maandag 18 maart 2013

1292 - OP CYPRUS WERD NIEMAND IETS GEVRAAGD


.
1292 - OP CYPRUS WERD NIEMAND IETS GEVRAAGD
 
Cyprus, het geboorteland van Aphrodite, de godin van onder andere de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid.
 
Sedert de Turkse bezetting, meer dan 500 Christelijke klerken (Grieks-Orthodokx) in puin
 
De Unesco wil wel, maar slaagt er maar niet in het cultureel erfgoed in kaart te brengen om het te kunnen beschermen…
Werkelijk hemeltergend, maar daar trekt de EU-ssR zich niets van aan.  Cultuur & beschaving zijn immers opium voor het volk!
°°°
 
Met een brede zwaai (en een diepe graai) heeft de EU vrijdag-nacht voor 10 Miljard  geroofd uit de zakken van ons allemaal, de Europese burger, om het in het failliete Cyprus te storten (1). Ze deden dat, om het on-afwendbare… even uit te stellen. Ziet U, dat eerste domino-steentje mag in geen geval vallen. Daarnaast werd, voor de eerste keer in de Geschiedenis der mensheid, zo maar geld gestolen van de Cypriootse Jan-met-de-pet en zijn Liza, door er beslag op te leggen direct aan de bron, op hun bankrekeningen. Enfin, in feite gaat de maatregel maar dinsdag e.k. door, àls het al doorgaat, want het verzet is groot.
Of dit geen vrij-geleide is wegens een of andere reden, om vroeg of laat hetzelfde te doen, bijvoorbeeld in Spanje of Italië? Waren we niet beschaamd om zo’n vraag ook maar te durven bedenken, vroeg het vogel-kopje op de 7de Dag., de aandacht meteen afleidend door zijn aftreden, eind 2014, aan te kondigen. Echt iets uit het krabben-mndje uit de PR-training van elke Tsjeef. Pareren en de aandacht afleiden, maar zeker geen antwoord geven….
Als de EU spreekt over ‘Cyprus’ bedoelen ze niet Cyprus, maar de ene helft van Cyprus. Want de andere helft, de Noordelijken is korte tijd voordien (1983) veroverd en wordt bezet gehouden door het Turkse leger. We zouden dus best vergeten, dat het een conditio sine qua non was, zich terug te trekken uit Cyprus, vooraleer de inleidende gesprekken voor de Turkse toetreding tot de EU konden beginnen.
Daaraan ziet U wat het woord van een bende charlatans waard  is.
Enne, O ja! Een gewaarschuwd man is er twee waard. Als we dus niet hetzelfde willen ondergaan als de arm geworden Cyprioten die op de koop toe worden bestolen door Brussel, dringende oproep om deze potentaten in 2014 weg te stemmen.
 
(1)       In mei 2004 werd het land lid van de EU en op 1 januari 2008 werd de euro als wettelijk betaalmiddel ingevoerd.
°°°
Terzake :
Bank-run Cyprus na onteigening rekeninghouders blauwdruk voor hele EU'
Xander 16-03-2013 16:35-
°°°
De EU smijt weer eens met miljarden belastinggeld, deze keer om de banken van het economisch volkomen onbelangrijke Cyprus te 'redden'.
In Cyprus is een run op de banken ontstaan nadat de eurogroep van ministers van financiën hadden besloten om bankrekeninghouders te laten meebetalen aan de redding van de Cypriotische banken. Mensen met een saldo van onder de € 100.000 moeten 6,75% afdragen; bij hogere bedragen is de verplichte afdracht 9,9%. Volgens de Duitse economische nieuwssite DWN is deze gedwongen bijdrage een blauwdruk voor wat er straks ook in andere landen gaat gebeuren als de politici proberen om de euro te redden.
Gisteren werd Cyprus 'systeem relevant' verklaard, ondanks het feit dat het eilandje maar 0,2% aan het BNP van de eurozone bijdraagt; vandaag meldde de Franse minister van Financiën Moscovici na het crisisoverleg van de eurogroep 'missie vervuld'. 'Voordat de banken weer opengaan zal de afdracht worden ingehouden,' kondigde ECB directeur Jörg Asmussen vervolgens aan.
'Op vrijdagochtend besluit Brussel tot onteigening. Vervolgens wordt het online bankieren geblokkeerd. Zondags volgt de wet op nationaal niveau en op maandagmorgen is de gedwongen afdracht van je rekening gehaald.' Net zoals met Cyprus is gebeurd zal het volgens de Deutsche Wirtschafts Nachrichten ook in de rest van de eurozone gaan.
Uitstekende deal voor Russische maffia
Het is een koude onteigening, wat betekent dat niemand de kans krijgt zich er tegen te verzetten. Voor de Russische maffia-oligarchen, die de Cypriotische banken hebben gebruikt om miljarden zwart geld te parkeren, is de € 10- miljard kostende Cyprusredding een uitstekende deal; zij zijn immers veel minder geld kwijt dan de private partijen bij de gedeeltelijke schuldenkwijtschelding van Griekenland (50%), zeker omdat onduidelijk is hoeveel van hen hun geld over meerdere rekeningen hebben verspreid waarop bewust minder dan een ton op werd gezet. (2)
Belastingbetalers moeten weer bloeden
De maatregel moet zo'n € 5,8 miljard opleveren en was vooral gericht tegen de Russen, maar die hebben de afgelopen weken al massaal hun rekeningen leeggehaald waardoor nu vooral de gewone spaarder getroffen wordt (3). Minstens € 3 miljard zal moeten worden opgehoest door de belastingbetalers in de andere eurolanden, waaronder Nederland. Zonder de hulp van de eurozone en het IMF zou Cyprus bankroet zijn gegaan, reden waarom de Cypriotische regering uiteindelijk toestemde in de gedeeltelijke onteigening.
Valse geruststelling
Asmussen probeerde de rest van Europa gerust te stellen door te verzekeren dat er in andere landen geen vergelijkbare maatregelen nodig zullen zijn. Uit ervaring weten we immers dat dit soort beloftes van Europese politici en financiële officials van nul en generlei waarde zijn en dat ze 9 van de 10 keer juist dat doen waarvan ze gezworen hebben dat het nooit  zal gebeuren. Met andere woorden: als straks ook Italië en Spanje moeten worden gered, dreigen ook daar banken-runs te ontstaan die de hele eurozone zouden kunnen aansteken.
°°°
Tegen de middag stond on line bij De Morgen korte tijd het volgende, waardoor natuurlijk nu de aandacht getrokken wordt dat de soevereiniteit van Cyprus gewoon een formaliteit is, die niet eens bestaat in de ogen van de Brusselaars…
Parlement Cyprus stelt zitting over bankentaks uit
Het parlement van Cyprus heeft een spoedzitting die gepland stond voor vandaag uitgesteld tot morgen. Dat hebben de Cypriotische media bericht. Het parlement zou het Europees reddingsplan bespreken en de heffingen waaraan spaarders zouden moeten meebetalen. .
Anastasiades hield gisterenavond spoedoverleg met de partijleiders van zijn centrumrechtse coalitie. Doel was het Europese reddingsplan morgen nog door het parlement aanvaard te krijgen, voordat dinsdag de banken weer opengaan. Morgen is het een feestdag in Cyprus. De coalitie die de regering steunt, heeft de kleinst mogelijke meerderheid van 29 van de 56 zetels in het parlement. De oppositie heeft al laten weten tegen het plan te stemmen, dat offers vraagt van de spaarders.
°°°
 
Wat ’n knappe man is dat vogel-kopje toch!  Jamais-nooit democratisch verkozen?  Is gewoon fantastisch! Is nooit tijd verloren met kopbrekens over verkiezingen. Moet trouwens zijn bôkes zelf maken, sedert de wederhelft ook in de polletiek zir. Waaruit we mogen afleiden dat Gemeente-politiek belangrijker is dan aan de stuurknuppel van een heel vasteland te zitten. Enne, ook niet treuren over dat gezette punt aan zijn rustige roestheid-carrière : zijn familie-leden zijn daar om Uw steun te vragen. Hij bedoelt vooral het zoontje, maar naar ouder Tsheven-spraak spreekt hij daar alleen over met tweezakkerigheid in de stem. Nog ’n Haiku-tje over alles heen gestrooid, en ze zijn weer verdiend. Hop nu naar rijk-gedekte tafelen in select gezelschap, met uiteraard, meer dan selecte spijzen. Stuur de rekening maar naar het Presidentiëel Paleis in Brussel!
Het vogel-kopje vond de vraag over een nakende oorlog in Europa ook maar niets. Hij vond die vraag zelfs belachelijk : had hijzelf in eigen persoon in Oslo immers onlangs niet de Nobelprij voor de Vrede gekregen? Weer typisch Tsjeefs! Die jarenlange vrede was er al, lang voor de Eu gevormd was.
Allez, mensen, ik doe net zoals de nieuwe Paus het na de zondagse Angelus op het St Pietersplein in Rome zo gemeend voor deed : ‘Buona Domenica’, en ‘ Buon Pranzo’ : Goede Zondag en smakelijk eten!
Ik geloof niet dat ooit één gelovige of één toerist ‘Eet smakelijk’ is toegewenst door een Paus!
Nog beter wat ik lees! Na Zijn Mis (vrdien) in de kleine Sint Anna-kek, bleef de man gewoon wat staan na-praten met de aanwezigen…
°°°
°°°
 
 

Geen opmerkingen: