woensdag 13 januari 2021

500493 OM EERLIJK EN ONPARTIJJDIG TE ZIJN MOEET TWITTER NU OOK ZOWEL NANCY ALS HOE DE BIDSPRINKHAAN DE WOESTIJN INSTUEREN

 

.


.

500493 OM EERLIJK EN ONPARTIJJDIG TE ZIJN MOEET TWITTER NU OOK ZOWEL NANCY ALS HOE DE BIDSPRINKHAAN DE WOESTIJN INSTUEREN

DINSDAG 12 JANUARI 2021

INHOUD

UIT HETZELDE VAATJE GETAPT: DE INGEBOREN DODELIJKE HAAT VAN IEDERE MOSLILM JEGENS ONS, HUN GAQSTHEREN, WORDT NIET OVER GESPROKEN. MAAR IEDERE SPONTANE REACTIE DAARTEGEN VAN ONZENTWEGE IS XENOFOBIE EN RASSENHAAT DIE STRENG MOETEN BE3TEUGELD WORDEN.

*

*

Als jet regent in de USA, druppelt het hagelvlagen in onze Slinxse, Schotse en Scheve Pe®stkoppen in beeld en klank. Den Donald is de sigaar, dus hun tegenstanders krijgen van hetzelfde laken een broek. Fracken Theo moet dus voor altijd van de kiezerslijsten geweerd worden. Net als Ttump, ziet die man immers veel te klaar. Als tegenvoeters van Progressies Afbraak-Links komen alleen slappelingen, voddeventen en dito wijven in aanmerking.

Kwestie van een zo groot mogelijk onderscheid te maken. Rood-Groene slapjanussen en zakkenvullers tegenover goedzakkerige meelopers van onbestemde kleur, op voorwaarde dat die het Eigen Volk mee helpen in de luren te leggen. De verdere geboortecijfers doen dan wel de rest.

De naam van dergelijke volksvijandige amateur-profiteurs zoals we die tegenwoordig kennen? Die zit verstopt achter de klassieke kerkmuziek van een al lang overleden Italiaans Pastoor….

Ook weer iets voor raddraaiers où de indruk te wekken behoudsgezind te zijn.

*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

BARBERTJE MOET HANGEN

*

‘Het verschil tussen de pers en de Trump-kiezers is, dat de pers hem niet ernstig, maar wel letterlijk neemt, terwijl zijn kiezers hem niet letterlijk, maar wel ernstig nemen’. (Freddy Gray, gevolmachtigd uitgever van The Spectator).

Bovenstaande stond al in mijn blog van 2 mei 2020 en dat blijkt nog steeds zo te zijn, met als enige variante dat nu ook de (a)sociale media zich in de melée zijn gaan mengen.

Ik heb vorig jaar, ergens bij het begin van de Amerikaanse verkiezingscampagne, al geschreven dat ik me met die Amerikaanse politieke toestanden niet te veel ging bezig houden en daar blijf ik bij. Ik vond het niveau waarop daar politiek gevoerd werd ronduit beschamend voor een land dat beschouwd wordt als een voorbeeld van democratie en als de machtigste democratie ter wereld. In feite ging de hele ruzie er in de eerste plaats minder tussen Republikeinen en Democraten dan tussen Trump en de media, die in de States al even links zijn als bij ons. Dat geldt trouwens, zoals gezegd, ook steeds meer voor de (a)sociale media, die voor een gevaarlijk precedent hebben gezorgd door zelf te beslissen wie ze zijn of haar mening laten zeggen en wie niet.

Dat alles neemt niet weg dat wat op Driekoningen in en rond het Capitool in Washington is gebeurd, demagogie van de bovenste plank was. Ondertussen heeft ‘The Donald’ begrepen dat, net zoals bij de leerling-tovenaar uit het sprookje, de geest uit de fles is en dat noch hij noch zijn partij er die binnen een redelijke termijn weer in zullen krijgen. Zeker het bijkomend verlies van de twee senaatzetels in het eerder republikeinse Georgia heeft ervoor gezorgd dat als we hem ooit in de politiek zullen terugzien, dat op zijn vroegst pas zal zijn bij de primaries naar de verkiezingen van 2024, een jaartal dat voor de Amerikanen al even belangrijk wordt als voor de Vlaamsnationalisten.

 

*’Barbertje moet hangen’ betekent 'íémand moet de schuld krijgen, of hij/zij het nu gedaan heeft of niet'. De uitdrukking is ontleend aan het motto van de Max Havelaar (1860), het beroemde boek van Multatuli.

*

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

Wat collega Guvaal hier vandaag kwijt wilde, is dat waarbij, zoals bij de meeste Vlamingen, niet alleen het hart van overloopt, maar ook vuisten ballend, de slaap voor laten.

Kortom, een situatie die misschien wel in veel gevallen goed is voor de procreatie (!), maar niet voor een veilige toekomst.

De VS, schoolboorbeelden van Beschaving en eruditie, louter uit willekeur en/of winstbejag, door de zichzelf bewierokende ‘Media’ aan stukken wordt gehakt. Ongeboren lillend vers geslacht mensenvlees in een slachthuis heeft er niets aan. Terwijl hallucinerende politieke raddraaiers van slach en soort zich zoveel mogelijk haasten om daar in het gevlei te komen. iIn plaats van daar het gezond verstand te verdedigen. Precies alsof ze niet willen beseffen dat vroeg of laat; Loontje om zijn Boontje komt.

Of ‘vergeten’ ze welbewust te vermelden dat een tweede Hitler als de Beloofde Messias te verwachten is?

*

COMPROMIS OVER HOE BELGIË EUROPEES HERSTELGELD VERDEELT

Elio Di Rupo, Alexander De Croo en Jan Jambon hebben een compromis in zicht. ©AP

januari 2021 22:28

 

Waals minister-president Elio Di Rupo, premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de Europese herstelpot van 5,9 miljard euro. Vlaanderen kan rekenen op 2,25 miljard euro. Brusselse politici reageren ontgoocheld.

 

'Er is witte rook', liet een toponderhandelaar maandag avond weten. Premier Alexander De Croo (Open VLD) en de minister-presidenten van Vlaanderen en Wallonië hebben maandagavond een compromis bereikt, nadat in het weekend discreet voort was onderhandeld over de verdeling van 5,9 miljard euro die ons land krijgt van Europa voor het uitstippelen van een herstelbeleid.

De federale overheid krijgt 1,25 miljard euro uit het fonds, een goede 21 procent. 2,25 miljard gaat naar Vlaanderen, goed voor bijna 49 procent van de middelen die onder de deelstaten worden verdeeld. Wallonië krijgt 1,48 miljard, de Franse gemeenschap 495 miljoen, het Brussels Gewest 395 miljoen en de Duitstalige gemeenschap 50 miljoen.

Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Begroting en Financiën, had de lat hoog gelegd toen hij zei dat er 3 miljard naar Vlaanderen moest gaan. Hij wees erop dat de Vlaamse economie het hardst is getroffen door de coronacrisis, en dat op basis van de verhouding van het bruto binnenlands product en het aantal inwoners Vlaanderen op meer dan de helft van de EU-middelen moest kunnen rekenen. Maar al snel klonk vanuit de Vlaamse regering dat dat een 'startbod' was. Realistischer was dat Vlaanderen op 2,3 miljard euro mikte, luidde het.

Jambon mikte in de onderhandelingen op zowat de helft van de middelen voor de deelstaten. Dat was veel minder dan Diependaele, maar volgens de criteria die de Europese Commissie gebruikte om 750 miljard te verdelen onder de lidstaten kon Vlaanderen niet eens aanspraak maken op 40 procent. Volgens de Europese criteria zou het merendeel van de middelen voor België naar Wallonië gaan. Elio Di Rupo (PS) wees er meermaals op dat België zonder Wallonië nooit zoveel geld had gekregen.

'Ook privé-investeringen aantrekken'

 

De 5,9 miljard euro aan herstelgeld moeten de Belgische economie sterker maken en vernieuwen, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) maandagochtend op Radio 1. Hij hoopt daarbij dat ook privé-investeerders zich aansluiten bij de plannen.

Volgens De Croo is de 5,9 miljard euro verdeeld tussen de federale overheid en de deelstaten op basis van meerdere verdeelsleutels, zoals de impact van de corona-schok, het investerings-volume en bevolking. Er zijn ook aanpassingen gebeurd zodat 'iedereen zich in de verdeling kan vinden'.

Het geld moet gaan naar nieuwe investeringen, die tussen nu en 2023 worden opgestart. De Croo zei dat die investeringen groei en welvaart moeten creëren, wat de 'fundamentele oplossing' is om het gat in de begroting te proberen dicht te rijden.

In de Vlaamse regering is men tevreden dat Jambon 2,25 miljard uit de brand heeft gesleept, bijna de helft van wat onder de deelstaten is verdeeld. Daar komt voor Vlaanderen 198,8 miljoen bij uit het brexitfonds van 313 miljoen bij, en nog eens 114 miljoen euro uit een sociaal-economisch fonds. 'We hadden getekend voor alles samen 2,5 miljard euro', klinkt het in Vlaamse regeringskringen. Het geld dient om de relance projecten te financieren die naar voren zijn geschoven in het Vlaamse Veerkrachtplan,

Wim Van de Velden

 

CORONA & CENSUUR


VRIJE COMMENTAAR


Vol onbegrip over zoveel stompzinnigheid rondom mij, hoofdschuddend en vol compassie met mezelf, geschreven, wat nu volgt… Als een gepelde ajuin.

Onze Westerse Voorvaderlijk- Christelijke Samenleving, die overloopt van Naastenliefde en Samenhorigheidsgevoel is al decennia lang met dwingende haast van ‘Hogerhand’ a.h.w. bij de neus geleid naar alle soorten andere bestemmingen, in hoofdzaak naar die van Slinx, van Schots en van Scheef. Nieuwloopte dus en nergens op vaste voet gestoeld. Als dorre bladeren in de wind zonder welbepaalde landingsplaats.

-

Maar de werkelijke bedoelding blijft bewezen, precies omdat ze zo opzettelijk duidelijk ondergesneeuwd opgediend wordt. Namelijk ‘het samenlevingsmodel’ zelf over te namen en in te richten zoals het Grote Rode Voorbeeld dat het arme Chinese broedervolk sedeert WO II en de Val van cde USSR onder de knoet houdt.

Zelfs de redelijk objctieve De Tijd blokt stoïcijns kalm bij het berichten over de verdeling van de Europese & Brexit vleespotten. Belgium as usual.

‘Deelstaat’ Vlaanderen, die 63% tegenover 37% van de totale bevolking uitmaakt, ‘krijgt’ 31% en de overige zakkenvullers krijgen 69% zo maar in de schoot geworpen....

Eerlijke verdeling, volgens Jan Achterhesp, de Eigen Gtote Leider die de wereld ons benijdt. Instemmend geluid van Olio di Poepo. Hoe kan dat anders? Sodomieters moeten tocjh kunnen sodemieteren o, alle eer en vooral in alle deugd ??!!!!?

Acjh, lijk een ytod jolihe jonge freules in Waregem bnlijken te verkongogen. Moeten zijn wel trouwen om kinderen te kunnen kopen? Moeten zij voor dar armzalige worstje dan het ehele varken rrbij nemen?

En neen, weten doen ze het niet, da        t het ’n domme muis is die maar één gaatje heeft..

Digitalia



















Geen opmerkingen: