maandag 10 september 2018

5113




Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
*
Die Roland Feisler leefde, werkte en verdween in de gloriedagen van het Duitse oorlogs-socialisme van e toenmalige Nieuwe Orde.. Hij zat in Berlijn, dicht bij het OKW, de Hoogste Krrijgsraad voor, waar bij elke zitting, zijn bulderende stem tot ver in de omtrek was te horen. Zijn vonnissen waren altijd dezelfde. Ofwel dood door veranging, ofwel N.N., de twee letters die van Overheidswege in de rechter bovenhoek van het strafdossier stonden. N.N. stond voor Nacht und Nebel en wilde gewoon zeggen, ‘werkkamp’ tot de anonieme dood erop volgt. Dat alles heerlijk naar de tand van die ene Führer aller Germanen…
Mar pas op! Ik zeg niet dat alle Gentse Rechters kleine Feislertjes zijn. Verre van. Ik en zou niet daarve. Wat ik zeg, is dat ze zich gedragen alsof… Nu weer met die ene huiszoeking waar ze zwaar hun boekje zijn te buiten gegaan.
Tot ze vroeg of laat op hun bek gaan. Door doe ene heimelijke, achterbakse en onwettige huiszoeking uit te voeren in het huis van de ouders van de ‘verdachte’ doe ze verdenken, die helemaal niets met de zaak te zien hebben.
Ik hoop maar dat daar het laatste woord nog niet over gezegd is, als het ooit tot een ‘Rechtszitting’ moest komen.
Er kleeft trouwens ook nog ander bloed an de handen van het Gentse Krijgshof, namelijk dat van Leo Vindevogel, de oorlogs burgemeester van Ronse. Die, bewijzen van zijn onschuld onder de tafel gemoffeldd, op 30 April 1945 ter dood veroordeeld en geëxecuteerd werd. Gewoon omdat de Rechter de dag voordien persoonlijk zware tegenslag had gehad.
*
Dus Dies Van Langehove, pas maar beter goed op. De Gentse gemakkelijk ‘zittende’ magistratuur zowel van toen als van nu, zijn écht goede Vaderladers onder het gezag van Vreemde Heersers in het land, die niets liever doen, dan hun medeburgers, wegens het even welke voorwendsel, offeren op het altaar van hun Belgicisme. Is na te vragen aan Fluppe DeWinter en aan Gerolf Annemans van het Vlaams Belang.
De tijden veranderen misschien wel, ook in Gent, maar de Vlamingen-haat is sterker an ooit. De soort gaat zelfs terug tot Jacob Van Artevelde (1290-1345), door het Gentse gepeupel gelyncht op verdenking van …. medeheulen met de vijand. Hypocrieter kan men niet zijn, dan achteraf voor de arme man op de Vrijdagmarkt vlak naast de rode Tempel van de Vooruit, een standbeeld op te richten. Een standbeeld die beschuldigend met uitgestrekte arm wijst naar… de Vooruit.
*
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

**
*
Parket opent onderzoek naar Schild & Vrienden na onthutsende ‘Pano’-reportage, voorzitter Dries Van Langenhove mogelijk verhoord
*
06 september 2018 09u55 Bron: Belga, eigen berichtgeving
*
Het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent opent een onderzoek in de zaak rond Schild & Vrienden. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op Twitter. Aanleiding is de Pano-reportage van gisteren, die aantoonde dat geheime chatgroepen van de conservatieve beweging vol seksisme, antisemitisme en wapens staan. Vermoedelijk worden de betrokkenen in de reportage, onder meer oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden, snel verhoord. Ook gelijkekansencentrum Unia neemt gerechtelijke stappen.
Geens zei in De Ochtend op Radio 1 dat aanzetten tot racisme of xenofobie door de parketten vervolgd kan worden zonder dat er klacht wordt ingediend. “Deze mensen hebben perfect recht op een vrije mening, maar vanaf het ogenblik dat dat omslaat in xenofobie, racisme of negationisme, dan zijn we verkeerd bezig.”
Hij kon niet zeggen of het federaal parket al een onderzoek had ingesteld en of de Staatsveiligheid Schild & Vrienden in de gaten houdt. “Ons straffenarsenaal volstaat om correct op te treden”, klonk het.
Ook reportagemaker
Tim Verheyden
*
zei vanmorgen op Studio Brussel dat de uitlatingen van de leden van Schild & Vrienden strafbaar kunnen zijn, ook al zijn ze gedaan in een gesloten Facebookgroep. “Racistische uitspraken daarin doen of anderen daartoe aanzetten, dat is strafbaar. Maar het is aan het parket om te beslissen of er een onderzoek komt”, aldus Verheyden.
Nu komt er dus effectief een onderzoek door het parket van Oost-Vlaanderen. Het heeft “kennis genomen van de inhoud van de reportage van Pano gisterenavond en heeft dit ondertussen verregaand geanalyseerd. Er is een onderzoek gestart om te bepalen of en door wie strafbare feiten zijn gepleegd.”

Later op de dag meldde het parket dat een Gentse onderzoeksrechter de leiding heeft genomen over het onderzoek. Het gaat nu om een gerechtelijk onderzoek, zegt woordvoerder An Schoonjans.

“Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, die de leiding van het onderzoek neemt. De onderzoeksrechter kan een aantal bijzondere onderzoeksmaatregelen nemen”, aldus Schoonjans. Tot die maatregelen behoren onder andere een bevelschrift tot overmaking van de informatie die de reportagemakers verzamelden over de groepering.
Foto van Dries Van Langenhove die getoond werd in de reportage.
RV Foto van Dries Van Langenhove die getoond werd in de reportage.
Unia verbolgen

Ook het gelijkekansencentrum Unia onderneemt juridische stappen tegen Schild & Vrienden en contacteert het parket en de Pano-ploeg.

Unia reageert verbolgen op de berichten van Schild & Vrienden die de reportage aan het licht bracht. Het gelijkekansencentrum wijst erop dat de rechtse beweging al langer op haar radar lag. In het verleden kreeg de organisatie er al een tiental meldingen over.

“We bundelen alle onze verschillende dossiers over Schild & Vrienden want we hadden ze al langer in het vizier. Dit puik staaltje onderzoeksjournalistiek is extra bezwarend materiaal waarmee we stappen richting justitie zullen zetten. We contacteren dan ook de referentiemagistraat”, aldus directeur Els Keytsman in een persbericht.

   Wanneer racisme, homofobie, antisemitisme of seksisme tastbaar worden, dan blijven de reacties niet uit.

De Pano-reportage ontmaskert een beweging die volgens Unia al langer met een dubbele tong spreekt. “De nieuwe berichten hebben alle kenmerken van hatespeech die aanzet tot haat, discriminatie, geweld. Om daar meer duidelijkheid over te krijgen, gaan we er ons nu met een juridisch oog over buigen. In het kader daarvan zal Unia de ploeg van Pano zelf contacteren en vragen of ze de screenshots van de berichten die zij vonden in de gesloten chatgroepen kunnen bezorgen.”

Unia noemt de publieke verontwaardiging hoopgevend. “Wanneer racisme, homofobie, antisemitisme of seksisme tastbaar worden, dan blijven de reacties niet uit.”
“Zullen informatie overmaken bij bevelschrift van onderzoeksrechter”

De informatie die VRT-journalisten verzamelden over de conservatieve beweging zal aan het gerecht worden overgemaakt “als daar met een bevelschrift om gevraagd wordt”. Dat heeft de openbare omroep laten weten.

“Als we een bevelschrift van de onderzoeksrechter krijgen, dan zijn we verplicht de informatie over te maken”, zegt Steven Samyn, hoofdredacteur Duiding bij de openbare omroep. “Het is aan de onderzoeksrechter om te bekijken of dat nodig is.” Samyn benadrukt ook dat de VRT daarbij wel haar bronnen zal beschermen.

Het is niet duidelijk of er al een bevelschrift bij de VRT is toegekomen.
“Dit is niet mijn Vlaanderen”

Tal van politici, van links tot rechts, veroordeelden wat ze gisteren onder ogen kregen in de Pano-reportage. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vroeg vanmorgen al een onderzoek naar de activiteiten van de beweging op sociale media. “Onderzoek moet aantonen wie juist wat gepost/geliket heeft”, tweette hij. “Dit is niet mijn Vlaanderen en zijn niet mijn waarden. De Vlaamse jeugd mag best weerbaarder zijn maar dat betekent net samen vechten voor onze grondwaarden en dus tegen racisme, antisemitisme en seksisme.”

*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
Het onderzoek ‘is gejeim’. Benieuwd wanneer de eerste lekkages er zullen zijn. Maar curieus, het bijft toch al enkele dagen verdacht wind-stil. Het is niet waar dat het hele verhaal uitloopt op een stille sisser? En dat niet ‘Scjild en Vrienden’ op het potje werd gezet, maar de Panos-mensen zelf?
Dat zou ze anders leren, met al hun Slinxe, Schotse en Scheve insinuaties…
Voor wie goed toekijkt, zijn de eerste onthullingen er trouwens al ’n klein betje. Hoe goed de sloddervossen ook hu best doen om op een zacht vuurtje het verhaal levendig te houden.   Jonge mensen die her en der van de kieslijsten worden gezwierd. Omdat ze ooit gezien zijn geworden in het gezelschap van.
Persoonlijk zou het mij niet verwonderen, dat bij ons de afzetting wordt geëist van Viktor Orban, de Hongaarse Premier, omdat die ooit op een foto heft gestaan met de ‘verdachte’.
Want Slinx moet, net als het Monster uit een of ander sprookje, m voortdurend met mensenbloed gevoed worden.
Kortom, alles is goed om een heksenjacht te openen op al wat roert en die de Vaderlandsche Elite niet aanstaat. Lid zijn van Het Davdsfonds overigens is al genoeg, net zoals in de jaren ’44-’45. Ook in het Internet zal eer gesnoeid worden. Wie Vlaams denkt, en daar voor uitkomt, zal afgesneden worden. E, de woestijn ingejaagd.
Want onze Nationale Sjarel zei het met deze woorden ‘De angst moet van kamp veranderen’….
Of dat zal lukken, is hoogst twijfelachtig. Want stilaan zijn de mensen hun ogen open gegaan. Al is het maar, omdat zij zich eindelijk realiseren dat de welstand waarvoor zij hun hele leven gewerkt hebben, aan de halve wereld wordt uitgedeeld. Omdat die halve wereld ‘vluchtelingen’ zouden zijn, en geen gelukzoekende avonturiers…

*
Digitaliaanse Hemelrijker


Geen opmerkingen: