woensdag 1 december 2021

AAN TE ZIEN: ALMACY STAAT OP HET ONTPLOFFEN

 

.

DINSDAG 30 NOVEMBER 2021

*

OOIT, LANG GELEDEN…

AGALEV / GROEN

*

PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500749 – HET WAS HAAR AL LAnG AAN TE ZIEN: ALMACY STAAT OP HET ONTPLOFFEN

**

**

I N H O U D

Het Intrnet is als de Goddelijke Voorzieningheid: het slaat en het en het zalft soms tegelijk.

Het is maar de vraag, of het hierna volgend geschrijfsel het srtoffelijk overschot van wat vandaag nog overblijft van GROEN! goed zal doen of juist niet.

We gaan dus terug naar de tijd vn DE RIJKSWACHTER UW VRIEND….

*

BREAKING NEWS

De zaak Peter De Vleeschauwer

Of hoe de Regimepers zich laat bespelen door een romanschrijver

-

Na 25 jaar is de moord op rijkswachter De Vleeschauwer inderdaad nog steeds niet opgelost. En nu vond zijn broer Chris het nog eens aangewezen om zichzelf in de kijker te zetten en voor de 85e-keer in alle toonaarden de Rijkswacht zelf te beschuldigen. Geen enkele kritische vraag van de Regimepers. Die stond erbij en liet deze man maar praten … knikkende journalisten alom. En aangezien de Regimepers een aantal interessante gegevens – die ze wel degelijk kent – nu verzwijgt, brengen wij ze. Om alles even in het juiste perspectief te zetten, …

1. Een “milieu schandaal”, Chris De Vleeschauwer werd veroordeeld wegens laster

Broer Chris stelde na de moord dat Peter op punt stond om – samen met hem, allebei lid van AGALEV – een gigantisch milieu schandaal bij een naburig bedrijf aan het licht te brengen. Het beschuldigde bedrijf kon er niet mee lachen, startte een rechtszaak en Chris – die zijn geleuter niet kon staven – werd veroordeeld tot een dwangsom van 500.000 frank, telkens hij zijn lasterlijke onzin nog eens zou uitkramen en de naam van het bona fide bedrijf nogmaals zou vermelden. Chris kon het niet laten, sprak in Terzake nogmaals over deze fantasie (Historiek moord De Vleeschauwer – De Standaard) en mocht dus 500 000 frank op tafel leggen. Een verstandig man…

2. Peter De Vleeschauwer was een vulgaire oplichter, zijn weduwe werd veroordeeld wegens fraude

Anderhalf jaar voor de moord meldde rijkswachter Peter De Vleeschauwer een inbraak bij hem thuis. Toen de politie ter plekke kwam had hij alle sporen al uitgewist. Vreemd hé, voor een rijkswachter, die toch beter zou moeten weten. Er was wel iets gestolen; drie peperdure schilderijen van de bekende kunstenaar Bram Bogaert. Ze waren verzekerd (bij ASLK), louter op grond van enkele foto’s (geen expertiseverslagen of aankoopbewijzen)… voor 1,2 miljoen frank. En de… ASLK betaalde. Niemand stelde zich vragen (‘hoe komt een totaal niet in kunst geïnteresseerd gendarme aan dergelijke dure schilderijen? ’Waar kocht hij ze?).

Na de moord luisterde de recherche de telefoon van familie De Vleeschauwer echter af. En wat bleek? De weduwe sprak haar mond voorbij en had het herhaaldelijk gniffelend over hun geslaagde oplichting. Men trok dan – uiteraard – één en ander na. Bleek dat Peter DV in een galerij enkele foto’s genomen had van de ‘gestolen’ schilderijen van Bram Bogaert en ze dus nooit in zijn bezit gehad had. De schilderijen werden teruggevonden bij de nietsvermoedende echte eigenaar. Ook bleek dat mevrouw DV andere plaatsen aanwees waar ze gehangen zouden hebben in hun huis dan haar man, en dat Peter de Vermoorde geen nieuwe sloten had laten plaatsen in zijn huis, ofschoon de huissleutels ook gejat waren in de vreselijke diefstal waar hij, gerenommeerd kuntsverzamelaar, slachtoffer van was geweest. Peter DV was dus een geslepen, brutale, geldhongerige oplichter. Uiteraard ontsnapte hij aan een veroordeling (en ontslag) vanwege vermoord te zijn, zijn echtgenote Gina van de Durpel (zo’n geblondeerd type dat in haar koelkast ook lege flesjes heeft staan, ‘voor de mensen die niets willen drinken’) werd wel veroordeeld tot een celstraf, een boete uiteraard, en het terugbetalen van de 1,2 miljoen frank. (Weduwe De Vleeschauwer veroordeeld voor verzekeringsfraude – De Standaard)

3. Peter De Vleeschauwer pleegde valsheid in geschrifte

De man had overigens wegens disciplinaire redenen al een tuchtsanctie gekregen (overplaatsing van Lokeren naar Sint-Niklaas, 14 november 1996). Dat is genoegzaam bekend. Wilt U echter weten waarom? Hij had een PV vervalst, geantidateerd én van een handtekening voorzien van een overledene, een fietser die slachtoffer was van een verkeersongeval en die hij voordien had ondervraagd. De man overleed en Peter begon met zijn vervalsing.

4. Peter De Vleeschauwer eiste een schadevergoeding van een arrestant

En om het beeld van de idealistische witte ridder die eenzaam knokte tegen al het onrecht in de wereld helemaal te doorprikken; in 1987 had hij 18.500 frank schadevergoeding geëist van een arrestant, omdat die zogezegd tijdens zijn arrestatie Peter’s uniform had beschadigd. Je arresteert iemand en als er achteraf schade is aan je uniform, dan klaag je die man aan. Fijne kerel.

5. Peter had een buitenechtelijke relatie met een prostituee, en hij lapte haar pooier erbij.

Wat lazen we in GvA, 22 augustus 2009: ‘Peter De Vleeschauwer had twee buitenechtelijke relaties gehad, waarvan een met een prostituée. De Vleeschauwer verwittigde de BOB dat er bij haar pooier drugs te vinden waren. De Vleeschauwer bleef achteraf contact te hebben met Y. en dat was niet naar de zin van haar vriendje’. Zo. Zou in dat wereldje géén motief te vinden zijn?

6. Peter wordt “ontvoerd”

Nu over de moord. Werd Peter DV werkelijk ontvoerd uit de Rijkswachtkazerne, de avond van zijn verdwijning? Ernstig, als u een potige rijkswachter (volgens broer Chris had hij nog gebokst in zijn jeugd) zou willen doden, zou u hem dan eerst gaan ontvoeren … uit zijn kazerne, waar hij (en anderen) gewapend rondlopen? Om hem dan achteraf elders te vermoorden? Natuurlijk niet. U zou hem in een steegje te grazen nemen, als hij van cafébezoek terug kwam. Of van zijn hoerentrip. Of op zijn oprit, na een museum bezoek. Veel plausibeler is uiteraard dat Peter DV zelf zijn post verlaten heeft, om ergens naar een duistere afspraak te gaan, waar hem iets dramatisch overkwam. Verdwenen zonder sporen na te laten.

7. Zodoende ….

Wie Peter DV vermoord heeft en wat de reden hiervoor was is ook voor ons een raadsel. Er zijn slechts drie zaken helder. Primo: Peter DV werd laffelijk vermoord. Secundo: deze rijkswachter was geen integer man. Het was een geslepen oplichter, brutale bedrieger, corrupte flik, scheef poeper en vulgaire hoerenloper. Hij hoorde niet thuis in een politie dienst. Of misschien juist wel… Tertio: Zijn broer Chris (een gepensioneerde korporaal-chef in het Belgische leger, bataljon Bevrijding…) is een man met veel fantasie die te ernstig genomen wordt door de Regimepers. Hij schreef al vijf boeken, allen “misdaadromans”…

 

Willen we eindigen met een “vrolijke” noot? Wat lazen we over deze Chris-van-Zwam-de-Detective, samen met Walter Van Steenbrugge (altijd lachen als die verschijnt) op 24 oktober 2017 in Het Nieuwsblad? “Hij zegt te weten wie de moordenaars zijn. Maar hij wil geen namen noemen in de pers. Volgend jaar maakt de broer Kris (sic) De Vleeschauwer bekend wie de moord pleegde in zijn nieuwe thriller. “Wie het boek goed leest, zal weten wie mijn broer vermoordde.” (Wie mijn boek leest, zal weten wie rijkswachter Peter De Vl… (Lokeren) – Het Nieuwsblad)

 

Zo. Het staat in zijn boek. Iedereen kon vier jaar geleden dus lezen wie de moordenaar was. Heeft niemand dat boek dan gelezen? Want daar staat het in. Komaan jongens, gewoon het boek van Chris-Madame-Soleil lezen en de zaak is opgelost.

Alleen een derderangs-pers neemt deze man ernstig. De Standaard, De Morgen, Gazet van Zwantwerpen, Het Belang van Limburg en uiteraard VTM en VRT.

Salvatore Monella

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Naast de (achter de oren) Groene Graaiers, die nu waarschijnlijk in totale lockdown zullen gaan, staan alle Regime Media, zonder uiitzondering, met de billen bloot. %oest er ooit van komen, lijk die van mekaar afschrijven…. Voortgaande op ‘Het Gezag van een Ander’.

Jarenlang werden we om de oren geslagen met verdachtmakingen ten laste van de Hogere Rijkswacht Leiding, die met de persoon van de ‘verdwenen’ Wetsdienaar, een lastige getuige uit de weg had geruimd.

De Oude Romeinen wisten het al: wie de Garde beschadigde, bescadigde de Leiders…

Ten overvloede… Hierna nogmaals ons definitief oordeel over die papierpulp- verkopers.

Gewoon de kachel in, om zodoende de inflatie onder controle te houden. Want brandstof besparend…

**

 

Digithalys

Geen opmerkingen: