dinsdag 19 oktober 2021

500705 – NAARMATE ER MEER WELVAART IN DE LUICHT HANGT EN DE IMMIGRATIE DE PAN UITSWINGT, KAMPT DE OPVRHEID MET STEEDS MEER ONINGEVULDE VACATURES…

 

.

 

MAANDAG 18 OKTOBER 2021

*

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

*

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

*

sOKROBER

1 oktober 2022…. Is de fatale Groene datum bij uitstek om ons leven ondegelijk te maken. DOEL 3 namelijk is, op die datum als 1ste aan de beurt om gesloopt te worden. Blog 24.3..

Almaçy, Calvo en Nollet zouden dan op elk ’n hometrainer, trappen tot ze erbij neervallen om op die manier het Mensdom de nodoge Groene energie te leveren…

De geldinzamelingen voor dat Steunfonds zijn sinds gisteren gestart.

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500705 – NAARMATE ER MEER WELVAART IN DE LUICHT HANGT EN DE IMMIGRATIE DE PAN UITSWINGT, KAMPT DE OPVRHEID MET STEEDS MEER ONINGEVULDE VACATURES…

*

I N H O U D

Er scheelt dus iets met die Overheid, zowel op Euriopees akls op Nationaal vlak.

Korte tijd geleden was er in de USA een zekere Donald Trump als hoopgevend signaal, maar dat wserd gewoon afgeknald door de Progteresieve Meute die van zichzelf denkt te behoren tot de Goddelijke Bovenwereld.

*

Daarom volgnde suggestie, om een Hottentotten- Tentoonstelling te oeganiseren op de Heuzel. Daar kiest men voor een Hottentotten Leider met Nieuwe Gedachten.

Zelfs al is dat maart ’n kleine scheet, het zou in ieder geval een beter idee zijn dan op die manier verder te doen.

 *

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

DE DURE BANKZITTERS

*

Ik kom nog eens terug op het verhaal over de stroomvoorziening. Ondertussen is er nl ook het nieuws dat Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, ook de vergunning voor een eventuele gascentrale in Tessenderlo geweigerd heeft. Na deze van Dilsen-Stokkem, die ook door Demir geweigerd werd, terwijl er nog twee aanvragen lopen voor Vilvoorde en Wondelgem, die weinig kans zullen maken, Nadat al gebleken was dat klimaat-activiste Anuna De Wever, Europees stagiaire bij Groen, zich eveneens gedistancieerd had van het partijstandpunt en er protest kwam van de groene actiegroep Tegengas, gebeurde dat nu ook in Tessenderlo door de plaatselijke Groen-afdeling. We zouden er ons binnenpretje bij kunnen hebben, alleen is de zaak te ernstig om niet te onderkennen dat het ene kwaad niet met het andere kan bestreden worden.

I.v.m. bovenstaande discussie zegt federaal minister voor Energie, Tinne Van der Straeten, dat de kerncentrales openhouden veel geld zal kosten. Daarin heeft ze gelijk, maar dat geldt eveneens voor de gascentrales die daarenboven nog gesubsidieerd moeten worden omdat ze niet constant zullen draaien en a.h.w. maar ‘invallers’ zijn. Met wel dit grote verschil dan nog dat de gascentrales extra vervuiling met zich meebrengen en de kerncentrales helemaal niet.

Tenslotte maakt Van der Straeten zich sterk dat in Wallonië de vergunningen wél verstrekt werden. Alleen vergeet ze er bij te zeggen dat dit gebeurde onder voorwaarde dat de CO2 zou worden opgevangen (en dus niét uitgestoten) en er tot op heden nog niemand verteld heeft hoe men dat denkt te doen. Komt daar nog bij, dat er ook in Wallonië weerstand is tegen de vervuilende gascentrales en dat ook daar enkele actiegroepen overwegen er klacht tegen neer te leggen.

Er zou nog dit jaar op federaal vlak een beslissing moeten vallen hoe het verder moet, maar de tijd dringt en ‘time’ zal meer dan ooit ‘money’ zijn. Ook Engie/Electrabel heeft ondertussen beslist al haar kerncentrales in België tegen 2025 te sluiten, waarschijnlijk in de hoop de gascentrales te mogen bouwen en zal extra geld vragen om enkele kernreactoren open te houden. Chantage, zeg maar, maar men heeft nog bijna 4 jaar om daar iets aan te doen.


 *

 *

GENT IN RACE VOOR BATTERIJFABRIEK VAN VOLVO MET 3.000 JOBS

*

De Volvo Cars-fabriek in Gent waar de elektrische XC40- en C40-modellen wordt geproduceerd. ©BELGA

Vandaag om 15:23

*

De Gentse fabriek van Volvo Cars maakt kans op een fabriek die de batterijen zal produceren voor 300.000 tot 400.000 elektrische auto's per jaar. Dat kan 3.000 extra jobs opleveren.

Dat zei Geert Bruyneel, de Belg die aan het hoofd staat van alle fabrieken bij Volvo Cars, tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan het hoofdkantoor van Volvo Cars in Göteborg.

*

De beslissing valt in de eerste helft van volgend jaar. De fabriek moet tegen 2026 operationeel zijn en is goed voor 3.000 jobs. Er werken nu zo'n 6.000 mensen bij de fabriek van Volvo Cars in Gent.

 

'Dat onderzoek loopt, en we bestuderen de zaak nu. We doen dat zeer objectief. Daar komen weinig gevoelens bij', zegt Bruyneel. Hij kan nog niet zeggen hoeveel geld er met de bouw van de gloednieuwe batterijfabriek gemoeid is. Maar het is duidelijk dat de Gentse fabriek al veel andere kandidaten achter zich gelaten heeft: er zijn nu nog vier locaties in de race, tegenover bijna vijftig eerder dit jaar.

 

Jambon had maandagmiddag in Göteborg een uitgebreid gesprek met de CEO van Volvo Cars, Hakan Samuelsson, en bepleitte daar de Gentse zaak. De Vlaamse minister-president wilde achteraf weinig meer over het gesprek kwijt dan dat het 'goed verlopen' was. 'We moeten de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.'

*

De Gentse Volvo-fabriek schroeft nu al batterijcellen en modules van het Zuid-Koreaanse LG Chem in elkaar tot een volledig batterijpakket van 500 kilo voor de XC40 Recharge en de C40. Dat zijn de twee volledig elektrische modellen die nu in Gent gemaakt worden. In een giga factory - een verwijzing naar hoe Elon Musk zijn Tesla-fabrieken noemt - worden ook de batterijcellen en -modules gemaakt.

Bas Kurstjens

 *

Het motto 'Hij schiet sneller dan zijn schaduw' krijgt een heel nieuwe dimensie.

*

*

foto: ©Motsbouche

Vergeten vragen van de voorbije week (153)

Commentaar - 18/10/2021 Dominique Laridon - Leestijd 8 minuten

-

Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

Wat is de communautaire verdeling?

(Aan minister van Energie Tinne Van der Straeten, die 1 miljoen sociaal kwetsbare gezinnen helpt met hun energiefactuur (en miljoenen andere gezinnen niet). Het zou relevant zijn om te weten hoeveel van die sociaal kwetsbare gezinnen gevestigd zijn in Franstalig België, en hoeveel in Vlaanderen. Het wezenskenmerk van Vivaldi is het Franstalige machtsoverwicht binnen de regering, maar onze nalatige Wetstraatpers negeert consequent de communautaire dimensies in het beleid.)

Is dit een grap?

(Aan Frank Vandenbroucke, nu je 2,5% van je uitkering kan verliezen als je niet terug aan de slag wil na ziekteverlof. 2,5%, afgerond is dat 0%. En dan zijn er dus journalisten die dit nog serieus nemen…)

Wat is het verband met multicultuur?

(Aan Lieven Boeve en anderen die het lerarentekort aanklagen. Eigenlijk heeft Vlaanderen een goede leerkracht-leerling-ratio. Er zijn dus veel leerkrachten, maar ze staan niet voor een klas óf ze verlaten voortijdig het onderwijs. Zo zijn er steeds meer zorgjuffen, omdat de klassen volzitten met kinderen die thuis geen Nederlands spreken. En jonge krachten zoeken iets in de privé omdat ze het beu zijn om uitgescholden te worden als hoer. Rara, welke factor blijft hier onbenoemd.)

Wie heeft er beslist om af te stappen van donderdag?

(Aan Anuna De Wever, die nieuwe spijbel acties heeft aangekondigd vanaf 22 oktober. Dat is een vrijdag, terwijl het oorspronkelijke klimaatgespijbel tenminste nog op donderdag was. Nu wordt het hélemaal ‘vervroegd weekend’. Zou dit een kunstgreep kunnen zijn om wat meer scholieren te lokken?)

Wat is er gebeurd met de scheiding tussen Kerk en Staat?

(Aan fractieleider Fouad Ahidar (Vooruit), die in Brussel onverdoofd wil blijven slachten: ‘Het is aan de imam om te zeggen of het vlees halal is. En als hij vindt dat dat alleen kan na een onverdoofde slachting, wie ben ik om dat tegen te spreken?’. De socialisten wilden het juk van de pastoor afwerpen, alleen maar om nu te buigen voor de imam.)

Wanneer werd dit normaal in Europa?

(Aan de eindredacteurs, die terreur aanslagen verbannen naar de buitenlandbladzijden of de 2de helft van het journaal. Vorige week waren er in Europa 2 (!) terreur aanslagen van islamitische signatuur: slachtoffers waren een Brits parlementslid en 5 voorbijgangers in het Noorse Kongsberg. In de nasleep ging het over een betere bescherming van volksvertegenwoordigers en – een klassieker tegenwoordig – ‘psychische problemen’. Over de islam amper een woord.)

Wie mag nog kritiek uiten op George Soros?

(Aan iedereen die vindt dat een tweet van de ­Sloveense premier Jansa ‘ruikt naar antisemitisme’. Steen des aanstoots is een fotocollage die 13 Europarlementsleden neerzet als poppen van de Amerikaans-Hongaarse financier George Soros – en Soros is joods. Als elke kritiek op een jood ‘ruikt naar antisemitisme’, dan wordt elk debat onmogelijk. Dit komt dan van dezelfde mensen die vinden dat kritiek op Israël nóóit ruikt naar antisemitisme. Maar Soros is de enige miljardair die boven elke verdenking verheven is.)

Uit welke buitenlanden kwamen die inlichtingendiensten?

(Aan Kifkif-stichter Tarik Fraihi, die het bijna zijdelings vermeldt: ‘Ik ben geïntimideerd geweest door buitenlandse inlichtingendiensten’. Fraihi heeft Marokkaanse roots, dus je kan een vrij veilige gok doen – maar waarom moeten we hier weer gokken?)

Hoe gek zijn die Polen écht?

(Aan alle Europac orrespondenten, die niet eens meer kpn uitleggen waarom landen als Polen en Hongarije ongelijk hebben: dat staat immers buiten kijf. Terwijl het Grondwettelijk Hof in Polen – met rechters die exact even politiek benoemd zijn als die van het Grondwettelijk Hof in België – toch een interessant debat opent: moet het Europees recht wel altijd en automatisch boven nationaal recht staan? Europese samenwerking berust te veel op dogma’s, en te weinig op debat.)

Waar stopt het?

(Aan The Rolling Stones, die Brown Sugar opbergen wegens ‘aanhoudende druk’. Slechts één vraag nog hierover: waar kunnen mannen zich melden omdat ze zich ‘goor en geobjectiveerd’ voelen door The Weather Girls en hun ‘It’s Raining Men’?)

Waar komt het geld van LOKO vandaan?

(Aan diversiteits platform Undivided, dat geen subsidies meer krijgt meer van de KULeuven: ‘Undivided gaat nu op zoek naar financiële middelen via Loko, de koepel organisatie van de Leuvense studenten’. Loko is volledig opgetrokken uit subsidies, niet in het minst van de KULeuven. Er zal dus weinig veranderen: de woke activisten van Undivided cashen gewoon verder via andere (om)weg.)

Wat is dit voor ‘pinkwashing’?

(Aan de marketing jongens die bedacht hebben dat striphelden nu collectief gay moeten worden: van een biseksuele superman tot een ‘queer’ cowboy Lucky Luke. In alle woke-euforie vergeten veel mensen dat ze gewoon meespelen in een commercieel spel.)

Wat is er mis met een zorgende vrouw?

(Aan het Nederlands-Vlaams Bijbel genootschap, dat een nieuwe vertaling aangreep om ‘ongewenste stereotypering’ te corrigeren in het Nieuwe Testament: ‘Bij Marcus en Matteüs lees je dat er vrouwen met Jezus waren meegegaan die voor hem hadden ‘gezorgd’. De brontekst maakt duidelijk dat die vrouwen leerlingen van Jezus waren. Daarom is de vertaling met ‘dienen’, die ook voor mannelijke leerlingen wordt gebruikt, veel logischer’. Het zal wel voer voor exegeten zijn, maar is ‘dienen’ echt zoveel beter dan ‘zorgen’? En hoe ‘woke’ kan je de Bijbel ooit krijgen?)

Welke relatie status is het meest ecologisch?

(Aan de alleenstaanden die klagen dat gezinnen meer fiscale voordelen krijgen. Vaak zijn dat krek dezelfde mensen die ook vinden dat we veel dichterbij elkaar moeten gaan wonen om de open ruimte en het klimaat te redden. Alleenstaanden hebben verhoudingsgewijs een grotere ecologische voetafdruk. Een gezinspolitiek is niet alleen een gezond beleid, het is ook een groen beleid! Deze mag u gratis gebruiken om uw single linkse nichtje te jennen op het familiefeest.)

-

Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

 *

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Om te antwoorden op de veel gestelde vraag, waarom GUVAAL ook op deze plaats tekstueel overgenomen wordt, is het antwoord heel eenvouding.

Het Internet betrouw ik voor geen haar. Één verkeerde draai aan ’n knoppeke ergens in de ether, en heel dat onschatbaar archief is naar de knoppen. In bepaalde ‘Leidende Kringen’ wordt daar nu al naar iotgekeken….

Mijn mening over het waarom deze schat zoveel mogelijk moet gekoesterd en zoveel mogelijk verspreid worden? Lees ook: vooral eeuwig bewaard voor het nageslacht?

Guvaal vevangt op z’n eentje, onbaatzuchtig, vrij en vrank, het gezond verstand dat overal elders in de Publieke Media glansrijk ontbreekt.

M.A.W. Deze eenmansblog vervangt op z”n eentje alle mogelijke bestaande pulp- en TeeVee Nieuws.

Alle mogelijke goede punten dus, en ’n bank vooruit, Guudo.

Doe zo voort!!!!!

-

DE TIJD en DOORBRAAK doen de rest. Al het overige – buiten ’t Pallierke - lan de pot op, waar het trouwens thuis hoort.

*

*

Digithalys

Geen opmerkingen: