zaterdag 11 juni 2016

3453

*
*
Londen, St Pauls Cathedral, voor deze het lot ondergaat van de Aya Sofia in Istanbul…..
*
*
Hoe twee totaal verschillende onderwerpen (de onderwereld der gesteenten en de Islam) in feite op hetzelfde neerkomen: de eeuwige cyclus der vernietiging van alle leven op aarde.
*
Hoe menselijke warmte verandert in steen.
Vandaag stond er in de leugengazetten dat de wetenschap erin geslaagd zou zijn om CO2 (koolstofdioxide, voortkomend o.a. uit verbranding) in rotsen om te zetten. Koolstofmonoxide (CO) daarentegen, bij onvoldoende verbranding, verandert alle leven in… de dood.
Met koolstof (C) is het dus goed uitkijken wat U inademt….CO² is niet gezond, maar kan U in de hardheid van steen doen veranderen (dus goed tegen de Opwarming van de Aarde), en CO zonder meer verandert U in… de hardheid van een al een even hard dood lichaam.
De natuur is inderdaad één groot wonder en stilaan wiekt op eigen vleugels de Mens ‘met vrije vleugelslag’ naar de hoogste regionen van de Alwetendheid. Enfin, eigenlijk valt hij in herhaling van het Bijbelse verhaal van Adam & Eva in de Hof van Eden, die eveneens de Goddelijke Kennis wilden evenaren zonder te weten waar de klepel hangt.
waar U leest dat door het ondergronds opslaan ipv vergassen het versteningsproces amper een paar jaar duurt, en geen duizenden jaren zoals voorzien. Met andere woorden: er is weer een tipje van de Sluier der Eeuwigheid opgelicht over ons aller fossiele ondergrond, waar o.a. duizenden jaren oude fossiele brandstoffen door verbranding weer in hun oorspronkelijk samenstellende elementen worden hersteld.
Raar, hé…..
*
Maar of het met de Muzelmannerij dezelfde weg opgaat, is een probleem dat U zelf tussen de lijntjes door van onderstaand verhaal moet ontdekken.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Geplaatst op 9 juni 2016 door E.J. Bron
(Vertaling: E.J. Bron)
De islamisering van Turkije gaat verder. Eerst was er het voorstel om van de beroemde Hagia Sophia van Constantinopel (Istanboel) weer een moskee te maken. Enkele jaren later werd een desbetreffend voorstel in het Turkse parlement ingebracht. Vanaf januari 2013 discussieerde het parlement over de zaak en sprak zich er met een meerderheid voor uit om de kerk een andere bestemming te geven als moskee. Nu is het zover. De Hagia Sophia wordt voor de duur van de islamitische vastenmaand ramadan weer een moskee. De christenen in Turkije en het oecumenische patriarchaat van Constantinopel vrezen dat het nu om de laatste stap gaat om de definitieve verandering in een moskee.
*
Prestigewinst voor Erdoğan
De symbolische betekenis van de verandering zou enorm zijn, evenals de prestigewinst van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en Turkije in de islamitische regio.
Het voorstel tot verandering is officieel terug te voeren op een petitie van Talip Bozkurt, een Turkse burger uit Kahramanmaras in Anatolië. In werkelijkheid zit hier de politieke wil van Erdoğan achter, die het voorstel alleen maar oppakte om het voor te stellen als “wens van het volk”.
De Hagia Sophia is de grootste en mooiste basiliek van het oosten. Ze werd gebouwd als christelijke kerk. 916 jaar lang werd hierin het heilige misoffer gecelebreerd, voordat ze in 1453 na de verovering van Constantinopel door de Turken ontwijd en in een moskee veranderd werd.
De typisch christelijke basiliek bouwstijl van de kerk is nu nog onveranderd herkenbaar. De kerk werd echter met vier minaretten aangevuld en de kruisen op de koepels werden vervangen door halvemanen om de islamitische inbezitneming te symboliseren.
Na 482 jaar als moskee werd de Hagia Sophia in 1935 door Kemal Atatürk in een museum veranderd. Ze behoort nu tot de meest bezochte musea ter wereld. De in haar huidige vorm in de 6e eeuw gebouwde voormalige kerk is een magneet voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur.
Hagia Sophia van Nicea en Trabzon
In 2011 had de regering-Erdoğan al proef gedraaid en een andere belangrijke christelijke kerk, de Hagia Sophia van Nicea (Iznik), in een moskee veranderd. In de kerk was in 787 het Tweede Concilie van Nicea bij elkaar gekomen. Ook zij werd na de Turkse verovering (1331) in een moskee veranderd, totdat Atatürk er in 1920 een museum van maakte.
De toenmalige viceminister-president van Turkije, Bülent Arinc, verklaart over de verandering van de Hagia Sophia in Nicea:
“Met deze daad hebben we de erkenning van onze voorouders herwonnen. De kerk Hagia Sophia van Iznik is de buit van onze verovering en als zodanig hebben wij recht op haar. Een kerk kan in een moskee veranderd worden.”
Bülent Arinc was in 2012 verantwoordelijk voor de verandering van nog een beroemde voormalige christelijke kerk in een moskee, namelijk de Hagia Sophia van Trabzon. Ook zij had hetzelfde lot als de Hagia Sophia van Constantinopel en Nicea ondergaan en was na de ontwijding door de Ottomanen in de 20e eeuw als museum gebruikt. Trabzon werd pas in 1511 door de Turken veroverd en tot een moskee gemaakt.
De verandering van beroemde voormalige kerken in moskeeën is een met symboliek beladen bestanddeel van de door Erdoğan bedreven islamisering.
Bron:
www.katholisches.info
Auteur: Giuseppe Nardi
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpres
*
*
Aan de hand van de jojo in het land er Muzelturken, kunt U niet alleen de schrijnende hoogmoed van dat soort arrogante moordenaars vaststellen, maar ook de daarbij in een nabije toekomst aansluitende bedoelingen jegens ons. Wat in Constantinopel, Nicea en Trabzon , enz gebeurd is, staat op het punt om zich te herhalen in Rome, Canterbury, Köln, Oslo, Londen, enz.
Historisch gezien, is de nederlaag van de Westerse Beschaving een vaststaand feit, na het mislukken wegens onenigheid van de 8ste en de 9de Kruistocht in de jaren 1201. Toen werd, 200 jaar lang (1096-1226) geprobeerd een dijk op te richten tegen het wassende water van de Wassende Maan. Spijtig om zeggen, maar sedertdien is de Westerse Wereld te laf geweest om deze buitenlandse vijand te willen bestrijden: ze voerden liever oorlog onder elkaar.
En nu is er daar, in de persoon van de Turkse Geitenneuker Erdogan, een Leider van formaat opgedoken die de band met het verleden wil aanknopen. Zelf heeft hij, jaren geleden al verklaard, dat zijn soldaten de buiken waren van hun vrouwen, en overal de nieuwe minaretten, zijn bajonetten. Uitspraak die door onze Leiders met een welwillende monkellach werd onthaald. Ach, wat zou het! Onze mensen trekken massaal naar daar op verlof. Wij steunen hun economie zoveel we kunnen. Wij hebben toch de beste wapens! Hoe zou een primitief volk ons dan kunnen bedreigen?
Kijk: de gewone mensen zien het gebeuren voor hun ogen, maar onze Verlichte Grote Verstanden gooien hun onderwerpen-bekommernissen, groot en klein, allemaal dooreen ‘op tafel, en ze gaan erover ‘in debat’ dat de stukken er af vliegen…. Ja, dat ‘vluchtelingenprobleem’ (dat ze zelf hebben geschapen) is een groot probleem, ze zien dat ook, het groeit met de dag, maar doen er niets aan.
Zo komt het, dat de vijand zijn bezettingstroepen reeds binnen de vesting heeft. Wij, het volk, onderhouden en voeden hen. We bouwen zelf nieuwe Mosketen voor ze. Want ze geven de indruk van zeer ‘gematigd’ te zijn.
Hoera! Laat de Nieuwe Hitler maar tempeesten, wij feesten lekker door. We staken dat het een lieve lust is, wetende dat we onze eigen welvaart kapot slaan.
Egoïsme gaat zo lang te water, tot de kruik breekt. We leven allemaal onder de constante dreiging van aanslagen, getekend Allah, maar om dat allemaal degelijk te bestrijden, ontbreken stilaan ‘de middelen’. Het geld geraakt op. Want het werd uitgegeven om de vijand in eigen land, te koesteren, te verwennen zodat er steeds meer aantrek komt.
Allemaal van geen belang. Als het Clinton Wijf maar wint, wordt ons voorgehouden. Want tegen dan, zal op de St Pauls Cathedral in Londen al lang de Zwarte ISIS-vlag wapperen.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: