donderdag 9 december 2021

500758 – ‘RECONQUISTA’: WAAROM KREEG JULIUS CESAR GEEN TWEEDE KANS VAN BRUTUS?

 


.

Woensdag 8 december 2021

KERST(MOS)MIS

*

PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500758 – ‘RECONQUISTA’: WAAROM KREEG JULIUS CESAR GEEN TWEEDE KANS VAN BRUTUS?

*

I N H O U D

Momentje, dat zijn twee totaal verschillende zaken. Dat, hoe de islammerij na vele honderden jaren eindelijk uit geheel Het Iberisch Schiereinlabd verdreven werden, is een verhaal dat we, op Europees niveau zelfs, heden ten dagen in levenden lijve helemaal opnieuw aan het weder bijwonen zijn. Om erin te geraken heeft het deze keer, dank zij de Socialistenn niet zo heel lang geduurd en hopelijk diirt de Vrijheidsstrijd deze keer ook geen honderden jaren.

Gaan die luii het dan nooiot leen? Dit is ONS LAND en hier hebben WIJ het voor het zeggen.

-

Maar om op Julius Cesar en de Bello Galico terug te komen: we zullen wel nooit tot in detal vernemen welke stam precies van de Galliërs de dappersten waren. Misschien wel, na een haast afgeweerkte veroveringstocht, dat volkje uit de Lage Landen, die vochten met de zee in de rug? Ze hadden trouwens geen andere keus….

Dan is er zeker geen sprake van ‘Belgen’, maar eerder van… Julianen. Reden waarom de Vlamingen zo vlug de Romeinse Hogere Beschavig hebben aangenoen.

Net als Donald Trump in de VS (even onderuit), en nu Eric Zemmour in Frankrijk, is het voor elk ondernemend Volk een zaak om er vooral vlug bij te zijn…

Eric, Le Normand, en cours de route en Francr?

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

HET DICTATOR EFFECT

*

Het ‘Dictator Effect’ is een wetenschappelijk werk, een ‘paper’ zoals men dat noemt, van de hand van Jason Papaioannou en Jan Luyten, dat zes jaar geleden verscheen en zegt dat autocraten, naarmate ze langer aan de macht zijn, steeds slechter economische resultaten boeken. Een gevolg van een verhoogde inflatie door corruptie en de erosie van de instellingen, maar ook door wat de onderzoekers ‘de desinformatie-val’ noemen. Die ontstaat door totale loyauteit te eisen van hun achterban, waardoor ze te optimistische verslagen krijgen over de toestand van het land.

Een schoolvoorbeeld van het dictator effect vinden we de dag van vandaag bij ‘sultan’ Erdogan van Turkije. Het beleid van de man en zijn AKP-partij is nog slechts de schaduw van wat eens een heropleving van het land betekende. In 2004 werd Erdogan door het Brussels eurocratenblad European Voice zelfs nog uitgeroepen tot man van het jaar en werd de E.U. aangespoord om Turkije bij de E.U. te laten aansluiten.

De onderhandelingen met Europa bestaan gelukkig alleen nog op papier. De Turkse Lira is niets meer waard en verloor sinds het begin van dit jaar al 40% t.o.v. de dollar. De inflatie zit rond de 20%. Brood werd op 19 jaar 900% duurder. De grootste schuldige daarvan is Erdogan zelf, die zich koppig blijft verzetten tegen elke renteverhoging omdat hij denkt met een lagere rente meer te kunnen uitvoeren en zo de economie er weer bovenop te helpen. De laatste drie jaar heeft hij al evenveel gouverneurs van de nationale bank ontslagen omdat die hem niet wilden volgen in zijn waanzin.. Na de mislukte militaire coup van 2016 veranderde hij de Grondwet, schafte hij zelfs de functie van eerste minister af en beslist hij nu alles zelf, ook de vele politieke en gerechtelijke benoemingen, Het gevolg daarvan is dat armoede, corruptie en werkloosheid hand over hand toenemen. Zijn AKP-partij verloor ondertussen de verkiezingen in de twee grootste Turkse steden, Ankara en Istanbul, toen de oppositie daar als één partij opkwam. Mocht zich dat herhalen bij de nationale verkiezingen van 2023 dan zit het spel helemaal op de wagen en vreest men voor het ergste. Nu al zitten er nergens ter wereld meer journalisten achter de tralies dan in Turkije.

Het Turkije van Erdogan is een schurkenstaat aan het worden en mist steeds meer de basis om de crisis te boven te komen. Met Erdogan’s economische voodoo politiek zal het zeker niet lukken.

EX-BPOST-BAAS PLEIT ONSCHULDIG IN KARTEL ZAAK

**

Jean-Paul Van Avermaet. ©BELGA

*

08 december 2021 15:33

*

Jean-Paul Van Avermaet, de gewezen CEO van Bpost, heeft woensdag niet schuldig gepleit in de Amerikaanse rechtszaak over verboden kartel afspraken toen hij aan de slag was bij het bewakingsbedrijf G4S. Het proces start eind januari.

Het dossier draait om het manipuleren van biedingen in de privé bewakings-sector. Het dateert uit de periode waarin Van Avermaet bij G4S directeur België, Luxemburg, Frankrijk en Marokko was. Samen met anderen en enkele bedrijven is hij in staat van beschuldiging gesteld in de VS. Begin 2020 werd Van Avermaet CEO van Bpost, maar goed een jaar later diende hij ontslag te nemen omdat zijn positie door het dossier onhoudbaar geworden was.

Ex-Bpost-baas begin december voor de rechter

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beticht Van Avermaet & co. en de bedrijven G4S, Securitas en Seris Security ervan samen gespannen te hebben om prijzen vast te leggen, biedingen te manipuleren en contracten onder elkaar te verdelen, ten nadele van hun klanten. De VS kwamen in actie omdat er onder meer contracten bij zijn met het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de bewaking van militaire basissen en installaties in België.

Ambassade

In het dossier diende Van Avermaet woensdagochtend Amerikaanse tijd voor de eerste keer - technisch heet dat een arraignment - te verschijnen voor rechter Tanya Chutkan van het U.S. District Court van het District of Columbia in Washington. Hij hoefde daarvoor niet naar de VS te gaan: zijn aanwezigheid was virtueel via de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Het was vooral uitkijken naar hoe hij zou pleiten: schuldig of niet schuldig. Hij pleitte niet schuldig, vernam De Tijd. Dat is in lijn met het feit dat hij zijn onschuld tot nu toe staande hield, ook al verhoogde de schuldbekentenis van zijn twee luitenants bij G4S en G4S zelf de druk op hem aanzienlijk. De partijen legden woensdag ook de start van de rechtszaak vast: die begint op 28 januari.

Geen borgsom

Rechter Chutkan vond het niet nodig een borgsom op te leggen aan Van Avermaet of hem in voorlopige hechtenis te nemen. Hij moet zich wel maandelijks melden. Van Avermaet riskeert in het slechtste geval in de correctionele zaak een gevangenisstraf van tien jaar en een miljoenenboete.

Het Amerikaanse gerecht gaat niet over een nacht ijs: er is sprake van een dossier van meer dan 2.000 documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie, G4S, Seris en andere privé bewakings-bedrijven. Daar zit ook gevoelige informatie tussen. Van Avermaet laat zich in België, waar er ook nog een dossier loopt bij de Belgische Mededingings- autoriteit, bijstaan door het advocatenkantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick.

In de VS is zijn advocatenkantoor het internationaal actieve Morrison & Foerster. Daar zijn Lisa Phelan en Eliot Adelson zijn advocaten. Phelan heeft een kwart eeuw ervaring als een van de leidende figuren van de correctionele antitrust divisie van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Adelson heeft ook een uitgebreide ervaring in anti trustzaken.

Bert Broens

   Ongezouten

Zemmour als geneesmiddel voor het zieke Frankrijk

8 december 2021

*

U heeft al heel wat over Éric Zemmour kunnen lezen: zijn journalistieke achtergrond, zijn politieke evolutie, zijn wel-bespraaktheid, zijn belezenheid, zijn onafhankelijkheid van bestaande partijen en zijn parcours als opiniemaker bij CNews. U heeft hem horen vergelijken met Donald Trump. U heeft wellicht de Paris Match-foto’s van hem in zwembroek gezien. U kent misschien zijn boeken over de teloorgang van Frankrijk, de eens trotse natie die nu verwatert en verloedert à la minute.

U heeft Zemmour kunnen volgen tijdens zijn groei naar een presidents kandidatuur. U kon getuige zijn van de eerste succesvolle verkiezings bijeenkomst van zijn partij ‘Reconquête’ en hoe die brutaal werd verstoord door antifascistische fascisten. Dit ondemocratisch tuig meende de democratie te moeten redden door Zemmour te muilkorven. Nog even en ze imiteren hun moslimvriendjes met een aanslag grand cru. Gelukkig werden ze door de Zemmour-enthousiasten zoals dat hoort met een spontane hardhandigheid als grof vuil buitengezet.

Wat U niet hoort of leest in de ‘vaderlandse’ media is een objectieve analyse van de intellectuele tocht die deze beschaafde man heeft afgelegd. Le Grand Remplacement van auteur Renaud Camus bleek een dankbare inspiratiebron om de migratie golven te kaderen. Er was meer aan de hand dan een handvol gastarbeiders dat wat langer bleef hangen dan voorzien. Hun woestijn godsdienst was dan toch niet van een uitdovende aard zoals abusievelijk voorspeld door naïeve commentatoren. Het losgeslagen gedrag van de ‘brave jongeren zonder toekomst perspectief’ werd en wordt nog steeds geminimaliseerd door de sociale elite en haar media-knechten. De piekende criminaliteits cijfers waartegen geen overheids vaccin bestaat, de niet meer in te dijken onveiligheid binnen de publieke ruimte en de gore marginaliteit in de banlieus die je liefst betreedt mét geurverlies hebben de Franse steden in een toxisch Tjernobyl herschapen. De barbaren zijn op uitnodiging door de poort naar binnen gehuppeld. Dit zal ongetwijfeld racistische praat zijn in de gewatteerde oren van een links lulletje rozenwater. Who cares? De tijd van omzwachteld taalgebruik moet maar eens voorbij zijn.

De nep-intelligentsia die met graagte door de woke-hoepel springt is totaal irrelevant geworden. De belachelijkheids graad van een gratuit geblaat over de inclusieve samenleving heeft een top bereikt. De uitholling van de edele Franse taal en cultuur is schrijnend en vooral wraakroepend. Het is dan ook een verademing Zemmour aan het werk te zien. Veroordeeld voor racisme, hoor je de autocue-omroeper van dienst al melken. So what? Wie de linkse meute bezig zag die de bijeenkomst van Reconquête wilde saboteren, maalt daar niet om. Integendeel, het ‘parler vrai’ is noodzakelijk om de werkelijkheid te benoemen. Wie al de artikelen en boeken vol zelfverachting en koloniale schuld leest over de zogenaamde ‘witte schuld’ zou van een omgekeerd racisme durven te gewagen. Dat mag echter niet van de weldenkende gedachtenpolitie. De blanke man heeft alle privileges, balken uitzinnige feministes van het laatste uur. Ben je het daarmee oneens, dan ben je volgens hun rode boekje seksistisch. Het zij zo. Laten we ophouden hun doctrinaire carnaval stoet ernstig te nemen.

De beleidsideeën van Reconquête omtrent constructieve ondersteuning van Franse bedrijven en vooral de verhoogde aandacht voor het streven naar uitmuntendheid in het onderwijs – met zo weinig mogelijk activistische leraren en hun negatieve propaganda spiraal – biedt hoop. De achteruitgang van Frankrijk afremmen en haar waardigheid herstellen zijn identiteits versterkende doeleinden. Ook de cultuur religieuze bronnen mogen niet verder opdrogen. In Nederland publiceert Elsevier Weekblad met overtuigde vanzelfsprekendheid een kerstnummer, daar waar concurrenten een ‘winternummer’ uitbrengen. Met een Zemmour aan het roer zal ook in Frankrijk een traditionele Kerstmis blijven bestaan. Laten dus de mensen met gezond verstand hun tijd niet meer verspillen aan ongezonde argumenten. Heimwee naar een grandeur die nooit bestaan heeft? Tja, si non e vero e bene trovato.

Gerard Van Clapdorp

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

De Europese soepkom staat dus te pruttelen op het vuur.

Das Mädchen MÄRKEL, in Führerland, geschafft of geschift, ligt er voorgoed uit, en Olaf Schulze, de Nieuwste Nationaal Socialistische Leider komt aan zet. Met sofort en in één adem een resem beloften voor vernieuwiing en verbetering die niet moeten onderdoen voor die uit 1933 van zijn voorganger Adolf, die ook al Reichskanzler was maar liever aangesproken werd als Führer aller Germanen.

Als in La Douce France, nu de mooie Marine La Plume aan de zijde van Eric Mon-Amour, bijgenaamd Le Normand, tegen Macron optrekken, dan wordt die binnen de kortste keren een Micon ipv een Macron.

Ondertussen gebeurt er in onze Lage Landen, wat er stilletjes gebeuren moet. Traag maar zeker komt daar voor mekaar, wat Julius Cesar ooit in levenden lijve vast heeft kunnen stellen: daar leeft een soort die de dappersten van allen zijn.

Alea jacta est, en nu is het dus opnieuw AAN ONS…


 

Digithalys

Geen opmerkingen: