zondag 7 januari 2018

4389


Zondag 7 Januari 2018

4389 - NIEUWJAARSWENSEN VAN DE DRIE WIJZEN UIT HET ZEER VERRE OOSEN
*
INHOUD: WO III - CHINA – KOREA: zij zijn er klaar voor. Het leven wordt een feest!!!  China, het land der Mandarijnen, met daarbij de twee Korea’s als onderbuik-hangers, zijn de hedendaagse Drie Koningen die goud, wierook en myhre niet komen brengen, maar komen halen.
En daar staan wij dan, Het Vrije Westen, als de te verdelgen vijand. Allemaal de schuld van Trump, dienen achterlijken Amerikaansen ezel. Want met ons Hilary aan de top hadden we nu al lang deel uitgemaakt van dat onoverwinnelijke Wredelievende systeem dat fabeltjes genoeg in huis heeft om in alle omstandigheden de ganse wereld tee ‘verrijken’
Mê hiel Aaantwaarpe, mo nie mê lmaai!

IEDER VOLGELTJE
ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS
*
In de Galerij der Groten komen aldoor nieuwe namen bij. Laa-tsji Pie Tsang is er wel nog niet bij, maar met ene
**
Xi Jinping
zijn we al lang goed aan de gang. De man Xi is bovendien goed bevriend met zowel de Poet als met den Donald. Het wordt dus een deal tussen vrienden-kapitalisten…
Wij, als taalvaardige Vlamingen, zullen ons wel rap bekwamen in het Chinees praten, net zoals onze grootouders en onze ouders deden met het Duits, het Engels en het Fransoos. Iemand is zo dikwijls man, als die talen spreken kan. Dus lijk alle Chinezen, ook met den dezen.
Tot 7 Februari, nieuwjaarsdag van de  Chinezen, kunnen we nog genieten van Het Jaar v/h Varken. Daarna komt het Jaar v/d Rat.
**
*
Chinese president Xi waarschuwt leger klaar te zijn voor oorlog
*
Xi’s persoonlijke inspectie van vele duizenden troepen was volgens de media uniek, en zou erop kunnen wijzen dat de president mogelijk al in de tweede helft van 2018 een oorlog verwacht.
In een zeldzame toespraak voor duizenden soldaten heeft de Chinese president Xi Jinping gewaarschuwd dat het leger klaar moet zijn voor oorlog, en ‘niet bang moet zijn voor ontberingen, noch de dood’. De spanningen in de regio, met name rond China, Noord Korea, Zuid Korea en Japan lopen almaar verder op, zeker gezien de recente kernwapen dreigementen over en weer tussen de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un en president Donald Trump. Positief is dat Noord Korea een uitnodiging van Zuid Korea om weer te gaan praten heeft geaccepteerd, en dat de VS en Zuid Korea besloten hebben om gezamenlijke militaire oefeningen uit te stellen tot na
**
de Olympische Winterspelen in februari (3)(4).
*
President Xi voerde woensdag een inspectie uit van duizenden troepen van het Centrale Front Commando van het Volks Bevrijdingsleger in de noordelijke provincie Hebei. Hij riep de soldaten op om constant te oefenen op echte gevechten, hun tactieken, materieel en technologie steeds te verbeteren, en ‘een krachtige elitemacht te creëren, die altijd klaar is om te vechten en te overwinnen, zodat de taken van de Partij en het volk in het nieuwe tijdperk worden uitgevoerd.’

China wil VS in 2050 passeren
**
China wil de dikste zijn…
*
De afgelopen jaren heeft China vaart gezet achter de modernisering van het leger, dat qua manschappen betreft het grootste ter wereld is. Eén van de veranderingen is dat het 2 miljoen man sterke leger met enkele honderdduizenden soldaten wordt verkleind. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in allerlei vormen van modern wapentuig, zodat het land in 2050 een ‘macht van wereldklasse’ is. Vermoedelijk mikt China erop om rond dat jaar de Verenigde Staten als militaire supermacht te kunnen passeren.

Groot aantal conflicthaarden

Chinese media berichtten dat Xi’s persoonlijk overgebrachte ‘mobilisatie’ van de gewapende strijdkrachten uniek is. Analisten gaan er echter vanuit dat de kans dat de president het leger nu al in een oorlog stort, klein is. Desondanks zijn er een groot aantal potentiële conflicthaarden rond de Zuid Chinese Zee, zoals op het Koreaanse schiereiland, de Japanse gebieden, de vele ruzies rond een aantal eilandengroepen, de regio’s Xinjiang en (nog steeds) Tibet, en de regelmatige, vooralsnog kleinschalige grensconflicten met India in het Himalaya gebergte.

Het komt erop neer dat Xi’s zeldzame toespraak een duidelijke waarschuwing is dat de regio op oorlog afstevent. Gezien het tijdstip zo vroeg in het nieuwe jaar vragen velen zich af of die al in de tweede helft van 2018 kan losbarsten. De enige vraag is dan nog welk kruitvat als eerste ontploft.
Xander

(1) (o.a.) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Zero Hedge
(3) NOS
(4) NOS
http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Chinese-president-Xi-waarschuwt-leger-klaar-te-zijn-voor-oorlog
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DE BOOM
*
Wat wordt het: langs weerskanten moedwillig miljoenen plaatselijke jonge mannen en burgers de dood injagen, of zowel Amerika als Europa in maanlandschappen veranderen.
 Misschien wel de twee, want Het Westen zal dat niet lijdzaam ondergaan. ‘Zij’ vernieitgen ons, en ‘wij’ vernietigen hen. Elk krijgt zijn rol en speelt zijn deel.
Tenzij het gezond verstand langs beide zijden de bovenhand haalt. Af en toe stoere taal wordt dan het zout op de patatjes.
**
*
Naast het zout in de keuken, is er ook dat strooizout op onze besneeuwde winterse wegen. Zonder dat zout belanden wij allemaal ofwel in het decor of in he dodenhuisje. Tenzij wij doen als De Vrouw van Lot die om keek acjter zich naar de afstraffing van Sodoma en Gomorha, en als straf daarop in ’n zoutpilaar veranderde.
**
*Geen opmerkingen: