woensdag 6 april 2022

504 – NOCH BLOEMEN NOCH KRANSEN WANT NET ALS IN 1581 WORDT DE AKTE VAN VERLAETINGJE DOOR DE DADERS ZELF OPGESTELD

 

.

WOENSDAG 6 APRIL 2022

*

    504 – NOCH BLOEMEN NOCH KRANSEN WANT NET ALS IN 1581 WORDT DE AKTE VAN VERLAETINGJE DOOR DE DADERS ZELF OPGESTELD

*

I N H O U D

Wie het verleden ,iet kent, beleefft zijn eigen toekomdt als een slaapwandelaar, total afhnkelijk van wat de – uitgekcohte - Regime Pers ons wil wismaken. Al naargelang hun humeur van de dag, al is en blijft die islamo-ùarxistich van boventoon.

Maar af en toe eens achterom kijken, kan wonderen doen. Elke terugblik fungeert dan als een opkikkerje.

Dus, in het licht van de aan de gang zijnde uiteenrafeling van bepaalde Heilige Huisjes der Vaderlandse ‘Instellingen’ wertkt bevrijdend voor zij die het goed menen. ‘De ziel van het Kind’, weet U nog? Daarmee is de ontkerstening begonnen. Van ‘Cristelijk’ nar ‘Neitraal’, en Neutraal als voorbereidiing voor de sliupende haast voltooiede islamisering.

Enfin de Francofoniet doet dan maar wat ze niet laten kan. Leees Doorbraak hoeronder, dat toevallig toch, precies verschint op de dag dat de Noorderburen terublikken op DE ACTE VAN VERLAETINGHE, het Uinteenvallen der Zeentien Prpvincies. Die voor hen het begin waren van een Nieuwe Guden Eeuw, maar voort het Kathokieke Vlaanden der onderwerpign meerbracht aan de de Spaanse tirannie. Zij het nog onder het alziend oog van Keuzer Karel V, de Habsburger ‘in wiens Rijk de zon nooit onderging’….

Maar de eeuwenlange leemelking van het rijke Vaalderren was voorgoed begonnen…

Inderdaad, toen was De Niwue Wereld pas opegegaan. In Amerika lag het goud der Inca’s en der Azteken voor het rapen… Daar kon men de plaatselijke bevolkin gewoon doodslaan, wt in Vlaanderen toch niet zo simpel was..

Vanddag is de Francofone Staatskas inderdaad weer goed gevuld. Dank zij de oorlogsmisdaad door Di Rupo van wapenleveringen aan een oorlogoerend lalnd, nls het door het Westen tot opstand opgrstookte Oekraïne….

Wie zei daar ooit weer dat misdaad nooit looont?

Die bekocht dat mrt Zijn dood aan jet Kruis….

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

6-2022

Mijn Naam Is Haas*

*

Om in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te geraken, moet ge een flink stukje kunnen liegen. Liegen dat ge zwart ziet. Dat is althans mijn conclusie nadat ik de vertegenwoordiger van Rusland hoorde vertellen dat ze – weer eens – helemaal niets fout gedaan hebben daar in Oekraïne. Dat het vermoorden en zelfs terechtstellen van Oekraïense burgers allemaal opgezet spel was. Alle vierhonderd en zoveel, tot nu toe. Dat de burgerdoelwitten getroffen waren omdat de Oekraïeners vlak ernaast raketwerpers, tanks en geschut hadden geplaatst., naast 90% van alle gebouwen in Marioepol dan, want zoveel ligt daar nu plat. Dat de mensen die willen vluchten, dat zouden kunnen, terwijl ze amper de kans krijgen, zeker uit datzelfde Marioepol. Dat ze daar nog nazipraktijken hebben en fascistisch denken zoals in de vorige eeuw, 75 jaar geleden. Inbegrepen de joodse president.

De waarheid zal eerder zijn dat ze zich daar in het Kremlin vreselijk misrekend hebben. Dat die oorlog die na 5 dagen gedaan had moeten zijn – wat kon worden afgeleid aan de rantsoenen die de Ruski’s hadden meegekregen   - nu al meer dan 5 weken duurt. Het grootste land ter wereld blijkt ook de grootste valsspeler te zijn of, om het juister te stellen, geleid te worden door een bende valsspelers, die niet alleen de wereld, maar ook de eigen bevolking wat wijs maakt. Met die laatste kunnen we alleen maar medelijden hebben.

*"Mijn naam is haas" is een gezegde dat betekent dat iemand van niets weet. Dit gezegde wordt vaak gebruikt als iemand zegt van niets te weten, maar eigenlijk de schijn ophoudt.

“Ja, mijn naam is haas, ik weet van niks. Is hier wat gebeurd, dan weet ik daar niks van”. (Refrein van het liedje van het Lowland Trio).

 *

IS HET EINDE VAN BELGIË SCHRIKBAREND NABIJ?

**

**

Doet nieuwe schoolvakantie regeling in het Zuiden ons geliefde vaderland barsten?

Satire - 05/04/202

*

Onze vaderlandse politici (m/v/x) hebben het niet onder de markt. Nadat in 2012 eindelijk een oplossing was gevonden voor ‘probleem 177’ – de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde – en naar het woord van wijlen Steve Stevaert op slag de overige 176, wél belangrijke problemen opgelost konden worden, leek België op weg een koninkrijk van peis en vree te worden.

Rampspoed

Helaas, driewerf helaas! Sindsdien doken tal van nieuwe problemen op, als daar waren: het aftreden van koning Albert II, de aanslagen in Zaventem en Brussel, de afstand van 13,28 hectaremorzels vaderlandse grond aan Nederland, het Marrakeshpact, de defenestratie van Gwendolyn Rutten door het trio De Croo-Lachaert-Van Quickenborne, de coronacrisis en de kernuitstap. En alsof er daarmee geen rampspoed genoeg over ons dierbaar België was neergedaald, kwam Vladimir Vladimirovitsj Poetin in februari op de onzalige gedachte om op het Europese continent een oorlog te ontketenen die zich ook in het heilig land der vaa-aad’ren laat gevoelen.

Al deze kommer en kwel is evenwel klein bier bij hét probleem dat nu de kop opsteekt en dat wis en waarachtig het predicaat ‘majeur’ verdient: het parlementair reces, vulgo de vakantieweken van de vertegenwoordigers des volks. Een majeur probleem waar, opmerkelijk en toch ook niet, in de vaderlandse pers nog met geen letter over geschreven is, laat staan dat er in Terzake of, godbetert, De Afspraak al over gepraatprogramma’t is.

Opgeblazen

Zoals de meeste andere, om niet te zeggen alle problemen in dit land, is ook dit majeur probleem door de Franstaligen verwekt. Het heeft het Parlement van de Franse Gemeenschap, pardon: le Parlement de la Fédération Wallonie-Bruxelles, bestaan op 30 maart jongstleden een ontwerpdecreet goed te keuren ‘relatif à l’adaptation des rythmes scolaires annuels’. Met één druk op de groene stemknop heeft een ruime meerderheid van zijn leden een van de schaarse pijlers onder het Ene en Ondeelbare Vaderland opgeblazen: de schoolvakantieregeling.

De unitaire regeling die sinds 1831 in voege was, zorgde ervoor dat alle Belgen, Vlamingen zowel als Walen, Nederlandstaligen evenzeer als francophones en deutschsprachigen Ostbelgier, waardige mitsgaders onwaardige, op één en hetzelfde ritme van de schoolvakanties leefden. Deze regeling is op 30 maart door le Parlement de la Communauté Wallonie-Bruxelles schaamteloos gedynamiteerd. Vanaf volgend schooljaar is de vakantieregeling in de Franstalige landshelft niet langer dezelfde als in de Vlaamse.

Dramatisch

Voor de onderwijswereld zelf vormt dat geen enkel probleem. Voor (Brusselse) ouders die om een of andere reden hun schoolgaande kroost over het Nederlandstalige en Franstalige onderwijsnet spreiden, is de nieuw geschapen toestand lichtelijk vervelend. Werkelijk problematisch, om niet te zeggen ronduit dramatisch, zijn de gevolgen van bovengenoemd decreet voor de leden van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voor de ministers en staatssecretarissen van de federale regering.

Hoe, in hemelsnaam hoe moeten onze federale parlements- en regeringsleden (m/v/x) voortaan reces nemen? En dan bedoelen we niet het zomerreces, de acht of negen vakantieweken van de vertegenwoordiger des volks – het dubbele van de wettelijke vakantieweken des volks –, maar de overige, over het jaar gespreide arbeidsvrije weken.

Vrijstelling

Om pedagogische redenen worden de peuters, kinderen en tieners die op de schoolbanken kennis en wijsheid vergaren, tijdens het schooljaar vier keer van lessen vrijgesteld: in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie en de paasvakantie.

Om onbekende maar zeker geen pedagogische redenen stellen de parlements- en regeringsleden, die nochtans geacht worden kennis en wijsheid te bezitten of ten minste te doen alsof, zichzelf tijdens het parlementair jaar vier keer van werken vrij: in het herfstreces, het kerstreces, het krokusreces en het paasreces, die telkens samenvallen met de gelijknamige schoolvakantie.

Uitzichtloos

In het tot nog toe unitaire stelsel heerst over die recesregeling volstrekte unanimiteit over alle taal- en fractiegrenzen heen. Nu, tien jaar na BHV het schoolvakantiestelsel is gesplitst, doemt het uitzichtloze probleem op hoe de federale politici (m/v/x) voortaan reces zullen nemen: volgens het Nederlandstalige of volgens het Franstalige regime? (De gedachte dat ze beide regimes cumuleren en hun royale recesregeling nog meer oprekken, is zo pervers, dat we ze hier niet durven te vermelden.)

Over zes maanden is het al prijs. In het Franstalig onderwijs begint de herfstvakantie op 24 oktober, in het Nederlandstalig pas op 31 oktober. Kunnen de Kamerleden vergaderen in de week van 24 tot 31 oktober? Na de gemeenschappelijke veertiendaagse kerstvakantie, rijst hetzelfde probleem met de krokusvakantie: die begint op 20 februari 2023 en duurt in Vlaanderen één week maar in het zuiden des lands twee weken.

Nadien wordt het helemaal leuk. In Vlaanderen is er van 3 tot 16 april paasvakantie, in het Franstalige landsdeel niet. Kunnen de Kamerleden en federale ministers al of niet met reces? Van 1 tot 12 mei zijn de Franstalige scholen dicht wegens de lentevakantie, de Vlaamse niet. Is er in die periode ja dan neen parlementair reces?

Grootviroloog

Het is zonneklaar: de vaderlandse politiek staat voor een majeur probleem waarvoor dringend een oplossing moet worden gezocht. In de wandelgangen is reeds sprake van de oprichting van een GEMR (Groep van Experts voor Recesstrategie). Siegfried Bracke, die als gewezen Kamervoorzitter om advies is gevraagd, zou naar verluidt de Grootviroloog als voorzitter naar voor schuiven. Elders fluistert men ons in het oor dat de ministers van Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) overwegen over de kwestie een burgerbevraging te houden.

Ten slotte vernemen we van een andere betrouwbare bron dat op het Paleis de vrees begint toe te slaan voor een zware communautaire confrontatie. Sommigen sluiten niet uit dat ze kan uitlopen op de splitsing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en gevolglijk van het koninkrijk zelf.

Nieuwsbrief

Nieuws van DBNL - april 2022

*

Omslag van het boek ‘Plakkaat van verlatinge’.Het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 is een van de belangrijkste documenten uit de Nederlandse geschiedenis. Het werd ook wel ‘Akte van Verlatinghe’ genoemd. Met deze akte verlieten de Noordelijke Nederlanden na een vergadering in de Staten-Generaal het Habsburgse Rijk en verklaarden ze niet langer bestuurd te willen worden door de koning van Spanje. DBNL brengt het Plakkaat van verlatinge online in de editie van historica M.E.H.N. Mout uit 2018, met een uitgebreide inleiding en aantekeningen.

*

Polydoor en Theodoor en andere novellen en schetsen (1883) is een uitgave met negen stukken van de toen reeds overleden Rosalie Loveling en één langere novelle van haar twee jaar jongere zus Virginie. Die novelle, Polydoor & Theodoor, verhaalt over een gezelschapsjuffrouw die terechtkomt in een gezin waarin een te lakse opvoeding heeft gezorgd voor onuitstaanbare karakters. Ook de negen schetsen van Rosalie behandelen elk in haar opmerkzame, sobere stijl verschillende facetten van opvoeding en onderwijs.


*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Ach, die Gezusters Loveling, de Tatens van wijlen, CYRIEL BUYSE, wereldberoemd tot in Parijs met HET GEZINN VAN PAEMEL…

De beide Loevelings, met hun geheim dagboek van en tijdens de jaren ’14-’18. MOEST HET UITGKOMEN ZIJNN? DAN HAS Vlaanderen er tsee artelaressen bij. Zelf Stijn Streuvel wist het: ooelofqdagboek bijhiudeb sribd gekijk let hoogverraad….

En beetje zoals nu….

En och Cyrielk Buyse had maar één fout. Hij was ’n naturalist. Zijn tijd ver vooruit.

Zo zijn er geen meer. Voorloppig ltovh niet.

Is ook minder nodig, want de wereld is veranderd in de door deze geniale Ziener gewenste richting. Los van alle beperkingen enerzijds, maar anderzijds veel te dicht bij

de Ballade des Peenus.

**

 

Digithalys

Geen opmerkingen: