zaterdag 13 juli 2019

5257


.


 
Even onderduiken in de gloriol van het intieme dagboek van ‘den Dikken’.
**
*
Hij kwam, hij zag en hij lag er af!

VLAAMS BELANG ZET DE WEVER ONDER DRUK
*
       Redactie 28 juni 2019
**
*
Chris Janssens en Tom Van Grieken.
(Photo News)
*
Vlaams Belang stuurt aan op een rechtse frontvorming. “Als we een Forza Flandria vormen, zijn we incontournabel”, zegt
Chris Janssens,
VB-onderhandelaar
in ‘De Morgen’. De versnelling kan dit weekend al ingezet worden. Dan voert ‘informateur’ Bart De Wever (N-VA) nieuwe gesprekken.

Tot nog toe schikte Vlaams Belang zich voorbeeldig naar de agenda en het tempo van Bart De Wever, maar nu zet de partij een tussensprint in. In een opiniestuk vraagt Chris Janssens aan de N-VA-voorzitter en Vlaamse ‘informateur’ om samen een front te vormen en een ultimatum te stellen aan de andere partijen. “Het idee van Forza Flandria (een rechtse samenwerking waarover al sinds de jaren 90 gepraat wordt, red.), is niet dood”, verduidelijkt Janssens. “We zijn de twee grootste partijen van Vlaanderen, het is tijd om schouder aan schouder te staan. Als we samen een front vormen, zijn we incontournable. Dan moeten CD&V en Open Vld kleur bekennen: willen ze regeren zonder ons, dan moeten ze dat doen met alle kleine partijen, inclusief de communisten.”
Bourgeois bevestigt dat Liesbeth Homans Vlaams minister-president wordt

Het manoeuvre van Vlaams Belang zet niet zozeer CD&V en Open Vld onder druk, maar vooral N-VA. Ook De Wever moet stilaan duidelijkheid verschaffen, zo is tussen de lijnen te lezen: wil hij een serieuze poging doen om een regering met het VB in de steigers te zetten, of maakt hij uiteindelijk toch de opening naar een Zweedse of misschien zelfs een Bourgondische coalitie (met Open Vld en sp.a)? Volgens bronnen is het aannemelijk dat De Wever begin volgende week concrete voorstellen of pistes aan de mogelijke coalitiepartners voorlegt. (DM)

“Informateur” BDW is tot op heden nog altijd onverdroten op drugsjacht in Colombia. Dat is het lad waar er met ontelbare namaak-onderzeeërs quasi dagelijks tot 6 ton cocaïne in één enkele reis uit gesmokkeld kunnen worden.
Zijn zending aldaar is volgens mij even uitzichtloos als met deze verkiezingsuitslag de vorming van een nieuwe Vlaamse Regering.
Met de door zowel Patje in Broelsèl als door Kawouter Beke in de Vlaamse ‘deelregering’ laatste weken voorkomende vaudeville gaan we line   recta naar herverkiezingen. Iedere nieuwe ‘toer’ levert minstens 10.000 stemmen op voor het VB. Stemmen die de traditionele kleurpartijen voor altijd kwijt zijn.

Komt daar nog bovenop het effect Vanlangenhove samen met de organisatie ‘Schild dn Vrienden’ .

Wil in ieder geval deze onderstaande link tot de laatste druppel genieten. Ter Zake kan echt goddelijk zijn…
*





Zondag 14 Juli 2019
 

Geen opmerkingen: