maandag 25 april 2022

530 - LE FRONT NATIONAL IN FRANKRIJK IS IN FEITE EEN AFFROT INTERNATINAL VOOR GANS DE EUROESE UNIE

 

.

MAANDAG 25 APRIL 2022

ONZE BEZSCHAVING VERGAAT

*

      530 - LE FRONT NATIONAL IN FRANKRIJK IS IN FEITE EEN AFFROT INTERNATINAL VOOR GANS DE EUROESE UNIE

*

I N H O U D

Kom aan, beste mnsen, reken even mee over de wereldschokkende verkiezingsutslagen van gisteren. 25% van de kiesgerechthigden gingen stemmen. Marcon haalde daarvan 58 en Le Pen 49%.... D.w.z. dat resp.12 en 10% van alle Fransen de uitslag hebben bepaald.

Onze bloedeigen Regime Pers goochelt met die cijfers tot die kunnen voorgesteld worden als 58 en 49% van alle Franse kiezers.

Ze zijn nu eenlaal zo. Ze kunnen niet anders. En wijn onnozelaars, moeten dat dus maar geleoven.

Mais revenons à nos moutons. Naar bij ons dus.

Op 6 mio Vlamingen waren er rond dezelfde dag minstens 1 mio ofwel leden ofwel sympathysanten van het Vlaams Belang. De enige Partij met Principes in de klim naar de Zelfsrandigheid van een eigen Vlaamse Natie.

Onze zogezegde wapenbroeders, de Club van De Vier Weverkens blazen enerzijds wel hoog van de toren – richtign Boven de Wolken – maar heulen anderdsijs dapper mee met hun collega’s mede- zakkenvullende regeeringsleiders van de vvier ocverschot-kleuren partijtes die ons Land meer dan 70 jaar lang naat dee knoppen hebben geregeeerd.

Vandaar deze welgemeende spontane oproep aan alle goedmenende burgers, arbeiders, middenstanders,

Vrijne Broepen, gepensioneerden; enz, om in de eerste dagen spontaan in te scrhijven als Lid van het Vlaams Belang. Het kost U amper € 12.50….

Als ik nog maar denk aan de weergalm in ‘de openbare ruimte’ van een dergelijke monster-intekening, dan denk ik dat er binnen de 24 uur ter kiezing zou kunnen opgereopen worden.

Zodat we beter kunen doen dan Marine La Plume, en als voorbeeld kunnen gelden voor alle omliggende alnden.

we willen een eengemaajt Euruoa, maar dan een Europa waar iedereen het recht heeft om de eigen Wetgeving boven de EU-regeneven bl-bla te stellen. En wie wiet, kunnen we kort nadien aan de Engelsen, die toch ook ’n broedervolk zijn, zeggen ‘Wellcome Home’…

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

    

25-04-2022

SPLITSING UIT NOODZAAK

*

‘Van alle partijen scoort Open VLD het slechtst als het gaat over betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en eerlijkheid.’

Bovenstaande vaststelling komt niet van mij, maar van Philippe Nijs, voorzitter van Jong VLD in een opiniebijdrage in De Morgen. Zo hoort men het ook eens uit volstrekt andere bron. Sinds Verhofstadt zijn de Vlaamse liberalen onderweg hun geloofwaardigheid kwijt gespeeld ondanks 20 jaar regeringsdeelname of misschien juist daarom. De huidige blauwe partijleiding lijkt dat zelfs te beseffen, want hun enige hoop op succes bij een volgende verkiezing zou het premierschap van Crootje zijn, de zgz ‘premierbonus’. Zoals die man nu echter duchtig bezig is om aan een internationale job te geraken ná zijn premierschap, zal dat eerder averechts werken.

--

Philippe Nijs is trouwens niet de enige liberaal die zich daarover zorgen maakt. Zijn voorganger als voorzitter van Jong VLD en nu Vlaams parlementslid, Maurits Vande Reyde, zegt in een bijdrage aan de weekeindeditie van De Tijd dat Open VLD zich de laatste 20 jaar een beetje heeft dood bestuurd. De man pleit in dat artikel trouwens om voor de oppositie te kiezen als de partij niet beter kan scoren.

En de Vande Reyde zegt nog meer, o.a. dat Vlaanderen op weg is naar een gezonde begroting, terwijl de schuldenlast in Wallonië naar liefst 280% gaat. ‘Als dat zo doorgaat’, zegt hij, ‘krijg je een natuurlijke splitsing van dit land, niet meer uit nationalistische overwegingen, maar uit noodzaak’.

---

Ik heb het debat op Terzake tussen Bouchez en Van Grieken niet meegemaakt, maar men vertelde me dat Bouchez zou gesteld hebben dat Vlaanderen maar best zo snel mogelijk aan een arbeidsgraad van 80% zou geraken. Ge moet maar durven. Het doel is immers niet dat Vlaanderen alleen dat haalt, maar heel België. Voor Wallonië, dat momenteel nog niet eens aan 70% zit, wordt dit een mission impossible.

Laat die natuurlijke splitsing maar komen….

 

HET CORDON HYPOCRIET VAN MAGNETTE, PRÉVOT EN NOLLET

**

 

**

BELGIË BANANENREPUBLIEK

-

Het doel van dit cursiefje is de draak steken met de politiek en politici. Ik doe dit door de vinger op stinkende wonden te leggen en zo de radertjes in de bovenkamer van de lezers te oliën. Maar er zijn van die momenten waar ik, geraakt door medeleven, mijn missie uit de weg ga. Het menselijk drama ten huize Wilmès is daar een voorbeeld van.

Mag ik bij deze Sophie Wilmès, haar man en haar gezin veel sterkte schenken en vooral een goede afloop toewensen. Kanker is een sluipende moordenaar die in zijn bestrijding alle aandacht, inzet en steun meer dan verantwoordt. Het siert u, Sophie, dat u onbezoldigd verlof neemt, maar eerlijk, als er nu één situatie is waarop u het recht op behoud van wedde hebt, dan is het deze wel.

Als Sihame El Kaouakibi gedurende meer dan één jaar, door een geveinsde ziekte, blijvend onterecht 5000 euro per maand op zak mag steken, dan hebt u overvloedig het recht om uw wedde te behouden om de strijd van uw man tegen deze vreselijke ziekte samen met hem aan te gaan. Ik mag hopen dat zelfs Poetin-boys Raoul Hedebauw en Jos D’haese deze empathische mening delen. Maar kom asjeblief ook snel terug ,Sophie! Want uw vervanger, Mathieu Michel – de door nepotisme omhoog gepiloteerde beleids analfabeet – kan geen drie zinnen zeggen zonder dat er vier verkeerd zijn.

De paasuitstap van De Croo.

Alexander de kleinen van de De Croo’s, koos deze paasvakantie voor een rondreis in Europa. Vorig jaar ging hij in den duik skiën in Courcheval betaald door mediamagnaat Christian Van Thillo. Dit jaar besliste hij om, open en bloot, op kosten van onze lege schatkist, zich te goed te doen aan een snoepreisje naar Slovakije, Polen, Roemenië en Moldavië. Naar goede liberale traditie van zijn illustere voorgangers Guy Verhofstadt en Charles Michel, is hij er de grote jan gaan uithangen en sinterklaas gaan spelen met óns geld.

In zijn zog huppelden een roedel uitverkoren persjockeys met hem mee. Deze hondstrouwe schrijfyuppies kregen een eigen vliegtuig – dat waarschijnlijk op hernieuwbare energie vloog – om de blauwe glamourboy van de liberale elite de hemel in te schrijven op de juiste bladzijden van de geschiedenisboeken. De Croo sloot zijn paasvakantie af met een Thallasso-weekendje in Gent. Hij had nog een Bongobon liggen van voor corona die dringend opgesoupeerd moest worden. Voor dat verwenweekendje nam hij zijn federale regering en de ganse Nederlandse regering mee. Tussen de sauna en de massage deden de potverterende staatsruiveniers zich te goed aan champagne braspartijen waar ze in hogere sferen lage discussies voerden. Het wellness weekend werd afgesloten met een groepsfoto en een vacuüm gezogen besluit, dat ze de banden tussen beide landen nauwer gingen aansluiten.

Het cordon hypocriet

In de Waalse woke wereld is een langeafstands raket met zestien kernkoppen ingeslagen op de partij hoofdkwartieren. De man met de vinger aan de trekker: Tom Van Grieken. Toen hij donderdag avond op TerZake in debat ging met George-Louis Bouchez, feliciteerde sluwe Tom hem met het doorbreken van het ‘cordon sanitaire’. In Franstalig België is het not done om in debat te gaan met het Vlaams Belang.

Nochtans in het parlement wordt er tijdens commissiezittingen en plenaire vergaderingen door parlementsleden van Ecolo, PS, PTB, Les Engagés en Défi duchtig gedebatteerd met het Vlaams Belang. Geen Waalse haan die er om kraait. En toch kan elke Waal deze debatten live volgen of uitgesteld bekijken via de videoverslagen van www.dekamer.be . Er ligt een ‘cordon hypocriet’ rond Wallonië.

Tegen het hypocriet stinkend zweet van linkse zwanspolitici biedt een mondmasker van logica en realiteitszin geen soelaas.

Elke Waal kon in zijn moedertaal het 3 uur durende presidentieel debat van Le Pen en Macron integraal via Waalse zenders volgen. Geen probleem voor de hersenstam van de drie musketiers: Magnette, Prévot en Nollet. Maar een 20 minuten durend debat, op een Vlaamse zender, amper voor de helft in het Frans, tussen Van Grieken en Bouchez, kan niet. Tegen het hypocriet stinkend zweet van linkse zwanspolitici biedt een mondmasker van logica en realiteitszin geen soelaas. Helaas. Er is, denk ik, maar één deodorant voor en dat heet: bye bye Belgium.

Over bruine apen en steenezels

Terwijl wielrenner Yves Lampaert zich moest verontschuldigen omdat hij een onoplettende toeschouwer een ‘kalf’ noemde, werden voetbalsupporters die ‘bruine aap’ riepen naar Vincent Kompany vrijgesteld van vervolging. De woke-etiquette van de snowflake generatie schrijft voor dat mensen beledigen door vergelijking met dieren niet mag. Scheldwoorden zoals: ezel, kalf, steenezel, koe, uilskuiken, aap, olifant enz. moeten uit ons scheldpatrimonium geschrapt worden.

Maar een politieke partij en zijn 800.000 kiezers isoleren in wat bekend staat als een schutskring rond zwijnen, koeien en ander vee, dat is geen probleem. De allegorie van het cordon sanitaire zou dus perfect een gepaternosterd zwijn kunnen zijn of een koe met neusring aan een schandpaal geketend. Dergelijke beledigende dierenterm en beeldspraak gebruiken is voor de wokies dan weer acceptabel. Zalig de armen van geest, want zij verliezen hun stem aan links.

Dit was niet op de afbraak:

 

Corneel van de Oosterweel stikt in zijn PFOS-nest en wordt aan de ketting gelegd.

Roken op het perron mag niet meer, behalve dan de dieselmotoren van de treinen.

Prins Laurent krijgt een boete van 302 euro omdat hij met een wagen reed die al acht jaar niet meer gekeurd had. Een lilliputterboete voor een royale overtreding van de wegcode.

Het corona medicijn Paxlovid kan niet toegediend worden aan 95 % van de + 65-jarigen. Laat dat nu net de leeftijdsgroep zijn waar 95% van de coviddoden vallen. Je moet met het nemen het medicijn ook starten tussen de derde en de vijfde dag na het verschijnen van de symptomen. Maar we moeten twee dagen wachten op de resultaten van een COVID-test en het medicijn één dag op voorhand bestellen bij de apotheker. Only in Belgium.

Jasmijn Walldorf

 

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

 *

Komaan, beste mensen, we zijn als fiere Vlamingen zeer duidelijk onderweg om opniew, zoals we in het verleden eeuwen lang zijn geweest, een der welvarendste gewesten van het Avondland te worden. Niet door chi-chi of bla-bla te verkopen, maar door hard te werken en te sparen. Zelfs al hadden we toen, en zelfs nu nog, de reputatie ‘als Bourgondieïers’ of als Tijl Uienspiegels dor het leven te gaan.

De Fransen blijken de moed totaal te hebben opgegeven en laten dus - met behoud van alle pretentie die hen in de genen ingebakken zit - de Leiding van hun La   nd over te latn aan de toekomstige historische verneieler van onze Antieke Christelijke Beschaving. Het wordt binnen afzienbare tijd ofwel een Tweede Koude Oorlog met Rusland. Met als gevolg, na een nieuwze tussenkomst van de USA, een 3de Wereldoorlog. Eentje die deze keer boven ons hoofd met nucleair geweld zal beïndigd worden.

Ofwel - wat realistischer is – worden al onze Kerken en Kathedralen straks omgevormd tot mosketen en lopen overmorgen àl onze vrouwen gesliierd van kop tot teen op straat of in de supermarkt..

Derde mogelijk scenario daar boven-op: al onze politie-mensen worden ingevoerdegele spleetogen voorzien van ingebouwde camera’s die al onze bewegingen op computer vastleggen…

Aan ieder van ons de vrije keuze. Maar samen zijn we het sterkst. Één onder een en dezelfde leeuwenvlag Geel-Zwart. De kleuren van de VICTORY…

**

DIGITHALYS

*

 


Geen opmerkingen: