maandag 25 oktober 2021

500711- BOUCHEZ IN DE VANGRAILS, LACHAERT IN DE DOOS: SOMERS GAAT HET FAILLIETE GOELTJE NOG MOETEN REDDEN

 

.

        ONDAG 24 OKTOBER 2021

*

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

*

 

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

 

500711- BOUCHEZ IN DE VANGRAILS, LACHAERT IN DE DOOS: SOMERS GAAT HET FAILLIETE GOELTJE NOG MOETEN REDDEN

*

I N H O U D

Dit Kloteland is toch in hoofdzaak niet alllleen in wezen totaal afhankelijk van Frnkrijk, maar het is ook in hoofdzaak Franstalig in de Higere Leiedende Klasse. Het is dus niet LACHAERT, maar LÂCHARD, lafaard dus.

Ook zeer typisch voor de haast 200-jarige MR, op Francochamps komen autorailen met ’n aftands 2 PK-tje.. Om daarmee in de coilisen te vliegen….

Pperte Totale…..

Als dat geen Blauwe Voorzieningheid is, dan weet ik het ook niet meer….

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

.175 JAAR PVV

*

   De Belgische liberalen vierden vrijdagavond in Brussel 175 jaar liberalisme. De Croo Sr kwam op Tv fier vertellen dat de Vlaamse liberalen al 30 jaar onafgebroken in de federale regering zitten. Veel goeds heeft dat het land in het algemeen en Vlaanderen in het bijzonder niet bijgebracht. Dat dit land niet meer werkt is daar het gevolg van en dat is in de eerste plaats te danken aan de partijen die het de laatste decennia mismeesterd hebben, de liberalen als enige partij die er altijd bij was, op kop. De MR kan men nog liberaal noemen, dank zij hun excentrieke voorzitter Bouchez, die er tenminste voor uitkomt. Open VLD is in de eerste plaats een partij van postjespakkers die alles ondergeschikt maakt aan de betrachting ‘erbij’ te zijn en daarvoor bereid is alle mooie principes over boord te gooien.

 

   Verhofstadt verloochende zijn eigen burgermanifesten en maakte de miljardenspaarpot op die Dehaene opzij had gezet om de pensioenen betaalbaar te houden. Daardoor werd de basis gelegd voor de huidige Belgische staatsschuld die, op Griekenland na, de hoogste is van Europa. Carina Van Cauter werd gouverneur van Oost-Vlaanderen nadat haar partij eerst een test had geëist om het te kunnen worden en daarna die test weer afschafte toen Van Cauter pas als vierde eindigde. Lachaert wou bij de laatste federale regeringsvorming geen Paarsgroen, zoals Gwendolientje* had voorgesteld, maar maakte een bocht van 180 graden nadat hij dank zij zijn stellingname voor Paarsgeel door de blauwe achterban tot voorzitter verkozen werd. Als dank kreeg de partij van Paarsgroen+ het federaal premierschap (het ging dus weer om postjes!) wat gewoon een pasmunt was om daarna als partij steeds politiek te moeten toegeven aan links.

---

Het schijnt dat de verfmakers op dit ogenblik met een tekort aan blauw zitten, omdat daarvoor ook kobalt gebruikt wordt, dat nu in de eerste plaats naar de productie van chips e.d. gaat. In de politiek gaat het met de kleur niet veel beter. Open VLD haalt in de peilingen amper nog 12% en dat zou bij de volgende verkiezingen nog minder kunnen worden.

*Gwendolientje ontbrak op de feestviering en Verhofstadt mocht geen speech geven. Wie hem al eens heeft zien molenwieken in het Europees parlement, zal het daar wel mee eens zijn.

*

 

De Croo en Vandenbroucke pleiten voor mondmaskers

*

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en premier Alexander De Croo willen het mondmasker weer invoeren in binnenruimtes. ©Photo News

*

Vandaag om 17:23

*

Premier Alexander De Croo roept maandag het kernkabinet bijeen over de stijgende coronacijfers. Onder andere een brede mondmaskerplicht in de binnenruimtes zal worden besproken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke roept de bevolking op om niet te wachten op de regeringsbeslissing.

Volgens premier De Croo is het duidelijk dat de huidige coronacijfers nog niet toelaten om de federale fase af te bouwen. De Croo wil inzetten op 'waakzaamheid en voorzichtigheid', meldde zijn woordvoerder zondagochtend aan Belga. Daarom zal maandag op het kernkabinet, op basis van wetenschappelijke adviezen van onder meer het coronacommissariaat en expertengroep GEMS, een bredere federale sokkel met onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes worden besproken.

" 'Er is op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat de immuniteit van jonge, gezonde mensen achteruit gaat.' "

Dirk Ramaekers

Hoofd van taskforce vaccinatie

De premier benadrukt dat er geen sprake is van sluiting van sectoren.

Net als in de overige Europese landen stijgt het aantal coronabesmettingen opnieuw. In tegenstelling tot de vorige besmettingsgolven, zijn wel al meer dan 8,5 miljoen Belgen volledig gevaccineerd. De stijgende coronacurves betekenen wel dat we de komende weken en maanden 'wat waakzamer en voorzichtiger zullen moeten zijn', zegt de woordvoerder. 'Zeker nu mensen opnieuw meer contacten hebben, het weer verslechtert en mensen meer binnen zitten.'

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) riep in het VTM-journaal de bevolking op om niet te wachten op een regeringsbeslissing om het mondmasker opnieuw te dragen op drukbezochte plaatsen zoals winkels. Hij beklemtoonde nogmaals het belang van goede ventilatie in de horeca.

Een nieuwe lockdown sloot hij uit door de hoge vaccinatiegraad. Maar vaccinaties zijn niet voor 100 procent werkzaam. 'We zitten in een orkaan. Wie dan een paraplu draagt, kan soms toch nat worden door te veel regen en wind. Het virus is nu sterk aanwezig in de samenleving.'

Vandenbroucke herhaalde voorstander te zijn van het invoeren van de CST in Vlaanderen bij publieke evenementen. Over het aantal deelnemers sprak hij zich niet uit ‘maar dan kan vanaf 50’. Het is aan de Vlaamse regering om daarover te beslissen.

PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne liet zich zondag in het programma 'C'est pas tous les jours dimanche' (RTL-TVi) in dezelfde termen uit. Voor Dermagne is de vergadering van het kernkabinet niet uitzonderlijk in de voorbereiding van het Overlegcomité van vrijdag. De PS-vicepremier vindt de gezondheidstoestand 'verontonrustend'. Bijkomende maatregelen zijn noodzakelijk, maar er is geen sprake van het opnieuw sluiten van bepaalde sectoren, bevestigde hij. De topministers zullen praten over de mondmaskerplicht in openbare ruimten en handelszaken en over telewerk. 'Dat zijn maatregelen die in Wallonië en het Brussels Gewest gelden en wellicht opnieuw moeten opgelegd worden op het hele grondgebied van het land', voegde hij eraan toe.

Vlaamse regering

De voorbije dagen kwamen er al pleidooien om het Covid Safe Ticket uit te breiden naar Vlaanderen, dat de coronapas nu niet oplegt. Voor de Vlaamse regeringspartijen CD&V en Open VLD moet dat overwogen worden. Maar de N-VA van minister-president Jan Jambon wil er niet van weten. De Vlaams-nationalisten hebben hard ingezet op het onderscheid tussen Vlaanderen en de andere regio's Brussel en Wallonië, waar de vaccinatie campagnes helemaal niet zo succesvol waren.

Om de bal terug in het federale kamp te droppen, kwam de Vlaamse regering afgelopen vrijdag overeen om voor een derde booster-prik voor alle inwoners te pleiten. Maar volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de interfederale taskforce Vaccinatie, is er op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat de immuniteit van jonge, gezonde mensen aan het achteruit gaan is. 'We volgen de situatie wereldwijd op. Sinds de zomer houden we ook rekening met het feit dat de algemene bevolking potentieel een derde prik moet krijgen, maar wel op basis van wetenschappelijke argumenten. Ik zou dan ook graag weten wat de wetenschappelijke onderbouwing is waarop de Vlaamse regering zich beroept om die derde prik nu al aan te kondigen', aldus Ramaekers.

Het hoofd van de taskforce merkt ook op dat een algemene derde prik uitrollen geen snelle oplossing is om de stijgende coronacurve in Vlaanderen een halt toe te roepen. 'Waarom wordt niet gekeken naar eenvoudige maatregelen, die hun nut reeds hebben bewezen, zoals het mondmasker en het COVID Safe Ticket', vraagt hij zich luidop af.

Burgemeesters kunnen CST inzetten na overleg met gouverneur

De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten. Dat hebbben Antwerps gouverneur Cathy Berx (CD&V) en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in De Zevende Dag verduidelijkt. Voorwaarden zijn een goeie motivatie en overleg met de gouverneur.

Sinds vrijdag verplicht de burgemeester van Wevelgem het CST bij indoorevenementen vanaf 100 personen wegens het hoge aantal besmettingen in de gemeente. Minister Beke bevestigde dat de burgemeester dat kan doen, maar hij wees erop dat in gemeenten met hoge vaccinatiecijfers een mondmasker plicht soms eerder aangewezen is. Hij kondigde aan dat zijn collega van Binnenlandse Bestuur Bart Somers een omzendbrief aan de burgemeesters gaat sturen om hun bevoegdheden toe te lichten.

Gouverneur Cathy Berx verwees naar de wetgeving. De gemeentewet bepaalt dat de burgemeester alle passende maatregelen moet nemen om de volksgezondheid te beschermen. Het opleggen van het CST moet wel goed geargumenteerd worden, voegde ze eraan toe.

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) is al langer voorstander voor de invoering van het CST in bijvoorbeeld fitnesscentra. In Vilvoorde lokken die namelijk mensen uit Brussel, waar strengere coronaregels gelden. Na het gesprek in De Zevende Dag met Beke en Berx kondigde Bonte aan zondagnamiddag meteen een besluit om het CST op te leggen in fitnesscentra voor te leggen aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren (N-VA).

Van Boxem

*

 

VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (154)

*

25/10/2021 Dominique Laridon - Leestijd 7 minuten

-

Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

Wie verdient er geld aan deze beslissing?

(Aan minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), die het contract voor de contact opsporing opnieuw verlengt. Ter herinnering: de contact opsporing is in handen van een consortium met daarin de mutualiteiten, niet in het minst de Christelijke Mutualiteit. De bevriende ziekenfondsen verdienen hier goed geld aan, en dit wordt veel te weinig benoemd. En al helemaal niet in vraag gesteld.)

Hoe ver wil u mee met Anuna?

(Aan CD&V-voorzitter Joachim Coens, die in Humo supportert voor de klimaat spijbelaars: ‘Anuna De Wever en co. moeten druk blijven uitoefenen om het draagvlak te vergroten. De politiek wil soms verder gaan, maar je moet ook de bevolking mee hebben’. Mogen wij dit nogal onthullend vinden? Al een geluk dat juffrouw De Wever nog nooit een draagvlak vergroot heeft.)

Aan welke academici denkt u nu?

(Aan socioloog Mark Elchardus, die zegt wat iedereen denkt: ‘Onder academici bestaat de verleiding om wat er wordt gepubliceerd te laten afhangen van het politieke effect ervan. Je zult altijd wel academici vinden die wat vlugger bereid zijn om een beetje te knippen en te plakken om bepaalde krachten te helpen of tegen te werken’. Héél curieus dat Knack niet wil weten wie…)

In welk ander land zou u te boek staan als staatsman?

(Aan Herman De Croo, die opnieuw opgevoerd wordt naar aanleiding van 175 jaar in naam liberale partij: ‘Ik ben dat gezever beu dat deze regering geen Vlaamse meerderheid zou hebben’. Deze krokodil der krokodillen is een schaamteloze ritselaar, die prat gaat op zijn cliëntelisme. Maar Vlaamse journalisten blijven hem neerzetten als een onschuldige bompa.)

Hoe diep kan een kop in het zand zitten?

(Aan Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD), die past voor ‘lokagentes’ om seksuele intimidatie vast te stellen: ‘Er zijn momenteel geen indicaties dat er specifieke hotspots zijn waar het probleem groot is’. Vrouwen weten anders zéér goed waar ze meer straat-intimidatie moeten vrezen. Waarschijnlijk weet zélfs Mathias De Clercq het, en kijkt hij net daarom zo halsstarrig weg.)

Wanneer kan zo’n titel en wanneer niet?

(Aan De Standaard, die kopt: ‘Streng-gelovige anti-vaxers brengen ziekenhuizen in last’. U raadt het al: het strenge geloof is hier níet de islam. Zo expliciet is een titel alleen als het gaat over christenen, in dit geval de bevindelijk gereformeerden van de Nederlandse Bijbelgordel.)

Hoeveel master genderstudies hebben we nodig?

Aan rector Rik Van de Walle van de UGent, die de inschrijvingenin taalrichtingen verder ziet afkalven. Talenkennis was ooit een van de belangrijkste Vlaamse troeven. Vandaag biedt de UGent natuurlijk ook opleidingen aan in gender en diversiteit, film- en televisie studies, sociaal werk, sociale agogiek, Global Studies, EU Studies, Conflict en Development Studies, …)

Welke eeuw is dit?

(Aan staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel, die zijn eerste interview in het Nederlands gegeven heeft: ‘Ik heb twee Nederlandstalige chauffeurs in dienst. Met hen praat ik altijd Nederlands’. Voor Mathieu Michel – én voor de digitalisering van het land – hopen wij dat er onder zijn meer dan 20 (!) medewerkers toch meer Vlamingen zitten en dat er niet alleen in de dienstwagen eens Nederlands gesproken wordt.)

Wie is er universeler dan Mozart?

(Aan componist Max Richter, die beweert dat klassieke muziek ‘institutioneel racistisch en seksistisch’ is: ‘Het is hoog tijd voor meer diversiteit en universaliteit’. Muziek is nu net een universele taal, die huidskleur en cultuur kan overstijgen. Laat het aan woke over om zelfs muziek te racialiseren.)

Hoe potsierlijk zijn dit soort recensies?

(Aan De Morgen, waar ze het beter weten dan een van de meest succesvolle comedians op de planeet: ‘Dave Chappelle is als stand-upcomedian hoognodig toe aan nieuwe onderwerpen en originelere grappen’. Hilarisch, want de links-progressieve media wil net dat Chapelle teruggrijpt naar zijn oude repertoire, toen hij het als zwarte man nog gewoon over racisme had. Ze vinden het maar niks dat hij nu ook lacht met de ‘alfabet-mensen’ (L, G, B, T, Q, I, A, …).)

Welke activisten ontmenselijken hun tegenstander zo?

(Aan de makers van het theaterstuk ‘De zaak Shell’, die kritiek krijgen: ‘Het maakt activisten boos, omdat ze vinden dat we de CEO van Shell te veel humaniseren’. Laat dat gerust even bezinken.)

Wie neemt dit nog serieus?

(Aan de onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen, die alle Bondfilms hebben uitgekamd: ‘Bond wast in de 25 films maar 2 keer zijn handen, stelt zich geen vragen bij onveilige seks en neemt geen voorzorgen om zich te beschermen tegen tropische ziektes. De onderzoekers roepen Bonds werkgever MI6 op om hun sterspion beter te verzorgen als hij op missie vertrekt’. Er was een tijd dat men dit soort dingen niet durfde publiceren. Niet in een krant, al zeker niet in een communicatie van een universiteit.)

Welke prijzen kunnen we jullie nog extra geven?

(Aan de 3 Spaanse mannen, die zich jarenlang hebben voorgedaan als 1 schrijfster: ‘de Spaanse Elena Ferrante’. Ze kwamen op een award ceremonie doodleuk hun prijs afhalen. Literaire wereld in alle staten, want het geslacht (en de huidskleur, en de geaardheid) van schrijvers is vandaag de dag enorm belangrijk. Héérlijke stunt.)

*

Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

Dominique Laridon

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

We dachten allemaal fat ‘Wachten op Godot’ het max-plus-ultra ws van de geromantiseerde verveling, maar, Piet, we zijn allemaal mis.

Sinds dat Chinees Griepke speelt Godot geen nekele rol van betekeniis meer. Net zoals niet één politieker met naam en faam, zpnder het word CORONA in de miond te nemen, met z’n mond vol tanden zou staan. Bouche-bée…. Zelfs Bouchez.

CCorona, Woke en DDiversiteit: allemaal wereldwijde camoifagenetten om de voortschrijdende islamisering te verdoezelen…..

-

Ander en neteliger probleem voor ’s Lands voortbestaan: de MR is onthoofd. Bouchez in den decor, en Lâchard eindelijk op zijn plaats: in :de cel.

Met de Nobelpriijs voor de Satire Literatuur voor ’t SCHELDT en diens onbestaande Verantwoordelijke Uitgever, lijfelijk aanwezig achtetraan in de Rechtszaal….

O die sluwe Riberalen, die o zo super bekwaam dit Kloteland naar de ….knoppen regeren.

-

’t Is dus de momeng voor de Zomerse Maneblusseer om, uit zijn ivoren toren, in het voetlicht te treden.

Quivkie is al bezet, en de Oostensse Bart Stommelein reikt teveel naar rotte vis waar, spreekwoordelijk, het bederf meestal bij de kop begint.

Daarmee is de voorraad van de drie sujzetten geboren kazaldraaierts (ex VU, Idee21,), uitgeput en stopt voor de Blauwen, ‘le combat, faute de combattants’…

Zie Racine (of Corneille) of nog beter: ga terug naar Le Cid. Waar elk rijm eindigt met Chinmène of met ‘peine’….

*

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: