt zijn om voor hun eigen groepsvoordeel aan het roer te komen, de plaats niet vrijwillig ruimen, moeten wij uit pure zelfverdediging oorlogstaal spreken en de oorlogswimpel voeren.

Deze week overtrof ’t Pallieterke weer zichzelf :

Wij scharen ons achter het gebulder van kustwachtofficier Gregorio de Falco, nu al dé man van 2012, en de schrik van alle halfzachte
zoetwaterkapiteins: “Vada a bordo,cazzo!” – “Ga aan boord, sukkel!” Vlaanderen is nog geen zinkend cruiseschip, maar het heeft wel echte stuurlui nodig die het anker durven lichten.
Bron ’t Pallieterke, werkstuk blz5 door JS

Dit citaat beschrijft de houding van de Vlaamse Regering, die eigenlijk feitelijk niets meer is dan een Belgische Onder-Regering. Met Meneerke Peeters II als Koninklijke Nar.

Vada al bordo, cazzo! En licht het anker, zoetwatermatrozen! Open de ogen en trek jullie nek uit het Strop-akkoord dat voor niemand goed is, zelfs niet voor de eigen rode achterban, anders zouden zij niet staken.

Ondertussen wordt Vlaanderen dag na dag vernederd en druppel na druppel wordt het leeg gezogen onder dat venijnig geitenlachje als van Tjeef VanAcker. “Jullie hadden bevoegdheden geëist, en als jullie die nu dank zij de Tjeven krijgen, ween jullie niet waarheen daarmee”….Bevoegdheid na bevoegdheid zullen worden overgeheveld, zonder ooit volledig te worden gelost, zodat de benodigde financies grotendeels kunnen ingehouden worden. Zo zal Wallo/Brux vanzelf rijker worden, en Vlaanderen armer….

’t Pallieterke beschrijft dit alles met een profetische blik : ik zal hier niet alles uitleggen want dat kan nooit lijk weergegeven in ons lijfblad. Ik zou aanraden : vlug naar de winkel om het nummer van deze week te halen. Niet alleen om het te lezen, maar vooral om het bij te houden, om week na week te vergelijken met wat er gebeurt als de ‘cazzo niet al bordo gaat’ om de zeilen te hijsen en het anker te lichten.

Muyters met de zeer toepasselijke naam dient als eerste te worden gekielhaald. Wie weet, slaat de schrik de rest dan in de benen en ruimt de ganse ploeg de baan voor ander en beter volk.

Geen opmerkingen: