woensdag 31 augustus 2016

3642



5/676 * - Over de veerdienst Tripoli-Italië met uitbreiding tot Brussel-diepzeehaven -
.
DEEL 2
Woensdag 31 augustus
Zon 6u55-20u29
H Paulinus van Trier

*
3642 - EEN DIRECTE INKIJK IN DE GAMMELE BOOTJES DIE HIER AANSPOELEN
*
Vroeger brachten onze Paters en Nonnekens onze Beschaving bij hen

Nu komen ze die zelf weghalen….
*
*
Maar zegt Almacy, zelf een Antwerpse Turkse zijnde met ‘een muile van lintjes’ (*), dat zijn zeker en vast niet de IS-voorhoede zoals extreem-rechts zegt... En zij kan het weten! Want ze is een van hen.

Och ja, hieronder vindt U een artikel uit Il Giornale in de originele versie. Het is alleen de inleiding, want de rest kunt U zich wel voorstellen. De Leugenpers in coburgia zegt dat het er amper 7.000 zijn geweest. De waarheid zal dus minstens het dubbele zijn. In dat cijfer is de ‘gezinshereniging’ uiteraard niet meegerekend.
’n Simpele vaststelling. Naarmate IS terrein verliest, groeit het leger der voorhoede. Raar, hé?
*
(*) is een West-Vlaamse uitdrukking voor iemand die honderduit babbelt zonder ooit te luisteren naar iemand anders. Is in principe vriendelijk bedoeld t.o.v. vriendelijke personen, waar spijtig voor haar en haar hele Groen-beweging die almacy-trut niet onder valt. Ze zou wel ’n goede WC-madam kunnen zijn. Of verkoopster van bedorven vis op “’t Vistraptje” in Oostende.
*


GEPLUKT BIJ
*
Migranti, sbarchi senza fine. Salvati 1.100 nel Mediterraneo
*
Il Giornale
Non si fermano le partenze di migranti dal nord Africa, nonostante l'estate volga al termine e si proceda ormai verso l'autunno.
.*
Over deze zaken schijnt E.J. Bron beter (en in ’t Nederlands) het volgende

Italiaanse kustwacht redt in één dag 6.500 “vluchtelingen” op Middellandse Zee
*
Maandag zijn in een tijdsbestek van 24 uur 6.500 “migranten” door de Italiaanse kustwacht gered uit bootjes op de Middellandse Zee. Volgens de kustwacht werden veertig reddingsoperaties uitgevoerd, berichtte het Italiaanse persbureau ANSA maandagavond.
Hulpverleners haalden de afgelopen vier dagen al ongeveer 10.000 mensen uit bootjes tussen de Libische kust en Italië. Door de instabiliteit in Libië is het land uitgegroeid tot een belangrijk vertrekpunt voor “vluchtelingen”bootjes.
Sinds het begin van de “vluchtelingen”crisis in 2014 zijn er al meer dan 400.000 “vluchtelingen” in Italië aangekomen. Daarmee is het Zuid-Europese land een van de landen die het meest betrokken is bij de “vluchtelingen”crisis.
*

*
Ik schreef vroeger dat wij in dit verarmd landelijk deel van Centraal Italië met alleen ambachtelijke bedrijvigheid, we gespaard bleven van rondhangende gelukzoekers. Die trokken met alle mogelijke middelen langs de kustlijn naar het Noorden en de grote steden. Maar daar is de laatste weken verandering in gekomen. We zien ze overal, meest donkere jonge mannen uit donker Afrika, haveloos en met een verwilderde blik in de ogen. En hier en daar oudere vrouwen, nog havelozer met een paar haveloze kinderen op sleeptouw. De buren schuiven stilletjes weg, en op de wekelijkse marktdag komt er haast geen kat meer.
Aan onze oprit hebben onze 3 herdershonden al een paar keer een staaltje moeten weggeven hoe zij over die stumperds denken die te dicht bij de poort kwamen.
Voor onszelf hebben we, met in het achterhoofd de vrijgekomen plaatsjes als Amatrice, die door de laatste aardbeving in puin zijn gelegd, ‘ns de berekening gemaakt. Er zouden minstens 10 van die dorpjes kunnen bijgebouwd worden, in de bergen is er plaats genoeg. Na korte tijd zouden dat dan steden kunnen worden, gedeeltelijk door ‘gezinshereniging’ maar vooral omdat dat soort mensen kweekt lijk de konijnen, even wild en even onbeheersbaar.
Al die vestigingen zouden dan in een halve generatie heel de streek terug naar de bronstijd (!) hebben geholpen. Waar men leeft van jacht en visvangst.
Waar de vroegere bewoners dan zouden zijn? Onder de zoden, zeker?
*
Vraag = kunnen die oorlogsschepen, die al die ‘vluchtelingen’ afzetten in de Italiaanse havens, niet ineens doorvaren naar de diepzeehaven van Bruxelabla-bla en daar een excursie aanbieden naar de Europese Wijk? Het is daar allemaal zo almachtig groot, dat een menigte van 20.000 man niet eens zou opvallen.
Volgende week zien we dan wel verder.
*

*

Geen opmerkingen: