dinsdag 19 mei 2020

µ152 - HET DAGELIJKS BROOD D TOEKOMST IS GEWOON EEN HERHALING VAN HET VERLEDEN EN DUS ZAL HET INTERNATIONAAL SOCIALISME VERDWIJEN NET ALS HET NATIONAAL SOCIALISME

152 - HET DAGELIJKS BROOD

*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 19 mei 2020
*
Kop één week uit circulatie geweest. Heb hiervoor niet één maar twee redenen. Ze luiden telkens Victor Klemperer ((1881-1960) met echtgenote Eva..
*
Die man beschrijft WO Één aan het Westelijk Front – Armenteiers – precies alsof hij erbij is geweest. Wat hij ook kort was. Het boek telt 131blz en geldt hoofdzakelijk als tijdsdocument voor een algemeen beeld van die ja   ren.
         Curriculum Vitae
Herinneringen 1881-1918
Uitgever: Atlas-Contact
Nederlands Paperback: ISBN 978 90 450 1041 0 Druk: 1 juni 2009 1136 pagina's
*
Het accent ligt evenwel op het tweede boek (1332 Blz), waar we van dag tot dag, bijna van uur tot uur, het bestaan meebeleven van een erudite Joodse geleerde onder het verdierlijkende Hitlerisme. Noodgedwongen ontstaat er een soort van zielsverwantschap tussen auteur en lezer als men de huidige opnieuw weer verlinxte samenleving als identiek ervaart aan wat er in die periode 1933-1945 in het Nationaal Socialistische Duitsland bestond. Enig verschil: in onze huidige samenleving moet het bittere einde nog komen.
Lees: toen was het ‘denken als zij’, of de Vernichtung. Nu is het een ‘cordon sanitaire’ en de broodroof, de Jodenster tot een bestaan als paria. Tot in detail gelijk aan dat van Victor Klemperer in dit bpek
Tot het bittere einde,
dagboek 1933-1945, Uitgeverij Olympus, ISBN 978 90 467 0390 8 (€ 29,95)
*
Bedenking
Na dit boek kleeft er voor mij voortaan aan het begrip Vlaams Nationalist haast een kwalijke bijklank. ’Natinalist’ in de mond van een beschaafd volk die juist daardoor de halve wereld bloeddorstig wilde overheersen, werd voor eeuwig geschandvlekt. Nationalist zijn betekent eigenlijk het Eigen Volk Eerst. Wat an sich zeker ,iet gelijk staat aan de overheersing zowel in eigen land als elders.
Niet alleen hebben dei Rode ‘Kameraden’ het oer-oude begrip ‘naastenliefde’ misbruikt , maar ook het begrip ‘Eogen Volk’ die ze in ee zelfde omhaal het ‘Nationaal Socialisme’ hebben genoemd. Duivelachtiger kon niet. Want noch sociaal, noch nationaal.
-
Dit is een doordenkertje, want in wezen is Linx na 1789 en na Marx en Lenin, weliswaar met de nodige variaties, altijd een negatieve interpretatie van de werkelijkheid. Linx steunt op leugens en is er zelfs het synoniem van geworden.
Geen haar verschil tussen toen en nu. Zie de Media, zie de Overheid: dienaren van de Macht van het Verderf. Om er, op de rug van de medemens,, zelf beter van te worden.
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
*
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
DE POT EN DE KETEL
*
…. Wat een wereldje, die politiek. Men zou er een (sl)echte soap van kunnen maken.
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
SPEAKERS CORNER
 Onmogelijk meer te detailleren zonder de essentie van het verhaal de das om te doen. Lees het daarom bij Guvaal zelf. En vooral; sla het op op Uw vaste schijf, want hert oul U in de eerste dagen goed van pas kunnen komen.
-
Er roert dus meer dan één ding. Zie de PS met die lege fles Spa Bruis achter zich aanslepend. Onderweg, zo denken ze, om, net als Hitler in 1933, het Land over te nemen.
Waat dan zonder ons, Vlamingen, zal dienen te gebeuren. Het wordt wel zoveel mogelijk verzwegen, maar de twee Vlamse Paartijen samen staan klaar om een overgrote meerderheid te halen.
Na de Brexit en de Corona,, nu de Vlexit.*
IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME
ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Ten einde geen slapeloze nachten te riskeren, hebben we hier in huis al lang de deur slotvast gedaan zowel voor de Chinese Rode Pest als voor alle andere Rode Pesten van dezelfde soort. Ze komen allemaal uit dezelfde Marxistische bron en zijn dus allemaal des duivels. Het wachten is op betere tijden.
-
Ha ja, voor ik het vergeet. Met onze puppy Rex gaat alles naar wens. Is nu al 3 volle weken bij ons, precies alsof hij er altijd al is geweest.

Waarom ik op dat beestje terugkom? Wel, omdat wijn hhem en ik, een weddenschap hebben afgesloten. Wie leeft er het langst? ’n Duitse Herder leeft gemiddeld 12 ,aar; dat is dus tot ongeveer midden 2032 en dan zou ik er 96 moeten zijn geworden. Een hele termijn, dat geef ik toe. Maar, eerlijk gezegd, is 96 in onze familie nog beestachtig jong…
Mark my worfds.
En daar precies passen de radertjes in elkaar. Ik kan niet eerder naar de Eewige Jachtvelden zonder het besef dat Mijn Land eindelijk eeuwig zal leven. Het kan alleen hoogstens nog één jaar duren.
Waarom die tijd zo kort is, weet ik niet. Want, net als Victor Klemperer wil ik dit lied uitzingen tot het bittere einde. OPm; net als hij, ook een leven na het Internationaal Socialisme te kunnen genieten.
Vergeet dus net dit boek in huis te halen, voor het verboden wordt.







Geen opmerkingen: