vrijdag 29 mei 2020

158 - HET DAGELIJKS BROOD WEERAL OVER DE HOOGTEN EN DE LAAGTEN VAN DE NORMALE GEBEURTENISSEN VANELKE DAG

158 - HET DAGELIJKS BROOD
*
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Vrijdag 29 mei 2020
*


**
Hydepark Corner
Voetbal een feest. Waarachtig!!!!
Na Guvaal (gisteren), nu vandaag De Tijd over dat. Lederen ding. Zij het weliswaar over een ander aspect daarvan, waar het allemaal om te doen is. Het Slijk der Aarde. Daar waar alleen Radio Klara met de voeten op de grond blijft. Om 06 uur het grote nieuws gehoord. We beleven vandaag niet alleen de pandemie van de Eeuw, maar ook het warmste en droogste voorjaar sedert 1833.
Om er koud van te worden.
Reden waarom, volgens de VRT, er direct terug moet opgewarmd worden. Met de meest enthousiaste stem die er in de studio’s op dit vroege uur beschikbaar was: New York, Minneapolis en nog zoveel andere steden in Trump-land staan in vuur en vlam en worden er winkels geplunderd door het dappere straatgepeupel dat zich aldus wil wreken voor de moord door die vuile flikken op een van hen, een arme 34-jarige Zwarte Man, door deze op straat en omringd door vele honderden toeschouwers, op de straatstenen dood te drukken met de knie op zijn keel. Goed nieuws dus terzake de verkiezingsnederlaag van diene schurk van een Trump die ze, als van ouds, noch zien noch horen kunnen.
Andere belangrijke zaken zijn er niet.
Alles naar wens, Mevrouw de Markiezin.

Of (weer dat slecht karakter van mij) zouden ze, met het geld van Mohbama dat ze hiervoor toegestopt krijgen, bloemen en vooral veel kronen naar Joe Biden willen sturen?
Naar Linxe gewoonte…. Alles kontvekeerd averechts. Geen vuur zonder rook, want wie VRT zegt, zegt meteen wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
*
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
   *
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
TOCH VIVALDI ?
*
    In mijn blog van gisteren had ik het er nog over, dat de E.U. steeds meer begint te lijken op een België in het groot… Een transfer-unie, zeg maar.../…
*
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
SPEAKERS CORNER
*
Ja mensen, het is Godgeklaagd ver gekomen met ons. Deftig Nieuws is voor de Kleinetjes, de Groten zijn met belangrijker zaken bezig… Zelfverheerlijking, omvolking en zakkenvulderij zijn daarvan de voornaamste.
Op de Sociale Media staan meestal brandende actuele zaken, en worden er bijvoorbeeld geen “Vier Seizoeen van Vivaldi” gedraaid. Op de Grote Media wordt de gewone burger door Rood-Groen… in de soep gedraaid. We staan erbij en kijken vooral naar de Tsjeven, zonder wier medeplichtigheid het Eigen Volk voor de elfendertigste keer niet zou kunnen bij het veertiende worden gezet.
Vivaldin de Pastoor, moest dat nog beleefd hebben! Zou er zelfs nooit aan begonnen zijn.
BDW speelt niet mee en TVG kijkt de kat uit de boom…
In de mening dat bomen tot in de Hemel groeien?
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Ter nauwernood was het bovendeel van dit rubriekje aan het einde gekomen, of op de Radio (na de koffie) kwam het bericht door dat President Trump helemaal aan de overkant van de Grote Plas, of de De Media in zijn land, zowel de machtiger wordende Sociale als op de Grote, elk apart een aparte visie hebben. Waarbij ik mezelf in alle nederigheid afvraag wie nu wie na-aapt. Hem of Nikke. In ieder geval, een thema dat de Stem van de Krantencommentaar-lezer weer op de eigen pedante maar wel zeer achterhaalde zienswijze moest commentariëren. Trump slaat, zoals gewoonlijk de bal compleet mis. Er is maar één Grote Pers, en dat is de Linxe, de hunne. Dat de zogezegd Sociale Media maar oppassen: vroeg of laat krijgen ze een proces aan hun broek die hen de kop kan kosten.
Tiens, dacht ik toen meteen. Waar heb ik dat nog gehoord? Iets in verband met concentratie- of vernietigingskampen en of zo. Gehoord of gelezen, ik wil er vanaf zijn, want het is al jaren geleden dat hier nog bedrukte papierpulp in huis is gekomen. Net zoals bij Hadewijch: ‘Alle dinghe zijn my te inghe’. Want daar leest men uitsluitend de volksverlakkerij zoals van Hogerhand voorgeschreven is. Maar als ik dan achter hun daden zie, weet ik genoeg.
Neem nu Ben Weyts , het Mini Sterretje van Onderwezen Opvoedkunde. Drie keer per week andere instructies voor de klasindeling. Ieder keer ‘vollen bak’ voor hem zowel als voor zijn tegenpolen. Zo erg dat Linkx er niet kan over zwijgen….
Het gaapt dus als een oven dat er geen interesse meer kan zijn om tijd te maken in de economie en de slechte toestand ervan.
-
Ja ja, de Ondernemers zullen dat wel klaren en de Pakbonden beginnen zich weeral te moeien.
Er zal dus binnenkort wel Nieuws genoeg zijn. De oplagen zullen stijgen en niemand gaat dus op de fles.
 



 

Geen opmerkingen: