woensdag 12 september 2018

5117




 
vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
*
Arco is de stam (de boom?) van de galg, en de strop daarvan dat is diene drugsdealer en Kosovaar (in die volgorde), beëdigd Tolk in Overheidsdienst en trouw Tsjeven-lid op de kiezerslijsten. Hij die tot aan zijn nek in de strop zit, is dat arme Krisje Peetersson wiens carrière nu wel voorgoed naar de knoppen is.…
Hoe een dubbeltje rollen kan! Van de goed betaalde Grote Baas van het veilige Unizo tot voetmat der Tsjeven-graaigrijpende vingerklauwen. Geslacjtofferd op het altaar der roem van Marianne Thyssen…
En neen, Kawouter Beke zullen we deze keer niet rap horen… Hoogstens de zak voor Peeters…
Antwerpen kan dus weer gerust ademen. De werker in de stads-weverij kan zijn weefstuk dat op ’t getouw ligt, gewoon de volgende vijf jaren verder afmaken…
Toekomstbeeld…
*
Moest ik in Peeters zijn plaats zijn, ik zou niet meer gerust slapen. Zowel de IJslammerij als de drugswereld tegenin de haren strijken, kan lelijke gevolgen hebben. Heet begint met een granaat in de straat als losse flodder, en het eindigt met mitrailleurvuur erger dan tussen teruggekeerde IS-strijders en trans-mogranten…
*
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
*
Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Kandidaat CD&V opgepakt met drie kilo heroïne
Vandaag Maandag 10/9 om 06:59 door (yb, sare, fem)
Rediart Cankja en Kris Peeters Foto: r
*
r
Net nu Kris Peeters zijn StroomOpwaarts Plan tegen internationale drugsleveranciers lanceert, raakt bekend dat een kandidaat op zijn lijst is opgepakt voor drugshandel.

De timing kon moeilijk slechter. Zo’n maand voor de gemeenteraadsverkiezingen en minder dan een week nadat Bart De Wever (N-VA) had gesuggereerd dat er nauwe connecties zouden zijn tussen leden van de Antwerpse gemeenteraad en de drugsmaffia is Rediart Cankja (41) opgepakt. Cankja staat op de 46ste plaats van de CD&V-lijst in Antwerpen en op de 10de plaats van de CD&V-districtslijst in Ekeren. Maar die campagne kan hij allicht op zijn buik schrijven.
Cankja (41) en de Kosovaarse Shpresa S. werden door de Franse politie tegengehouden in het Franse Vitry, een stadje op de grens van Frankrijk en Zwitserland op enkele kilometers van Genève. Dat gebeurde begin vorige week, maar raakte nu pas bekend. In de auto met Belgische nummerplaat, die op naam stond van de Kosovaarse vrouw, zat drie kilogram heroïne verstopt ‘in een speciaal daarvoor ontworpen plek’, bevestigen politiebronnen.
Zwitserse markt
Volgens de speurders waren de drugs waarschijnlijk bedoeld voor de Zwitserse markt, een van de weinige in Europa waar heroïne nog niet heeft moeten wijken voor cocaïne.
Dat Cankja’s medereizigster bij de drugstrafiek betrokken zou zijn, verbaast de speurders niet. Zij kennen wel meer mensen uit haar omgeving die zich met drugszaken hebben ingelaten. Maar hoe de CD&V’er Cankja in dit verhaal verzeild is geraakt, welke banden hij met Shpresa S. heeft en in welke mate hij weet had van de drugs in de auto zijn op dit ogenblik open vragen.
Tolk bij politie
Rediart Cankja’s profiel stemt alvast niet overeen met wat men zich bij een drugstrafikant voorstelt. Hij was nog een tiener toen hij besloot om zijn geboorteland Albanië te ontvluchten. ‘Albanië was het Noord-Korea van Europa’, zei hij. Bij zijn zesde poging bereikte hij ons land via Duitsland, met een vervalst treinticket en zonder papieren. Hij leefde een tijdje op straat en verdiende de kost met allerlei baantjes. ‘Tot de stad Gent een Albanese tolk zocht en ik als eerste uit de examens kwam’, vertelde hij in een interview. De weg naar een legaal bestaan in België stond plots wagenwijd open.
Cankja is zijn moeilijk verleden nooit vergeten. Hij geeft al jaren inburgeringscursussen voor Albanese nieuwkomers in verscheidene agentschappen voor integratie en inburgering. Ondertussen is hij nog steeds tolk Albanees-Nederlands, niet alleen in sociale centra en ziekenhuizen, maar ook bij de politie van Leuven, de federale gerechtelijke politie en verscheidene lokale politiezones van Antwerpen. Daar is men uiteraard niet blij met zijn arrestatie. Woordvoerder Wouter Bruyns liet meteen weten dat de Antwerpse politie geen beroep meer zal doen op zijn diensten. En ook bij de federale gerechtelijke moet hij niet meer aankloppen.
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
Banditisme tot in de binnenste cirkel va de Politie-Diensten. Als toppunt van ‘Verijking’ kan dat tellen… We zagen het reeds in het Gemeentehuis van Molenbeek, met het broertje van Salah Abdeslam, de Parijse Supergangster uit Saint Jean le Ruisseau du Moulin. Die niet alleen in zijn bloedrode werkomgeving de boel verlinkte waar iedereen bij stond, maar in zijn vrije tijd nog overvallen ging gaan plegen. Of die met vrienden zijn collega de Gemeente-bankloper op straat overviel.
De Tsjeven zijn dus niet meer de moslimmerds-partij, maar evengoed de drugdealer-partij.
Nu nog de 800.000 ARCO-coöerantern definitief in ’t zak zetten en de partij bestaat niet meer.
En dat net nu de Beweging punt Net zo goed als definitief opgeschoven is naar Rood-Groen. En zie, we gaan ne gang, recht in de tang….
*
Digitaliaanse Hemelrijker

Geen opmerkingen: