dinsdag 23 juli 2013

1500 – DETROIT, DIKSIA EN DONKER AFRIKA


 

.

Dinsdag 23 juli 2013

Zon 5u56-21u41

H Birgitta van Zweden, co-patrones van Europa

.

Op deze dag in 1453, wat dus al een heel stuk terug is in de tijd, moesten de Gentse notabelen om hun Graaf, ook een Philips die men om onnaspeurbare redenen achteraf ‘de Goede’ is gaan noemen, te bevallen, op een podium voor hem verschijnen, in een lang nachtgewaad, met de handen op de rug geboden en met een strop rond de nek, met gebogen hoofd, klaar om te worden opgeknoopt. Ze hadden namelijk lange tijd voordien de weigering volgehouden, om de overdreven belastingen af te dokken….. Maar na hadden ze zich moeten overgeven, want verslagen in de strijd.

Zoveel jaren later, zou Gent die vernederende vertoning met plezier herhalen voor Flippo de Taaie ’van België’. Daarbij zouden zij zelfs bereid zijn achterwaarts plat op de buik te kruipen als aardwormen, onderwijl zich oprichtend om te zwaaien met de tricolore handvlaggetjes hen door Het Hof/Le Palais ter beschikking gesteld.

Waarna de Vorst, in groot ornaat van gevechtspiloot en op maat van de Brabançonne, samen met Elio di Jeanetto, de lichaamshouding zou aannemen die typisch is voor adellijke rug-ridders.

.

1500 – DETROIT, DIKSIA EN DONKER AFRIKA

.

Vlaanderen kleurt geel

 

 En W-Vlaanderen kan nu de doorslag geven, nu Leterminator rondhangt op de Place Pigalle….

.

Ze komen er niet aan uit, hoeveel miljoen het faillissement van de stad Detroit  in de VS ONS nog gaat kosten. Net zo min als ze zeggen wat het al gekost heeft. Wat ik anderzijds dan weer wèl weet, is dat hun reputatie als bankier èn als eerlijke mensen er voor altijd gelegen heeft. Juistn Iefke! Wie gelooft die mensen nog?!
Van in mijn vroegste jeugd heb ik, zoals vele jonge bewuste Vlamingen, gedweept met o.a. “De Gazette van Detroit”, het grootste dagblad van toen, geschreven door en voor de vele Vlamingen die er leefden en werkten. Toen er enkele jaren terug een oproep kwam om steun, heb ik flink meegeholpen om te redden wat er nog te redden viel. Dat was blijkbaar niet veel meer, want sedertdien was er van het Westelijk front geen nieuws meer.
*
Het lot van deze ooit zo nijvere stad kan dus jammer genoeg model staan voor wat ons te wachten staat als de diversiteit ook bij ons helemaal doorbreekt. Jan-met-de-pet en zijn Lisa zijn zich daar bewust van, maar de elite regeert verder, de kop in het zand. Want samen met de ondergang van onze welvaart, krijgen we in dezelfde mate de invasie van de Islam. Arm en dom,  in eigen land, dat is hoe onze kleinkinderen door het leven zullen gaan.
*
Ach Dolfie-lief, waarom hebt gij de oorlog niet gewonnen? Veel slechter dan dat wat nu op ons afkomt, kon dat toch niet worden!

.

Ter zake :

Hoe de zwarten Detroit naar het faillissement brachten

Door RechtsActueel • 20 juli 2013

detroitDe Amerikaanse stad Detroit is failliet. Met een schuld van 14 miljard dollar werd besloten de stekker eruit te trekken. In alle media kon u het klassieke politiek-correcte verhaal lezen: ‘Detroit werd groot en rijk door de auto-industrie, maar toen die achteruit boerde ging het ook met Detroit van kwaad naar erger’. Dat is zeker waar – maar slechts een stuk van het verhaal. Een heel ander stuk is dat de stad, die destijds vooral blank was, overspoeld werd door zwarten uit het zuiden – die vervolgens met rassenrellen, moorden op blanken en etnische zuivering zorgden voor de ondergang van de eens welvarende en goed bestuurde stad.

 

Detroit werd gesticht rond 1700 door Europese emigranten en werd door opeenvolgende generaties Duitse, Poolse en Ierse blanken uitgebouwd tot een prachtige stad. Ze kreeg de bijnaam ‘het Parijs van het westen’ vanwege haar prachtige boulevards, architectuur en cultuur. In de eerste helft van de 20e eeuw kwam de automobielindustrie tot bloei, waarin vooral gewerkt werd door blanke arbeiders. De stad groeide daardoor en verkreeg vrij welvarende voorsteden; het aantal inwoners liep op tot 1,5 miljoen.

 

De grote fout kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het gebrek aan blanke arbeiders werd opgevuld door de import van massa’s zwarten uit het Zuiden. Van 4% zwarten in de arbeiders liep dat op naar 15% aan het einde van de oorlog.  Het mag niet gezegd en geschreven worden, maar ook in de VS werkt multiculturalisme niet. En dus werd ook Detroit een kruitvat van spanningen, waar de klassieke afgunst van veel zwarten op het blanke succes verpakt wordt als verwijten wegens vermeend ‘racisme’. Om die spanningen tegen te gaan werd een enorm federaal hulpprogramma opgezet, het ‘Model Cities Program’, dat fortuinen pompte in ‘stadsvernieuwing’. Detroit kreeg het meest, bijna 500 miljoen dollar. Maar het mocht allemaal niet baten: onder invloed van de zogenaamde linkse ‘burgerrechtenbeweging’, en een toespraak door Martin Luther King enkele jaren eerder, braken op 12 juli 1967 rellen uit die eerder het karakter aannamen van een zwarte oorlog tegen blanken. Blanken werden op straat met tafelpoten en baseballbats doodgeslagen, hun huizen platgebrand, hun winkels geplunderd, duizenden gebouwen verwoest.  Het leger moest met grof geschut en tanks tussenbeide komen om de zwarte razernij te stoppen.  Foto’s uit die tijd tonen al een oorlogslandschap.  Er vielen 43 doden, 467 gewonden, en er werden meer dan 2,000 gebouwen verwoest – waaronder veel blanke winkels.

CHICAGO RIOTS De stad Detroit zou van het zwarte geweld nooit herstellen.  De blanken hadden de les begrepen en begrepen dat de zwarten een etnische zuivering wilden van het centrum van Detroit. Zoals dat wel vaker gebeurt besloten zij te verhuizen, en zij trokken naar de steden rond Detroit om opnieuw datgene te doen waar zij goed in zijn: welvaart en vooruitgang opbouwen. Detroit werd overgelaten aan de zwarten, zoals die wensten, zodat die nu eens konden bewijzen wat ze konden… De resultaten zien we vandaag. De stad Detroit telt nu meer dan 80% zwarten en slechts 10% blanken. De stad is één van de onveiligste van de VS, met een enorm hoge criminaliteitsgraad; geen enkele vorm van economie of industrie komt er van de grond; slecht en corrupt bestuur is een constante; en nu is de stad dus failliet.

 

Eigenlijk is de circel daarmee rond. Van een welvarende, rijke en vooral blanke en Europese stad is Detroit nu veranderd in een desolate puinhoop, die erg lijkt op een stad in… Afrika.

 

Het is louter toeval dat het faillissement van Detroit er komt net op het ogenblik dat de eerste zwarte president van de VS, Barack Hoessein Obama, zich op een onaanvaardbare wijze gemengd heeft in het proces waarbij de Latino George Zimmerman terecht werd vrijgesproken omdat hij uit wettige zelfverdediging de zwarte nietsnut Trayvon Martin doodschoot nadat die Zimmerman’s hoofd tegen het asfalt beukte.  Maar als symbool van het failliet van ‘multiraciaal’ Amerika kan het wel tellen.

.

U had het waarschijnlijk al door : U nam kennis van het beste stemadvies dat U ooit ergens kreeg. Als Vlaanderen massaal voor een van de traditionele kleurpartijen blijft kiezen, blijven we allen samen rapper en rapper naar de afgrond af te glijden. Stemt U nu voor BDW, in de hoop dat die man geen eendagsviegje is, dan is dat al een stap in de goede richting. Stemt U integendeel (wat ik hop) voor het Vlaams Belang, dan hebt U, de naam zegt het zef, voor Uw eigen belang gekozen.
Het zit er dan zelf dik in, dat BDW geen andere keus zal hebben, dan de Geel-Zwarte kaart te spelen, ten einde de restanten van de overige partijtjes in de oppositie te spelen. Er moet daar ergens in de archieven nog een goed voorbeeld te vinden zijn, van hoe een volk, wij dus, de toenmalige Koning Philips II (van Spanje) de wacht aanzegde en dus verder van zijn diensten afzag. “Akte van Verlaetingjhe” heette dat ding. Zie Wikipedia.
*
Tja, bij de buren van onder de armoegrens zal er geween zijn, en tandengeknars. Misschien is het wel een troost, dat ze Bruxellabad, het Euro-circus en de monarchie mogen behouden. Kunnen ze mooi tussen hun boterhammetjes leggen.
Enne o ja : de Bravezeun zal ook moeten herwerkt worden, want zingen over de andere kant van het strand zal er voor hen niet meer inzitten. Ze zullen het moeten doen met de Baraque Michel, Het Signal de Botrange en het Hellend Vlak van Ronqires.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: