maandag 18 oktober 2021

500704 –STRAATVOLLK EN KLOOTJESVOLK AAN DE TOP EN HET HELE LAND STAAT OP ZIJN KOP

 

.

ZONDAG 17 OKTOBER 2021

*

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE BRONNEN

*

500704 –STRAATVOLLK EN KLOOTJESVOLK AAN DE TOP EN HET HELE LAND STAAT OP ZIJN KOP

*

 

I N H O U D

KERNENERGIE IS MOEDERN, EN VEEL TE GOEDKOOP. DUS KIIEZEN VOOR DE BURGER DE VIVALDI IDIOTEN BLAUW, GROEEN EN ROOD VOOR MINDER BROOD EN HET OPTREKKEN TOT DE STERREN VAN HUYN EIGEN PATLEMENTAIRE WEDDE….

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

GEJAAGD DOOR DE WIND

*

Tinne Van der Straeten, de federale minister van Energie (Groen), die ons gaat verlossen van de kencentrales, gaat dat compenseren door onze windmolens op de Noordzee uit te rusten met grotere turbines, waardoor ze tot driemaal meer stroom zullen kunnen leveren. De kosten voor deze operatie zullen gedragen worden door het geld dat ons land van Europa krijgt in het kader van de Relance. Tot daar is alles prima.

De capaciteit van onze windmolens met de nieuwe turbines zal echter niet alleen afhangen van de grotere wieken, maar ook van de wind. Als we in een hoge drukzone komen te liggen, zoals dat de voorbij jaren enkele keren het geval was en we met een windstilte te maken krijgen, dan zal de capaciteit van de nieuwe windmolens niet x3 zijn, maar 0,0 en dit ongeacht de grootte van de schroeven en turbines. In eenzelfde situatie draait een kerncentrale gewoon verder op volle capaciteit.

---

En dan nog dit. Recentelijk waren er in Italië lokale verkiezingen. De grote verliezer daarbij was het rechtse Liga van Matteo Salvini, het vroegere Liga Nord. Ze is ook niet meer de grootste rechtse partij van het land, want werd langs rechts voorbijgestoken door het uiterst rechtse Fratelli d’Italia.

De reden van de terugval van de Liga was, dat de partij tot de relanceregering van super Mario Draghi was toegetreden, iets wat Fratelli d’Italia niet gedaan heeft.

Deze situatie komt ons bekend voor. Ook bij ons stak uiterst rechts VB de N-VA voorbij en ook dat had te maken met het feit dat de partij van De Wever had deelgenomen aan een federale regering en daarvoor haar communautair programma ‘on hold’ had gezet, wat haar een derde van haar kiezers kostte.

It’s all-in the game.

 

ZWITSERLAND WAARSCHUWT BEDRIJVEN VOOR STROOMRANTSOENERING

Een halfgeleiderfabriek van ABB in Zwitserland. ©REUTERS

*

Vandaag om 14:35

*

 

Doordat de aardgasvoorraden lager zijn dan gewoonlijk, dreigen er in Zwitserland stroomtekorten. Met beperkingen op het verbruik wil Zwitserland black-outs vermijden.

-

Zwitserland zet zich schrap om stroomonderbrekingen te vermijden. Wanneer tekorten dreigen, zullen in de eerste plaats gezinnen en faciliteiten als zwembaden gevraagd worden om hun elektriciteitsverbruik te verminderen. Maar ook de industrie zal inspanningen moeten doen, schrijft de Zwitserse NZZ am Sonntag.

-30%

Besparingen

Bedrijven moeten zich voorbereiden op mogelijke verminderingen van hun verbruik met 10 tot 30 procent.

Zo'n 30.000 bedrijven die meer dan 100.000 kilowattuur per jaar verbruiken, het equivalent van een dertigtal gezinnen, moeten zich voorbereiden op mogelijke verminderingen van hun verbruik met 10 tot 30 procent bij stroomschaarste.

De bedrijven krijgen daarover binnenkort een brief in de bus van Ostral, de sectororganisatie die energiecrisissen in Zwitserland moet aanpakken. 'Alle grote verbruikers zullen verplicht worden om een bepaalde hoeveelheid energie te besparen.'

Aardgas

De lage gasvoorraden in Europa zijn een gevolg van minder leveringen uit Rusland, een hoger verbruik door economische relance en het verkeerd inschatten van de situatie door gashandelaars. Omdat marktpartijen nu al enkele weken massaal gas aan het bijkopen zijn, zijn de prijzen voor levering van aardgas op korte termijn 4 tot 5 maal hoger dan normaal. De hoge gasprijzen hebben ook de elektriciteitsprijzen fors hoger getrokken.

België kan maar 12 dagen voort op eigen gasreserves

In ons land hebben overheden nog geen maatregelen aangekondigd. Wel hebben een aantal industriële bedrijven vrijwillig de productie verminderd. Ze doen dat omdat het met de huidige torenhoge energieprijzen niet meer economisch rendabel is om te produceren. BASF en Yara verminderden in ons lande de ammoniakproductie voor meststoffen en Nyrstar schroefde de productie van zinksmelter in Balen terug. In andere Europese landen kwamen gelijkaardige maatregelen in deze en andere sectoren, zoals de staalsector.

China

In China kampen enkele regio's al maanden met stroomtekorten. Vooral het noordoosten, waar tal van export-sectoren geconcentreerd zitten, hebben daardoor te kampen met stroombeperkingen. Gezinnen moeten tijdens piekuren het gebruik van energievretende toestellen van airco tot microgolfovens mijden, maar ook stroomtekorten doen ook bedrijven stilvallen.

Specialisten waarschuwen dat torenhoge energieprijzen en bevoorradingsproblemen een domino-effecten kunnen veroorzaken in heel wat sectoren als de productie van grondstoffen en basismaterialen verstoort wordt. De toeleveringsketens van heel wat sectoren haperen nu al door chiptekorten, covidrestricties, personeelstekorten en verstoringen in de international handel.

David Adriaen

*

 

ALEXANDER DE CROO NET GEEN K.O.

*

België Bananenrepubliek

Satire - 17/10/2021 Jasmijn

-

De dag na coming-outdag, komt minister Van Quickenborne uit de kast als substantie-afhankelijke. De nachtelijke onderhandelingen over de begroting waren voor hem ‘bijzonder’. Zo speciaal zelfs dat hij drie dagen en nachten geen druppel alcohol dronk. Hij gaf daarmee te kennen dat hij op normale dagen het kurk niet kan ruiken zonder de bodem van de fles te kuisen. Moedig Vincent. Respect! Mocht je nu nog de kloekmoedigheid vinden om de echtheid van het Vivaldi-non-beleid weer te geven, dan wordt je misschien een echte politicus.

De Vivaldioten zien duidelijk roze olifanten met flapperende oren, waar mini-muggen voorbij vliegen.

Of de tijdelijke teetotalers zich ook onthielden van een lijntje, een bommetje, een pilletje of een jointje is niet geweten. De geboorte van deze begroting en beleidsnota doet het gebruik van hallucinogenen in elk geval vermoeden. De Vivaldioten zien duidelijk roze olifanten met flapperende oren, waar mini-muggen voorbij vliegen. Want als je een flut-begroting ziet als een historisch bravourestuk, dan is je roze bril een wc-bril van doorgespoelde visioenen en verwaterde wensdromen. Tot slot haalt hun rekenkunde net het niveau van een gegradueerde aan het Muyters-instituut voor lagere telraamvaardigheden.

Vivaldi de schulden magneet

 

De Vivaldioten willen 2,4 miljard euro besparen op 20 miljard euro tekort. Hoezo !? Als ik 200 euro tekort kom op het eind van de maand door de peperdure paarse energie(belasting)factuur, dan moet ik 200 euro besparen op eten, drinken enz. Door 24 euro te besparen bereik ik niets. Hoe lossen zij het op? Wel ze blijven schulden opstapelen en sturen ze door naar de zwakste schouders, deze van onze kinderen en kleinkinderen. Ons nageslacht kan niet betogen en mag nog niet stemmen. Zie zo, geen probleem voor de gigalonen en de peilingen van deze generatie politici. Mission accomplished.

Begrotings hocus-pocus

Hoe is deze Vivaldi-begroting nu tot stand gekomen? Wel, eerst berekenen ze hoeveel ze bij onveranderd beleid vermoedelijk zouden uitgeven en ontvangen. Wanneer je presumptief meer uitgeeft dan je ontvangt, dan heb je een tekort. Voor 2022 zou dat tekort vermoedelijk 20 miljard euro bedragen. Een tekort wordt traditioneel overschat, zo is het later makkelijker om erop te besparen. Zo idioot zijn onze Vivaldioten nu ook weer niet? Daarna maken ze een begroting van nieuwe maatregelen met een besparing op het overschatte tekort. Daarbij onderschatten ze de uitgaven en overschatten ze de inkomsten van hun nieuw beleid en klaar is kees.

De partituur van Vivaldi klonk als muziek in de oren maar er trad al snel gehoorschade op.

 

Dan volgt de moeilijkste opdracht: het om de tuin leiden van de bevolking en het partij per partij dogmatiseren van hun respectievelijke kiezers. Porno premier De Croo poogde ons als een volleerd menner van het volk snel blauwe bloempjes op de mouw te spelden. De partituur van Vivaldi klonk als muziek in de oren maar er trad al snel gehoorschade op. Vooral N-VA, met Sander Loones, Theo Francken en Peter De Roover veegde de vloer aan met de brainwash-partituren van Vivaldi en ontblootte de hocus pocus van de paarsgroene communicatiewizards. Maar ook het Vlaams Belang met een sterke Barbara Pas en Wouter Vermeersch schoven het gordijn opzij en ontsluierden de tovenaar van Oz, voor de gelegenheid opererend vanuit Brakel.

Paarse crisis communicatie

Zo werd Vivaldi 34 uur lang tot crisis communicatie gedwongen. Anders dan in de e-commerce is het nachtwerk van politici en het personeel van de Kamer wel geregeld. Zonder wetten zelfs. Vivaldi kreeg tijdens de marathonzitting van échte democratie zo zwaar op zijn bakkes dat ze vrijdag noodgedwongen moesten uitpakken met een goed nieuwsshow. Vol zelfingenomenheid en druipend van glorie bracht Tinne Van der Straeten het nieuws dat windmolens, waarvan de geplande bouw start in 2025/2026 en pas operationeel zullen zijn in 2028/2029, een groter vermogen zullen hebben. Niets nieuws onder de zon, reeds begin dit jaar werden dergelijke windmolens aangekondigd in Denemarken, Nederland en Frankrijk. Dat ze ook in de Belgische Noordzee zouden geplant of gepland worden, was reeds lang een economische en ecologische evidentie. Tip voor Tinne, bouw ze 3 jaar vroeger en je hebt geen gascentrales meer nodig.

 

Er is maar één medicijn: verkiezingen. Er is maar één vaccin: de splitsing van België

De diagnose van deze Vivaldi-regering is gesteld. Ze is ziek in het hoofd en dit al een jaar lang. Jammer genoeg vrees ik dat we deze langdurig zieke niet kunnen reactiveren met een vragenlijst. Daarvoor zijn de atrofie en de groenlinkse overwoekering van de hersenen te ver gevorderd. Herstel kan helaas niet meer. Er is maar één medicijn: verkiezingen. Er is maar één vaccin: de splitsing van België.

Dit was niet op de afbraak:

De fiscus negeert uitspraak Raad van State en blijft het vat van de cafébazen fiscaal leegzuigen.

Breaking news: in Brussel heb je een pasje nodig om het vaccinatie centrum binnen te mogen?

Goed nieuws voor scholen met leraren tekort. Anuna de Wever organiseert opnieuw bros-betogingen.

erwijl de energie factuur stijgt met 60 euro per maand, schenken alle regeringen samen ons een miserabele korting van 6 euro per maand. Een fake Sinterklaas met hypocriete zwarte, sorry, anderskleurige piet. In het zuinige Nederland krijgen álle inwoners 33 euro korting per maand. Ik verhuis.

Jasmijn Walldorf

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Neeen, mijn beste Jasmijn Walllkdorf. AUB, in ‘s hemelsnaam: U verhuist helemaal NIET naar boven de Moerdijk. Na de eerstgolgende verkiezigen (2034) vOrmen we immers, Noord en Zuid, weer één Natie.

Onder de naam DE VRIJE HERERENIGDE LAGE LANDEN kunnen we terug aansluiting zoeken met ons gezamenlijk glorierijk verleden, gekend onder de benaming De 17 Provincies.

Gedaan met de Fransdolle overheersing uit het Zuiden en met de uitbuiting die we als Vlamingen als negers dienden te ondergaan door deze Koloniale Veroveraars.

En om helemaal het schurkachtige Verdrag van Utrecht recht te zetten, waarbij os Frans-Vlaanderen werd ontstolen, om dit rijke Gewest te doen aansluiten bij de Blpedzuig Natie, ‘La Grande Patrie’ die heden ten dage aan het doodbloeden is.

Dezelfde woorden als in 1743 kunnen zelfs gebruiklt worden: ‘chez vous, sur vous, mais ansas vous’. Één Land, van de Zoom (La Somme) en Duinkerke tot de Oostzee. VrijNederand!!!

Onverfrast, onveren gest, onverduitst.

Denk vooral ook aan de Konininlijke woorden, uit 1914 aan het IJzergront, maar deze keer in de juiste betekenis: Vlamingen, gedeenk de Sag der Gulden Sporen’.

*

Waarop wachten wij?Want BDW: da’s iets voor de Eeuwigheid, namelijk Boven De Wolknen!!!!!!

*

Digithalys

Geen opmerkingen: