dinsdag 12 mei 2020

151 - HET DAGELIJKS BROOD ONVERFRANST, ONVERDUITST, ONVERENGELST MAAR WEL VERWAALST. hEER REDT ONS WIJ VERGAAN

151 - HET DAGELIJKS BROOD

*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
DINSDAG 12 MEI 2020
*
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
*
Eerst en vooral moet mij – voor zover hunne frank nog niet zou gevallen zijn - de reden van het hart waarom de lezer al wekkenlang bovenstaande verschriikkelijke afbeelding wordt voorgeschoteld: het Corna Monstter naast het Brussels Parleme,nt, gelijkwaardige uitbeelding van al het Kwaad dat dit jaar ons Volk wordt opgedrongen.
De feiten zijn weraakroepend. Al maandenlang duizenden doden door deze wereldwijde pandemie waar de Overheid, Nationaal zowel als Europees alleen maar laattijdig en totaal onbekwaam op kan of wil reageren. Een nalaitigheid die bovendien tot in het oneindige verergerd wordt door het misbruik van oppontuun gegreoen de Macht door deze Staatsgreep-Regering. Om voa allerlei loense streken tot in het oneindige zogezetgd wettelijke absurditeiten te introduceren. Die, zo wordt er aan toegevoegd, ook voor de toekomdt binindend zullen zijn.
Het is dus niet alleen een Rood-Blauwen maar vooral een Waalse Staatsgreep.
Voorbeeld, de ‘rechrzetting’ in de bereekening vn de persnioenrechten van vooral Waalse mijnwerkers. Dennia na datum…
Het met de Pakbonden overeengekomen ‘compromis’ zou zijn dat er in de gauwte en in ale stilte al een eenmalige achterstel uuitbetlaald werd ad € 20.000 per persoon.
Is a.h.w. een gewapende overval onder de directe lediing van Magnjette.
-
Meet andere woorden: op de rug van de zwetende Vlaming weer eens een officuële eenzijdige graai in de altijd maar legere Staatskas.
-
Maar Ssst, mpndje dicht. Niet voortbertellen; Vooral ‘geen goolven maken’. Mag in China, jet land der Mandarijnen, iook niet. Het bericjht uit pure stoef eenmalig bekend gemaakt op TV en daarna in Vlaanderenland zwijgen als vermoord.
-
In feote zou bedoelde afbeelding verangen moeten worden door een voorhistorisch monster die uit luiheid en louetere vraatzicht een ganse kudede paaslammetjes aan de lopende band in tripkens treekt …
*
Misschien ’n ideetje voor Cartoonist Fré van het VB? Niet twijfelen, Fré, doen.
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
AIRPORT BLUES
 … Brussels Airlines 290 miljoen euro staatssteun heeft gevraagd en de reserveploeg van Sophie erover twijfelt het te zullen doen… Dit laatste zou redelijk klinken, ware het niet dat datzelfde clubje zopas 190 miljoen (plus daarna jaarlijks nog eens 19 miljoen) heeft toegezegd als pensioencompensatie die de Limburgse mijnwerkers al jaren claimen, iets wat al bijna 30 jaar betwist werd door het beheerscomité van de Pensioendienst. Het minste wat men van die transactie kan zeggen, is dat de timing ervan niet slechter kon…/..
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
SPEAKERS CORNER
 Weer een toeval dat Guvaal en ik aan datzelfde been knagen. Hij: bezadigd en to the point, ondergetekende veel erger. Het stond in de sterren geschreven, van zodra dat gevalletje in Gosselies iet of wat van de grond zou komen, het zich ‘Brussels South’ zou gaan noemen. Zodatn Belziekse logica, het lot van Zaventem bezegeld was. Terug naar af. Misschien vandaag nog niet, maar morgen of overmorgen zekrr. Twee Nationale luchthavens voor een Landje een voorschoot groot? Dan weet zelfs het kleinste kind dat de Franse cultuur het eal halen. Toegegeven: het heeft alleen wat langer geduurd. Tot de gelegenheid de dief schiep.
Nu zou, wat overblijft van die gewezen Vlaamse ‘Luchthaven’ door Lufthansa nog kunnen gebruikt worden als aanhangwagentje voor Duitse reserves. Uitwijkplaats. Opslag loodsen. Technici. Opleidingscentrum. enz. Kortom, als meid voor alle werk. Met stoffer en blik.
-
Even in herinnering brengen….
In den beginnen werd er gesproken van de Lichthaven van…. Gosselies. Van uit dat on-ogelijk Waals dorpje vertrokken, tot eind de jaren 1990, met veel gesukkel, de eerste goedkope RyanAir vluchten. Zelf meegemaakt. Maar de Vlaamse politici merkten niets. Zo werd (1970) dee R8 in Koetrijk wel aangelegd, zoals elders in Walonië en Brussel (R1, R2. R3 R4 (Gent), enz, maar nu, 50 jaar later, ligt er nog geen enkeke brug ofg viaduct). Er wordt zelfs niet meer over gesproken….
Toen ,, de jaren nadien werd dat eerste kabouter-vliegveldje verlaten, voor het nieuwe reusachtig grotere dat we nu kennen. En onzze Vlaamse (kleur) partijen stonden er eer bij, betaalden alles en kerken er naar….
**
Uit de onvergetelijke ‘Collega’s’ van vroeger…
*
Ondergetekende is zo juist ongeveer klaar met een Luiisterboek van en over ‘Zijne Heiligheid’, de 14 Dalaï Lama van Tibet, nu onderdeel van de Volksrepubliek China.
Indrukwekkende lectuur waarvoor half Amerika uit de bol ging en waaruit er naast het het vertederende charisma naar voor wkam. Naast, vooral de vergevingsgezindheid zoals die van wijlen Jomme Docxks
-
De Waalse landgenoten hun hoodsredelijk ‘Brissels South’ benijden zit er dus niet in. Als Christenen moeten we hen liefhebben als onszelf. O.a. niet omdat ik ooit (1963-64) in Gosselies, dat onnozel verloren gat ergens in het Zwarte Land een vriend heb gehad. Ik was toen ‘comptable’ in een kleine Waregemse weverij, waarvoor de man handelsreuziger as voor de grootte helft van Wallonië. Iedere week werd er vergaderd bij de Directie, waarbij betrokkene achteraf (uit eigenbelang?) dan meestal bij mij ’n praatje kwam maken. Hij in de Vloms, en ik in ‘t Fransoos….
Goeie oude tijd, want hij verkocht ons linnen, toen nog ‘pur lin’, als zoete broodjes…
Maar nu is Gosselles ineens Brussels South geworden en als de man nog leeft, zal jij zekerlijk geen Waregems Zuiver Vlaslinnen meer verkopen, want dat bestaat al lang niet meer. Vlaslinnen komt nu uit …. China. Net als mondmaskers, met( tonnen direct aangeleverd in Bierset.
-
En juist over dat nieuwerwetse werelddeel uit het verre Oosten gaat mijn tweede Luisteerboek. Het is een werkstuk geschreven met de Roe Paardenbril door een of andere TV-hoernalist. Niets origineels aan, en al zeker niet de blinde verering voor het ‘Systeem’ dat liefst ook hier zou ingevoerd worden. Zo goed is het.
Het staat er wel nog niet, maar het wordt wel al opgehemeld. Hart en hersenen zijn van de wieg tot het graf onder controle van De Partij, via ingeplante en voorgeprogrammeerde chips, controleerbaar via vaste camera’s op elke vierkante meter van het gehele vasteland.
Ons nieuw hondje is ook verplicht, ook drager van iets dergelijks. Ook voor zijn eigen goed. Lefven zonder ingeplante chip kan dus niet meer. Zelfs niet voor een hond….
 IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME
ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Nu vraag ik – op z’n Aantwaarps – m’n eigen toch a         f hoe lang dat nog gaat duren voor die Rode Wilmès Putch-Regering nog gaat geduld worden.
Ja, ik wet het, dat Rode virus dwingt ons ttot het gebruik van veel zeep, maar moet daarvoor heel het land om zeep worden geholpen?
En waarom zoi dat bleekwater, zoals bedoeld door Trump daarnaast dan net goed zijn?
Vóór al die dure moderne vloeibare zeepjes in de grootwarenhuizen lagen, werd er in ieder huishouden bij het dweilen van de vloer, een scheutje bleekwater toegevoegd aan de emmer regenwater. Zo rook je tenminste dat ergens waar je binnenkwam, er gekuist was! Nu ruik je dat ook wel, maar voor je het weet lig je languit op de vloer. Uitgegleden…
-
Als een soort beeldspraak op maat van de Brusselse Grote Kuis: mij idee over Wllmès II. Die helpt het Land niet vooruit, maar achteryutn. Van de regen in e dop….
-
En de door mùij o zo geroemde TVG van het VB. Een dreunend gewaarte die blijkbaar nog niet eens op de sporen staat noch onder stoom.. Hoe zou die dan ooit naar de Toekomst ijlen of rijden?
Een beetje haast AUB, anders is het met den dezen, lijk met alle Chinezen, Rood of geen Brood.



Geen opmerkingen: