zaterdag 23 januari 2021

500499 - EXCUUS TRUUS VOOR DEZE ZESSDAAGSE TOTAAL ONVRIJWILLIGE VERDWIJN TRUUK

 

.

500499 - EXCUUS TRUUS VOOR DEZE ZESSDAAGSE TOTAAL ONVRIJWILLIGE VERDWIJN TRUUK

VRIJDAG 22 JANUARI 2021

INHOUD

EN TOEN, BIJ HET AANGBREKEN VAN DE ZEFVENDAG DAG, DEED HIJ ZIJN MOND OPEN OM TE SPREKEN ZEGGENDE: VOORWAAR, VOORWAAR, HIERSTA IK, EN KAN NIETS ANDERS

*

Hallo, dag Triomploos geworden grote lieve wereld van mij. Let maar niet teveel op mijn persoontje en draai dus gerust gewoon Uw rondjes zoals U al veel duizenden jaren gewend bent te doen.

‘M is dus terug van even weg geweest te zijn. Niets bijzonders te melden op gebied van gezondheid. De aftakeling gaat gewoon door. Wat ook het Lot is van de gejele mensheid. Dank dus aan de lezer voor deze vraag die zij of hij niet eens had hoeven te stellen.

-

Er is echter ondertussen wel, op gebied van het besnuffelen van de vele dagdagelijkse akkefietjes, wel heel wat in te halen. Zie Joe Biden, de nieuwe USA bidsprinkhaan die binnen het uur na zijn verkochte aanstelling, maar liefst 17 van de vooruitstrevende Trumpwetten inzake ’s Lands Bestuur, heeft afgeschaft. Goed begin voor de haattermijn van deze uitgeteerde stemme,vervalser.

Mijn levenstaak echter is ondertussen danig achterop geraakt. Maar liefst VIER oude klassieke commentatr stukjes die in de startblokken zijn blijven steken!. En die nu vol ongeduld ergens in the clouds wachten om het zonlicht van Uw aller aandacht te mogen genieten. Wat and see dus, want morgen, da’s een andere dag.

-

Vandaag echter zijn wi, diep in   de achterlijke onbezette Westhoek, tot nader order, vrij in ons zeggen en spreken. Tenminste zo lang wij ons niet op straat vertonen.

Vandaar de oproep tot alle familieleden in het door Moslims overweldigde Vilvoorde, om snel, zo lang het nog kan, net als in de Meidagen ‘40, de biezen te pakken.

 

Vlucht de snelwegen, neem, net als Uw grootouders op de vlucht, de onaanzienlijkste binnenwegen, e, boerenslagen vol karresporen en koeienvlaaien: kom eenmaal aangekomen, bij ons binnen langs de achterdeur. De grendel zal los zitten, maak dus geen licht.

 

Wis, voor U vertrekt, dit bericht, zodat U geen sporen nalaat.

 

Onze verdere reis naar de veilige Overkant is al vast gelegd. Paspoorten hoeven niet eens. Onze taal e onze handen volstaan om daar aan de heropbouw te mogen deelnemen.

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Het tweede deel van de her-verschijining van deze Blog volgt in galop. Alvast, voor het geode begrip, deze kleine voorafname….

Hoeveel vervreemding kan onze maatschappij nog aan?

(Aan Statbel, dat voor het eerst (!) officiële cijfers geeft over de demografische revolutie: al zeker 3,7 miljoen Belgen hebben geen ‘Belgische achtergrond’. In een stad als Vilvoorde is het aandeel ‘Belgische Belgen’ op amper 10 jaar teruggelopen van meer dan 90% naar amper 40%. Journalisten opiniëren in ongeveer elk artikel, maar deze keer werd de statistiek vrij droog gepresenteerd. De statistiek was trouwens conservatief: ook mensen met een Marokkaanse of Turkse grootouder blijken soms ‘Belg met Belgische achtergrond’ – een nuance die niet alle kranten haalde.) Wat is het verschil tussen een Duitser en een Marokkaan?

(Aan demograaf Patrick Deboosere, die demografie relativeert: ‘Als je ver genoeg teruggaat in de geschiedenis, heeft bijna iedereen buitenlandse roots. Zoals de mensen die tijdens de oorlog uit Duitsland, Oostenrijk of Spanje gevlucht zijn naar hier’. Het getuigt van ondraaglijke lichtheid om te blijven doen alsof elke immigratie hetzelfde is en alsof immigratie in elk tijdperk hetzelfde is. Cultuur telt. Context telt.)

 

 

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: