woensdag 27 mei 2020

157 - HET DAGELIJKS BROOD BROOD EN SPELEN MAAR VOORAL NIET VERDER KIJKEN DAN DE NEUS LANG IS

157   - HET DAGELIJKS BROOD

*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Woensdag 27 mei 2020
*
**
REDDINGSPLAN BRUSSELS AIRLINES BOTST OP EUROPESE WEERSTAND
Vandaag om 01:00
De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
De regering-Wilmès wil (anderzijds?) vooral zeggingsschap bij Brussels Airlines, zodat erover kan worden gewaakt dat Lufthansa de belofte nakomt zijn dochteronderneming een toekomstperspectief te bieden. Lufthansa-topman Carsten Spohr liet tijdens zijn bezoek aan ons land onlangs verstaan met Belgische ‘inspraak’ te kunnen instemmen, in ruil voor financiële steun.
Daarbij zouden financieel voordelige voorwaarden worden aangeboden, zoals een lage rente op winstbewijzen of converteerbare leningen. Maar dat ligt moeilijk, heeft De Tijd vernomen. De Europese Commissie benadrukt dat steun aan de luchtvaart in lijn moet zijn met de Europese regels voor staatssteun. Sinds het uitbreken van de coronacrisis bestaat er een tijdelijk kader om bedrijven in nood snel te kunnen helpen. De laatste aanpassing van die regels, begin mei, stelt zeer strikte voorwaarden aan herkapitaliseringen door overheden. Die moeten garanderen dat de overheidsparticipatie tijdelijk is en geen verstorend markteffect heeft.
Kapitaal voor Brussels Airlines zonder zeggenschap interesseert ons niet.
BELGISCHE BRON
Officieel kan de Commissie zich via de staatssteunregels niet inlaten met bijvoorbeeld de vergroening van de vloot of stemrecht of aanwezigheid in het bestuur van de onderneming in nood. Dat is een zaak van de lidstaten zelf. Maar de regels bepalen wel dat de overheidsinterventie tijdelijk moet zijn en dat lidstaten een exitstrategie moeten hebben voor een uitstap binnen zes jaar. De overheid mag ook geen voordeliger voorwaarden toekennen dan wat privé-investeerders in dezelfde omstandigheden zouden doen.

De deal die Lufthansa in Duitsland heeft gesloten, komt erop neer dat de Duitse overheid 9 miljard steun biedt zonder zeggenschap in het luchtvaartbedrijf te krijgen. Het gaat om een stille participatie zonder stemrecht. ‘Wat België wil, is het omgekeerde. We hadden gehoopt dat de Duitse deal onze onderhandelingspositie zou versterken. Maar kapitaal zonder zeggenschap interesseert ons niet’, zegt een bron die het dossier nauwgezet opvolgt. Hoe het voort moet, is koffiedik kijken. De regering-Wilmès zal met de Europese Commissie verder aftasten wat mogelijk is. Daarbij wordt gekeken naar welke deal in Oostenrijk uit de bus komt. Wenen wil net als België de toekomst van Austrian Airlines, dat ook tot de Lufthansa-groep behoort, verzekeren.
SPEAKERS CORNER I

Met BA hangt alles dus in de lucht. En neen, op zijn erewoord, daar heeft Sjieke Sjarel als President van de EUSSR dus niets mee te zien. Diens handen zijn nog properder dan die van de Bijbelse Sponsius Spinardus.
Zal dus wel weer een der rechter elleboog-voorspellingen zijn van deze blog-zwanzer. Die is er namelijk van meet af aan van overtuigd, dat het Vlaamse Zaventem binnen de kortste keren de plaats moet ruimen voor het Waalse Gosselies. Met het reeds ingepalmde ‘Brussels’ als Hoofdstad van waterhoofd Europa moet Brussels South immers het uithangbord worden van de Coburger Francofonie van de hele Belziek à Papa. Vlaanderen werkt, en de Francofonie verteert.
Lachwekkend, hoe deze lui niet eens doorhebben, dat Brussel, Bruxelles, eigenlijk Broekzele is, het Oud Nederlands woord voor een modderpoel, een broek, een moeras… Een verzopen stinkend gat vol ongedierte…Wat er op neerkomt, dat zij in al hun onnozele pretentie, een (Linx) wereldrijk willen uitbouwen dat gegrondvest is op moerasgrond.
Dat het hen wel bekome. Met de wind in ’t gat. En tot nooit meer.
En zo komt het weeral eens tot zijn volle recht, dat deze EUSSR de facto één groot Belzieks drijfzand is. In het groot wat de Belgica is in ’t klein. De Belgica, geen zinkend schip op de woeste golven van de Noordzee, maar een reeds aan land gespoeld wrak dat wegzinkt in de Vlaamse voorvaderlijke bodem….
Om nog maar even Boccacio te parafraseren. Niemand acht het nog opportuun om hiervoor op bedevaart te gaan, want de Heer heeft in al Zijn wijsheid voorzien dat het schurkenrijk als vanzelf zal verdwijnen na de volgende Verkiezingen.

**
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
   *
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
VOETBAL IS OORLOG
*
 … dit n.a.v. de genomen beslissingen inzake wie kampioen wordt, wie zakt en wie kan overgaan van B1 naar A1….
*
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
SPEAKERS CORNER II
*
En waarom zou, in dit apenland, voetbal geen oorlog zijn? Overal elders is het van hetzelfde, zelfs waar de Nationale Eendracht hoog in het vaandel staat. Wat heel zeker niet het geval is in Coburgia, niettegenstaande de wapensopreuk dat Eendracht = Macht.
Maar nu deze feitelijke toestand stilaan zodanig is doorgedrongen tot de Man in de Straat, bestaat er niet de minste twijfel dat de leidinggevende spelers in regeringskringen door de Scheidsrechter in groep van het veld worden gestuurd.
Uitgesloten voor altijd. En vervangen deze keer door bekwame Leiders die recht in hun schoenen staan.
En zeggen, dat Voetbal een edele sport had moeten zijn. Wat het ook ooit misschien wel is geweest, vóór het in Chinese handen kwam…

IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Maar man, waar maken we ons toch druk om. Er staan belangrijker zaken op het getouw. De levensduurte bijvoorbeeld. Gesteld überhaupt dat er, zoals gebruikelijk na elke epidemie, aan van alles schaarste komt.
Iets waarvoor deze keer, met al die moderne technieken wel heel wat minder voor gevreesd moet worden.
Vandaar de bedenking of er misschien voor de digitale wereld ons ook iets te wachten staat… Want zijn, volgens de Media, de Chinezen ook op dit vakgebied niet de Leiders van de hele wereld? Na de eerste aanval met virussen, straks de tweede om ons na monddood door verhongering, nu ook nog doof en blind te maken door de stekker eruit te trekken?
*
Maar laten we ons daarover op dit ogenblik nog geen zorgen maken. Tenminste niet zolang er nog panem is, en er circenses zijn….
Laten we ons dus, als fiere Belgen, koesteren in de reputatie van mensen als de koene Waalse Goy Mathot, of de nog koeldere Vlaamse Dikke Haene, die pas aan moeilijkheden dacht als die erover viel.
Daarom besluiten we met de wijze woorden van onze vroegere college-leraren. A.M.D.G.: alles tot meerdere eer en glorie van God….


 

Geen opmerkingen: