zondag 31 januari 2021

500506 - OVERAL GROTE SCHERMEN HAVIKKEN MET DE BEK VOL MENSENVLEES

 

.

500506 - OVERAL GROTE SCHERMEN HAVIKKEN MET DE BEK VOL MENSENVLEES


VRIJDAG 29 JANUARI 2021

 

INHOUD

*

DE MENSELIJKE HEBZUCHT VIERT HOOGTIJ-DAGEN MAAR DE VLAMING?, DIE PPLOEGT MAAR VOORT. WAT MOET DIE ANDERS?

*

RISQUONS TOUT

Waals Gewest - Henegouwen

Gemeente Moeskroen

Risquons-Tout is een gehucht en wijk van de Belgische stad Moeskroen, in het westen van de Waalse provincie Henegouwen. De ongewone naam is afkomstig van een herberg. Het gehucht ligt vlak tegen de grens met het Vlaamse Rekkem en de grens met Frankrijk. Risquons-Tout vormt de noordelijkste uitloper van de bebouwing van het stadscentrum. Direct ten noorden begint een landelijker gebied met het gehucht Paradijs van Rekkem. Westwaarts loopt de bebouwing van Risquons-Tout direct ineen met de verstedelijking van het Noord-Franse Neuville-en-Ferrain en Tourcoing.

 

Het gehucht behoorde tot 1963 bij Rekkem, maar werd toen bij de vastlegging van de taalgrens overgeheveld naar Moeskroen, dat Waals werd. Risquons-Tout heeft zijn eigen parochie en kerkje, de Sint-Pauluskerk.

Geschiedenis

De Sint-Pauluskerk

1rightarrow blue.svg Zie Belgisch legioen (1848) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In het revolutiejaar 1848 probeerde het Belgisch legioen, een in Frankrijk bijeengetrokken troepenmacht van Belgische revolutionaire democraten, op 29 maart de grens over te steken om in België opstanden uit te lokken en de monarchie omver te werpen. Ze werden opgewacht en uiteengejaagd door een legerafdeling onder Joseph Fleury. Zeven revolutionairen werden hierbij gedood en zestig werden gevangengenomen. Op een assisen-proces in Antwerpen werden zeventien doodstraffen uitgesproken.

*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

RULING THE CORONA WAVES

k kom even terug op mijn blog van 2(‘Het jaar van het vaccin (2), waarin ik schreef me niet te zullen laten inenten met dat AstraZeneca vaccin dat nog steeds niet is goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelen agentschap*. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het trouwens weinig waarschijnlijk dat we dat vaccin snel hier zullen krijgen, om de eenvoudige reden dat de Britten hun productie eerst zullen gebruiken voor de eigen mensen en de U.K. het niet alleen eerder had besteld, maar er ook meer voor heeft betaald. De achterstand die hun productie heeft opgelopen, lag niet aan hun Britse fabrieken maar aan eentje van bij ons, niet toevallig in Wallonië.

Het kan zijn dat men voorlopig niet kan kiezen met welk vaccin men zal ingespoten worden, maar dat van AstraZeneca is er voorlopig voor ons niet bij. Het wordt Pfizer of Moderna, die al wel zijn goedgekeurd.

Tenslotte is men niet verplicht zich te laten inenten en is het dus best mogelijk dat men straks een vaccin van AstraZeneca kan weigeren. In de veronderstelling dat het Brits-Zweedse vaccin er dan bij ons zal zijn, zal men dan langer moeten wachten tot er een ander vrij zal komen, maar – zoals gezegd – dat moet nu ook.

Ook wil ik even verwijzen naar een citaat van Jean-Jacques Rousseau, een Franse filosoof en schrijver uit de achttiende eeuw, dat o.m. te lezen stond in de laatste editie van ‘Vlaanderen Vlagt’: ‘Vrijheid betekent niet dat ik alles kan doen wat ik wil, maar wél dat ik niets moet doen wat ik niét wil’.

Dat is, drie eeuwen later, nog altijd het geval.

---

*Dat Europese Geneesmiddelen agentschap beslist vandaag of het Brits-Zweedse vaccin wordt goedgekeurd. Vraag is of een goedkeuring in de U.K. dan niet voldoende was. Doet zo’n beetje denken aan het Russische vaccin dat al een tijdje zowel in Rusland als erbuiten (Syrië bv) wordt toegediend, terwijl de derde fase van de onderzoeken nog steeds loopt

Ondertussen heeft Duitsland al gesteld dat het dat vaccin voorlopig niet gaat geven aan 65+ers. Dit nadat Duitse kranten beweerden dat het maar voor 9% effectief zou werken bij die levenscategorie. De producent heeft dat wel ontkend, maar nog steeds niet gezegd hoe efficiënt het dan wél is. Mocht het bv 5 maal efficiënter zijn dan wat die kranten beweren, dan zou het nog maar half zo efficiënt zijn als het Pfizer vaccin...

 

BELGISCHE ECONOMIE ONVERWACHT GEGROEID IN VIERDE KWARTAAL


Vandaag om 11:02

 

Ondanks de tweede lockdown is de economische activiteit in de laatste drie maanden van 2020 met 0,2 procent gestegen.

Een positieve verrassing van formaat. Dat zijn de groeicijfers die de Nationale Bank vrijdag heeft gepubliceerd. De economische activiteit in België steeg in het vierde kwartaal van 2020 met 0,2 procent, terwijl economen van BNP Paribas Fortis, ING en KBC een krimp van zowat 3 procent hadden voorspeld.

De groei van de Belgische economie is vooral te danken aan de industrie. Daar steeg de toegevoegde waarde met een forse 4,7 procent. Ook de bouw (+3,3%) zag de activiteit groeien. In de dienstensector daarentegen daalde de toegevoegde waarde met 0,6 procent, omdat niet-essentiële winkels in november gesloten waren en de horeca vanaf midden oktober.

Ondanks de voortzetting van het economisch herstel blijft de economische activiteit nog altijd 4,8 procent lager dan net voor de start van de pandemie. Over heel 2020 kromp de Belgische economie met 6,2 procent. Die daling van de economische activiteit is driemaal groter dan tijdens de Grote Recessie van 2009 en de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog.

De dienstensector werd veruit het zwaarst getroffen door de coronacrisis. De toegevoegde waarde van de dienstensector zakte over heel 2020 met 6,4 procent. De industrie kromp met 4,4 procent en de bouwactiviteit met 3,8

Wouter Vervenne

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Verkeerde lEchronologie, maar dat had U waarschijnlijk al gemerkt, waarde lezer…Drie bijdragen op een en dzelfde dag: diene Digithalys moet altijd ‘in overdrive’ aan de slag. Alles of niets. Wat het voordeel heeft duidelijk te zijn. Denk maar aan de beroemde Engelsee Willia Schiddespiere, met zijn ‘to be or not to be’….

Vrijdag laatst dus, de dag waarop onderhavige bijdrage het bekokstovende daglicht zag, is er namelijk van publicatie zelf op het Net niets van in huis gekomen…Te naarstig bezig met zalig nietsdoen, zoals men dat zegt, maar dan in het Fransoos. Waarin het in die leegmelkerstaal trouwens beter kinkt en op mijn jaren meer op zen plaats is.

Ik ben trouwens aan de lezer nog ’n paar bladzijden lees-achterstal verschuldigd. Maaar eerstdaags komt dat goed. Dat inhaal-manoeuver zal trouwens wel ’n beetje aanslapen en het zal daarenboven iedere keer ’n beetje achterhaald aandoen. ‘n Beetje VRT-achitg,zoals alle Grote Jongens doen. Vijgern naar Pasen opdienen. Zo U wil: de herhaling van de herhaling van de elfendertigste herhaling van iedere keer weer hetzelfde …In mijn geval is dat de resultaatlose kinderachtigheid van de meeste van onze politiekers en de de fantastiche toekomstbeelden die ons als Eigen Volk Eerst te wachten staan.

Ik zou deze mijn vele inhaal-publicaties dan ook eerder      als onverwacht geheugensteuntje willen voorstellen, omdat ze bittere vaststellingen bevatten die onze eigen Vlaamse samenleving bezwadderen. Slechts één enkel voorbeeld. Al op gelet om aan de mensen op straat en op TV te zien hoe die de Corona Wetgeving naleven? Hoofden vol wilde haren? Omdat de kappers al wekenlang gesloten moeten zijn? Dames met jaren in de win d, omdat ze niet naar de Coiffeuse mogen? Hoeveel boetes ad € 250 had dat niet moeten opleveren? Hoeveel politie-werkuren had dat niet kunnen opleveren?

Maar ja, wie het als Gezagdrager goed zou kunnen gebruiken, verliest liever geen tijd met het vpmgen van ‘sociale media’ die de puntjes teveel op de ‘I’ willen zetten. Die houden zich liever onledig met het hoereren, dineren en pintelieren.. Met vooral zoveel mogelijk ‘specialisten’ in vn alles en nog wat met zoveel mogelijke deelnemers en cabinetards aan nachtelijke vergaderingen. Vooral omdat die dubbel betaald worden… en zich om de andere dag ongestraft kunnen herhalen.

Zich als stemgerechtigde Burger niet tiskeren in het debat, zich niets aantrekken van ‘Burgerplichten’, Gods water zomaar over Gods akker laten vloeien: het is wel gemakkelijk, maar meten zuivre criminaliteit…. Het is de wraakroepenste schuldige mdeplichtheid die vroeg o laat tegen ieders koppeke zal slaan.

Stel niet uit tot morgen, wart ge vandaag nog kunt doen.


Ps

De afbeelding van de afgeweerde roofvogels hier boven aan heeft helemaal niets te zien met de aan de gang zijnde vernietigende massa immigratie. Iedere gelijkenis is louter toevakllig.

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST





Geen opmerkingen: