vrijdag 5 augustus 2016

3570




6/1199 * - Onderling meet de Zware Pieten Spelen inzake discriminatie is geen kinderspel  – Geen woorden maar daden –
*
DEEL 3
Vrijdag 5 augustus 2016
Zon 6u15-21u21
H Oswald
Regen op Sint-Oswald maakt het koren duur
*
3570 - ELKAAR ZWARTE PIETEN TOESPELEN IS DAT NIET RACISTISCH    
*

Sinte Nicodemus & Sinterklaas
*

*
Kijk, da’s nu eens toeval, sè, dat Verlichte Grote Verstanden elkaar bestoken met 250 percent racistische begrippen. En dan nog als ze het over de strijd tegen… racisme hebben. Waarom vermelden ze daarbij altijd de huidskleur van deze vergissingen uit het verleden, die zo maar meteen Slechte Pieten worden genoemd? Ik zie het eerder als gevangen zitten in hun eigen.. stront.
Ja, het O’Calf van Groen ende die Sakkerse haarbos van die getinte Kerdjiië van Rood, laat die nu inderdaad een beetje wereldvreemd zijn, maar als vertegenwoordigers van de partij der leeglopers (zoals blijkt uit iedere nieuwe peiling) hebben zij toch ook recht van spreken. Al zouden ze toch terzake het gebruik moeten respecteren en slechts aan het woord komen zoals die Middeleeuwse Burgers van Stad Brugge. Die als zieke Bruggelingen helemaal langs achter in de rij dienden te gaan aanschuiven.
De Heren chirurgen hadden daarmee zeker geen racistische bedoelingen, ze bedoelden alleen, dat Burgers van buiten de Stad voorrang hadden, omdat de stadspoorten op een zeker uur onherroepelijk dicht gingen voor de nacht. Brugse Zieken die binnen de stad woonden en dus zelfs midden in de nacht naar huis konden, hadden daar geen problemen mee. Een soort van ‘positieve discriminatie’ dus. Maar daardoor stonden ze wel laatst in de rij.
Enne, wat het ergst is in de huidige opgewonden sfeer van Schuld en Onschuld, is dat zij die overal discriminatie menen te zien, zij er nog vele jaren ervoor, voor het schelden, roepen en tieren begon, hun eigen Vlaamse medemensen nog het meest discrimineerden. Ze hadden daarvoor zelfs een ludieke naam bedacht: de sanitaire afzondering, als voor besmettelijke ziekten. Dat ze daarbij demonstreerden te handelen als lijfeigenen van de Franstaligen, gebruikten ze zelfs de Taal van Marianne om hun afkeer uit te drukken. Zij spraken  en spreken nog altijd over het ‘cordon sanitaire’. Daar spreken ze zelfs niet mee. Noch luisteren ze naar hun wijze woorden.
Ja, 20, 30 jaar later en meer, dienden ze dan wetsvoorstellen in, die zò bleken te zijn gekopieerd van de voorstellen van die Partij. Anders gezegd: ze hinkten gewoon jaren achter op de  Real Politiek van hun verketterde vijanden.
Dat is partij ter ener zijde.
Aan de overkant is het nog erger. Daar staat de ‘Staatsdragende Partij’ lijnrecht tegenover hun eigen jongere spitsbroeders. De NV-A, de Nieuwe Vlaamse Arrogantie is immers in woord en daad ‘le nouveau CVP qui est arrivé’. Nieuwe wijn in oude zakken. De Oude CVP heeft het Land, zij het met de dood in het hart, helemaal kapot geregeerd. Altijd enerzijds dit, maar ook anderzijds dàt. Ze gooiden telkens al hun bergen bezwaren ’op tafel’ en gingen vervolgens daarover met de Meesters ‘in debat’. En telkens en telkens opnieuw was de uitkomst, dat ze, vanzelfsprekend in ’s Lands belang, over heel de lijn hadden toegegeven. Als ze maar de postjes en de eer konden redden.
Eerst ronselden ze hun Christelijke achterban, omdat zij zogezegd de Christelijke Volks Partij waren. Later werd en meer gekeken in de richting van… de Christelijke Naastenliefde. Die ze zó hartstochtelijk in de praktijk brachten, dat er, met de hulp van de Roden en de Groenen, en lappendeken van volksvreemde volkeren over het land neerdaalde. En uit die lappendeken sijpelde traag maar zeker en zelfs zeer duidelijk, het vergif van de maanzieke woestijnbewoners. Neen, in de eerste jaren gedroegen de meesten zich niet wreedaardig, maar ze dansten alleen op straat van vreugde als er weer eens een aanslag was gepleegd. Dat de ‘C’ van Christelijk eerder de ‘C’ werd van de Partij der Criminelen, mag niemand verwonderen. Met wie men slaapt, vangt men dies luizen.
*
Discriminatie? Die is van alle tijden, want nauw verwant met egoïsme. Vooral als door al die breedvoerige behulpzaamheid, het schoentje begin te wringen. Want dan begin het pokerspel der Zwarte Pieten. Waarbij er vooral voorbij gegaan wordt aan de essentie der dingen.
En dan begint het te dagen. Het gordijn gaat omhoog. De lapmiddelen vliegen in het rond en als een Feniks uit zijn as verrijst daar de Partij der Verguisden. Onder leiding van een deel der Oudgedienden, met de jonge TVG aan de knoppen, stellen wij aan de Kiezer voor de Partij die het Eigen Vlaams Belang voorop stelt. Het is de Partij der Originelen, die de ‘Namaak’ voor altijd in de coulissen jaagt. Geteld, gewogen en te licht bevonden.
*
*

*
GEPLUKT BIJ 


“Desastreus migratiebeleid van sp.a en Groen heeft racisme gevoed”
*
Dat de N-VA racisme aanwakkert, vindt staatssecretaris Theo Francken (N-VA) onzin. Hij kaatst de bal terug naar sp.a en Groen. “Als er een klimaat bestaat waarin racisme gedijt, dan is dat een gevolg van hun desastreus migratiebeleid.”

De gedeelde politieke verontwaardiging over de racistische internetreacties op de dood van Ramzi Mohammad Kaddouri, een Vlaamse tiener uit Genk met Marokkaanse roots, maakte snel plaats voor het vingerwijzen naar de N-VA. De sp.a en Groen vinden dat de N-VA racisme en discriminatie aanwakkert, ook het woord hypocrisie werd in de mond genomen.
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken reageert fel. “Wie een desastreus opengrenzenbeleid voert, zal verdeeldheid oogsten”, zegt Francken in De Standaard. Hij vindt dat Groen-kamerlid Kristof Calvo “op kap van doden politiek recupereert”.
‘Te laks’
“Als er een klimaat is waarin racisme gedijt, dan is dat een gevolg van een desastreus migratiebeleid waarvan veel Vlamingen in het stemhokje zeggen dat ze het te laks vinden”, zei Francken ook in het Radio 1-programma De Ochtend. “Dat beleid is jarenlang gevoerd door de sp.a en Groen.”

Francken brengt de snel-Belgwet in herinnering, net zoals de regulariseringen uit het verleden en het migrantenstemrecht. Hij spreekt ook van een heel laks beleid op het vlak van repatriëring. “Deze regering pakt de problemen aan met een humane en kordate aanpak.”
De staatssecretaris benadrukt ook nog dat hij racisme niet goedpraat. “Het is niet omdat er een desastreus migratie- en opengrenzenbeleid gevoerd is, dat je racistische uitlatingen moet doen
*

*
*
Laten wij de schuldvraag door de Rechter beslissen, als de dag gekomen is waarop de Trein der Welvaart in handen is van het Vlaams belang. Gewoon de bestaande Wetten toepassen, niet met woorden, maar in daden.
Klinkt het niet, zo botse het. Niet spreken over of debatteren met, maar doen wat moet. Zonder omkijken.
Afspraak in de stemhokjes en daarna consequent handelen. Op naar het Beloofde Land van Melk en Honing, ‘waar men geen kleinheid kan ontwaren’…..
Bedenking
Dezelfde remedie toepassen over de Helper van de Goedheilig Man in Kinderland, weeral een ‘Piet’ die niet langer meer ‘Zwarte Piet’ mag genoemd worden. Uit het land waar ik vandaan kom, was dat gewoon Sinte Nicodemus en als we volgens het Boek in de handen van Sinterklaas niet braaf genoeg waren geweest, trommelde die ons in de zak….
Allez, zeg ik dan: en dat mocht toen allemaal zonder ‘in debat te gaan’? De wereld was beter, want directer.
*
*

*

Geen opmerkingen: