maandag 27 december 2021

500767 – DE OPGELEGDE EN STRENG BEWAAKTE CORONA-VREDE IS DE E?IGE VRIJHEID DIE ONS NOG REST…

 

.

ZONDAG 26 DECEMBER 2021

*

Gelukkige…. dinges…. heu…. Kerst

500767 – DE OPGELEGDE EN STRENG BEWAAKTE CORONA-VREDE IS DE E?IGE VRIJHEID DIE ONS NOG REST…

**

I N H O U D

Met een ‘virus’ als ten allen tijde in te zetten ‘Geheim Wapen’, zit de hele wereld, zonder het goed en wel te beseffen, aan handen en voeten gebonden aan een totaliaire machtsgreep waarvan elke Communistich Regime slechts kon van dromen.

Bewijs hiervan is de overheiids-controle op de minste van onze bewegingen. Zo niet via zinloze ge- en verboden, dan wel via camerma-bewaking op elke straathoek.

Uiteraard, zo wordt ons voorgehouden, is dat allemaal -om erger te voorkomen- in ons persoonlijk belang.

Het virus zelf de pas afsnijden door verplichte vaccinasies, is dan weer tegen de Vrije Menings Uiting…

En als lammeren worde wi ter slchtbank geleid, en doen de mond niet open. Tenzi om te blaten..

Althans, zo wordt het ons voorgezegd. Want de bom staat op barsten.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

 

GROENE WAANZIN

*

Ik kom even terug op het verhaal over de kernuitstap, want het is te gek om los te lopen. Pure (groene) waanzin.

Bijna alle landen rondom ons sluiten hun jongste kerncentrales nog niet en houden de deur voor kernenergie open. Alleen Duitsland doet dat niet, met het gevolg dat ze daar de stroom het duurst van allemaal is. Daar de hernieuwbare stroom het verlies door de kernuitstap er nog niet compenseert, stookt men er wel verder niet alleen steenkool, maar zelfs de nóg vervuilendere bruinkool.

Ondertussen is met beter hopen de tijd verlopen, zodat de kans reëel is dat er in maart 2022 geen andere optie meer zal overblijven dan de kerncentrales te vervangen door dure, gesubsidieerde, vervuilende gascentrales.

De nieuwe kerncentrales op thorium zullen veiliger en gemakkelijker inzetbaar zijn en zullen maken dat kernenergie zowat overal straks bij de groene stroom zal gerekend worden, uitgezonderd in dit apenland (dixit Mark Eyskens); waar een liberale partij nog maar eens haar principes heeft verloochend voor de postjes en de christendemocraten hun Duitse geloofsgenoten zullen vergezellen richting kiesdrempel.

 

CULTUURSECTOR VANAF VANDAAG OP SLOT, SPORTWEDSTRIJDEN ZONDER PUBLIEK

Bij Kinepolis blijven de filmzalen de komende weken leeg. ©BELGA

Vandaag om 08:21

*

In België gelden sinds zondag nieuwe coronamaatregelen. De cultuursector gaat de komende weken op slot. Bij sportwedstrijden is voorlopig geen publiek meer welkom.

In ons land zijn zondag nieuwe corona restricties van kracht geworden. Het Overlegcomité had woensdag beslist binnenevenementen en -activiteiten te verbieden. De maatregel geldt voor kerstmarkten, winterdorpen, culturele en andere voorstellingen en congressen. Ook bioscopen, theaters, lasergames, bowlingzalen, indoor trampolineparken en darts- en biljartzaken moeten de deuren sluiten.

Sporten blijft wel mogelijk. Fitnesscentra en zwembaden blijven open. Recreatieve onderdelen van zwembaden en subtropische zwembaden moeten wel sluiten, net als de binnenruimtes van pretparken en dierentuinen. Sportkampen kunnen enkel plaatsvinden zonder overnachtingen.

Sportcompetities worden niet stilgelegd. Maar bij professionele en niet-professionele sportwedstrijden is voorlopig geen publiek welkom. Die regel geldt zowel binnen als buiten.

  

ALS OMIKRON NIET BESTOND MOESTEN ZE HET UITVINDEN…

**

De rode fascist Vandenbroucke en de foor-geleerde Van Ranst zijn betrapt bij het branden van een kaars voor het godsgeschenk dat omikron is.

**

Iedereen weet dat meester Frank na de corona perikelen zou worden weggepest uit de Vivaldi-klas en dat de vedette viroloog steeds een bassin anti depressiva heeft klaarstaan voor het moment dat de camera’s doven. Met de hippe variant uit het land van de soms gemiste apartheid mogen beide figuren onbesuisd hun verderfelijk parcours vol mensenhaat verderzetten. Zolang deze ongure types de knoppen van de samenleving bepotelen zal de inperking van al wat normaal is worden volgehouden. Onder het mom waar mogelijk elk leven te willen sparen maken deze schoelies en hun verblinde volgers het bestaan van de gezonde bevolking onleefbaar. Wanneer zal de olifant in de kamer worden benoemd? Namelijk: een paar duizend doden op 11 miljoen inwoners is peanuts. Een harde waarheid zo net voor Kerstmis? Wel een waarheid die loeit als een koe. Dit nooit winbaar gevecht verschaft inmiddels een free pass voor de controle-fanaten.

 

We hadden het er al eerder over. De zorg staat sowieso al jaren onder druk en dus arriveerde het corona circus net op tijd als hoofdverdachte voor de nakende instorting ervan. De lichtbak waar de politieke konijnen zich op richten vergroot minuut na minuut het Shakespeare drama dat eigenlijk een klucht is. Dat het virus bestaat staat buiten kijf. Dat is niet de discussie. Dat je er danig ziek van kunt worden hebben we zelf aan den lijve ondervonden. Dat maatregelen welkom zijn in de angstig geworden maatschappij van vandaag is voor de hand liggend. Het zijn echter de verkeerde regeltjes die ons ontmenselijken, die ons kleineren, die ons deprimeren, die ons tot brave schapen reduceren.

Betweterig intermezzo: zoals ‘tScheldt al eerder vermeldde: spreek omikron uit met de nadruk op de i. Dat leert ons de Britse classica Mary Beard. Deze sympathieke bestsellerauteur, bekend van de warrige conversatiestijl, het eerder ongelukkige gebit en het toverkol-kapsel ziet er voldoende afgeleefd uit om ons te doen geloven dat ze de Oude Grieken nog persoonlijk heeft gekend.

Op deze manier kunnen we nog jaren blijven sukkelen. Niemand verliest graag een geliefd persoon, maar wie op de dementenafdeling de afgebladderde menselijke overschotten ziet voortstrompelen naar een einde dat maar niet komt, zal beamen dat waardigheid laat staan levenskwaliteit ver te zoeken is. Die medische hardnekkigheid staat in schril contrast tot de pauze-knop op het bestaan van de jeugd, de ondernemers, de artiesten, de horeca-uitbaters en alle andere getroffenen. Dat men nu in godsnaam ophoudt de 1800 bedden van de intensieve zorg als enige norm te nemen. Dat men nu eens een voorbeeld neemt aan het Zweedse model. Dat men nu de maakbare samenleving eens finaal ten grave draagt. Dat men gewoon aan niet-gevaccineerde mensen eens eerlijk vraagt of ze hun beurt willen afstaan aan tumor-patiënten. Dat men niet de bevolking opsluit maar enkel de ambetante angsthazen en de realistisch kwetsbaren een betaalde kans biedt zich te isoleren.

Nederland heeft een premier zonder inhoud met zin om premier te blijven. Zijn nummer 2 is de VVD-fractieleidster in de Tweede Kamer Sophie Hermans. Ook zij is een lege doos. Dat is daar het liberalisme van vandaag. In België zie je een inhoudsloze voorzitter bij de Vlaamse blauwen met een premier op zak en een vrijblijvende voorzitter bij de Waalse liberalen wiens inhoud impotent blijft. Zo ironisch dat liberale premiers de onvrijheid belijden en een moord op de middenstand organiseren. Een virus als verbindende vijand. Zo zot is de democratie geworden. In Noord-Korea mogen de mensen 11 dagen niet lachen omdat de papa van Kim wordt herdacht. In Iran pleiten hardliners voor het verwijderen van huisdieren, want Allah kan niet tegen onreinheid. In Groot-Brittannië overleeft een Conservatief dankzij de steun van Labour om zijn pestmaatregelen te kunnen opleggen. ‘De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen om mij heen’, zong Urbanus al. Ode aan de betogers!

Johan Steels

 

(nvdr: we kwamen onze niet zo oude oud-collega Johan Steels tegen en vroegen

Tom Steels

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

We gaan straks de 52ste en dus de laatste week van het jaar in. Hoog tijd dus om in onze samenleving nagels met koppen te slaan. Liefst vijfdumers, van de langste en de dikste soort.

De ‘Vivaldi Elite’ profiteert op hun eigen manier van de Jaarwisseling in een ver droomland. Waardoor zij ‘de knoppen’ even onaangeroerd laten.

Binnen de 12 uur kan er dus een Vlaamse Meerderheidsregering het licht zien die stante pede de Onafhankelijk uitroept en zich onder de bescherming van de Navo plaatst. Een uur later kan de verplichte inenting voor het gehele grondgebied wettelijk gereld zijn. Limietdatum voor

Gratis Behandeling: één april. Daarna tegen kostprijs (500,00 per spuit:) niet terug betaalbaar. Wie ondertussen de besmetting doorgeeft, draait persoonlijk op voor de kosten van de slachtiffers.

Halsstarrige weigeraars worden doorverwezen naar de Geolag waar ze, tn bate van de Heer Poetin, verplichte tewerkstelling ondergaan.

De bestaande ‘Zog’ wordt hernomen zoals 2 ½ jaar geleden. Met voorrang voor de eigen bevolking. Verzet pf opruiing door ‘anders gelovigen’ wordt bestraft met onmiddellijke en levenlanslange verbanning.

Ondertussen werd er toenadering gezocht bij de Oranje Nassau’s om internationaal aan het zelfde zeel te trekken.

1 Januari ’22 zal dus in ’t vervolg de Vlaamse Hoogdag worden.

Korter en beter op de bal spelen kan haast niet.

Enne, o ja, alle subsidies voor de Media worden met terugwerkende kracht vanaf 01.01.2021 teruggevorderd. Beide Vlaamse Staatszenders komen onder één en hetzelfde Bestuur als woordvoerders van de Vlaamse Regering. Zo wordt het en niet anders. Want is is ONS land. 

*

Digithalys

Geen opmerkingen: