woensdag 1 juni 2016

3425

***
Zaterdag 28 mei
Zon 5u38-21u43
H Germain van Parijs
*
28/5/1291
Val van Akko
*
Een Middeleeuwse situatie die perfect het heden in de EU.SSR uitlegt. Even voordien was er een 100-jarig vredesverdrag gesloten met de Mammelukken, iets dat na een paar weken dapper verbroken werd door de Muzelmannen, omdat die dachten bij verrassing de laatste Versterkte Stad van het Christelijk Koninkrijk Jeruzalem te kunnen veroveren. De 8ste en ook de 9de Kruistocht kwamen te laat. Naar oude gewoonte, werden er door de Moslims geen krijgsgevangenen gemaakt: meer dan 20.000 weerloze gevangen werden ‘over de kling gejaagd’ op een manier waar ISIS nog zou kunnen van leren.
Een 10de Kruistocht is er nooit meer gekomen. Mij idool, de 10de Grootmeester der Tempeliers, Gerard van Ruddervoorde, sneuvelde ook al (1189) bij een vroegere schermutseling om Akko. Kortom, U hoeft slechts de dagbladen van vandaag te lezen, om te weten hoe Moslims tegenover Christenen staan, eenmaal ze denken over hen de baas te kunnen.
Enig verschil: bij de Kruistochten toen streden wij voor onze Beschaving in een land waar zij die Beschaving wilden vernietigen, en nu bevinden die zich in ons land.
Ja Ja, ik weet het: bij ons zijn dat ‘Gematigde Moslims’ die ons hun Vrede willen opleggen, eenmaal wij allen ‘onderworpen’ zijn.

*
*
*
*
Olio di Poepo, raar maar waar, is zoals U weet van zijn eerste leugen niet doodgevallen. Wat voor ieder ander mens dodelijk zou zijn, glijdt van hem af als water van een eend. Dat komt volgens mij door de gewoonte. Door lang genoeg in de boosheid te volharden, geraakt ’n mens immuun. Dat is al bekend sedert de Middeleeuwen: een lichaam die met kleine dosissen gewend werd gemaakt aan arsenicum, overleefde dan ook gemakkelijk elke vergiftigingspoging.
De meest onzedelijke Premier ter wereld: ook dàt is een unicum. Het verband is duidelijk.
Niet hij is kwaad omdat de Socialisten niet in deze regering zitten, maar zijn volgelingen. De man heeft een Geloof dat Bergen verzet. Qui déplace des Mons.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Di Rupo: "Ik heb geen enkele invloed op besluitname vakbonden"
*
PS-voorzitter Elio Di Rupo ontkent dat hij ook maar enige invloed heeft op de besluitname van de vakbonden. Dat zegt hij vandaag in de kranten van Sudpresse in een reactie op de verklaringen van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gisteren in L'Echo.
"De vakbonden zijn onafhankelijk. Ik heb geen enkele invloed op hun besluitname", aldus Di Rupo, die er ook aan toevoegt dat zijn partij "nooit heeft gevraagd om de val van de regering-Michel. Wat wij willen is dat de regering haar beleid wijzigt".
Het toenemende aantal sociale bewegingen in het land is volgens Di Rupo een gevolg van het feit dat de bevolking het meer dan beu is. "Een groot deel van de Walen en Brusselaars voelt zich niet vertegenwoordigd door de MR in de regering", aldus de PS-voorzitter. "De verklaringen van Didier Reynders zijn een manier om de ogen te sluiten ten aanzien van een regering die een ondraaglijk beleid voert", concludeert de burgemeester van Bergen.
*
*
Hoe de Sociaal Democraten een Land kapot moeten regeren, hebben de onze in Francofonia geleerd bij hun Moederland (= Mère Patrie). Daar is een homogeen Rood Bestuur aan het bewind, wat niet belet dat alles wekenlang ‘plat gaat’. Met als enig doel, dat het op die manier beter zou gaan.
In Francofonia komt daar nog de penisnijd bij tussen de MR (le beau Didier) en de PS-Führer.
Neen, natuurlijk moet die zijn ‘achterban’ geen commando’s geven: partners in crime hebben dat immers niet nodig. Die voelen instinctmatig waar het geld zit. En elk op hun manier trachten ze daarbij te komen. Ook inbrekers vluchten de openbaarheid en de klaarte.
Recht door zee gaan? Is voorbehouden aan ‘populisten’.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: