zaterdag 30 april 2022

53 5 – EEN HEUGELIJKE DAG, DE DAG VAN DE VOORVADERLIJKE WALBURGISNACHT DIE TERUGGAAT TOT WODAN EN THOR, DE OUD-GERMAANSE GODEEN

 

.


VRIJDAG 29 APRIL 2022

*

29/4   Feestdag H. Catharina van Siena (Blog310). Zij maakte ’n einde aan het schisma tussen Rome en Avignon, waardoor Frakrijk er niet in slaagde zich volledig meester te maken van de Kerk van Christus…

*

Tijdens ons n het Lago di Bolsena, jarenlang verblif in Italia (2002-2017) waren wij regelmatige gasten op de jaarlijkse herdenkingen in Monntefiascone, een buurstadje, waar in de (perfect gerestaureerde) histrorische gebouwen, die iin  feite toendertijd dienden als huisvesting van deze Heilige en haar Congregatie. De halve (intellectuele?) wereld was er vertegenwioordigd, zelfs de RAI besteede er de meeste aandacht aan. Alleen.. ‘Rome’ was, om politieke redenen? ‘niet geïnteresseerd’…

      53 5 – EEN HEUGELIJKE DAG, DE DAG VAN DE VOORVADERLIJKE WALBURGISNACHT DIE TERUGGAAT TOT WODAN EN THOR, DE OUD-GERMAANSE GODEEN

*

I N H O U D

Gewoon er even aan herinneren, dat wij het viok zijn van Nele en Tijl Uilenspiegel.

Één Mei, de Rode Hoogdag waarvan onze Leiders en stijve krijgen, met veel vertoon en nog meer toeloop, volgt gewoon op de Sint Walburgisnacht, de Oud Germaanse wallebakkerij, waar de menselijke perversiteit door oude spiernaakte heksen in al hun heerlijkheid werden gevierd. Samen met Satan in hoogst eigen persoon…. Op de grond en vooral in de lucht….

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

29-04-2022

DE BURGERBEVRAGING

Wat doet een federale regering die niets serieus opgelost krijgt? Ze organiseert een onlineburgerbevraging waarin iedereen boven de 16 jaar tot 5 juni de tijd krijgt om daarover zijn mening te spuien. Ondertussen heeft het deel van de bevolking dat daarin nog gelooft een leuke bezigheid. Hoe meer zielen, hoe groter kerkhof.

 Als die bevraging, die de staat de leuke som van meer dan 2 miljoen euro gaat kosten, iets zal oplossen, dan zal het zijn dat men tot het besluit kan komen dat we met het huidige België helemaal niets meer opgelost krijgen, bevraging of geen bevraging. Dit land zit nl met een onwerkbare bestuursstructuur, samengesteld met compleet tegenovergestelde ideologieën waarmee men niets opgelost krijgt buiten het uitdelen van geld en het maken van schulden.

De enige duurzame oplossing is dat alle partijen tegen de volgende verkiezingen met een duidelijk programma komen en iedereen kan kiezen voor de partij die hem/haar het beste voorstel doet. En m.i. is dit nog altijd dit land te splitsen in twee of drie autonome gebieden, die nog wel zullen moeten samenwerken, maar niets meer beslissen op andermans territorium. Ik heb zelf ook even gedacht dat een eerste stap de vier gewesten hadden kunnen zijn, maar zelfs dat is ondertussen voorbijgestreefd. Vlaanderen en Wallonië worden gescheiden en we laten de Brusselaars zelf kiezen wat ze willen doen, maar wel op voorwaarde dat de Vlaamse bevoegdheid over Brussel wordt behouden met het Nederlands als volwaardige officiële taal. Van de andere kant zal de ‘Fédération Bruxelles-Wallonie’ worden opgedoekt, tenzij de francofonen bereid zijn zelf dit failliete systeem zelf te blijven betalen. Nu gebeurt dat officieel door België, maar in werkelijkheid door Vlaanderen. Zelfs zonder die ‘fédération’ zullen zowel Brussel als Wallonië bankroet gaan. Walen en Brusselaars kunnen nu al niet samenwerken.

De Oostkantonners tenslotte, zullen ook zelf kunnen kiezen of ze aansluiten bij Wallonië of terugkeren naar hun Duits herkomstland.

Wij hebben geen spelletjes meer nodig, maar een allerlaatste staatshervorming.

In de nieuwste VBTV-aflevering tapten we met onze fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas een Belgenmop: de zinloze en prijzige burgerbevraging van Annelies Verlinden.

Vlaams Parlementslid Ilse Malfroot uitte scherpe kritiek op de totalitaire ambities van Rousseau. De reportage van deze week herdacht onze stichter en eindeloze inspiratiebron Karel Dillen.

(Get) Digitalia

 *

 PLAATSELIJKE NIEUWTJES

**

SINT ARNOLDYS PARK IN TIEGEM BOS HEROPENT……

  *

**

Was me dat ’n paar dagen geleden op WTV het beste nieuws sedert jaren, of niet? De geneeskrachtige H. Bron, - nog uit oer-oude tijden - de verdwenen Paters, het Heiligdom van St Anmoldus (Tiegem), het eindeloze bos, de groene heuvels, de lig-weide: allles van eeuwen ver de uitverkoren volkse plaats om, als Vrije Burgers, daarvan gratis te kunnen genieten.

Na haast 20 jaar verwaarlozing, bouwval en verlatenheid, eindelijk aan restauratie toe… En dat vooral dank zij privé-initiatief van enkele idealisten….

Elck zegge het voort!!!!!!


 We zien elkaar zondag in Sint-Niklaas!

**

Beste Vlaams Belanger,

 Zondag is het eindelijk zover. Zondag houden we onze 1 mei-manifestatie in Sint-Niklaas, waar we samen met u ons Vlaams en sociaal alternatief in de verf zetten.

Want het Vlaams Belang is dé sociale volkspartij. We zijn de enigen die dag in, dag uit strijden voor een betere toekomst. Een toekomst met meer vrijheid voor onze mensen, waar niet de Wetstraat maar de Dorpsstraat de touwtjes in handen heeft.

Kom daarom samen met uw familie en vrienden op zondag 1 mei, vanaf 14u naar ’t Bau-Huis (Slachthuisstraat 60, Sint-Niklaas). Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans leidt de manifestatie in, waarna onze voorzitter Tom Van Grieken zijn traditionele 1 mei-boodschap brengt. Honderden sympathisanten tekenen alvast present. U toch ook?

Parkeren kan eenvoudig in Parking ‘t Bau-Huis, Parking Noordlaan of Parking P1. Ook het station is vlakbij. Deze informatie kunt u ook nalezen via het Facebook-evenement of onze website.

Tot zondag!

Met Vlaamse groeten,

 Het Vlaams Belang,

Uw Vlaamse volkspartij.

 

We zien elkaar zondag in Sint-Niklaas!

*

EEN ‘BEVRAGING’, ZO INGEWIKKELD EN ONDOORGRONDELIJK ALS BELGIË ZELF

Met humor als gids komt men toch een eind

Acta Sanctorum - 29/04/2022 Johan Sanctorum -

Veel ergernis over de online bevraging die de federale overheid organiseert onder de naam ‘Een land voor de toekomst’. Over hoe de Belgische staat en zijn regionale nevenkoterijen er moeten uitzien, de werking van onze democratie, de bevoegdheden, de plaats van de burger, etcetera… En dit allemaal opgesplitst in thema’s en uitdagingen.

 

Mits veel scrollen mag u een mening geven over een van de thema’s, en deze zelfs toelichten. Peetvader en -moeder van het project zijn de Vlaamse en Franstalige ministers voor institutionele hervormingen, Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR). Een hele ploeg koffiedikkijkers, experten en zelfs een heus algoritme zullen de resultaten verwerken, doorspelen naar raden en panels, tot het onvermijdelijke eindrapport op het bureau van de betrokken ministers belandt.

Bepaald uitnodigend oogt het ding niet. Qua opmaak en structuur komt de bevraging nog het dichtst bij een belastingbrief of een aanvraag voor subsidies voor woningrenovatie. ‘Een beproeving om de site te doorworstelen’, vindt zelfs de brave UGent-rector Rik Van de Walle.

Anderen zijn strenger: een oefening in wereldvreemdheid, een Wetstraatees staaltje abrakadabra, een monsterlijke kruisbevruchting van ambtenaren, politicologen en autistische IT’ers. Wie deze vragenlijst helemaal tot het einde invult, is iemand met teveel tijd of met een masochistische geaardheid. Of de twee.

De N-VA ziet het, bij monde van Sander Loones, als pure geldverspilling (2,1 miljoen moet dat kosten) en als een louter cosmetische pr-campagne voor de zittende Vivaldi-regering. Bart Maddens en Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens zijn onverbiddelijk: Belgicistische propaganda, luidt het verdict, ingegeven door de angst voor verkiezingen.

Als een doolhof

Allemaal waar. Toch missen al deze zure critici de clou: deze bevraging is helemaal geen volksraadpleging, maar een kunstwerk, dat de complexiteit van België zelf weerspiegelt. Het moet dus geduid, uitgelegd, gecontextualiseerd worden. De post-Kafkaiaanse webarchitectuur van demain-toekomst-zukunft.be   overrompelt, verbijstert, zelfs mensen met een universitair diploma, maar moet moderne kunst niet naar de keel grijpen of stinken, zoals de kakmachine van Wim Delvoye? Dat u er een gevoel aan overhoudt alsof er een laag beton in uw maag is gestort, is het probleem niet, integendeel: we moeten blijven wennen aan het idee dat we in een doolhof zijn geboren, en er ook zullen sterven.

Heel dit project van burgerparticipatie is ook een grap, meer bepaald een absurde grap die ons gevoel voor humor moet aanspreken

Welaan dan. Het Land van de Toekomst krijgt dus vorm via een duizelingwekkend webformulier dat net bewijst wat het wil ontkennen: rien ne va plus. België is al sinds 1830 een constructie, die gaandeweg steeds meer het karakter van een ruïne heeft gekregen. Het land werkt niet, maar nét dat is zijn reden van bestaan, zijn essentie. Om dat leefbaar te maken, is er iets ontstaan dat tamelijk uniek is: staatshumor. Heel dit project van burgerparticipatie is ook een grap, meer bepaald een absurde grap die ons gevoel voor humor moet aanspreken. De overheid zelf beoefent het absurde als een discours, een stijl, een taal, die het complexe moet combineren met een vorm van luchtigheid, lichtheid, spel. Het land gaat naar de kloten, maar het surrealisme, dé esthetica van het regime, toont dat die ontbinding ook kan gebeuren met zin voor het ongerijmde en, jawel, zin voor humor. Ceci n’est pas une pipe.

Een transcendente realiteit

De webstek werkt dus niet, de enquête is een farce, zoals het land zelf. Maar hoe slechter alles werkt, hoe authentieker Belgisch, snap dat nu toch eens professor Maddens. Er bestaan geen blunders, geen malfuncties in dit circus, dat is echt een misverstand. Rampenplannen zijn volkomen impertinent in een land dat zelf een catastrofe is. Andermaal: ceci n’est pas une pipe. Toen minister Annelies Verlinden schitterde door afwezigheid op het moment dat burgers tot aan hun nek in het water van de Vesder stonden, en ze tegelijk snel de federale hulpfase afblies, heeft ze eigenlijk aangetoond dat België er niet is voor de Belgen, ook niet voor de Walen, laat staan voor de Vlamingen, maar enkel voor zijn eigen onbegrepen, onbegrijpelijke en ongrijpbare mystiek.

De politiek is de rituele machinerie die deze transcendente realiteit celebreert. In die zin is de bevraging Demain-toekomst-zukunft.be een geniale reflectie van het Belgische labyrinth, zoals bijvoorbeeld ook het Staatsblad, of een Powerpoint van Sophie Wilmès. Wat moet u dan doen met de bevraging? Invullen. Echt. Met zo absurd mogelijke antwoorden, nonsensikale suggesties, komische invallen. Een beetje zoals de vrouwen massaal hun bh’s gingen doorknippen om er mondmaskers van te maken, toen Maggie De Block de voorraad had laten opstoken. Ceci n’est pas un soutien.

Politici zijn er niet voor u, niet voor de gemeenschap, maar om te bewijzen hoe ingewikkeld dit land wel is, en hoe onmisbaar ze daarin zijn

Politici zijn er niet voor u, niet voor de gemeenschap, maar om te bewijzen hoe ingewikkeld dit land wel is, en hoe onmisbaar ze daarin zijn. Het zal de fameuze kloof tussen burger en politiek met geen millimeter verkleinen, want we hebben nog maar net de vaudeville van Mechelen/Boortmeerbeek meegemaakt, waar Bart Somers dacht van achter ieders rug een fusie te forceren, tot een echte volkswoede de betrokken burgemeesters naar af stuurde. Annelies, meer moet dat niet zijn.

Twee dode mussen

Maar ondertussen is er de Barticipatie. Uiteraard is deze bevraging ideaal voer voor anti-Belgicisten, separatisten, beeldenstormers en verraders des vaderlands. In 2024 volgt de echte enquête, de enige die ertoe doet. Waar de bedenkers van de bevraging de naam vandaan haalden, weet ik ondertussen ook: in 1974 bracht de Vlaamse, als kind blind geworden zanger Jules de Corte een liedje uit, met als titel: ‘Het land van de toekomst’. Jules was een notoir zwartkijker en ook dit chanson is van sarcasme doordrenkt. De eerste strofe laat nog enige hoop:

Ik heb twee duiven opgelaten, hij en zij

Door simpelweg hun vleugels los te winden

Ze zouden vrijwel zeker, volgens mij

Moeiteloos de juiste richting vinden

De duiven blijven spoorloos, waarna hij in de tweede strofe een koppel raven uitstuurt, die al evenmin terugkeren van dat beloofde land. Tenslotte mogen twee mussen het proberen:

 De beide mussen kwamen weer, maar vraag niet hoe

Ze hebben in mijn hand de geest gegeven

Waar glijden we in ’s hemelsnaam naartoe

Als er zelfs geen vogel meer kan leven

 Jules moet toen al geweten hebben wat er zou volgen. Annelies Verlinden, David Clarinval, Bart Somers, teveel om op te noemen, allen proberen ze ons blij te maken met een dode mus. Stuur ze terug naar afzender. Denk aan Uilenspiegel.

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Al is ondergetekende bijlange geen hoog gediplomeerd Antwepas historicus,in de Kage Dchhik heeft de gied opgelet.

Gewoon even naar voor brengen dat in de Middeleeuwse benamingen van ‘Ambachten en Neringen’ srake was. Die heten tegenwoordig werkgevers en werknemers, een soort die per defintie tegen elkaar moeten opkomen. Datert nog tpe, de meeste mensen

Ongemetterd waren r, dus iot f tijd dat de dieren nog koden spreen. Het werden dus gesprekkenom elkaars bete broods te bestrijden. Waarbij we maar even best vergeten, dat, waar twee honden vechten om een been de derde er mee heen loopt. In casu de ’bemiddelaar’, de politiek. M.a.w. de Pakbonden die onder elkaar als wilde katten op straat lopen te miauwen.

Daar waar in elke onderneming, iedereen in feite elkaars medewerker zouen moeten zijn. Elk op de voor hen of haar bestemde plaats.

Want de facto zijn er alleen maar
Ambachten & Neringen, elk met een eigen bestaande structuur en vakbekwaamheid. De verloning van beide partijen, van hoog tot laag, dient te verlopen volgens per sector vaste afspraken, waar zakkenvullende buitetnstaanders helemaal niets mee te zien hebben. Altijd onder de voorwaarde, dat risico’s moeten vergoed worden. Zowel in de Directiekantoren als aan de Lopende Band.

Bij een ‘Volksbevraging’ zou dit een der hoofdpunten dienen te zijn. Handen in elkar slaan, maar geen vuisten maken omdat iemand het beter heeft dn een ander.

Elkaar de hand drukken, om samen een Beter Eigen Volk te worden?

En ja, zelfs op mijn jaren geloof ik nog altijd in een Sinterklaaaszonder rode mantel, maar ee,

N tSintrrtklaas omringd door ruitrs ter paard bedolven onder Leeuwenvlaggen…

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: