dinsdag 6 december 2016

3899



.
DINSDAG  6  DECEMBER   2016
H.DIONYSIA, H.  GEERTRUI VAN HAMAY,  H.  NIKLAAS of in ’t West-Vlaams: Sint-Niklaai
3899 - BIJNA BETER DAN DE MARSEPEIN DIE DE GOEDE SINT DEZE MORGEN GEBRACHT HAD…..          

*
Neen, het is geen ‘wishfull thinking’ wat vandaag op de website van het Vlaams Belang verscheen. Zowel in Oostenrijk als in Italië zijn de verkiezingsuitslagen een goede wissel voor de toekomst.
Elders las ik de oude spreuk die Rome ooit groot heeft gemaakt: S.P.Q.R: wat in het Latijn staat voor ‘de Senaat en het Volk van Rome hebben gesproken’. Tot op de huidige dag vindt U deze letters overal in Rome, tot zelfs op alle bronzen deksels die in het straatbeeld kunnen voorkomen.
Volledigheidshalve moeten we hieraan toevoegen dat de Antieke Romeinen, net als onze huidige ‘Globalisten’ teveel vreemde volkeren hebben aangetrokken, zodat die hun meesterschap konden doen verwateren, om deze nadien gewoon over te nemen. Rome verzonk toen vele honderden jaren lang opgeschoten tot een stadje van niemendalle, waar zelfs de schapen het gras van tussen de straatstenen mocht komen grazen… Zo luidt de getuigenis van de Keizer van Het Heilig Roomse Rijk, Frederik I Barbarossa (1122-1190). De Oost-Gothen, een wilde volksstam uit de Balkan (vnl uit Oekraïne) hadden het hem voorgedaan in 231, maar die hadden Rome weer verlaten, mits een enorme afkoopsom vanwege het toenmalige I.M.F. Wikipedia vertelt U de rest over beide invallen….
De Italianen hebben deze keer goed gekozen: de Wet samen met het Volk hebben de nieuwlichters-globalisten vriendelijk bedankt voor de moeite. Geen wilde volksstammen, maar het Eigen volk Eerst. Heb ik daarstraks nog horen toelichten van die Italiaanse alleenstaande moeder. Er was in het dorp een woning van de ‘Commune’ vrijgekomen, maar die werd boven haar hoofd toegekend aan een Libisch vluchtelingen-gezin met 2 kinderen en een werkloze ‘broodwinner’. Zij zelf, niet in staat haar eigen huur te betalen, diende in te trekken bij haar alleen wonende stokoude moeder. Dat was iets dat die arme ’bootvluchtelingen’ niet konden, werd haar gezegd. Ze gaf ons te raden of heel het dorp nu ‘Si’ of ‘No’ hadden gestemd….
We hebben op slag onze marsepein en chocolade meegebracht ‘di Belgio’ met haar gedeeld. Met een woordje uitleg over Santo Nicolaï doet op 6 december door de schouw kruipt in Fiandra, niet in … Belgio. Lap, dacht ik, weer een Lidkaart meer verkocht voor het Vlaams Belang van hier ter plaatse, de Lega Nord Toscana.
En nu is het hoog tijd voor de eigenlijke boodschap van de Goede Sint….
***

Kiezers in Italië en Oostenrijk geven niet mis te verstaan signaal

Ook het Vlaams Belang heeft met spanning uitgekeken naar de ontknoping van de langste verkiezingsstrijd uit de Oostenrijkse geschiedenis. Alhoewel die uiteindelijk niet het gedroomde resultaat opleverde, wenst het Vlaams Belang Norbert Hofer en de FPÖ uitdrukkelijk te feliciteren met de onverdroten inzet tijdens de elf maanden durende campagne van allen tegen één. Het Vlaams Belang wijst er bovendien op dat de score van 46,6 procent die Hofer neerzette, hoe dan ook indrukwekkend blijft. 
Met zo’n resultaat plaatst de FPÖ zich zonder twijfel in een uitstekende uitgangspositie voor de parlementsverkiezingen die mogelijk reeds volgend jaar plaatsvinden. In die zin was de strijd van ‘allen tegen één’ die FPÖ-kandidaat Norbert Hofer het afgelopen jaar heeft gevoerd absoluut geen mislukking of vergeefse moeite, maar een investering in de toekomst.
Ook in Italië trokken de burgers naar de stembus. De linkse premier Matteo Renzi verbond zijn politieke lot aan de uitkomst van het door hem georganiseerde referendum omtrent een aantal grondwetswijzigingen. De Italianen zagen dat van hun kant als een uitgelezen kans om ook in eigen land het politieke establishment wandelen te sturen. Met zo’n 60 procent neen-stemmers is ook dit signaal alvast duidelijk. Matteo Salvini, voorzitter van de Lega Nord, noemde het resultaat terecht “een grote overwinning voor het volk".
***
Natuurlijk zijn er bijna 2.000 jaar verstreken tussen nu en de gloriedagen van het Oude Romeinse Rijk. Hun Wetboeken zijn ’n beetje gebleven, net zoals hun taal. Hier rond de steden ziet men hier en daar zelfs nog ’n stuk aquaduct dat drinkwater uit de bergen aanvoerde, soms over vele honderden kilometer ver, over berg en dal. En in bepaalde gevallen zelfs over andere rivieren of stromen. Ze staan de plaatselijke boeren nu maar al te dikwijls lelijk in de weg.
Al de rest is Geschiedenis.
Buiten natuurlijk de ziel van een volk, die eeuwig is.
Wie mij niet gelooft (omdat die omgevezen is door de hang naar Turkse, Marokkaanse of Spaanse stranden), moet maar eens rustig de hedendaagse samenleving komen observeren.
Schitterende goed onderhouden autostrades, letterlijk afgezoomd  door almaar uitbreidende industrieën. Voorbijflitsende TGV’s als pijlen in het groen, met stationsgebouwen die doen denken aan Mars of Jupiter…
En dat allemaal niettegenstaande de beperkingen door het ‘sociaal-democratisch’ d.i. zwaar socialistisch landsbestuur. Zie de torenhoge staatsschuld en de leeggemolken grootbanken, waaronder de oudste bank ter wereld, de Banca Monte dei Paschi di Siena. Een stad die zò, als de stadspoorten zouden toegaan, een feeëriek plaatje uit de Middeleeuwen zou zijn: on-inneembaar voor wie er niet gewenst wordt.





Geen opmerkingen: